Boyalı Peçe Kitap Yorumu

Kitap hakkındaki yorumları okurken "Bir Kadının Ruhani Uyanışı" diye bir başlık görmüştüm. Bu başlık kitabın özeti olabilir.

Kitabın İsmi: Boyalı Peçe

Neden okumak istedim?

Kitap ilk olarak 1924 yılında Cosmopolitan dergisinde tefrika edilmeye başlanmış ve o yılların İngilteresinde romandaki kişi ve olaylarla kendi hayatları arasında parallelik kuran bazı kişiler ise dergiye dava açmış. İşte sanırım bu bilgi beni kitabı okumaya itti.

Kitabın Konusu nedir?

Boyalı Peçe konusu itibarıyla tam bir klasik. Jane Eyre romanlarındaki İngiliz asilzadelerinin hayatının etrafında dönüyor. Balolar, danslar, koca avı...

Kitty güzel bir kızdır ve annesinin baskısıyla mükemmel bir evlilik yapmak için zorlanmaktadır. Ancak etrafındaki kimseyi beğenmez ve yaşı geçer. Sonunda panikleyerek sevmediği bir adamla evlenerek Hong Kong'a taşınır. Kocasını aldatması üzerine yaşadığı vicdan muhasebesi üzerinden kendisiyle yüzleşmesi ise hikayenin aslını oluşturuyor. 

Boyalı Peçe Kitap Yorumu

Beni derinden etkiledi. Kitty'nin anlamsız ve boşluğundan, körlüğünden, yüzeyselliğinden kurtulup benliğini kazanması, bu serüveni okumak oldukça keyifliydi.

İçinde bulunduğunuz buhranlı yaşamdan uzaklaşmak için hiç tanımadığınız biriyle evlenmeyi bile kabul eder misiniz, sorusunu sorgulatan ve sonuçları üzerine düşündüren bir hikayeydi.

Hikaye sizin istediğiniz gibi değil de hayatın gerçekleri üzerine ilerliyor, bu açıdan bazı kırılma noktaları yaşayıp yazara kızabilirsiniz. Ama su gibi akan, kolay okunan merak uyandıran bu eseri seversiniz diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar