Hangi Marka Aleo Vera Satın Alınmalı? Blog Yorumu

Geçenlere Rossman'da Kore'nin güvendiğim markalarından Skinfood'un Aloe Vera Sooting Gel ürününü indirimde görünce satın almış, Instagram hesabımdan paylaşmıştım. Sonrasında aloe vera jel ne işe yarar, aloe vera jeli nasıl kullanılır, ne için kullanıyorsun gibi birçok soru geldi. Tek tek cevapladım ama buradan da yazmak istedim.

Öncelikle şu hususa dikkat etmenizi istiyorum;

Hangi marka aloe vera jel alınmalı?

Markasından öte üretim yerine dikkat etmeli ve Japonya menşeili Aloe vera jellerden uzak durmalısınız. Çünkü Japonya'da Hiroşima bölgesindeki topraklarda nükleer bomba sonrası tarım yapılamıyor. Tek yetiştirilebilen ürün Aloe Vera ve bölgenin tümünde aloe vera yetiştiriliyor. Ve menşei Japonya olan aloe vera içeren ürünlerin radyosyon içeren topraklarda yetiştiği ve kanserojen olduğu söyleniyor.

Skinfood Aloe Vera Jeli menşei Kore olan bir ürün olduğu için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera Ne İşe Yarar?

  • Zarar görmüş cildi ferahlatan, nemlendiren ve anti-bakteriyel özelliklere sahip bir bitki özü. 
  • Kızarıkları yatıştırır, nemlendirir ve vitamin, minarel açısından oldukça zengin.
  • Yüz, vücut, saç, tırnak bakımında kullanılabilirsiniz.
  • Pul pul görüntüyü önlemek amacıyla makyaj bazı olarak kullanılabilir.

Aloe Vera Jel Nasıl Kullanılır?

  • Çok hafif yapılı bir nemlendirici görevi gördüğü, sürüldüğü anda emildiği için abdest sonrası nemlendirici olarak kullanıyorum.
  • Dermoroller sonrası yüzüm oldukça kızarıyor ve aleo vera jel kızarıklığı yatıştırıyor. 
  • Yüzüm çok kuruduğunda yüzüme maske jelinde kalın bir tabaka olarak uygulayıp 20-30 dakika bekletiyorum. Bir nevi maske yapıyorum ve sonrasında fazla jeli pamukla yüzümden temizleyip kalanı yediriyorum. Yumuş yumuş bir sonuç elde ediyorum.
  • Ben daha önce denemedim ama saç maskesi olarak da kullanılıyor. Bol miktarda ürünü saçınızın dibinden ucuna kadar uygulayıp 20-30 dakika sonra duruluyorsunuz. 
  • Cilt yanıklarında, epilasyon ya da traş sonrasında yatıştırıcı olarak da kullanılabiliyor.
  • Güneş yanığı için de çok başarılı bir ürün.

Uzun lafın kısası, hassas ve kızaran bir cildiniz varsa, abdest sonrası hafif, kolayca emilen sürekli tekrarlamanızın bir zararı olmayan bir nemlendirici arıyorsanız, dermoroller yapıyorsanız mutlaka evinizde bulundurmanız gereken bir ürün.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Her abdest sonrası tazeliyor musun ben aslında güçlü bir nemlendirici arıyordum ellerim çok çok kuru nemlendirici sürsem bile suyu görünce direkt kuruyor hele bu kış aylarında bazen abdest sonrası nemlendirici sürmüyorum ya da unutuyorum ellerim hani böyle kuru bir toprakla oynarsın sonra ellerini topraktan çekince bir silkelersin ama hala o toprak gitmez ve ellerin bir tuhaf olur yıkamak istersin ellerim aynen öyle oluyor.
    Bende her abdest sonrası sürmem gerekmediği bir nemlendirici arıyorum varsa tavsiye edebileceğin bir ürün inan çok makbule geçer
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her abdest sonrası sudaki klor yüzünü kurutacak ne sürsen de yenilemen gerekecek. O yüzden öyle istediğin gibi bir ürün öneremiyorum maalesef.
      Ellerin de muhtemelen ankara ayazından mahvoluyordur. Celenes in el kremleri üre içeriyor güzel ama kokuları biraz ağır ben sevmiyorum, koku konusunda sıkıntın yoksa tavsiye ediyorum

      Sil