Online Alışverişte Aynı Ürünün Daha Ucuzunu Nasıl Buluruz?

Başlıktaki sorunun cevabına başımdan geçen online alışveriş hadisesini anlattıktan sonra geleceğim.

Aslında çiçek bakımı, sulama vesaire gibi işlerle uğraşabilecek bir insan değilim. Buna ne vaktim, ne gücüm ne de aşırı bir ilgim var. Ama uzun süren Kıbrıs serüvenim ve bahçeli eve olan aşinalığım yüzünden de gözüm arada bir yeşillik görmek istiyordu. Kaktüs mü yetiştirsem diye düşünürken en az kaktüs kadar zahmetsiz sukulentlere göz dikmiş bulundum.

Böylece birkaç güzel saksı bulup hoş bir köşe yapayım amacıyla yola çıktım. Google reklam algoritmalarını da biliyorsunuz, ufacık bir arama yapmaya görün, artık her köşeden o arama ile ilgili reklamlar size dayatılıyor. Saksı aramam üzerine de aynı şeyi yaşadım. Instagram dahil bir çok mecradan saksı reklamlarına boğuldum. Bu reklamlardan birinde ise şu sevimli kızları gördüm.



Reklamında el yapımı olduğu hatta bu yüzden siparişe göre hazırlandığı için görsellerde bazı ufak tefek farklılıklar olabileceği yazıyordu. O kadar detaylı bir şekilde hand made olduğu üzerinde durulmuştu. El işçiliği olduğuna ikna olarak, iyi niyet, 9 cm'lik bir ürünün 25 tl'ye gayet makul olduğunu düşünerek 10 tl kargoyu bile önemsemeden ilk etapta iki tane sipariş ettim.

Kargom geldi.
Fotoğrafta görüldüğü üzere çok şeker iki saksı. Buraya kadar her şey normal ama hand made denilen saksının üzerinde beni fabrikasyon olduğu düşüncesine sevk eden ve aldığım yerin ismiyle de alakası olmayan bir marka mührü var: Roogo

Hemen araştırdım ki Roogo bir Aliexpress markası. Şuradan şahane sevimli ürünleri inceleyebilirsiniz.

Aliexpress ürünü satın alıp hand made diye kandırılınca ki bir de gelin buketi alırken böyle bir dolandırılma hikayem var, sonra anlatacağım, internetten alışveriş yaparken artık şu yolu izlemeye başladım.

Alacağım şeyin ekran görüntüsünü alıyorum. Ben ios kullandığım için ayrıca Google Fotoğraflar uygulamasını yükledim ama android'te zaten yüklüdür. Ekran görüntüsü zaten direk Google Fotoğraflar uygulamasında yedekleniyor. Uygulamaya girip o fotoğrafın üzerine dokunun. Şöyle bir görüntü geliyor.


Kırmızı okla gösterdiğim butona dokununca bu görselin olduğu tüm siteler taranıyor ve önünüze geliyor. Böylece ürün hangi sitede satılıyor, kaça satılıyor, çin malı mı :) kolayca bulabiliyorsunuz. 

Android kullanalar bu işlemi mevzu bahis fotoğrafı Google görsel aramalara yükleyerek de yapabilir ama en pratik yolu benim anlattığım gibi.

İos kullananlar ise Google görsel aramalarına fotoğraf yükleyemediği için sadece bu yol ile görsel araması yapabiliyor.

İşte böyle, eğer gelin buketi alırken 350 lira dolandırılmamı, hazmedebilirsem bir gün, anlatacağım ama henüz anlatacak olgunluğa erişemedim. 

Şans hep benden mi yana, yoksa sizin başınıza da böyle şeyler geliyor mu merak ediyorum.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Koskoca ankarada gelin buketi yok muydu nabruuttt aliexpress nedir? 😊 hem çinde şu an virus var almayalim oradan birsey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketi aliexpresten almadım yanlış anlamışsın :)

      Sil
  2. Ah ah... Elbette siz bize blog temanizdan mütevellit yaşadıklarınızı mizaha vurup aktariyorsunuz ama gerçekten çok sinir bozucu bu tip durumlar.
    Yazıklar olsun böyle satıcılara..

    YanıtlaSil
  3. Şans bazen herkese böyle oluyor nabrut. Bir de ben dunu anladım artık kaliteli mal diye bir şey yok. Hele böyle tek kullanımlik ya da küçük şeylerde. O yüzden çok da üzülmemek için ucuza normal bir şey alıp geciyorum

    YanıtlaSil
  4. Nabrutcum muhakkak bir bilgin vardır ya da çevrenden duymussundur diye soruyorum. Philips lumea hakkında bilgin nedir bir de sana sorayım dedim. Gerçi bloğunda böyle yazılara cok denk gelmedim ama almayı düşündüğüm bir ürün paramı da çöpe atmak istemiyorum. Güvendiğim birine sorayım dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Philips'inkini bilmiyorum ama kuzenim Tcihibo'nun böyle bir ürününü kullandı uzun vadede işe yaradı ama ciddi bir zaman ayırmak gerekiyor. Atışı düşük olduğu için merkezlerde yarım saat süren bir işlem 2 saati bulabiliyor. Üşenmem uzun uzun yaparım diyorsan ben uzun vadede işe yaradığını düşünüyorum. Ama ben üşenirdim, bu yüzden güzellik merkezine gittim :)

      Sil
  5. Nabrutcum herkesin başına gelir böyle şeyler boşver helal para elbet dönüp dolaşacak seni bulacak:)) bu arada gelinliğini hikaye olarak mı paylaştın göremedim :(

    YanıtlaSil