Evlenmeden Hemen Önce

Konu: 2. Buluşma
Mekan: Evime En Yakın Kafe
Gün: 19 Mart Salı
Yazının ilk kısmı için şuraya bakabilirsiniz.


***
Fadıl ile sözleştiğimiz gün geldi. 

Saat 2'de buluşacaktık ama annem hipertansiyon hastası ve buluşma saati yaklaşırken birden tansiyonu yükseldi. Annemle ilgilenirken buluşma saatinin geldiğini fark ettim ama hemen hazırlanmaya başlasam evden çıkmam yarım saati bulacaktı. Zaten anneme olan düşkünlüğümü bilirsiniz, annem o hale gelince başında epey ağladığım için elim yüzüm de şişmiş, kurbağa gibi olmuştum. Bunun ilahi bir işaret olduğunu düşündüm.

Şöyle ki;

Telefonum sessizdeydi. Saat gelince ve benden haber alamayınca Fadıl en fazla yarım saat bekler ve giderdi. Ben de bu vesile ile bu buluşmadan yırtmış olurdum. Bir daha da buluşalım diyecek hali yoktu ya!

Ama plan benim muhteşem şekilde kurguladığım gibi gerçekleşmedi:

Fadıl beni 70 dakika beklemişti. Saat 3'e gelirken telefonumu elime aldım, mesajları ve aramaları gördüm. Mesaj attım. Gitmiş olduğuna emindim. Ama bana sözleştiğimiz yerde beklediğini söyledi.

Ohannes artık dedim, tam bir deli! 

Nabrut sana yol göründü hadi giyin diye kendime telkin verdim. Annemden bahsedip biraz daha beklerse hazırlanıp geleceğimi söyledim. Beklerim, dedi.

Giyindim, evden çıktım.
Gideceğimiz kafeyi netleştirmediğimiz için buluşacağımız yerde ayakta beni beklerken buldum.

Ve aaa o da ne! Aslında başka bir adam bekliyordu beni. Hayır, hayır bu benim ilk gördüğüm kişi değildi. Bu adam sevimli, hoş bir adamdı. 



Onu orada gördüğüm ilk anda bu düşünceler kafamdan geçerken nezaketen değil, gayrı ihtiyari istemsizce tebessüm ettim.

2. buluşmamızda neler konuştuğumuzu detaylarıyla hatırlamıyorum ama bana konuşmanın bir yerinde dedi ki;


Ailen seni ne güzel yetiştirmiş!


Çok hoşuma gitti!

Bana onun için her şeyin tamam olduğunu sözün artık bende olduğunu söylediğinde ona şunu sordum: 


İstihare namazı kıldın mı? Sonuçta bu büyük bir karar. 


Bana dedi ki;


İstihare namazı bir şey hakkında ikilemde kaldığında, acabaların olduğunda kılınmaz mı? Benim acabalarım yok ki...


Hafiften dağıldım.

Saf romcom kızlarından biri olarak bu sözlerden etkilenmemem mümkün değildi. Şimdi geriye dönük baktığımda bu sözün beni 3. buluşmaya ikna ettiğini düşünüyorum.

2. buluşma sonucu duygu durumumu merak ediyorsunuzdur şimdi, söyleyim.

Hala karşısında heyecan duymuyordum. Herhangi bir çekim hissetmiyordum ama beni bir saatten fazla beklemiş olması ve bir sefer görüştüğümüz halde benim hakkımdaki isabetli tespitleri beni etkilemişti.

Not: Fadıl şimdi onu denemek için beklettiğimi falan düşünüyor, gerçekleri söylediğimde kabul etmiyor. Ben ise bunu da üstlenemiyorum, nasıl mutlu olacaksa öyle düşünsün. :)

Not 2: Yemin ederim hala ilk gördüğüm kişinin Fadıl olmadığını düşünüyorum. Bana o kadar çirkin gelmişti ki size anlatamam. Sonra ne oldu ben nişanlanma aşamasına kadar geldim bilmiyorum. Gerçi Fadıl'ın gözlerinin ela olduğunun idrakine varmam 4. buluşmada oldu. Öyle irademin elimden alındığı bir süreçti.

Not 3: Fadıl da artık bu satırları okuyor. Sitemi kendisiyle paylaştım. Merak edenler için söyleyim, beni boşamadı. Hahah :)

Not 4: Bu yazıyı yayına vermeden önce kendi okumak istedi, o yüzden bir müddettir yeni editörümün onayını bekliyordum. Beğenmediği hiçbir şeyi değiştirmedim, ısrar etse de. :) Ama kendisi de bu yazdıklarımın hepsine mukabil bir yazı kaleme alacakmış. Ben de merakla bekliyorum.

Yorum Gönder

46 Yorumlar

  1. Yaa siteye kac kere girdim,yeni yazi yuklendi mi diyee,cok sevindim gelince :)) ay masaAllah ya,cok guzel haberleer,hep mutlu olun,yeni yazilari da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Dikkat ile okudum.
    Her şey güzel olur inşallah

    YanıtlaSil
  3. Aa ne zaman bitti yazı ya daha yeni okumaya başlamıştım:) Nabrutcum 70 dakika çok olmuş ya sende baya bekletmişsin Damadımızı, hiçbir şeyi değiştirmedin demek yazında , bu inan hoşuma gitti , merakla bekliyorum Fadıl beyin yazısını, bakalım o senin gibi yazabilecekmi? Neticede kitap yazsan alacak bir kitlen var burada;) ben ençok isteme faslını merak ediyorum nabrutumuz kahve yerine çay yada başka birsey ikram etmiş olabilir😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yazacaktan çok ne yazacağını merak ediyorum açıkçası :)
      Ahh daha isteme faslına gelemedim değil mi :D biraz hızlanmam lazım :D

      Sil
  4. İstihare namazı sorunuza verdiği cevap ne hoşmuş :)
    Merakla yeni yazıyı bekliyoruz o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. Seni 70 dk beklemesi ayrı bi kral hareket 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları okuyunca Fadıl'ın yüzünün alacağı şekil gözümün önüne geliyor :D

      Sil
  6. Okurken ben bile sevindim. Allah mesut etsin. İnsallah guzel bir yuvaniz olur. Senin adina cok sevindim. Devamini merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Fadıl beyin yazısını daha da bi merakla bekliyorum o seni çok beğendiği için aşk bee ne güzel şey🙈

    YanıtlaSil
  8. Selamün aleyküm Nabrut abla, gözümüz yollarda kalmıştı hani 🙂 Direkt konuya giriyorum. Öncelikle Fadıl eniştenin 70 dakika seni beklediği kısmı okuyunca "Ya Allah" diyerek içimden çıkmaya zorlayan bir Ertuğrul Gazi hissetmedim değil hafiften. Bu kadar zaman gocunmadan, ayakta ve hele de denenmek için bekletildiğini düşünmesine rağmen bekleyen biri olsa, karşısında en saf romcom kızı olmayan kişilikler bile etkilenirdi, buna kalıbımı basarım. Ben etkilenmezdim diyen ya yalan söylüyordur ya da zaten evlidir diyorum, o derece. Senin kalp de ilk orada bir pır yapmış bence. İlk seferinde acayip çirkin gelen damat adayının ikinci ve böyle de romantik bir bekleme sürecinden sonra gelen buluşmada gözüne pek sevimli gelmesi aklıma eniştemle evlenene kadar "Bu ne çirkin adam, beni bu yaşlı adama mı veriyorsunuz?" diye eniştemi beğenmeyen, nikahtan sonra ise "Aa bu ne güzel adammış" diye adeta adamın güzelliğinin aydınlanmasını yaşayan ablamı getirdi. (Bu aydınlanma onu, beni gerçekten beğenmediğim bir insanla evlenmeye ikna etmeye çalışmaya yöneltti, ki gariban hâlâ eniştemin ona güzel gelmesinin nikahın kerameti olduğunu savunuyor. Ben de diyorum ki bu adam zaten benden bile güzel, onu ilk seferde çirkin gören senin gözünde sorun var. Doğru düzgün bakmamış bile suratına. Benim geleceğimi yakacak/tı tövbeler olsun 😖) Ki eniştem ne yaşlıydı ne de çirkin. Şu an 40 yaşındaki ve e haliyle birazda kilo almış durumuyla bile hatları benden düzgün, kalemle çizilmiş gibi bir adamdır kendisi, ki o zaman 28 yaşında bir genç adamdı. Neyse konumuz ablam ve eniştem değil zaten ama senin durum onların misaline çok müsaitti 🤗 Heyecanla okudum ve devamını da tatlı bir romanı okur gibi yine heyecan karışımı bir mutluluk ile bekliyorum. Son sözü demeden, Fadıl enişteye sitenin adresini evlendikten sonra vereceğini söylemiştin Nabrut abla ama görüyoruz ki evdeki hesap çarşıya uymamış ve Fadıl enişte hesabın adresini aldığı yetmiyormuş gibi editörlüğü de elinden almış. Eh, korkmalı mıyız Nabrut abla? Fadıl enişte kalp çalmada pek bir mahir olduğu gibi başka alımlarda da yetenekli gibi görünüyor. Bu gidişle bizim tanıdığımız, bildiğimiz Nabrut ablamızı da elimizden alacak gibi, ne dersin? 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu şahane yorumun için çok teşekkür ediyorum. Bi'tanesin.
      Ablanın hikayesini anlıyorum, bizzat yaşamış biri olarak :)
      Son sözüne cevap vermem gerekirse;
      Fadıl Bey ısrar ettiği için adresimi ifşa etmedim. Ona benim için bu kadar özel bir mecrayı açacak kadar güvendiğim için ben söyledim.
      Editörlük kısmında haklısın ama o bahsettiğin başka konularda çok yetenekli :D

      Sil
    2. Senin bu kadar güvenini kazandıysa gerçekten mahir insandır demek ki. Hikayenin devamını ve onun gözünden olan kımını da büyük bir heyecanla bekliyor olacağım inşaallah. Şahane bir şeyler gelecek gibi görünüyor 😊

      Sil
  9. Nabrut heyecanla bekliyoruz ne zamandır boş bıraktın buralari. Hadi bakalim

    YanıtlaSil
  10. Nabrut inanamiyorumm :) çok mutlu olun inşallah.
    Gerçekten en yakin arkadasim nisanlansa bu kadar sevinirdim ❤
    Ve hikayenizi sabirsizlikla bekliyorum ben de herkes gibi. Lutfen cok bekletmeyin😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum.
      Çok teşekkür ediyorum. Ne kadar mutlu oldum anlatamam.

      Sil
  11. Maşaallah hank girince değişmiş bir adam gördüm dedin ya bana teheccüd namazı sonrası karısını daha bir farklı gören adamı hatırlattın.Allah tamamına erdirsin ��Ve yazını okuyunca imrenmedim diyemem Annen için de geçmiş olsun ama unutma ki hipertansiyon düşürülür hipotansiyon daha kötü durum arz eder.♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah imrendiğinin kat kat mislini sana da yaşatsın ^^çok teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Amin ben teşekkür ederim ♥️

      Sil
  12. Nabrut, hikayeni büyük mutlulukla okuyorum. Nişanlının kaleme alacağı yazıyı dört gözle bekliyorum, seni karşıdan dinleme fırsatı çok heyecanlandırıyor beni :)
    Kalemi senin gibi iyiyse güzel bir yazı bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ben daha büyük merakla bekliyorum :D
      Çok teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  13. Şimdi gelin olmuş gidiyorsun ha..-derin bir iç çekiş-
    Hiiç,, gözüme zaman kaçtı.❤️

    YanıtlaSil
  14. Sena TANRIVERDİ9 Haz 2019 19:49:00

    Allah mutlu mesut etsin :) ben noldu bu kıza diye meraklanırken yeni gelin olarak çıktı karşımıza. Acaba ikinci buluşmadan önce büyü falan mı yapıldı da farklı gördün yoksa etkilendin de geçmişte ki yaptığın görüşmeler yüzünden sana sıradan geliyor ama bilinçaltında çanlar çalmıştı da siz mi fark etmediniz acaba. Okumak çok eğlenceli ama umarım bu hikayeler burada bitmez okurlar katkı sağlar kulağı çınlasın Mehmet Bey'in de böyle güzel haberlerini alırız. Ayrıca sizi ve Fadıl Bey'i de çoook merak ediyorum umarım düğün gününü anlattığınız bir yazıda birde bir fotoğraf görebiliriz. İnşallah bundan sonra daha sık yazmanız dileğiyle^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin :)
      Kesin Fadıl büyü yaptı bana :D Bak bu aklıma hiç gelmemişti :D
      Umarım çok daha mutlu hikayeler okuruz en kısa zamanda.
      çok teşekkür ediyorum

      Sil
  15. Buluşmada birbirinize neler sorduğunuza dair bir yazı da yazar mısın? Yani akıcı bir diyalog nasıl gerçekleşiyor? Bu arada severek okuyorum yazılarını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sorduk acaba :D Hatırlar mıyım ki. Hatırlarsam yazacağım söz :)

      Sil
  16. Selamünaleyküm
    hikayenin devamını beklediğim için önceki yazılara yorum yapmadım.
    Gerçi şu anda da Fadıl Bey'den önce yorum yapmak adapsız geldi :)
    Onunkini de bekliyoruz
    ama şimdiden iki cihan saadeti dilerim
    Rabb'im gönlüne göre vermiş gibi görünüyor ;)
    Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam.
      Estağfurullah :)
      Çok teşekkür ediyorum. Amin. İnşallah öyledir :D

      Sil
  17. Rabbim fadil beyi de senide icinde bulundugunuz duygularla bir omur boyu mutlu mesut ve bahtiyar etsin insallah canim fadıl beyin yazısını merakla bekliyorum yaziyi onayladiktan sonra bile çıkartmalar yapmaman çok güzel fadil bey fadil bey sen olmadan önce bu blog vardı lutfen yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için.
      Evet Fadıl Bey lütfen yani :D

      Sil
  18. Uzun zamandır bloğa girmiyorum bir bakayım dedim ki bir de ne göreyim. Neler olmuş neler:) Nabrut o kadar sevindim ki evlilik haberini duyunca. Hep mutlu ol inşallah. Fadıl beyin yazısını ve senin hakkındaki izlenimlerini de çok merak ediyorum. Onu da ilk buluşmada evliliğe ikna eden küçük detaylar olmuştur mutlaka :)
    Bize evlilik sürecinde edindiğin tüm tecrübelerini anlatsan keşke. Çünkü bu konularda insanın başına gelince biraz tecrübelere göre hareket etmesi gerek bence. Sonuçta herkesin bir kere yaşadığı ve geri dönüşün mümkün olmadığı süreçler. Artık bir şekilde bu süreçlere yakın olan biri olarak bu tür yazılarını merakla bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için ^^
      Açıkçası bu süreç tecrübenin aklın ve mantığın işlemediği bir süreç. Yazılar ilerledikçe yaşadıklarımdan karar verme sürecimden bahsedeceğim ama kesinlikle kaderse ona doğru sürükleniyorsun

      Sil
  19. nabrut çok ama çok mutlu ol inşallah. Yoğun bi dönemden geçiyorum, dizi izleyemiyorum ama senin hikayen tam romcom tadında dizileri aratmıyor. Çok bekletme bizi yeni yazıyı bir an önce görelim :)
    bir de her zaman duamdır ''Rabbim benim için hayırlı olanı bana sevdir, sevimli göster'' derim. Senin fadıl beyden sonradan hoşlanma sebebin budur belki ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum ^^
      Size romcom'dan slice of life türüne geçireceğim yakında merak etmeyin :DDD
      Belki de öyledir. Yani illaki öyledir hatta

      Sil
  20. Yaaaa Nabrut çok sevindim ne zamandır buralara uğrayamıyordum. Dilerim çok mutlu olursun. Bende Ajussimin gelişini hatırladım satırlarını okurken. Rabbim ağız tadıyla bir ömür geçirmeyi nasip etsin inşallah s.ağlıkla sıhhatle geçecek güzel günleriniz olsun inşallah. (Glikoza Mama) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vildan ^^ Güzel duaların için teşekkür ederim.
      Umarım sizinki gibi sevgisi muhabbeti ilk günkü gibi devam eden bu duyguları gözlerinden taşan bir çift oluruz.

      Sil
  21. Merhabalar, boşluğa düştüğüm zamanlarda hayattan beklentilerimin azaldığını düşündüğüm zamanlarda genellikle kore dizisi izlerim -liseden beri- kore dizileri sizi gerçek hayattan soyutluyor ve pembe bir ütopya çiziyor sanki -yani bana öyle oluyor- sizi işte bu zamanlarda kore dizi önerisi ararken keşfettim arada sırada hep giriyorum sitenize. Evlilik çağına gelmiş bir kişi olarak görücü usulü buluşma serisini dikkatle okuyorum >:D< sizin gibi bir fobim mevcut olabilir. Diyorum ki "millet böyle bir kararı nasıl veriyor çok zorr bir karar abii" Karar veremememde ilk etken hem ilmi yönüyle benden iyi olsun, hem babacan olsun, kültürlü olsun,namaz kılsın -ohooo yani dimi- neyse bir de takriben 4 yıl platonik takıldım yani tam platonik olmasa da umut verip bekleten sonrada adım atmayan birine gönül verme gafletinde bulundum galiba neyse ki aklım başıma geldi. galiba bu işlerde biraz akıl mantık da olmalı diye düşünüyorum. Çoğu yakın arkadasım nişanlandı ve evliliğe hazır olmasam da üzerimde bir baskı oluştu. Diyorum ki Allah beni biri için saklıyor ama kim o kişi. Uzattım biraz dimi? �� sitede sizin de nişanlandığınızı duyunca hem sevindim hem de hani yakın arkadasın nişanlanınca bir boşluğa düşersiniz ya o burukluk da oluştu :)) Allah tamamına erdirsin,inşallah verdiğiniz en doğru kararlar listesinde top olur. İnşallah Allahın sizi sakladığı kişi bu Fadıl beydir. Bize de hayırlı bir Fadıl için dua bekleriz B-)

    YanıtlaSil
  22. Sana demedik mi Nabrutcum yeri ve zamanı gelince ağzın, dilin bağlanır diye... :) Bak sevgili Fadıl eniştemizi bile tanıyamamışsın. Allah'ım yeri ve zamanı gelince gözlerindeki perdeyi kaldırmış, olmazı oldurmuş... :)
    Hadi bakalım güzel ve hayırlı günler yakındır...
    Sevgiler,
    İmza: Seni oğluna almak için beklerken elden kaçıran eski kayınvaliden cemremtoprak :)

    YanıtlaSil
  23. Wayy ben heyecanlandım. Niye ki?

    YanıtlaSil
  24. Yalnız enişte beyin dili fazlasıyla laf yapıyormuş helal olsun.. Ama her gördüğünde belki de gözlerine inmiş bir perde kalkıyordu ve farklı bir şekilde yansıyordu görüntüsü... Görüşme sürecinde yaşadıklarınız bunun en büyük etkeni belki de tek etkeni

    YanıtlaSil