Arkadaşımın Aşkısın

Delilerin bana musallat olmasından başlayan konu, hayatıma giren deliler olarak devam etti, sonrasında tahmin ettiğim gibi bahsettiğim karakterde insanlardan her yerde var olduğu gerçeğini bana bir kez daha hatırlattınız.

Bugün bir tanesini daha anlatayım ki siz de o delilerden her yerde var, üzme tatlı canını diyerek beni teselli edin. Amacım teselli bulmak zaten. 😝

Kıbrıs'a geldiğimizde uzak uzak akrabamızın, babamın dedesinin, kardeşinin kızının, kızının kızının da -öyle uzak yani, ve akrabalık ilişkimiz tam olarak böyle, sallamadım yani :D - Kıbrıs'ta öğretim gördüğünü öğrendik. Rica ettiler, ilgilenir misiniz, malum uzaktayız, gözümüz arkada kalmaz.

Babam zaten adeta bir iyilik perisi, minnoşum. Hemen gerekirse Nabrut'u evden atar, onu baş tacımız yaparız gibi bir yaklaşım sergileyerek bu kızcağız ile diyalog kurmuş ve yurttan alıp yemeğe götürmek suretiyle de tanıştık. Kıza da takma bir isim verelim: Şaduman.

Şaduman ile tanıştık aman da nasıl cana yakın, nasıl da dilli nasıl da namus timsali, nasıl da nasıl da... Hanimiş de hanimiş bir kız.

Babam da istiyor ki her hafta gidelim gezdirelim. Her hafta sonu onu da peşimize takıp Kıbrıs'ı keşfe çıkmaya çalışıyoruz, güzel yerlerde yemek yediriyoruz, özel davetlere götürüyoruz, hayatında görüp görebileceği en üst deneyimleri yaşatmaya çalışıyoruz. 



Bu sırada bazı şeyler hissediyorum ama konduramıyorum. Babamın yoğun olduğu zamanlarda Şaduman mahzün olmasın diye hafta sonları yanına ben gidiyorum, arkadaşlarını da alıyorum, araba ile artık nereye gitmek isterlerse oraya şöförlüklerini yapıyorum.

Bu sırada da Şaduman'dan daha çok sevdiğim arkadaşlar ediniyorum. 

İşte zurnanın zırt dediği yerdeyiz.

Sonra bir gün Şaduman ve arkadaşları ile sözleşiyoruz, onları Mağusa'ya sahile götüreceğim. Sabah 9 gibi bir telefon alıyorum, arayan Şaduman;

Nabrut ben çok hastayım, kızlar da gelemeyecekmiş, bizim gezi iptal.

Peki, deyip tatlı uykuma devam ediyorum. 

Aradan birkaç gün geçince bizim okula bir sebepten gelen Şaduman vasıtasıyla tanıdığım Dilaguş ile karşılaşıyorum bana diyor ki;

Aşkolsun sana darıldık, hepimiz hazırlandık, sözleştiğimiz saatte aşağıya indik ama gelmedin. 

Olayı izaha gerek yok sanırım, bizim Şaduman kafasından geziyi iptal edip suçu da üzerime yıkmış. Ben aradım konuştum deyince, kızlar da bana kendilerince haklı olarak gönül koyunca kimse beni arayıp sormamış da. Ama bu onun psikopatlığının sadece başlangıcı, sadece...

Burada aslında, arkaya gerilim müziği koysak iyi gider.

Olayı öğrenip diğer kızlarla konuşunca Şaduman'ın zaten gerçek bir ruh hastası olduğunu yaptığı başka başka şeylerle birlikte anlatıp benim hatırıma onunla görüştüklerini, onunsa muhtemelen aramızdaki bu yakınlığı kıskanarak geziyi iptal ettiğini söylüyorlar. Neyse diyorum, üzerinde durmuyorum. Yani, hayatıma giren deliler yanında çok da üst seviye bir vakıa değil, diyorum. Ama hata ediyorum.

Delileri çok da küçümseme Yeğen!

Bu süreçte biriyle nişanlanıyor, aralarında... İnternet üzerinden yaptıkları nişan sonrası çocuğa baskı kurmaya başlıyor, Kıbrıs'a gel, diye. Çocuk işsiz! Israr kıyamet çocuğun bilet parasını babasına ödeterek Kıbrıs'a getirtiyor, sonra da tüm masraflarını karşılayarak üzerine bir de müstkabel kayınvalidesine hediyeler alarak yolluyor. Neyse ki deli olduğunu çocuk anlıyor da ayrılıyor. 

Şaduman çocuğu 6 ay taciz etti. Yemin ederim, en son çocuk Facebook üzerinden küfür falan ediyordu.Hatta bir gün Karadenizliler Günü vardı. Oraya gittik, onu da götürdük. Protokolde yan masamızda bir adam gördü. Tutturdu bu benimkinin amcası diye. O zamanlar ayrılmışlardı, ama kabullenemiyordu. E amcasıysa ne olmuş yani? Oradan adamı aradı, amcan da burada diye çocuğu taciz ediyor, çocuk bunu umursamıyor, bu abuk subuk hareketler yapıyor. Yaşı 28 idi ama beyin 5 yaşına kadar gelişmiş, orada sizlere ömür.

Bitti mi? Bitmedi.♫♬
Sonra internet üzerinden birini daha buldu. Bulduğu kişi de ilkokul mezunu olduğu için herkes karşı çıktı, umursamadı ve bu sefer gerçekten nişanlandı.

Nişanlısı Kıbrıs'a geldiğinde bizimle tanıştırmadı, benim umurumda olmadı da babamı olaylara alim kılmadığım için o, kendince içerledi. Bizi ailesi gibi görüyordu, biz de nişanlısını ağırlasaydık gibi Anadolu insanı hassasiyeti takındı. Aman baba çok da fıyt işareti ile babamı idare ettim. 

Nişanlısı ile bizi tanıştırmak istememesinin sebebini ise sonradan öğrendim, arkadaşlarına anlattığına göre, onun nişanlısının aklını başından alabileceğimi, onu kıskandığımı düşünüyormuş.

Yani tamam, tam olarak nişanlımın aklını başından alır dememiş, onu ben uydurdum. Hahah! Nişanlısını ayartacağımı düşünmüş. Kelimeleri böyleydi, sanırım. Ya da buna benzer bir şeydi. Kapsadığı mana buydu en azından. Daha önce bir arkadaşım düğünde kendisinden daha güzel kız olmasını istemediği için beni düğününe çağırmadığını alenen yüzüme söylemişti ama hiç görmediği nişanlısına musallat olacağımı söyleyeni de ilk kez tanıdım. Ha, bunu söyledim diye öyle çok güzel bir kız olduğumu falan da hayal etmeyin, bunu söyleyen kadının nasıl bir psikolojide olduğuna odaklanın. 😃

Ayaklı bir yalan makinasıydı. Şimdi burada uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama aile içimize karışıp olmayan şeyleri olmuş gibi insanlara anlatması mı yoksa malımızın mülkümüzün müfettişi kesilip tüm memlekete yayın yapmasını mı, annemle babamı birbirine düşürmeye çalışmasını mı (valla bunu denedi, herkesi kendisi gibi beyin fonksiyonları yetersiz sandığı için)  ve daha neler, neler... Hangi birini anlatayım ki?

Sonra mezun oldu, ıstıfıl oldu gitti... Öyle işte! Çekilin, nişan bozan Nabrut geliyor. 

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Allahım evlerden uzak...
    Korkulur bu tip insanlardan. Olmayan şeyi var gibi gösterip inanır birde inandırır insanı.
    Geçip gitmiş de kurtulmuşsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Deliler niye beni bulmuyor..😣 bence bunun iki sebebi olabilir birincisi henuz delileri kesfedecek radara sahip degilim ikincisiii yoksa..OMG😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk durum şükür sebebi ama ikinci kısmı sen daha iyi bilirsin :D

      Sil
  3. Selamün aleyküm. Konuyu okudum ve yine hayretteyim. Allah böyle ruh hastalarını düşman başına salsın, bu nedir ya!? Hele düğününde kendisinden güzel kız istemediğini söyleyerek seni düğününe çağırmadığını söyleyen arkadaşından sonra "Oo Nabrut abla yere bakan yürek yakanlardan mıyız bu gün de hamdolsun" diyecektim ki hemen altına notunu düşmüşsün, parmaklarımda kala kaldı sözler. Tabi ki bu tenbihin yarısını alıyorum ben, ne kadar güzelmişsin ki kız düğününe çağımamış resmen, yarı yarıya onun ruh hastalığı da olabilir tabi. Güzel bir yazıydı, zevkle okudum ellerine sağlık. ☺

    (Yorumu bildirimi açarak atayım derken oturumumu yanlışlıkla kapattıktan ve silinen yorumumu yeni baştan ufak bir krizle yazdıktan sonra buradayız hamdolsun.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam
      Estağfurullah. Gerçekten güzellikle alakası yok. Bu ruh hastalığı bence. Aynı görmediğim nişanlısını ayartacağımı düşünen Şaduman gibi :)
      Parantez içini okudum da tekrar yazma sebatın içini seni gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum :*

      Sil
    2. Şadumandan örenk verince bende biraz kani oldum bak, cidden ruh hastalığından olmalı birazı da. Yazılacak ve okunacaklar varmış nasipte, yoksa kızıp yazmaktan vazgeçtiğimi çok bilirim. Belki bunda senin yazın olmasının ayrıcalığı da etkili olmuş olabilir tabi.

      Sil
  4. haha haha.. harika.. tam evlere şenlik..

    YanıtlaSil
  5. Eve düşen yıldırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir kitap vardı değil mi? :D
      Valla yıldırımı eve sokan canım babam, kendi düşmedi de neyse susuyorum :D

      Sil
  6. Var var bunlardan cidden. Psikopat manyaklar.

    Güzellik mevzuu da senin adam diye aldığın kişiye güvenmediğin açık. Belki yarın öbür gün karşısina daha güzel biri çıkacak ne malum. Otobüste yanına oturacak kadından ofiste beraber çalıştığı kadına kadar hakimiyet kurmaya çalışabilecek deli kadınlar. Ahlaklı birini bulayım sadık birini bulayım demez de neyi için vurulduğu meçhul adamı bir evcil hayvan edasıyla tasma takıp gezdirmek ister.


    Gönül kimi severse güzel odur düsturu itibariyle (gerçekte de öyle olduğuna canı gönülden inanarak) sen en güzelsin Nabrut'um.

    Şeyma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanındaki adama güvenmiyor olabilir tabii ama burada başka arkadaşları ile tanıştırıp bazıları ile tanıştırmamış olması tamamen bize güvenmiyor oluşu bence ahahah :D Zira ben bir erkek avcısıyım :P :D

      Son paragrafına ise ne deyim, kesinlikle ben de öyle düşünüyorum, bilmukabele kocaman öpüyorum.

      Sil
  7. Yazık yaw üzülüyorum böylelerine. Etrafa sorun çıkarıyor ama çok kötü bir hayatı var aslında bence uzman yardımı almaları gerekiyor 😐😐 Bu arada bende seni kocamla tanıştırmayım sen herkesi ayırıyorsunya güzelliğinle nişan bozan nabrut ahahaha çok komik ya ne içiyor onlar bana da verin 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen efendim, kocalarınıza falan sahip çıkın neme lazım, çalarım falan ahhah :DD
      Valla ne içiyorlarsa bir duble de bana lazım :D

      Sil
  8. Merhaba nabrut
    Uzun uzun zamandır blogunu takip ediyorum. Yorum yapayım, Bir tanışmış olayım gerisi zaten gelir Allah'ın izniyle diyordum kısmet bu yazınaymış ;)
    Emin ol "onlar her yerde"
    sadece teselli sadedinde söylemiyorum
    Yalnızca senin gibi eğlenceli, hayata farklı açıdan bakabilen insanlar Eyvallah çekip Yollarına devam edebiliyorlar
    Ama diğerleri hayatlarına sokup,o dertle dertlenip durumu daha depresif hale getirebiliyorlar .
    Yani bence :D
    birçok yazında
    Ben de olsam aynı yorumu yapardım diyorum
    Hatta seninle tanışmış gibi hissediyorum ama tanışmadığımıza da eminim çünkü hem Ankara'da hem Kıbrıs'ta oturan herhangi bir arkadaşım olmadı şimdiye kadar.
    belki diyorum daha da öncesinde elest bezmindendir tanışıklığımız... Selametle
    görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; Çok memnun oldum öncelikle ^^
      Üzülmüyor kafaya takmıyor değilim, ama saplanıp kalmıyorum, bu kısım çok doğru tespit.
      Böyle hissetmen çok garip ve hoş. Böyle hisseden birisiyle yollarımın kesişmiş olması da bir o kadar hoş... (daha da öncesinde elest bezmindendir tanışıklığımız) Olabilir neden olmasın...
      Sevgiler...

      Sil
  9. En iyisi ben heralde az insan cok huzur. Saka bir yana cok var boyle kisilerden. Genelide ozguven meselesi bence. Cok kasıyorlar yasarken. En iyi olayim millet beni konussun diye. Ben seni niye konusayim niye durup durup oveyim ki hayatina bak iste ama yok. Ozellikle kadinlarda bu vakalar daha cok. Allah kolaylik versin. Tavsiyem irtibati kesin. Size faydasi olmayan insanlari yaninizda barindirmayin. Emin olun mutlulugunuz ivmeyle artacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akrabalar ile ilişkiler maalesef ki "gerçek yaşamda" irtibatı kes bitsin şeklinde sonlandırılamıyor. Yine maalesef ki bazı zorunluluklarımız var ve onlara tutunuyoruz. Hayat böyle...

      Sil
  10. Gerçekten o kadar kötü bir şey ki bu olmayan şeyleri uydurup anlatmak Benzer bir durum da bizim başımıza geldi. Okumak için yanımıza gelen malum bir şahıs yüzünden iki kardeş konuşmuyor şuan. Oysa annem aynı babanız gibi bir tavır sergiledi.Ama yok olmayınca olmuyor.Rabbim karakterli insanlar olmayı, öyle insanlarla da karşılaşmayı nasip eylesin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyu anladım az çok! Tahmin ediyorum da yaşadıklarınızı. Sanki zorundaymışsınız gibi! Allah kötüye denk düşürmesin.

      Sil
  11. Nabrut gerçekten hayat hep imtihan galiba. Yaşadıklarını okudukça çevremden duyduklarımi ve iş hayatında karşılasdıklarımi düşünüyorum hepsi imtihan ... akraba meselesi ise gerçekten cok zor. Bizim ailede de böyle benzer bir şey yasanir. Şöyle soyleyim sen ıstanbula gidip beğendiğin bi fotonu instagramdan paylaşırsin. Her konuda seninle iddialasma zorunluluğu hisseden bir akraban hiç vakit kaybetmeden bir ıstanbulda çekindiği fotoğraf albümü yayınlar... bu sadece bir örnekti.iddialasma öyle bi boyuta gelmişti ki acaba umreye gitsek de onlar da umreye gider böylece sevap mi kazansak diye düşünmüştük. Böyle nabrutcum ama sevdiğim yanin bunlarla alay edip gülerek baş edebilmen...hoşçakal sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum. Maalesef ve nedense akraba arasında anlaşılmaz bir yarış var. akrabaların bazısı arkadaşları aynı başarı ve mutlulukarı elde ettiğinde sevinirken kendi kanından canından olan insnaların başarı ve mutluluğa ulaşmasına tahammül edemiyor.
      Çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için :*

      Sil
  12. Psikolojik olarak siz sağ salim o manyaktan kurtulmussunuz bir şükür sebebi daha sana canim Nabrut :)onlardan her yerde var çok da şeetmemek lazım ne kadar akıllı gibi davransalarda sorunlu olduklarını belli ediyolar kız :)neyse Allah korusun bidaha :D dicemde seni yine bı deli bulur mutlaka :D

    YanıtlaSil
  13. Yüzüm şu şekli 😨 almış olarak okuyup bitirdim. Geçmiş olsun demekten başka bir şey yok sanırım yapılacak. 😐

    YanıtlaSil