Ne Yapacağını Seçmek Yapmaktan Daha Zor!

Annemle rutinimizdir; evdeysek ikindi çay keyfi yaparız. Böyle zamanlarda kahvaltıdan kalkar kalkmaz fırına bir kek atarım. Gerçi kek yapmak için bahaneye de ihtiyacım yok, bayılırım.

Klasik yoğurtlu anne kekini de severim, browni de severim, severim de severim!

Ama son bir yıldır tüm tariflerimi kenara ittim ve sırayla Damy's Kitchen'in tariflerini deniyorum. Bir kere bendeki kek algısını değiştirdi.

Çoğu tarifinde 1 yumurta yeterli oluyor.
Kabartma tozu yerine karbonat ya da ikisinden azar azar kullanıyor.
Muzlu kekleri ile kararan muzlar çöpe gitmekten kurtuluyor ve muzlu kek tarifleri ayrıca çok güzel.



Yapıp da sevmediğim bir tarifi olmadı. Çok güzel kurabiye tarifleri de var ama evde pek kurabiye sever olmadığı için -benden başka- henüz onlardan deneme şansım olmadı. Ama kek tarifleri efsane.

Mesela; havuçlu pratik pastanın kurabiye gibi dağılan ama hafif yaş bir yapısı vardı, bayılarak yedik. Muzlu Çikolatalı Light Kek ve  Dünyanın En İyi Muzlu Keki tekrar tekrar yaptığım tarifler. Elmalı Light Yaz keki, Portakallı Bundt Kek, Şeftalili Yaz Keki (efsanelerden), Limonlu Kek denediğim ve sevdiğim tariflerden bazıları...

Bu yazıyı şu sebeple yazdım. İlk olarak o kadar çok yemek tarifi sitesi ve Instagram hesabı var ki artık hangi tarif doğru, hangi tarif tutar kime güvenelim şaşırdık. İkinci olarak bu tip sitelerin ve sayfaların çoğalması ile tariflerde o kadar çoğaldı ki bir şey pişirmek zor olmaktan çıktı! Artık zor olan ne pişireceğini seçmek! En azından bende durum böyle! Ne yapacağımı arayıp bulmak, karar vermek yapmamdan daha uzun sürüyor ve bazen sırf bu yüzden seçerken sıkılıp yapmaktan vazgeçiyorum.

Benzer sorunlar yaşayanlar vardır diye ben bir tavsiyede bulundum. Sizin de son zamanlarda severek yaptığınız, yediğiniz tarifler varsa yorum olarak yazarsanız hepimiz faydalanırız.

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Nabrutcuğum benim seçimle alakalı sorunum yok ; her zaman aynı tatlıyı yaparım sabah kahvaltısında dahi kadayıflı muhallebiyi yerim ama gel görki yapması çok zor o kadayıfı karıştırmak işkence üstünün başının tereyağ kokması da cabası işin kötüsü hep aynı tatlıyı yaptığımdan etrafımda ki herkes te bağımlısı oldu sürekli benden bu tarifi istiyorlar hele ramazanda iş arkadaşlarımız para verecekler bize kadayıflı muhallebi yap diye dolayısıyla başka birşey da yapamıyorum :)) denemediysen eğer seni de bağımlı yapmak isterim bence bi dene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum kadayıflı muhallebiyi ama senin tarifini de denemek isterim. Ama ben öyle her gün aynı şeyi yapsam bizim erkekler beni evden kovar :D

      Sil
  2. İnsanın canı ister ve limonlu bir kek yapayım der. İnternette o kadar çok tarif var ki; hangisi doğru, hangisi bizim ağız tadımıza uygundur asla bilemeyiz ve kimseye de bu konuda güvenemeyiz. Onun için bildiğin anne tarifi klasik kekleri yapacaksın ve ağız tadını bozmayacaksın.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle nefisyemektarfileri sitesi 1 numara. Genellikle orayı kullanıyorum.Ve kıbrıs tatlısı bu aralar en çok yaptığım ve severek yenen tatlım :) İşteyken sizin bloğunuza bakıp yeni yazı var mı diye kontrol etmek.. :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çokkk mutlu oldum ^^
      Kıbrıs tatlısı derken bana da gönderme yaparak iltifat ettiğini kendi kendime varsayıyor öpücükler atıyorum :)

      Sil
  4. İkimizde keşfetmişiz bu güzelliği... bizde annemle denemiştik çikolatalı kekini ba-yıl-dık. Onuda denemeni öneririm, sana kesinlikle katılıyorum kendime uygun olan tarifi bulana kadar hevesim kaçıyor benimde genelde haha o anlardan birinde keşfetmiştim Damy's kitchen'ı.

    YanıtlaSil
  5. Ocakta kakaolu,fındıklı kek yapıyorum. Pamuk gibi oluyor. Ayva tatlısı, balkabağı tatlısı kışın favorilerim

    YanıtlaSil
  6. Çok uzun zamandır takip ettiğim bir sıte damy, tarifleri hiç şaşmaz , ben en son balkabaklı çikolatalı kekini yaptım harıkaydı. O kadar çok yeni tarif deniyorum ki artık bazen neyi ne zaman yaptığımı unutur oldum . Şimdiki nesil şanslı bilmiyorum yapamıyorum yok nerdeyse mutfağımıza gırıp bıçağı biZimle beraber tutacaklar oyle yemek blogları dolu heryer. Bende sana bır tavsıye yazayım bakarsın belki , ”Yeturla lezzet kareleri” yılların yemek bloğudur. Çok geniş tarifleri var. Her türlü bilgiyi bulursun. O zaman bir dilim muzlu kek benden sana ikramım olsun nabrutcum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ediyorum. Hemen inceleyeceğim. Keki de yemiş kadar oldum :*

      Sil
  7. Yine güzel bi öneriyle geldin sevgili nabrut iyiki varsin :* Bende nefisyemektariflerinin sıkı takipçisiyim deneyipte kötü sonuç aldığım hiçbir tarifleri olmadı. Ordan öğrendiğim muzlu rulo pasta tarifi bu sıralar favorim ölçüleri tam hem çok lezzetli hemde çok basit :) Yeniliklere açık biri olarak bide Damys Kitchen'ın muzlu kekine fırsat vereyim bakalım inş seninkiler gibi başarılı olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ben de muzlu rulo pastaya bayılırım hemen deneyim teşekkür ediyorum.

      Sil
  8. nabrut, takip ettiğin başka bloglar varsa paylaşır mısın? bu aralar kore dizisinden de instagramdan da sıkıldım. yeni uğraşlar arayışındayım.

    YanıtlaSil
  9. Canım farklı bir yemek - tatlı istediğinde internetten bakarım ve maalesef yarım saat - bir saat kadar sitelerde hangi tarif doğrudur diye düşünüp gezmekten kendimi alamıyorum. Bu süreç yemeği yapmaktan daha zor olduğu gibi işin en sıkıcı ve zor kısmı. Dediğin gibi bu aşamada yemeğe karşı isteğim de iştahım da gidiyor ve bazen yapmaktan vazgeçiyorum. Ne kadar çok site o kadar da tarif var. Ben de çok sıkılmıştım bundan. Sayende tatlı tariflerine buradan bakıp deneyeceğim. Beğeneceğimi de düşünüyorum. Çok teşekkürler ♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı şeyden muzdaribiz demek ki ^^
      İşine yarar umarım.
      Afiyet olsun şimdiden

      Sil
  10. kesinlikle aynı sorun bende de var. Asla bir şeyler yapmaktan üşenem mutfakta. Tatlı olsun yemek olsun aklımda varsa yaparım. Ama son zamanlarda o kadar çok şey varki bakarken saatler geçiyor ve en sonunda boşveriyorum. Farkettim ki uzun zamandır hiç yeni tarif denemiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ben nefis yemek sitesini takip ediyordum. Ama böyle sitelerde şart hele israf olmayan arta kalan yada bayatlamis yiyecekleri degerlendirme fikrini çok severim bundan sonra bu sitede takibimde :)
    D.S.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ben o siteyi takip etmiyorumuşum :D ben de bir inceleyim :)

      Sil
  12. Bu kitchen’la başlayan siteler ya da hesaplar bir bana uzak geliyor sanırım ama sen önerdin ya ben de bir bakacağım. Bende yaklaşık 2-3 yıldır bir tarif bakacaksam tek baktığım yer Kevser’in Mutfağı. Yapıp da tutturamadığım bir tarif olmadı. Bir de youtube’da Refika’nın Mutfağını takip ediyorum. Zaman zaman bakıp aklıma yatan tarifleri uyguluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriler için teşekkürler ben de onları inceleyeceğim

      Sil