Gerçek Evlilik Hikayeleri 4

O kadar güzel evlilik hikâyeleri geliyor ki, bu yazı dizisi bitmeyecek gibi görünüyor. Sizlerden devam etmem konusundaki teşviklerden güç alarak bu hafta da çok sevdiğim blog sayesinde edindiğim bir arkadaşım -okuyucu olmanın ötesinde- Habibe Kavak'ın anne ve babasının evlilik hikâyesini yayınlıyorum.

Annesinin ilk görüşte babasına karşı hissettiklerini söylerken kullandığı söze bayıldım. Benim için hikâyenin can alıcı kısmı da annesinin hissettikleri.

Bu arada kendi ya da anne babasının hikayesini bizimle paylaşmak isterseniz nabrutvebiz@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Ben susuyorum, sizi hikâyeyle baş başa bırakıyorum.

Görücü usulünden söz açılmışken bende anne ve babamınkini anlatayım. Annem ve babam kuzenler yani annem halasına gelin gelmiş. 

Babam İstanbul’da annemde o zaman Diyarbakır'da yaşıyor. Dedem babaannemi ve babamı alıp Diyarbakır'a annemi istemeye gidiyorlar. 

İşin ilginç yani babamın bundan haberi yok. :) Neyse geliyorlar annemi istiyorlar, ve iş istemekle kalmıyor kızı, annemi veriyorlar da. Ama annem hala olanlardan habersiz. 

Bir gün anneannemin komşusu geliyor, oğluna annemi istiyor. Anneannem de ben kızımı verdim, yakında da nişan yapacağız, diyor. Annem şok tabii! ( ben olsam kıyametleri kopartırdım da) annem bir şey dememiş.



Burada bir es verip ben araya girmek istiyorum. Kızcağızın fikrini sormamışlar hadi tamam da bari haber verselermiş. :)

2 yıllık nişanlılıktan sonra annem İstanbul’a gelin gidiyor. Başta iki tarafta çok zorlanıyor. Çünkü ikisi o kadar ayrı karakterlere sahipler ki, hala nasıl anlaşıyorlar şaşırıyorum. Annem babamı ilk gördüğü ani anlatırken görür görmez çarpıldım diyor ;) ve hala annem babama çok fena âşık. Babam mı? Ben bütün dünyayı dolaşsam annen gibisini bulamam der. :) Ama annemin aşkı çok farklı bence. 

Babam anlatır; nişanlıyken gittim evlerine, kapıyı çaldım, annen bi’ içeri buyurmadı diye sitem eder. :-)  Şimdi ben nişanlansam demek ki damat adayını eve çağırabilirim. Buradan bunu çıkardım. benasdfghjkk. Neyse lafı çok uzattım. Şimdi benim önümde böyle bir örnek varken görüşmelere gidip hiçbir şey hissetmeyince evet demek içimden gelmiyor.

Ahh anne ahh! Başımı yaktın resmen @_@

Not: Sağ üst köşede bir anket hazırladım. Zaman ayırıp cevaplarsanız çok mutlu olurum. (2 şık birden işaretleyebilirsiniz)

Yazı dizimdeki diğer yazılar:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler

Evlilik Hikayeleri 123, 4

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. bende paylasmak istiyorum annemle babamınkini sana yazarım beğenirsen yayınlarsın olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce ki paylaştığın görücü usulü 1 de çok az bahsetmiştim neyse annem daha 18 ine yeni girmek üzere önünde abisi ve ablası var onlar okuyacam demişler ve üniversiteye gidiyolarmış annemse ben okumuyacam evde kalmak istiyorum okula falan gidemem demiş ee dedemde ne yapsın tamam demiş el mecbur annem tabi alımlı güzelde olunca kısmetleri taşmış babaaanem sokak sokak bekar kız arıyo babama annemide cam silerken görmüş başta böyle hemen gidemem dünürcü olamam demiş kendi kendine annemlerin apartmanına girmiş 1 kattaki komşuya sormuş neyse biraz gitmiş gelmiş sonra dünürcü olmuş  babaannem görmüş beğenmiş eve gelmişler babama sırma gibi siyah saçları var yemyeşil gözleri var boyu desen kardeşinden yani halamdan uzun demiş babam şaşırmış siyah saçlı yeşil gözlü emin misin sarı saçlı yeşil gözlü olmasın demiş babaannemde bilmem ki demiş düşünn artık durumu vel hasıl istemeye geldiklerinde çiçeği verecekken babam anneme hanginiz siyah saçlı yeşil gözlü kız demiş annemde sarı saçlı yeşil gözlü var demiş birbirlerine bakıp gülümsemişler (annemler 3 kız kardeş ondan dolayı) babaanemde istemeye gittiklerinde biraz korkmuş ya oğlan benim beğendiğm kızı beğenmez ve olmaz derse ben o zaman bu tarafa ne derim ne ederim die kara kara düşünüyomuş babamda annemi ılk görüşte beğenince bi rahatlama gelmiş zaten annemin babasıda hemen babamın pantolununa bakmış gelir gelmez paradan puldan daha önemli imanı var mı diye ilk sorusuda bu olmuş zaten annem babaannemin yanına gelin gelmiş şimdi mi devamınıda başka bir yazıya allah nasip ederse  

      Sil
    2. hikayenin en güzel kısmı pantolon kısmı ^^ çok sevdim. devamını bekliyoruz

      Sil
  2. Unniiii! Oncelikle alakasiz oldugu icin cooook ozur dilerim... Ama cok arasam da bulamadim. Reply 1988-de duk seon ve arkadaslari yuzde hesapliyordular hatirlarsan. Ikinci bolumdu. Once 45% cikti sonra %70 cikmisti Hank. O nasil oynanir biliyor musun? Isimler yazilir ve sonra hangin rakamlar yazilmali ki? Hesaplama kismini biliyorum ama hangi rakamlari hesaplamali oldugumu bilmiyorum.. By arada blogun coook muthis!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım ^^
      isimler ve o günün tarihi rakamlarla değil harflerle yazılacak. harf falı diye youtube da aratırsan görüntülü bir anlatım bulabilirsin :)

      Sil
    2. Unnniii sen supersin! Canim!

      Sil
    3. Bulamadim ki...:) isim fali diye video cikti sadece o da aradigim degil:( gercekten zahmet veriyorum ama link atarmisin...?

      Sil
    4. https://www.youtube.com/watch?v=Wwdd81C4iM0 bu videodaki gibi ama o cümle yerine senin ismin sevdiğin kişinin ismi ve gün ay yıl yazacaksın. kalan teknik aynı

      Sil
    5. Allah hayirli dilekler nasip etsin in as Allah. Cook sagol!

      Sil
  3. Ben bu evlilik hikayelerini çok keyifle okuyorum annemin ve babamın hikayesi ilginç olsa ben de yazardım ,bu hikayelrin inşallah devamı gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle geri dönüşler alınca bende rahatlıkla yazıyorum. teşekkür ediyorum

      Sil
  4. Eskiden fikir sormamak ne kadar da yayginmis.. Buyuklerimiz ne derse o modunde kizlarimiz. Yaziyi okuyunca aklima geldi bir tanidigimizda kimle evlendigini bilmeden evlenmis ailesi verince bisey diyememis evlenmis amamdamadi dugunngunu gormus. Hadi sevmeseydi adami? Bile bile kumar oynamak gibi birsey. Neyse ki adam cok iyiymisde sevmisler birbirlerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok var öylesi ve sanırım sonuç olarak sorsalar da sormasalar da kaderin ile evlendiğin için bir şekilde seviyorsun kaderini :)

      Sil