Neredesin Barnadette? Kitap Yorumu

Neredesin Barnadette okuduğum enteresan kitaplardan birisiydi.
Enteresan olması hikâyenin sunuluş şeklinden kaynaklanıyor. Çünkü üçüncü bölümüne kadar ara anlatımlar haricinde hikâye e-postalar aracılığı ile aktarılıyor. Evet, birçok kimsenin kendi arasındaki mesajlaşmalar sayesinde tüm olay örgüsüne vâkıf oluyorsunuz.

Hikâyeyi anlatan ve tüm bu e-postaları toplayan ise kitabın isminden anlaşılacağı üzere kaybolan annesini arayan 14 yaşındaki Bee.

Babası Microsoft’un dâhilerinden biriyken annesi de sarmaşık üniversiteleri denilen üniversitelerden birinden mezun olan ve genç yaşında çok büyük bir mimarlık ödülünü alan bir kadın.


Dışarıdan böylesine şahane gözüken bir tablonun bir de görünmeyen yüzü vardır. İşte tüm bunları ve Barnadette’nin nerede olduğunu e-postlar sayesinde öğreniyoruz.

Olay örgüsü güzel ve e-postalar sayesinde anlatımı da çok değişik olan bu kitabın sonunu güzel bağlasalardı mutlaka okuyun diye baskı kurabilirdim. Ama sonu havada kalmış ve aceleye getirilmişti. Bu sizi sinir krizlerine sokacaksa okumayın, aksi takdirde çerezlik hoş bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim; kitabın basın bülteninde ve kitap yorumu yapan birçok blogta yazarının çok mizahi bir dil kullandığı falan söylenmiş ama ben yazarın yazdıklarında mizahi bir yan göremedim. Birileri ya kitabı okumadan tanıtım yapmış –arka kapağa bakarak- ya da bende bir sorun var.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Hikayenin anlatılış şeklinin e-postalarla olması dikkatimi çekti. Kitabın sonu havada kaldı demişsin pek emin olamadım işte orda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o yüzden para verip almak yerine bir yerlerden edinsen daha iyi olabilir ^^

      Sil
  2. Okuma listeme aldım kitabı ayrıca Murakami Kadınsız Erkekler yorumunu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hii benim snapchat arkadaşım hemen görmüş kitabımı ^^
      bugün bitirdim kiatbı haftaya yayınlarım inşallah

      Sil
  3. Bazı bloglar tanıtımı gerçekten okunmadan yapıyor :)Haklısın :)

    YanıtlaSil