Pinocchio Dizisi Yorum Replikleri

Pinocchio dizisini izleyip izlememe konusunda tereddütlerim vardı.



Neden tereddüt ettiğimi sorarsanız;
bir tarfa mutlaka izle çok güzel bir dizi,
bir taraf ise sakın izleme vakit kaybı diyordu.

En sonunda izleyip hangi tarafta yer aldığımı öğrenmek istedim.
Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında bilgiyi şuradan alabilirsiniz.

Dizi hakkında söyleyeceklerim;



  • İlk bölümleri severek izledim. Gerçek hayatta da sevgili olan Park Shin Hye ve Lee Jong-Suk çok iyi bir ikili olmuşlardı.
  • Pinokyo hastalığı fikri güzeldi. 
  • Ama dizinin aşk hikayesinin ardında işlenen hikaye örgüsü hikayenin işlenişi çok yavaş ve sıkıcıydı. Tür olarak Healer ile çok benziyordu, aynı helaer gibi iki tarafın ailesinin acı bir olayda birleşmesi ve olayların gazetecelik ekseninde gelişmesi birebir örtüşüyordu ama Healer çok heyecan verici iken bu dizi ancak sizi videoyu sarmaya zorluyordu. taba benziyordu.
  • Sanki hikayesi güzel ama satırları akmak bilmeyen bir kitaba benziyordu.
  • 8. bölüme kadar severek izlesem de sonrasında 14. bölüme kadar ancak dayandım ve diziyi yarım bıraktım. Hiç huyum değildir, kötü olsa bile sonuna kadar izlerim ama dizinin sonunda merak ettiğim beni izlemeye itekleyen hiç bir şey yoktu.
  • Sonuç olarak ben diziyi sevmeyen ama sevenlere de saygı duyan taraftayım. Birde şunu merak ediyorum, Pinocchio'yu izleyip sevenler Healer'a da izlediler mi? Bence aynı türdeki iki diziden Healer açık ara öndeydi.

İzlediğim yere kadar repliklerini hazırladım. 

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Başlangıç olarak dizinin en sevdiğim ve önceden görüp diziyi izlemeye karar vermeme sebep olan şu sahneyi paylaşacağım. Sahne aynı zamanda şurada yazdığım caddenin orta yerinde randevu klişesine girebilir.


pc. paylaşan: nabrutveyasam

Dizinin kan donduran sahnesiydi aşağıda paylaştığım replik. Yuh dedim, videoyu durdurdum hazmedebilmek adına.


 Diziyi bitirmedim ama en çok şu sorunun cevabını merak ediyorum izleyenler beni aydınlatırsa sevinirim.
"Dizinin sonlarında bu kadının kızına böyle davranmasının mantıklı bir açıklaması yapıldı mı?


****

Diziden bir başka etkilendiğim sahne dedenin aslında her şeyin farkında olması, ama bunu gizlediğini öğrendiğimiz sahne idi.


Baştada söylediğim gibi pinokyo hastalığı çok hoştu. Hiç değilse bu hastalık sayesinde ikili ilişkide yalnış anlaşılmalar ve yalanlar olmadı.



Bu zengin çocuğun sırrını da öğrenemeden diziyi bitirdim. Ama merak etmedim. Söylemeseniz de olur. :)



Sanırım artık Park shin hye'ye karşı You are beautiful sebebiyle beslediğim sempatiyi de kaybettim.



Dizinin adına yakışır cinsteki şapkaları takma sebeplerini de şuradaki yağmur sahneleri klişe yazımda sizinle konuşmuştuk.



Dizi hakkında diyeceklerim bunlardan ibaret... Söz sizde...

Bu arada Twitter replik sayfamı Haneul'ün adminliği yardımıyla aktif hale getirdim. Şuradan takibe alıp destek verirseniz sevinirim. 

Ve ayrıca dizinin çevirmenleri polyannahayris ve sahael'e çok teşekkür ederiz. Ellerine sağlık...

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Buradan hepsine ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

40 Yorumlar

  1. Ben de diziyi 10. bölümde yarım bırakanlardanım. Başlarda çok güzeldi ama bir yerden sonra ciddi anlamda sıkıcıydı. :/

    YanıtlaSil
  2. Dizi izlemiştim ama çok az şey hatırladığımı fark ettim.. Aslında hem güzel diziydi gibi hatırlıyorum hem de bir şeyler eksikti gibi :)) Başroldeki çocuğu da kızı da severim. Sırf bu yüzden izlemiş olabilirim. Bence de Pinokyo fikri çok güzeldi. Daha önce bir film hakkında da yaptığım yorumun benzeri bir yorum olacak belki ama bu Koreliler çok orijinal fikirler buluyor da bu fikri hakkıyla kullanmayı başaramıyor sanki.. Bu dizide de böyle bir şeyler oldu sanırım. İzlenmeyecek kadar kötü değildi ama mutlaka izlenecek kadar da iyi değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın bu pinokyo fikri bizimkilerin aklına gelseydi 3 sezon dizi çıkarırlar reyting rekorları kırarlardı hatta :D

      Sil
  3. Aynen bene yarım bırakmıştım ama sonra inat edip bitirmiştim. Bazı güzel sahneleri vardı ama bence park shin hye ve lee Jong sung daha güzel bir dizide mükemmel olabilirdi yazık oldu biraz. Healer ile kıyaslarsak tabiki de açık ara Healer çok daha güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamen katılıyorum. dizi başlamadan önce ikiliden beklenti büyüktü ama en azından bizim için hayal kırıklığı idi.

      Sil
  4. Benim çok sevdiğim bir diziydi ama ben güncel izlemiştim healer'dan önce yayınlanmıştı zaten, healer çok daha akıcıydı tabiki. Eski ve profesyonel izleyicilerin mantık hataları yüzünden rahatsızlık duyucağı ama kdramaya yeni başlamış ve yaş ortalamas da düşük olan izleyicilerin seviceği bir diziydi bence zira cevaplanmayan sorular ve mantık hataları vardı ama ilk bölümlerde de tatlı bir romantik komedi vardı. Birde ben böyle yakın arkadaş yada aynı evde yaşayıp birbirinin her türlü halini bilen iki insanın aşık omasını çok ilginç buluyorum nedense çok ütopik geliyor, zaten kızın babası da sürekli dile getiriyordu bunu dizide. Bir de şöyle bir kırılma noktası var ki; YEH severler PSH'nin dizilerini ve diğer grupta bir ötekini sevemiyor sanki yani iki oyuncunun havası ve tarzı çok farklı e insan da haliyle sevdiği tarzı arıyor. Benim naçizane yorumum böyle. Dizi yorumlarının devamını bekliyorum ablacım FİGHTİNG!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vayss çok profesyonel bir yorum olmuş tespitler çok güzel. haklısın.
      ikisini karşılaştırmak yeh'e büyük haksızlık olur bence demi ama :D

      Sil

  5. "Sanırım artık Park shin hye'ye karşı You are beautiful sebebiyle beslediğim sempatiyi de kaybettim."derken ne demek istedin nabrut bir de yazıların çok guzel tebrik ederim.Son olarak healer in ilk 3 bölumunü izlemistim ama anlayamamıstım sıkılmıstım sence devam etmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. you are beautiful yüzünden kendisini çok seviyordum ama artık o kadar da sevdiğim bir oyuncu değil demek istedim :D
      bence healer postumu bir okuyup karar ver. en iyilerdendi çünkü

      Sil
  6. Çok kmawo be! Çok iyi bloggersin! Çok güzel yorumluyorsun! Ve benim senden sormak istediğim bir şey var. Yani sen bilirsin belki. Bir garip aşk dizisini biliyon mu? ^•^ cevap verirsen çok sevinirim nabruuutttt unni^•^ Ve yine de bloğun süper!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum güzel sözlerin için. çok incesin.
      dizi internet ortamında iken Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon ismi ile biliyordum ama herhalde kanal 7 de yayınlanmaya başlamış.

      Sil
    2. Ben diziyi güncel izledigim icin haftadan haftaya çokta sıkmadi aslinda ama cok klişeli bir dizi sonunda dda PSH nin annesi rolü bir melekmis meğer biz anlamamisiz o ikinci oglan zengin çocuğun anneside şeytan cikti:D yani cok cok siradandi bir PSH hayrani olsam bile healer çok daha iyiydi..:)

      Sil
    3. Bu arada aslnda seninle bazı fikirlerim uyusmada blogunu severek takip ediyorum ilginçtir:)

      Sil
    4. Aa evet evet aynen. O dizi:) Ama bir şey duydum: Mart'ta yeni bölümler çekilecekmiş. Haberin var mı?
      Ps: böyle şeylerle vaktini çaldığım için mianhe!

      Sil
    5. fikirlerimiz uyuşmadığında da yorum bırak merak ediyorum hangi noktaalarda ayrılıyoruz.
      maalesef dizi hakkında bir bilgim yok bu yönde.

      Sil
  7. Ben diziyi sevmistim ama sonu biraz basitti. Dizide en cok jongsuk la shin hye arasindaki bolumleri sevdim aralardaki bolumle4 yavas ilerledi ama sonuna kadar izledim. Healerla kiyaslama yaparsak healer acik farkla onde bende cunku ben onu daha cok begenmistim. Yine sonu iyi basit biten bir diziydi ama kore dizilerinden alisinca tuhaf gelmemeye basladi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen oratalardasın demek :) ikili arasındaki ilişki benim izlediğim yere kadar da güzeldi ama işte sonra zaten izleyemedim tam o sırada ayrılmışlardı :D

      Sil
  8. Park shin hye yi artık neden sevmiyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmiyor değilim ama eskisi kadar çok sempati beslemioyurm

      Sil
  9. Ben izlenmesi gerek diyenlerin tarafındayım ve gerçekten vakit kaybı ya da sıkılıp yarıda bırakanları anlamıyorum(Ben güncel izledim). Konu yavaş ilerliyor gibi geliyor ama bence gayet dozundaydı.Tabi saygı duyarım düşüncelerine,aksini düşünenlere. Ayrıca Healer'la benzediklerini hiç düşünmüyorum konular çok farklıydı Healer ancak City Hunter gibi diziyle benzer denilebilir. Bu arada gerçek hayatta sevgili oldukları onaylanmadı diye biliyorum orası ayrı mesele tabi görünce yazasım geldi :D Burada sadece sıkılan ve yarım bırakanların bulunmasına da şaşırdım biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz bu yarım bırakanlar 25 yaş ve üzeriyiz genelde de bloğumda bu yaş aralığında okuyanlar fazla ondandır...
      bende healer ile benzetmemene çok şaşırdım.
      her ikiside basın dünyasından bahsediyor. her ikisinde basın dünyasının arka planı var. her ikisinde de esas kız ve esas oğlanın geçmişe ait bir bağları var ve bu kötü kader onların birleşmelerine mani oluyor.
      daha ne kadar benzesinler ama değil mi :)

      Sil
  10. ben bunu sonuna kadar izledim ve açıkçası beklentilerimin altında kalıp benim için vasat bir dizi olmuştu. bir samimiyet, sıcaklık var dizide ama yok yani ilerlemiyor, akmıyor dizi. healer ise şu zamana kadar izlediğim diziler arasında en üst sıralarda olan ve 2015'de 1 numaraya yerleştirdiğim bir dizi öyle diyeyim ^^ bilmem aynı sınıftalar mı ama 180 derece ayrılar bence.
    annesine gelince... maalesef hiçbir mantıklı açıklama yoktu dizide. işte bu sebeplerle pek çok yönden vasat bir diziydi.sadece lee jong suk için izlenebilir gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek mantıklı bir açıklama yapılmadı şu an yarım bıraktığıma ayrıca sevindim :D

      Sil
  11. ilk başlardaa ben de sevmiştim dediğin gibi sonra sıktı ama yine de izledim. kadının sorunu neydi onu anlamadım ben de. pinokyo yu önce healeri sonra izlemiştim ama 2 ay arayla. ikisini kıyaslamadım healeri çok sevmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadının sorununu kimse anlamamış iyi ki izlememişim :D

      Sil
    2. Kadın makam ve para icin zenginlerin oyuncagi olmus zengin cocugun annesini oyuncagi sonra aslinda isteyerek yapmamismisda falan filan... tam bir kore klasiği işte bu arada kpopla ilgileniyomusun merak ettimde..

      Sil
    3. yanıt için teşekkür ederim sonunda anladım :) kore sineması ile ilk tanıştığım yıllarda işte 5-6 yıl evvel cnblue ve jyj fanı idim. diğer grupları da az çok bilirim. ama artık takip edemiyorum vaktim olmuyor.

      Sil
    4. Ne demek yardımcı olduysa:) haklisin vakit alıyo takip etmek aşırı aktifler:))

      Sil
  12. 25 yaş üstünün katlanması zor dizilerden biriydi. Araya şöyle bişeydi ilave edeyim. Eğer fazlasıyla kore dizisi izlemiş ve çıtayı oldukça yüksek tutuyorsanız p.s.h için izlerim dmeyin izlemeyin bile. Ben yarıda bırakmayı sevmediğim için en azından annenin rolunun sonunu merak ettiğimden hızlıca sardım. Bu tür dizilerden önce bir amme hizmeti yapılıp tabikide şahsi fikrim küçük bir videoda olayın özeti verilebilse keşke. diznin tamamının yansımasını görebilsek daha iyi bir ön tahminda bulunabiliriz. Milletin sevip sevmemesinde aşırı kutupluluk yanılmıyorsam yaş farkından dolayı kaynaklanıyor. Puanımız 10 üzerinden 6. En azından diğerlerine saygıdan :)
    Saygılarımla (29 m tr)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O amme hizmeti yabancı bloglarda recap postları ile yapılıyor aslında :)
      Olabilir 25 yaş üstü tahmini doğru istisnalar kaideyi bozmuyorsa tabii.

      Sil
  13. Çoğu kişi beğenmemiş.. kendimi garip hissetim sadece ben çok beğenmişim gibi geldi :D sizi bilemem ama pinocchio yu benim için özel yapan orada anlatılan muhabirlerin hayatı diziyi izledikten sonra haberleri izlerken daha farklı bir açıdan bakmaya başladım gerçekten oradakiler gibi mi diye baya düşündüm ve şu sonuca vardım bazı şeyler gerçekten korkutucu şekilde benziyor örneğin bir çocuğun kaçırılma olayı yada bir tecavüz haberi ilk günlerde o kadar olay tepki alıyorki halk o kadar ilgili davranıyor o kadar sayıp sövüp ağlıyor ki tıpkı oradaki gibi ama sonra ne oluyor farkettinizmi? Tıpkı pinocchio da ki gibi unutuluyor haber yapılmıyor halk eskisi kadar yorum yapmıyor ve artık o olayların haberciler tarafından haber değeri kalmıyor bir yere kadar internette yazılar yazılsada belli bir süre sonra gerçekten tamamen unutuyoruz öldülermi bulundular mı tutuklandımı bunların hepsi unutuluyor. Onları hatırlayan bir aileleri kalıyor tıkı oradaki gibi... işte bu beni çok etkiledi. Kendi adıma söylüyorum bunu izlemeden önce farkında degildim böyle olduğunun o yüzden bu dizi benim için cok farklı bir yer aldı ondandır belkide bir kere daha izlememe rağmen hiç sıkılamadım. Ve şey hani böyle düşündüğünüzü görünce epey şaşırdım o.O herneyse yinede yazı için ellerine emeğine sağlık 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyanın algı yönlendirmesinin farkında olan biri olarak ben etkilenmedim. ama sende böyle bir farkındalık yarattıysa ne güzel. Yani bu mevzu daha güzel ve akıcı işlense idi dediğim gibi pinokyo fikri çok güzeldi

      Sil
  14. bu diziye yorum bırakmamışım hayret :)
    diziyi eş zamanlı izlemiştim ve beğenerek takip etmiştim
    senaryo iyidi o dönemde ben de dahil birçok kişi tavsiye etmişti diye hatırlıyorum
    biraz beklentiyi üst düzeyde tutmuş olabiliriz o yüzden beğenmemiş olabilirsin :)

    YanıtlaSil
  15. Beğenmeme durumu oldukça normal. Bir şeyin daha iyisini gördükten sonra insanda bir hayal kırıklığı oluyor ya da klişeler göze batmaya başlıyor sıkılmaya başlıyorsun. Ama çoğu kişinin de dediği gibi fikir güzel bu ara healer dizisini daha izlemedim bir de her diziyi filmi izlememek gerektiğini anladım insanda bıkkınlık hissi yaratabiliyor aralıksız izleyince tabi. Bu yüzden elimden geldiğince farklı konusu olan dizileri seçmeye çalışıyorum ve seninde bu konularda iyi postlar yaptığını düşünerek izlemeden önce gelip burayı ziyaret ediyorum. Kore dizilerinde istisnasız hiç beğenmediğim olmadığı diyebileceğim tarihi dizileri oldu. Romantik komedi filmlerinde aşk hikayelerini pek iyi bağlayamadıklarını çoğu dizide gördüm bunda pek başarılı değiller. Hatta bunu youre beatifull dizisinde bile hissettirdi bana. Ama düşününce biraz hak verebiliyorum senaristlere bizim senaristler gibi bir konu üzerinden 300 bölüm çekmedikleri için konu bulunsada karakter yaratmak o karakterleri konu içinde yoğurmak kolay iş değil bence. Oturup düşündüm bir konu yarattım ama karakterleri eklemek üzerine diyalog yazmak oldukça zor iş olduğu kararına vardım o yüzden izlediğimiz bir karakterle sevdiğimiz oyuncuları başka büründüğü bir karakter için sevmeyi bırakmamalıyız sonuçta o kişinin oynadığı roller dışında gerçek bir karakteri var diye düşünüyorum. Ha bu arada Koreliler müzik konusunda istisnasız her dizi filmde çok iyiler. Belki de bu yüzden kpoptaki kişiler üzerinden senaryo yazıp başrol oynatıyorlardır ve seviliyorlardır. Daha fazla postunu okuyup fikirlerimi sunmaya devam edeceğim. Güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir tespit yazısı olmuş. teşekkür ediyorum

      Sil
  16. merhaba Nabrut, çok uzun zaman önce yazmışsın bu yazıyı ama ben diziyi yeni izledim ve dayanamadım bir şeyler yazıcam :) izlerken farketmemiştim ama cidden Healer ile benziyorlar bence de. Healerı çok uzun zaman önce izlediğimden herhalde farketmeyişim. Healer cok daha başarılıydı bu diziye göre. Normalde çok çabuk bitiririm dizileri ama bunu baya uzun sürede izledim. Ayrıca bu dizide yan karakterlerin hikayelerini başarılı bir şekilde dolduramamışlar bence. Yu-Rae ile kaptanın ne olduğunu anlayamadık örneğin. Healerdaki oyuncuları sevdiğimden objektif düşünemiyorum zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi bitiremediğim için zaten, ne desem boş olacak :) neyse ki aynı düşünmüşüz :D

      Sil