SUŞİ NASIL YENMEZ?

Uzak doğu sever olduğumdan bahsetmiştim. Gereğinden fazla da Kore film ve dizisi seyretme alışkanlığım var. Neden Kore sorusuna cevabım için bitıkyeter.


Kore film ve dizilerinde o kadar fazla yemek yeme, yemek yapma sahnesi vardır ki…
Hapur şapur büyük bir iştahla yemek yerler. Öyle ki seyir esnasında yemek yeme ihtiyacı hasıl eder bu halleri.
Yıllardır bastırdığım istek aşerme halini aldı. Nasıl yaniiii….
Ben rüyalarımda Kore yemekleri yer oldum. Ciddiyim…
Halime acıyan arkadaşımla beraber SUSHİCO’ya ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik. Sushico Ankara ve haricinde şubeleri olan Uzak doğu yemekleri üzerine bir restoran zinciri. İlgisi olanlar biliyordur zaten.

Komedinin kralı burada. Gel abi gelll!
Komedi derken halimizden bahsediyorum tabii ki. Ben salak ve yanımdaki saf, çiğ balık sevmezseniz falan falan şeyi ısmarlayın diye yönlendirildiğimiz halde,  ısrarla çiğ balık içeren  MAGURO roll sushi ısmarladık. Suşi yiyeceksek hakkını verelim dedik.



Ağzına doğru götürdüğün anda müthiş bir İstanbul kokusu geliyor. Bildiğin yosun kokusu yani…

İçi çiğ et. Ben şöyle mantık kuruyordum: ’’bizim çiğ köftede çiğ etten yapılıyor, baharatlarla pişiyor, bu da kendilerine ait salamura yöntemleri ile ateşte olmasa da pişiyor’’
Hayırrrr… Bildiğin çiğ et yahu!!

Yanında lahana turşusu var resimde gördüğünüz üzere, onlar kımchi diye adlandırıyorlar ama içine ne koyuyorlarsa artık aman Allah’ım nasıl aromadır o. İçine kolonya dökmüş gibi. Pöf!
Yanında gördüğünüz yeşil şeyden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Yedikten sonra yaşadığıma şükrediyorum.
Tasavvufta semmü katil (öldrücü zehir) terimi vardır. Hah işte, o yeşil şey için benim koyduğum isim…

                         
  NOODLE

Ama noddle /bizim eriştenin entelcesi/güzeldi. İyi ki onu sebzeli ısmarlamışız. Baharatı, sebzeleri, ıdısı vıdısı gayet yerindeydi. Beğendim(yemekteyizden seçmeler)

Ben bir çeşidini sevmedim diye Uzak doğu mutfağından vazgeçer miyim? Geçmem. Deneye yanıla sevdiğim lezzetleri bulacağım.

2015 edit: Buldum. Sevdiğim şeyler var.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. zavallı nabrut sushının hezimetine uğramışsın
    merak ettim bitirebildinmi yoksa ilk lokmadan sonra böğk hali gelip bıraktınmı ?

    YanıtlaSil
  2. Güzelim,benim kardeşim bir ara singapura okumaya gitmişti.O anlatmıştı.Oradaki insanlar merhabadan sonra nasılsın yerine yemeğini yedin mi diye soruyorlarmış. Uzak doğulu insanlar zamanında çok savaş, sıkıntı, yokluk görmüşler, çok ezilmişler. Hayatta kalmak ve yemek bulup hayatı sürdürebilmek en temel mesele tabi ki bütün insanlık için. Belki ondan her filmde yemeğe atıfta bulunuyorlardır.

    YanıtlaSil
  3. @neval soru çok manidar:) diğer soruya geçelim:)

    alternatif moda bak bu bakımdan hiç düşünmemiştim olabilir.ama bizde çok ezilmiş açlığın en dibini görmüş bir milletiz ve yemek kültürümüzde mükemmel.diğer ülkelere onlarca dizi satıyoruz ama hiç birinde yemek kültürümüze değinmiyoruz.değinmeliyiz gururla!!

    YanıtlaSil
  4. Biraz da böceklerden yapılan yemeklerden bahseder misiniz?

    YanıtlaSil
  5. Uzak doğu mutfağı bana çok uzak :)

    Bir heves ile uzak doğu yemekleri yapan bir yere gitmiştik arkadaşlarım ile. Onların gazı ve merakı ile açık büfeye yol aldık. Bir iki şeyin tanına baktım ve aldığım tabak kaldı öylece. Daha sonra tam üç gün hiçbir şey yemedim. O yemeklerin kokusu, tadı iğrençti ve sanki içimden geliyor gibilerdi. Gittiğimiz yerde öyle uyduruk bir yer falan değil yani, öyle olsa suç onlarda falan deriz.

    Seni cesaretinden dolayı tebrik ettim, sushi konusunda :) ama sana tavsiyem boşver sen bunları git bi adana dürüm, beyti sarma, kuzu şiş sonracıma ne bileyim dürüm falan ye yani paran ziyan olmasın :Pp

    YanıtlaSil
  6. @profösör yenilmesi caiz olan böcek duymadım midye dahil!!! eğer yenilmesi caiz olan bir böcek duyarsam onuda denerim ve burda paylaşırım tabi.

    @zuzu canım onları hep yiyrouz maksat karın doyurmaksa;
    ben antepliyim antebin yemeklerini bilirsin yemeğin alasını kendi evimde yiyorum uzağa gitmeme gerek yok.
    maksat her konuda bilgi sahibi olmak yemek içmek görüp öğrenmek.Amaç öğrenmek olunca para zayi olmuş olmuyor bana göre yani.
    ama tatların hepsi bize hitap etmiyor çok haklısın.tat koku feci:)))
    ama o kadar büyük bir mutfağın içinde bize hitap eden birşeyler bulabilme gayreti içindeyim:))))

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Noodle, yumurtalı pilav ve kızarmış dondurmaları şahane idi :D

      Sil