Nip Fab Glycolic Asit Pedleri Blog Yorumu

Cilt lekelerinin tedavisinde asitlerden yararlandığımı şuradaki yazımda anlatmıştım.

Ama şunu da eklemek istiyorum, leke sorununuz olmasa bile pütürlü ya da komedonlu (ciltteki küçük beyaz kabartılar) bir cildiniz varsa asitlerden yararlanmalısınız.

Asit kullanmak için bir diğer sebep ise dolaylı yoldan da olsa kullandığınız kozmetik ürünlerinin emilimini artırmak! Zira asit ile peeling yaparsanız yüzünüzün üzerindeki ölü deriyi temizler, böylece kullandığınız ürünün derinin alt katmanlarına inmesine yardımcı olursunuz.

Yani benim cilt sorunum yok, neden asit kullanayım ki diye düşünmeyin. Asit ile peeling yapmak kullandığınız ürünlerden maksimum fayda sağlamanıza sebep olur.

Ayrıca maske yüzünden sürekli kendi nefesimizi soluyoruz ve cildimiz nemleniyor. Bu ise bakteri üremesine, gözeneklerin tıkanmasına yol açıyor. Yani sivilceye meyyal bir cildiniz varsa maske sivilceleri kaçınılmaz oluyor. Bunun çözümü de asit peelingi yapmaktan geçiyor.


Birçok asit ürünü varken neden Nip+fab Glycolic Fix Extreme Gece Pedi tercih ettin derseniz asidin hazır olarak pamuklara/pedlere yedirilmiş olması kullanımı kolaylaştırıyor. Ben kullanırken özellikle maskeden dolayı çenemde oluşan siyah noktaların üzerinde bekletiyorum ki asidin cilde nüfuzu artıyor. 

Nip Fab Glycolic Asit hem BHA hem de AHA içeriyor. Bu açıdan da avantajlı bir ürün. BHA içeriğine rağmen siyah noktalarda mükemmel bir sonuç sağladığını söyleyemem. Ancak ped ile yüzümü sildikten sonra cildim pürüzsüzleşiyor. Bu etkisi mükemmel.

Ayrıca %5 Glikolit asit içeren bir ürün için fiyat olarak epey uygun olduğunu söyleyebilirim. 

Son olarak şunu eklemek istiyorum ki; derin ve eski lekeler için yeterli oranda asit içeren bir ürün değil. Sivilce ve siyah nokta oluşumu azaltabilecek, peeling işlevi görebilecek ve benim de kullanım kolaylığı sayesinde tekrar tercih edebileceğim bir ürün.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Peki neyi önerirsin asit olarak siyah noktalar için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası benim zorlu siyah noktalarım var bu yüzden %2 bha içeren her hangi bir asit olur. Daha altı bana yaramıyor. zaten kozmetikte de yüksek sınır %2. Ama daha önce asit kullandın mı?

      Sil
  2. ÖNERDİĞİNİZ ÜRÜNÜN CİLT SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ HAKKINDA YETERLİ BİLGİNZ YOKSA ONERMEYİN

    YanıtlaSil