ir önceki yazımda Dermaroller hakkında giriş bilgisi verdim. 

  • Dermaroller Ne İçin Kullanılır?
  • Dermaroller Nasıl Uygulanır?
  • Dermaroller Kaç Günde Bir Kullanılmalı?
  • Dermaroller Kim Kullanamaz?



gibi bilgilere şuradaki yazımdan ulaşabilirsiniz.



Bu yazımda kendi deneyimlerimden bahsedeceğim. 

Neden Dermaroller'a ihtiyaç duydum?
  • İnce kırışıklarım oluşmaya başladı.
  • Sivilcelerimden kalan kırmızı lekeler var ve serumlarla iyileşme süreci biraz yavaş ilerliyor.
  • Yine sivilcelerimden kalan küçük skarlarım yani az derinlikte çukurlarım var.
  • Ve teknik olarak uygulamanın mantığı kafama çok yatıyor. Küçük iğnelerle delikler açtığınızda hücreler beyne yaralandım sinyali yolluyor ve beyin o yarayı tamir için daha fazla kolejen üretiyor. (Ben bilimsel açıklamayı en anlaşılır biçimde kendimce sadeleştirdim ama siz isterseniz gerçek bilimsel açıklamaları okuyarak bilgi edinebilirsiniz)

İlk başta uygulama beni biraz korkuttu. Sonuç olarak genelde güzellik merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılan bir uygulamayı evde kendim yapacaktım. Bu yüzden etraflıca inceledim. Türk ve yabancı kaynaklardan birçok makale okudum ve çok da korkulmayacak bir işlem olduğuna ikna oldum.

İkinci adım olarak iğne kalınlığı ve dermaroller markası seçmem gerekti. Bu adım için de epey araştırma yaptım. Titanyum iğnenin ve Zgts markasının en güvenilir olduğuna ikna oldum. 

Aslında cilt problemlerime uygun olarak 1.00 mm iğne kalınlığına ihtiyacım vardı ama ben ilk etapta cildimi alıştırmak ve cildimin verdiği reaksiyonları ölçmek adına 0.75 mm iğne kalınlığı ile 3 seans olarak başlangıç yaptım.

Dermaroller sonrası serum olarak piyasada bildiğim en üst oranda C vitamini içeren By Wishtrend - Pure Vitamin C21.5% Advanced kullandım.




İşlem sonrasında şu adımları takip ediyorum;

  • Kanallar 3 dakika içerisinde kapandığı için en fazla 3 dakika içerisinde serum sürüyorum. Yüzümde azıcık yanma oluyor ama bu beklenen bir etki, telaşa kapılmayın.
  • 2 saat sonrasında hyolüronik asit içeren rahatlatıcı bir kağıt maske yapıyorum. Böylece işlem sonrası kızarıklık da yatışıyor.
  • 24 saat boyunca yüze su değdirilmemesi gerekiyor. Ben abdest aldığım için seansları regli dönemine denk getiriyorum.
  • Dermaroller'ı sabunlu su ile yıkıyorum. Sonra steril alkol ile dezenfekte edip özel kutusunda saklıyorum.

Dermaroller Sonrası Yüzümdeki Değişiklikler

İlk üç seansta kırmızı sivilce izlerinde hafif bir iyileşme gözlemledim. Ama belirgin olarak gördüğüm şuydu: Dermaroller işlemi sonrası cildim inanılmaz sıkılaşıyor ve parlıyordu. Capcanlı bir cildim oluyordu.

Cildim anormal bir tepki vermediği gibi olumlu değişikler de gözlemlediğim için 1.00 mm iğneye geçmekte sakınca görmedim. 

Yine 1.00 mm ZGTS dermaroller satın aldım. 3 hafta arayla 2 kere kullandım. 3. seans aralığını biraz daha uzatacağım. İşlem sonrası cildim kendini toparladı sıkılaştı. Kırmızı sivilce izlerinde mükemmel sonuç verdi. Şöyle söyleyim; eğer bu gelişme diğer seanslarda da devam ederse 5-6 seans sonra bebek gibi bir cildim olacağını tahmin ediyorum.

Diğer seanslar hakkında bir güncelleme yazısı yazarım, ya da Twitter veya Instagram hesaplarımda paylaşırım mutlaka.

Eksik kalan, sormak istediğiniz bir şey olursa tüm süreçte yardımcı olabilirim. Çekinmeyin, yazın lütfen.

Son olarak dermaroller nasıl yapılır videosunu da ekliyorum.