Yüz temizleme yağı

Ergenliği sorunlu bir ciltle uğraşarak geçmiş biri olarak cilt bakımında en uzman olduğum konu cilt temizleme ürünleri diyebilirim. 

Kendimi bildim bileli yüz temizleme jeli kullanırım. Ama ilk defa bir yüz temizleme yağı kullandım. 

Evet, yanlış yazmadım, yüzü temizlemek için yağ kullanmak çok bilindik değil ve bence benim gibi ön yargılı olan büyük bir kesim de var. 

Ben de yağ; zaten yağlı ve kirli olan bir cildi nasıl temizlesin ki?

diye düşünüyordum.



Çivi çiviyi söker mantığının çok güzel işlediği bir temizleme yöntemi olduğunu bizzat deneyimleyerek öğrendim. Kıbrıs-Ankara arasında mekik dokurken en fazla etkilenen cildim oluyor. Denizin dibinden, en üst seviye nemden gelip karasal iklimin ortasına kupkuru bir havaya düşüyorum. Ve aşırı hassas, kızaran bir cilt ile baş başa kalıyorum. Bu durumda da cildim köpüklü bir nemlendiriciden pek hoşlanmıyor, fazla geliyor. Aşırı tepki veriyor.

Bu sebeplerle daha yumuşak bir yüz temizleme ürünü ihtiyacı hissediyordum ki Beyond yüz yıkama yağını satın aldım. Ürünün içeriğinde doğal yağlar var. Islak elime bir pompa kadar sıkıyorum ve yüzüme dairesel hareketler yaparak uyguluyorum. Yağ zaten köpürmüyor.

İlk kullandığımda açıkçası hiç umudum yoktu. Yıkadıktan sonra yüzüm yağlı vıcık vıcık kalacak, kaygan bir his verecek sanıyordum. Ciddi ciddi yüzümü gıcır gıcır yaptı. Gerginlik vermeden yüzümü temizledi. Beni şaşırtan bir ürün olmakla beraber bundan sonra köpüklü yüz temizleme ürünü kullanacağımı hiç sanmıyorum. Yağ ile yüzü temizleme olayı benim cilt bakım ritüelimin efsanesi olarak adını altın harflerle kalbime yazdırdı. :D 

Ben Beyond markasının phytoganic cleansing liquid ürününü kullanıyorum, benim kullandığım bu yağda 13 farklı organik bitki özü var ve organik ürün sevdam da dolayı markaya sempatimi zaten biliyorsunuz  ama loreal yüz temizleme yağı, shiseido yüz temizleme yağı, mac yüz temizleme yağı, dermalogica yüz temizleme yağı gibi bir çok markanın da yüz yıkama yağı var. 

Bir araştırın ve deneyin diye tavsiye ediyorum.


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bende lorealinkini kullanıyorum. hani şu fahriye ablanın reklamında oynadığı
    Cildimi yumuşacık yapıyor bebeksi görünmesinde gerçekten etkisi var sanırım ama arada sivilce çıkıyor yağdan kaynaklı mı emin değilim.
    Bende nemlendirici bir kremden sonra iki damla kadar elime damlatıp ısıtıyorum sonra tampon hareketlerle yüzüme uyguluyorum. Benimde hassas bir cildin var bu kullandığın ürünü merak ettim. Birde benim kullandığım yağ için tüm ciltlere uygun deniliyor.
    D.S.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle bir sıkıntı yaşamadım ama bu ürün de tüm cilt ürünleri için uygun ve zaten yağ kalmıyor yüzde. Pamuk gibi de yapmıyor aynı temizleme ürünü gibi yüzü gıcır gıcır yapıyor.

      Sil
  2. Bunu bir zamanlar çok güzel yazan " meyye's " sümeyye nin blogunda okumuştum çok güzel cilt bakım önerileri vardı ama artık yazmıyor instagram da da bulamadım bana da garip gelmişti ta ki çok iyi ve doğal bir temizleyici olan arap sabunun un ana maddesinin sıvıyağ olduğunu öğrenene kadar ondan sonra yeğa bakışım değişti gerçekten aslına bakarsan tam yüz yıkama ürünleri ciltteki yağı arındırma peşinde halbu ki cildin yağa da ihtiyacı var ve biz sürekli temizleyerek bu dengeyi bozuyoruz sonra cilt kuruyunca nemlendirici sürüyoruz yaklaşık bir 5 6 yıl önce no poo diye bir akım vardı saçlarınızı sadece su ile yıkıyorsunuz eğer çok rahatsız olursanız karbonatlı su ile yıkayabilirsiniz deniyordu ya öyle şey olur mu dedim sonra yine bir blogda okudum ki saç zaten kendi kendini temizleyebilen bir yapıya sahipmiş ama biz sürekli şampuanla yıkayarak bunu unutturmuşuz tekrar aynı alışkanlığı kazandırmak için uzun bir süre şampuan kullanmamak gerekiyormuş mesela kızım egzama olduğunda doktor çocuk şampuanı dahil hiçbirşey sürme dedi sadece su ile yıkayacaksın hatta mısır yada buğday nişastalı su hazırlayıp o suyla kızımı yıkamammı istedi ben bunları uyguladıktan sonra kızım biraz rahatladı kaşınmaktan kurtuldu. ez cümle asla hiçbirşeye önyargı ile bakmamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son cümle ile noktayı koymuşsun zaten.
      O karbonat olayına ben de girmek istiyorum aslında ama off korkuyorum :)

      Sil
  3. Yağ ve temizlemeyi kafamda birleştiremiyorum yok olmuyor :D:D:D Benim için temizlemek yüzümde yağların emilmesi demek.Bu da maalesef yüzde gerginlik yapıp kurutuyor ama aklımda bulunsun bu tarz bir şey deneyebilirim artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıdaki yorum seni ikna eder belki. :D
      Arapsabunu zeytinyağı ilişkisi.

      Sil