Her Şeyi Ucuza Getirmeyi Öğreniyorum Vol-1

Şu sıra sinemada izlemek istediğim o kadar çok film var ki! 

Havalar soğuk olunca AVM’lere mahkûm ve AVM’erde mahsur oluyoruz. Normalde odamda ya da ışıkları kapatıp TV’den film izlemeyi sinemaya tercih ederim. Çünkü ben film izlerken yorum yapmayı ve gülmek gereken yerlerde hunharca gülmeyi seven pek de şahane olmayan bir film izleme arkadaşıyım. En romantik yerlerde falan komik bir şey bulup atmosferi yerle bir ederim. Gerilim izliyorsak ya da aksiyon sahnesi gelmişse yanımdakinin ayağını veya kolunu dürtükleyerek gerginliğimi paylaşmaya çalışırım. Böyle de sinemada rahat edemediğim için çoğu zaman evde film izlemem herkesin selameti açısından iyi oluyor.

Lakin bazı filmlerde var ki; sinemanın atmosferinde izlemek şart oluyor. Bu sıralar haklarında böyle düşündüğüm filmlerin başını Ayla çekiyor. Evet, hala izlemedim. Deliha’nın ilk filmine bayılmış biri olarak ikincisini de merakla bekliyorum ve sinemada izlemek istiyorum. Aile Arasında yine sevdiğim bir arkadaşımla gidip bolca yüksek sesli gülüp eğlenmek istediğim bir film.
Lakin sinema biletleri de uçmuş gitmiş! Hele bizim her zaman gittiğimiz bize en yakın ve büyük olduğu için tercih sebebi olan Avm’de hafta sonu fiyatlar daha da yüksek oluyor. Aldığımız atıştırmalıkları da hesaba katınca sinemaya gideceğimize “şunu” yapalım diyebileceğimiz alternatifler üretiyoruz. 
Ama ben Kıbrıs’ta iken kızlar Sinemia kartı kullanmaya başlamışlar bana da çok mantıklı geldi. Online olarak önceden bilet almak gibi bir sistem ama siz sitesinden daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Sınırsız film hakkı olan paketler var ama biz Eğlence Paketini aldık. Bir aylık Eğlence Paketi kart ücreti 18 lira ve 3D dâhil bir ay içinde istediğimiz 3 filmi bir film fiyatına izleyebileceğiz. Efsane değil mi? 

Şu sıralar sürekli Kupon Hastaları ve Aşırı Cimriler programlarını izlediğim için böyle hesaplı şeyler bulup tasarruf edince acayip mutlu oluyorum, bilinçaltıma işlediler. Hahah! Sizi de bilgilendireyim istedim. Aslında geçen sefer kızlar 18 lira değildi, daha fazla ödemiştik, dediler. Ama sanırım şu an kampanya var, siteye girince bong diye bir reklam çıktı ve fiyat düştü. :D 

Neyse şu sıralar acayip tasarrufa sardım, size diğer tasarruf hareketlerimi de anlatacağım. Şimdilik bu kadarı umarım işinize yarar. 

Şuradan siteyi inceleyebilirsiniz. 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Tüm Rossmanlarda geçerli mi bilmiyorum (ben 41 burda dakinden aldım) ama 25 tl üzeri alışverişe Cinemaximum biletleri 9.90 a indirimli satıyorlar. 28 şubata kadar geçerliymiş. İstediğiniz sayıda alabilirsiniz. Asiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel öneri :) Teşekkür ediyorum ama kartı aldık artık :)

      Sil
  2. Haklısın nabrut. Bende Sinemia kartı aldım reklam yapmak amacıyla değil fırsat olarak gördüğümden paylaşayım. Normalde eğlence paket 40₺ sana böyle bi fırsat gelmiş. Eğer Enpara.com kartınız varsada 14,99 ₺ oluyor. Bir kere de imax hakkın var 3 hakkın içinde. Eksisi şu oluyor ki sadece sen kullanırken birlikte gittiğin arkadaşların kullanamıyor o yüzden onlar da almalı 3 arkadaş iki tane alıp kombin şeklinde kullanılabilir. Önceden alırsan sinema sırasında checkin yapman gerekiyor uygulamayı indirirerekten başkasının kartı için yapabilirsin. Maximum karta ilk seans hiçbir istisna olmaksızın 7₺. Cinemaximum club karta sahip olup 8 bilete de 1 bilet hediye ediliyor. Gerçekten çok pahalı ve tekelleşmiş durumda. Ayrıca çarşambaları cinemaximum 10₺ diye biliyorum. Son olarak Ankara büyülüfener ve metropol sinemalarında da halk günleri var 10₺ civarı oluyor salon boyutları küçük olabiliyor. Metropolün 1 nolu salonu ise çook büyük orası kesinlikle tercih edilebilir. Avm de olmaması ve bana nostaljik gelmesiyle aynı zamanda da Kızılay da dolaşmak fikri sıcak geldiğinde ikisini daha çok tercih ediyorum fakat imax filmler için ankamall vazgeçilmez oluyor. Cumartesi ve pazar ilk seansları işe de onlara gidiyorum. Umarım herkes bu fırsatları kullanabilir, ne kadar da bu ücretleri karşılayabilecek olsakta bu fiyat dayatmalarına düşmemeli son derece tasarruflu olmalıyız açgözlü olmamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şahane bir tasarrufçu daha :)
      Tebrik ediyorum bizi :D

      Sil
  3. Nabrutcuğum uzun süredir çocuklarım hasta siteye giremedim ne çok yazı girmişsin laşallah bu arada süper bir haber bu bide çocukları nasıl hallederiz ona da bir yol bulunursa çok sevineceğim zira onlarsız biryere gidemiyorum 2 yıldır hiç sinemaya gitmedim desem inanırmısın ? Bide eşim var böyle senin gibi beni çatlatan arkadaşlara falan oturmaya gidince kendisi kadrolu şoförüm olduğundan beni birakıyor hemen bir avm ye akıp film izliyor akşamda bana gelip ne diyor biliyormusun aşkım şu filmi izledim varr ya harika bir film muhakkak izlemen lazım :)) tabi diyorum sen çocuklara bakarsın bende izlerim aman yaa boşverr çok da önemli değil diyor :)) Bende durumlar bu yani emeklilikte falan inşallah mart hala aktif olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kıyamam sana :D Çocukları bana bırak diyeceğim ama :D

      Sil
  4. Bir şey sormak ıstiyorum her ay ödeme yapıyorsun ama üyeliğin süresi mı var yoksa üyelikle birlikte toplu bir ödeme mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süresi bitince istersen üyeliğini yeniliyorsun istersen iptal oluyor.

      Sil