Domol Fırın Temizleyici Hakkında Yorumlar

Hayatımın temizlik ürünlerine merak saldığım kısmındayım. Bu level'a nasıl atladım, buralara nereden geldim, bilmiyorum.

Ama şunu net olarak söyleyebilirim;

şu sıralar temizlik malzemesi alışverişi tüm diğer giysi vesaire alışverişinden daha büyük keyif veriyor. Marketin ilk uğradığım kısmı temizlik ürünleri reyonu olduğu gibi, mesela Rossman'a gitsem makyaj ürünlerini es geçip direk temizlik ürünlerine yöneliyorum.

Ve kendime inanamıyorum. İnternette dolaşmayı sevdiğim, en çok okuduğum konulardan birinin de temizlik ürünleri kullanıcı yorumları üzerine olan forum başlıkları olduğunu itiraf etmeliyim.

Ve artık kendimi temizlik ürünlerinden bahsedecek kadar donanımlı görüyorum. Resmen temizlik gurusu oldum bea! 😂 

Bloğumu okuyan temizlikten nefret eden genç kızlarımız adına üzgünüm. Ayrıca hala temizlikten nefret ediyorum. Ben bu ürünleri sadece almayı seviyor, diğer zamanlarda mecburen temizlik yapmam gereken yerlerde kullanıyorum, böylece temizlik azıcık, ama azıcık daha çekilir hale geliyor. 




Bugünkü dersimiz: Domol Fırın Temizleyici




Eminim birçoğunuz özellikle son zamanlarda domol ürünlerini sıklıkla duyuyor ve hatta kullanıyorsunuzdur. 

Markanın en iyi ürünü şüphesiz domol fırın temizleme spreyi diyebilirim. 

Fırın ve ocaktaki yanmış kirlerde efsane bir temizlik sağlıyor. Hele benim gibi tembelseniz, ovalama, tel ile sürtme işlerinden nefret ediyorsanız tam size göre bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Zaten benim temizlik ürünlerine yönelme sebebinin altında inanılmaz tembel biri olmam yatıyor. Yakınlarıma tembel olduğumu söylesem saçmaladığımı düşünürler, çünkü inanılmaz hızlı ve pratik bir şekilde üstüme düşen işleri yaparım. Ama neden? Çünkü bir an önce işleri bitirip tembellik yapmak isterim. İşte pratik olmamın altında yatan sebep aşırı tembel olmam, temizlik ürünlerine yönelmem ise işleri hızlı bitirme isteğim. 😂

Konumuza geri dönersek;
domol fırın temizleyicisi nasıl kullanılır, kısmında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var;


  • Öncelikle en yüksek etkiyi almak için sıktıktan sonra uzun süre bekletmelisiniz. Ürünün üzerinde fırına sıktıktan sonra bir gün bekletilmesi tavsiye ediliyor ki, gerçekten bekletme süresi uzadıkça çıkmaz dediğiniz tüm inatçı yağ, kir lekeleri çıkıyor.
  • İkinci tavsiyem fırında kullanacaksanız fırını hafifçe ısıttıktan sonra ürünü sıkmanız olacaktır, yine ürünün etkisini arttırıyor.


  • domol fırın temizleyici sadece fırında değil, ütünün tabanını temizleyenlerin hatta oksitlenmiş gümüş üzerine sıkarak kullananların pozitif yorumlarını okudum.





Ürünün Eksileri

  • Ben öyle bir sorun yaşamadım ama fırında kokusu kaldığı yönünde yorumlar okudum, buna karşın fırını sildikten sonra sirkeli suyla çalıştırınca kokunun gittiğini söylüyorlar.
  • Ürün çok etkili yani ağır bir kimyasal olduğu için hassas eller dikkat etmeli. Eldiven kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Ayrıca genze kaçan keskin bir kokusu var, koku hassasiyeti olanlar bu konuda bilgi sahibi olursa iyi olur.


Domol deterjan nerede satılıyor?
En çok sorulan sorulardan birisi.
Domol Rossman markası. Yani Almanya menşeili bu ürün Rossman haricinde N11 ve Gittigidiyor gibi sitelerde de satılıyor.

Domol Fiyatı
En son aldığımda 6 lira idi. Bazen ikinci üründe %50 indirim oluyor, takip edip stoklayabilirsiniz.

Ürün hakkında sormak istediğiniz başka sorular varsa seve seve cevaplarım. Ah, bunları yazması bile çok eğlenceli! 

Not: Markanın her ürünü iyi değil, çok kötü ürünleri de var, zamanla onları da yazacağım.

Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. Amway in fırın temizleyicisi de çok güzel hem o kadar beklemeye gerek yok.

    YanıtlaSil
  2. Yaa ben resmen şok oldum domol buraya kadar geldiğine göre bir alkışı hakediyor. Bu blogda temizlik yazısı göreceğimi rüyamda görsem hayra yormam :)) Yanlız resme de ayrı bayıldım yani çok ironik :))
    Aramıza hoşgeldin bacım sonunda seni de ocak başında hunharca ovalarken hayal edebileceğiz hergün acaba bugün ne okudu zalımın kızı bugün hangi diziyi izledi diye hasedimizden çatlamayacağız :)) en büyük duam bir anönce evlenip uyku eğitimi ek gıda ve en sonunda instamom olarak seni de aramızda görebilmek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah :D Ne kadar şahane bir yorumdu.
      Ocak ovalamıyorum ama böyle hayal etmek istiyorsan beni karşı çıkmayacağım :D
      Yaa son duanın da gönülden olduğu o kadar belli ki. Amin diyorum. Hayt level level ilerliyor hepsini yaşayacağım Allah ömür verirse burada beraber büyürüz :D
      Kocaman öpüyorum

      Sil
    2. Amin dedim :) İş te boşken bloğunuzu okuyorum, okumayı seviyorum.2012 den beri takipteyim :)Kore dizisiyle başlayan blog yolcuğuluğu instamom , blogmom olarak devam ederse onuda okurum :)) Bi sizi bide gönül ayyıldızın yazılırı. Severek okuyorum :)

      Sil
    3. bende seni öpüyorum :)

      Sil
    4. Umarım bir gün instamom olurum 0.o :D Her geçen gün ihtimal azalıyor.
      Ben de 2012'den beri tanıyorum seni. Umarım bir gün yollarımız kesişir.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Temizlik yapmayı çok seviyorum ama benim için beş ürün yetip artıyor bile. Yeni arayışlara hiç girmiyor ne varsa eskilerde var diyorum.

    1. Yüzey temizleyici olarak amonyak kokulu cif
    2. Yanmış yağ ve benzeri için cif krem
    3. Bulaşıklar için Fairy
    4. Çamaşırlar için Omo ve Yumoş ikilisi
    5. Ve hijyen için de Domestos

    Bir de yüzeysel temizlik için camsil'im, bulaşık teli olarak da scotch brite'm var. Islak mendilde de markam Komili :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böğğğ. Temizlikten nefret ediyorum. Yemek yapmaya bayılıyorum. Ev de toplarım. Dolap düzenlemeye de bayılırım. Ama temizlik ıhh.
      Ama bir kez bu bahsettiğim kimyasalları kullansan müptela olursun onu söyleyim :D

      Sil
  4. Yakınlarıma tembel olduğumu söylesem saçmaladığımı düşünürler, çünkü inanılmaz hızlı ve pratik bir şekilde üstüme düşen işleri yaparım. Ama neden? Çünkü bir an önce işleri bitirip tembellik yapmak isterim. İşte pratik olmamın altında yatan sebep aşırı tembel olmam, temizlik ürünlerine yönelmem ise işleri hızlı bitirme isteğim. 😂 Burası aynı ben .Temizlik ürünlerine olan ilgin de oldukça ilginç 😅 ben henüz kozmetik (parfüm, makyaj vs) aşamasındayım oralara uğrar mıyım bilmiyorum 😂

    YanıtlaSil
  5. Madem bu konuyu masaya yatırdın;son zamanlarda defalarca kullanıp memnun kaldığım ürünleri tavsiye etmek isterim.cif mutfak dolap ve ocaktaki yağlar için bir numara ve kötü kokmuyor bile. Yine cif banyo günlük lavabo ve banyo sonrası fayans temizliği ve armatürler icin hoş kokulu bir kurtarıcı. Ayrıca cif yeni çıkan pembe müge çiçekli krem temizleyici mis gibi. Highgenic markasinin derz temizleyicisi de kireç lekelerinin uzun süreli temizleyicisi.veee acenin yeni çıkan çamaşır ve temizlik icin çamaşır sulu yağ çözücüsu su mutfakta domestos kadar kimyasal olmayan sterilize edici harika bir ürün. :)

    YanıtlaSil
  6. Ünlü filozof Bill Gates demiş ki : "Ben önemli işlerde işi tembellere veririm. Çünkü en pratik çözüm yolunu onlar bulur"... :D
    Demek ki tembellik de bir yetenek sevgili Nabrutcum hakkımızı yemeyelim... :D
    Ayrıca ütü fotoğrafını görmem büyük bir tevafuk (seni tanıdıktan sonra hayatımdan tesadüf kelimesini çıkardım da)... Ütülerimiz aynıymış ve aynı fotoğraftaki gibi benim de ütümün altı bu şekilde...Hemen eşimi en yakın rossman mağazasına gönderiyorum...Çünkü tembellik bunu gerektirir :D
    Tembel ev hanımları birliği yönetim kurulu üyesi cemremtoprak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah için çok seviyorum seni. hiç tanımadan ^^
      Vuhhu o zaman yaşasın tembellik ^^
      Umarım işe yarar ben ütü altında kullanmadım hiç ama hep olumlu yorumlar okudum.
      :******

      Sil
  7. nekadar sirkeli suylada silsek içine 1 dilim ekmekde koysak kapağı açık 2 gunde beklesek koku caliştırınca geliyor ve gözlerimizi yakıyor sanırım fırın icin baska temizleyici kullanicam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki fırının iç kaplamasına göre değişiyor olabilir. Bazısından çıkıyor bazısından çıkmıyor demek ki

      Sil