Neredeyse Evleniyordum

Yeniden evde kaldım.

Oturur oturmaz;

hiç fotojenik değilsiniz, diyen biriydi. 

Sözlerinin mahiyetini anlamadan önce acaba fotoğrafımı nereden buldu, kim gösterdi diye sormak istedim. Söylediği şeye sinirlenmedim, zira bu söylediği şey doğruydu ama benim fotoğraf konusundaki hassasiyetime rağmen hangi illegal yollardan elde edilmişti, onu düşünmeye başladım. 😂😄

Sonrasında şu an buraya yazmaya utandığım 🙈 bir şekilde nedenini açıkladı.

Aslında bu sefer tam evliliğin eşiğine gelmiştim. Şöyle ki;

Eşinizin çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz, diye benim için can alıcı olan, tüm konuşmanın ve görüşmenin gidişatını etkileyebilecek soruyu daha ilk başlarda sordum. Bu soru üzerinden kişilik testi yapıyorum çünkü.

Şu an tam kelimeler aklımda kalmasa da şuna benzer bir cevap verdi;





Eşimin çalışmasına ihtiyacım yok, hem evi hem de işi arasında bin parçaya bölünüp yorulmasına ne gerek var? Çalışmak isterse de karşı durmam, kendi bilir, ama ileride çocuk da olunca, dünya bu kadar yorulmaya değecek bir yer değil.

Bu sözleri duyduğumda kulağımda gelin olmuş gidiyorsun şarkısı çalmaya başladı. Bir yandan da gelinlik modelimi düşünüyordum. Kafamda davullar zurnalar, havai fişekler. Neredeyse kendi kendime çocuklarımın ismini bile koyacaktım. Neredeyse yani.

Konuşmanın içeriği, gidişatı, beklentiler gayet iyi gidiyordu. Artık elektrik almaktan vazgeçtiğim için o konu üzerinde durmamaya çalışıyordum.



İç sesim aynen şöyle diyordu;


Sanırım mantık evliliği yapmak üzereyim. Bunları söyleyen biri ile de evlenmezsen artık Allah çarpar. Boyu nasıl acaba, gelinliğimin altına topuklu bir ayakkabı giyebilecek miyim? (geldiğimde oturuyordu, ayağa kalmaya yeltendi ama ben izin vermedim, haliyle tam olarak boyunu göremedim)


Yoksa bu duyduklarım gerçek değil mi, tam beklediğim gibi konuşuyor, rüyada mıyım Allah'ım, diye iç sesim konuştukça konuşuyordu. 

Bir kaç yıl evvel başından bir nişan geçmiş. Neden ayrıldınız, diye soruyorum. Belki de sormamam gerekiyor ama fonda çalan gelin olmuş gidiyorsun şarkısı susmamı engelliyor.

Bu noktada da çok mert davranıyor.


Benim sapsız üzüm olduğumu düşünerek nişanlanmış, kimsesi yok, karışanı, görüşeni yok ben bunu elimde oynatırım, diye düşünmüş. Ama ben hiç öyle yönetilecek, uysal biri değilim, bunu anlayınca da karşılıklı anlaşmazlıklar yaşadık. Size de söyleyim, eğer sizin de böyle bir düşünceniz varsa yanılırsınız.


"Kimi kimsesi" olmama kısmı ailevi bir mesele deyip karşı tarafın özeli olduğu için detaya girmek istemiyorum. 

Ama işte bu sözlerinden sonra bendeki müzük sesi gittikçe yükseliyor. Gelin olmuş gidiyorsun şarkısından, evli mutlu çocuklu kısmına geçiyorum. Başımın üzerinden yükselen baloncuk içinde Demet Akalın bu şarkıyı söylüyor, nakarat kısmında mikrofonu bana çeviriyor ben de bağırıyorum, evli, mutlu çocuklu... 

Çünkü benim aradığım da bu işte. Kimseyi yönetmek, yönlendirmek falan istemiyorum. Hatta benden akıllı olduğuna kanaat getirirsem yönlendirilmek istiyorum. 

Daha bir çok husus hakkında konuşuyoruz ve bu olumlu konuşmaların sonunda benim karnım ağrımaya başlıyor. Mecazen yani. Çünkü evlenmeye hiç hazır değilim. Evliliğe böyle yaklaşınca da evlilik korkum hortluyor. Of diyorum, şimdi kim gidip evlenecek, nasıl bir üşengeçlik üzerime çöküyor, inanmazsınız. İlk görüşte aşk gibi bir durum olsa, gözümü karartsam da bunları düşünmesem diye düşünerek hafakanlar basıyor beni.

Bir sürü prosedür, karşılıklı birbirini anlama ve birbirine kendini anlatma çabası, alışverişler, yeniden bir ev inşa etmek, off en nefret ettiğimse düğün merasimi gibi hengameli olaylar...

Neyse ki bu sefer yukarıda da bahsettiğim bazı ailevi meseleler benim ailem indinde sıkıntı yarattığı için karşı tarafa olumsuz kararımızı bildirmek zorunda kalıyoruz. Yani yine evde kalıyorum. 

Zorunda kalıyoruz, diyorum ama çok rahatlıyorum, üzerimden bir ton yük kalkıyor, rutin, kendi halinde, sorunsuz hayatıma döndüğüm için mutlu oluyorum. Ve evlilik fobim olduğu konusunda kesin hüküm veriyorum.

Hani ola ki biri ile hasbelkader son aşamaya varsak düğün günü kaçak gelin olabilirim diye korkuyorum.

Şimdi kafamın içinde çalan müziği soruyorsanız;

Zülfü Livaneli'den "Ey Özgürlük"


Evde Kalmış Kızların İç Sesi Hacfışfış-zade Nabrutov Fıdıllıyovski Bildirdi.

Yorum Gönder

58 Yorumlar

  1. Ah nabrut. O "yönlendirilmem"in arkasından ilerde neler geliyor bir bilsen. Tam olarak böye birisiyle bir süredir görüşüyorum ve artık tükendim. Her şeyi dayatarak yaptırmaya çalışması, beraber orta yolu bulmak yerine "benim durduğum yer burası, sen gel" tavrı, sen 3 kez 5 kez onun için gururunu kırıp taviz vermene rağmen onun bir kere bile senin için fedakarlık yapmaması.. Anlatsam liste böyle uzar gider. Bunlar insanı çok yoruyor ve yıpratıyor. Her zaman senin gibi düşnürdüm, kendimden zeki birini bulursam sözünü dinleyeceğim, ama kendini eze eze bunu yapmak hiç kolay değilmiş onu anladım.. Hayırlısı olsun hakkımızda kader yoldaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi sen böyle deyince iyice gözüm korktu. Yönlendirmek ile dayatmak farklı şeyler. Dayatan biri ile yapamam. İnatçıyım zaten. Kafama koyduğumdan dönmem için aklıma yatan zekice bir tavsiye almam lazım. Tavsiyelere yönlendirmelere açığım ama dayatmalara gelemem ki :( Sen de gelme bugün böyleyse tapusuna geçirince :) neler yapar kim bilir.
      Aminnnn ^^

      Sil
  2. Eeee zor iş be! ne diyebilirim ki, hiç bir şey. :)

    YanıtlaSil
  3. Ya Nabruuuuuttt! Sabah sabah ne güldürdün beni, Allah da seni güldürsün inşallah. Hayırlısı ile hakkında hayırlı olan zamanda karşılaşman dileğiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıyı ancak ben yazsam bu kadar aynı olurdu diye düşünerek yüzümde bir gülümseme ile okudum :) Özellikle de yönetme yönlendirme kısmı, kendimi zor yönetiyorum bide başkasını yönetmek çok zor ve çok sıkıcı olur diye düşünüyorum bende :)
    Allah inşallah gönlüne göre olanı versin :)

    YanıtlaSil
  5. 'Evde Kalmış Kızların İç Sesi Hacfışfış-zade Nabrutov Fıdıllıyovski Bildirdi.' Ne güldüm yaa...Ama kesinlikle haklısın.Hatta şu yurtdışında konsoloslukta evlenirlerdi ya ünlüler.Bende 'Neden acaba aile,akraba olmadan evleniyorlar diyorum.'Taki yakınımdaki insanların evlenme telaşını görünceye kadar.Evi yeniden döşemeyi anlayabilirim de geri kalan gerçekten insanı korkutuyor. Bide tabii sen hariç herkesin bu düğün dernek için bir fikri oluyor. Bir hengamenin ortasında kendini buluyorsun ve ne yapıyorum ben diye kendine sorsan da kendi düğününe en yabancı kalan kişi gelinin kendisi oluyor.Bu tabii düğün dernek sevmeyen insanlar için geçerli böyle şeyleri sevenler ortama ayak uyduruyor.Sanırım ben hiç sevmiyorum ve hiç tarzım değil. İnanılmaz sıkıcı geliyor. Kendimi senin gibi bu hengamenin içinde düşünemiyorum. Ya da bu hengameyi çekmeye değer kimseyle karşılaşmamışızdır.:)
    Rukiye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya. değer kimse ile alakası yok. Kukla gibi etrafta gelin adı altında dolaştırılacak olmak yanımda Mehmet Aslantuğ bile olsa bana göre değil. Hatta yanımda Mehmet Aslantuğ varken hele gelin triplerine hiç giremem :DDD

      Sil
  6. Hakkaten iç ses gibisin :) Yaşadıklarımız ve duygularımız çok benzer. Benim artık benden ümidim yok. Gözüm sende. Eğer senin durumunda bir değişiklik olursa ben de umut kapılarımı yeniden açarım herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok umut verici bir yorum oldu :DDD
      Tamam o halde al kedileri gel bana :D

      Sil
    2. Semavi saltanata +1 diyorum
      Sanırım mekanlar ayrı hayatlar aynı

      Sil
  7. yazıda kendimi buldum resmen, :D kalemin dert yazmasin emi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın ^^
      Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

      Sil
  8. NACİZANE FİKRİMİ BEYAN EDEYİM SİZE, MANTIK EVLİLİĞİ GERÇEKTEN ÇOK MANTIKSIZ :)
    EVLİLİK ÖYLE ZOR VE MEŞAKKATLİ Kİ ARADA GERÇEKTEN Bİ SEVGİ YOKSA DEVAM ETMESİ ÇOK ZOR. KARŞINIZA MUTLAKA BİR ŞEYLERİ GÖZE ALABİLECEĞİNİZ, SİNEYE ÇEKEBİLECEĞİNİZ TÖLERE EDEBİLECEĞİNİZ BİRİ ÇIKACAKTIR. SİZ MANTIK EVLİLİĞİ YAPACAK BİRİ DEĞİLSİNİZ. O ÇOK DİKKAT ETTİĞİNİZ TÜM KONULAR BİLE ANLAMINI YİTİRECEK O KİŞİYİ BULDUĞUNUZ DA. ŞU ZAMANDA ASLINDA DAHA YENİ EVLENME VAKTİNDESİNİZ. ALLAH GÖNLÜNÜZÜN TELİNİ TİTRETECEK BİRİNİ ÇIKARSIN KARŞINIZA, ÖNCEKİLERİN OLMAMASININ BİR SEBEBİ OLMALI. TUĞBA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için ^^

      Sil
  9. ben izinden geliyorum galiba abla can :D

    YanıtlaSil
  10. ay salak gibi öteki hesabımdan şey yapmışım :))

    not:ben birgaripseyma :D

    YanıtlaSil
  11. Nedense bu evlilik fobisi bende de var gibi hissediyorum daha evlilik düşünmeme bir kaç sene olduğu halde.. Çok korkunç çok 😅 Ama sizin için bu kez hakikaten uygun denebilecek bir beyefendiymişti, hayırlısı buymuş demek.. Zaten nabrut'u taşıyabilecek sadece bir yiğit vardır dünyada ve onun zamanı geldiğinde fırtına gibi geçecektir bu insanın gözünde büyüyen düğün telaşları 🌸*.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah utandım ^^
      Allah benim için düşündüğünü misli ile sana versin :*

      Sil
  12. Evlilik hobim. Hım babam bana her görüşme sonramda yine elde kaldın diyor Alişan gibiyiz 😂 Olmayınca olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alişan bile buldu diyordum ben de :DD
      Kısmet nasip :)

      Sil
  13. Gerçekten sevdin mi inan gözün görmüyor. Sevdiğin insanla herşeye katlanabilirmişsin gibi saçma bir his oluşuyor insanın içinde. Mantık evliliği genelde sorunlu oluyor canım, bence sevgi çok önemli. Benim eşim boğa ben kova burcuyum -örnek üzerinden :D -en en anlaşamayan iki burç. Cidden öyle. Çoook zıt karakterleriz ben fıkır fıkır gezeceğim tozacağım adam ev düşkünü herşeyimiz var oturalım çay içelim hanım 😂 ben paraya çok değer vermezdim gençliğimden beri öyle eşim sayesinde hesap kitap yapmayı öğrendim. Biraz acımıyorum düşünmüyorum harcarken o bu huyuma çok kızıyordu bende daha dikkatli olmaya başlamıştım. Onda olan bende yok, bende olan onda yok. Birbirimizin eksiklerini tamamlıyoruz. Birbirimizden ders alıyoruz. Hâlâ öyle. Bu yüzden evlilik mantık işi gibi gözükse de kalbin ve sezgilerin olumsuzsa genelde sonu da iyi olmuyor. Ben yüreğimin sesini dinledim. Tüm imkansız diyenlere ragmen. Mutluyum, huzurluyum. Rabbim seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah, sevgiler...-Feride

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah huzurunuzu bozmasın. Darısı tüm bekarlar olsun.
      güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum

      Sil
  14. Ağzım ağrıdı gülmekten çok neşeli bir dille anlatmışsınız :) en son o karın ağrısı bende de olmuştu yerimden kalkmaya gücüm kalmamış dizlerim tutmuyordu kabul etmemek için birkaç neden uydursam da aslında ben de evlenmekten korkup geri çekildim galiba.. ama bizde öyle görüşüp anlaşma şansımız yok aileler önce tanışır uygun görürlerse ailelerin yanında görüşürler :/ insanı sıkıntıya koyan kan ter içinde bırakan böyle olacağına görmeden evlenseydim denilecek bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya hala öyle aile yanında görüşmeye devam edenler var demek dini açıdan takdir ediyorum ama zor bir durum. Günümüz şartları bunu kaldırmıyor sanırım.
      Allah iyi insanlarla karşılaştırsın kolayca evlenirsin inşallah :*

      Sil
  15. Senin de benim gibi evlilik fobin var demek 😑 benim kadar ileri boyutta değildir umarım. Zira ben annemle yaşlanmak istiyorum annemden ayrılmak fikri beni delirtiyor 😑 ne yapacağım ? Peki sen böyle ne yapacaksın 😂 of of herkes evleniyor deli gibi 😑 Allah yardımcımız olsun 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hep dua ederim kapı komşusu olayım diye ama bakalım :D
      Off ben tüm evli arkadaşlarımı eledim. müzmin evde kalmış kızlardan oluşan arkadaş gruplarım var. evlilik yokmuş gibi davranıyoruz. altın falan götürme meselelerine girmiyoruz oh mis:DD

      Sil
    2. Keşke benim de böyle bir arkadas grubum olsa ya sevgilileri var ya da evliler etrafımdakiler .Ve ben evlilikten çok sogudum yani sanırım 😑of zor işler gerçekten.

      Sil
    3. Seni grubumuza seve seve davet ederdim ama çok uzaktasın :)

      Sil
  16. Ablaa seni bayağıdır takip ediyorum severek 🎈🤗 Allah gönlüne göre en hayırlısını versin İnşaAllah ✨
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Bazen ara verdiğinde acaba dıyorum nabrut nişanlandımı 😄 Bana neyse , işte hep bizim gibi ajummalar yüzünden .artık evde kalma terimini silsinler bence , 3 evlilikten biri mutsuz devam edıyormuş geç olsun mutlu olsun🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah :D
      Evlilik aklımda yok desem de evlenmek istiyorum desem de fark etmeyecek kaderde ne yazılmışsa onu yaşayacağız. Yoluma devam ediyorum, yolda elini tutacak birini bulursam ne ala beraber devam ederiz. Bulamazsam da nihai hedefim belli, o yol üzerine devm ederim :D

      Sil
  18. Nabrut !
    Yoksa sen ben misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nabrut, rica etsem yukarıdaki yorumumu silebilir misin? :( :( :(

      Sil
    2. Yaa yeni gördüm bu yorumu neden gözümden kaçmış ki :(
      Bu yorumunu sileyim tamam ama sen de bana mail yolu ile detay ver. yoksa meraktan ölürüm :/

      Sil
    3. Biraz olayın sıcaklığı geçsin, insan o his varken konuşamıyor çünkü, o zaman anlatırım belki Nabrut. Teşekkür ederim....

      Sil
  19. Yaa bu sefer gerçekten sana göre biriymiş sanki.. Ama nasip kısmet kader... Inşallah birgün aşık olup evlenirsin: ) bende yeni mezun biriyim henüz hiç böyle bir görüşmem olmadı ama galiba bende çok korkuyorum evlenmekten ama uzaktan uzaktan sevmek isterim bu korkutmuyor nedense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle uzaktan uzaktan hiç konuşmadan .... :D Gökselin şarkısını yolluyorum sana :)

      Sil
  20. Ay bende de var galiba evlilik fobisi :D arkadaşlarım evde kaldık diye bunalımdalar , bense amaaannn boşşş verr , şimdi kim evlenecek modundayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşengeçlik bir sanattır hayatın her alanına yayılan :D

      Sil
  21. Değerli Nabrutcum...Hak ise gelir bulur Yemen'den demişler...Nasip ayağına dolandığında inan anlıyorsun ve senin ağzın, dilin, kolun bağlanıyor...O yüzden ben inanıyorum ki doğru kişi geldiğinde Rabbim mutlaka bunu sana hissettirir...Sonra da kısmet olursa senin ev işleri, çocuklara yetişememe üzerine yazılarını okumayı Allah'ım nasip eder. O zaman da biz de yine senin muzip yazılarını seve seve okuruz... :D Rabbim en iyisini bilir değil mi? Fazla yıpratma kendini...(cemremtoprak)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yorumun bile aynı sen gibi, zarif. Bal damlayan satırlar...
      Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için

      Sil
  22. "Hiç fotojenik değilsiniz!" Erkekler tarafından sıkça, utanmadan (utanma sebebleri malum..) kullanılan bir çeşit iltifat (!).
    "Fotoğraftaki halinden güzelsin.. beğendim.. onayımı aldın.." klişesi yalanı. Belkide farklı bir bakış açısından (iyimser(!)) bakıyorumdur lakin, geriye döndüğümde, üslübunu bilemem beyfendinin ama, yeni tanıştığı bir bayana -hemde o bayan ki sizin gibi bir bayan- açıksözlülük başlığı altında böyle bir patavatsızlık yapacağına mantığım pekte yatkın moduna girmiyor... Bilmiyorum..
    Yorum yazma sebebimse -uzun süredir sitenizi takip etsemde ilk yorumum-  beyefendinin boyu.. Hakkında açtığınız konuyu yeni yeni konularla rafa kaldırıp en sonundada benim gibi en küçük ayrıntıya bile takılan mızmız birini merakta bırakarak kapatmanız..  ?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı detaylara girmek istemiyorum. O kadarı da benim özelim.
      Sevgiler :)

      Sil
  23. Doğru kişi geldiğinde evlilik fobisini geç, alamadığına, varamadığına yanacağına inanıyorum. Çünkü umarım öyledir. Çünkü umarım fobi yüzünden kaçırmıyoruzdur. *-*

    YanıtlaSil
  24. Yaşadıklarınızı yazmaya devam edicek misiniz? Size denk geldim ve ruhumu ele geçirip benim yerime yaşadınız sandım agvdg tövbe tövbe.. Neyse yazmanızı çok isterim, bunu yazdığınız tarihin çok yakınında benzerini yaşadım insan üzülse mi üzülmese mi üzülemediyse mi karar veremiyor. Yalnız benzer hikayeleri okumak insana güç mü veriyor bilemiyorum inşaAllah devamı gelir. Sırf bu hikayeler için 'ayrıca' takipteyim lütfen yazmaya devam edin olur mu^^ -Z

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin beni anladığınız gibi ben de sizi çok iyi anlıyorum lakin ve umarım bir dahakine mutlu sonla biten bir hikaye olur. İkimiz için de ^^
      Sevgiler...

      Sil
    2. Amiin :) Sevgiler..

      Sil
  25. evlilik hakkındaki düşünceleriniz sanki benim beynimin sesi ya :) iş ciddiye biner gibi olunca benim eteklerim tutuşuyor, korkup kacıyorum yemeden içmeden kesiliyorum.. bak 'ciddiye biner gibi olunca' diyorum birde iş ciddi olsa ölürüm herhalde. düğün, alışveriş, karşı tarafa alışma safhalarından bahsetmiyorum bile korkulu rüya bunlar benim için niye bilmiyorum biz niye böyleyiz nabrutcuğum?:)

    YanıtlaSil