Fight For My Way Yorum ve Replikleri


Fight For My Way Kore dizisinin konusu ve oyuncuları hakkında şurada bilgi vermiştim.

Fight For My Way dizisi hakkında söyleyeceklerim;


  • Bu yazın en iyi romantik komedisiydi. En iyi romantik komediler arasına ilk 10'dan giriş yapamayabilir ama bu senenin en iyisi olduğu şüphe götürmez bir gerçek.
  • Böyle olduğu halde ve ben o kadar dizi tavsiyesi istediğim halde neden bu diziyi izlemem noktasında ısrar edilmedi merak ediyorum.
  • Seo'yu ilk defa Witch Romance dizisinde izlemiştim, sonrasına Hwarang hariç tüm yapımlarını izledim. Ama en çok bu dizideki halini sevdiğimi söyleyebilirim. Özellikle dövüşçüyü canlandırdığı bu karakter için yaptığı kasları görmemek mümkün değildi ve geliştirdiği oyunculuğunu...
  • Kim Ji Wan'ın da rolünün hakkını verdiğini söylemeden geçemeyeceğim.
  • İkinci kadın ve ikinci adam üzerinden entrika yapılmamasını da çok sevdim.
  • Bu dizide diğer en çok sevdiğim şey kaybedenlerin başrolde olmasıydı. Zengin cheboller yerine ikisi de hayatlarında istediği başarıyı elde edememiş iki karakteri izlemek güzeldi.
  • Bir kız ve erkeğin küçük yaşlarda başlayan arkadaşlığının aşka dönüştüğü iki dizi izledim;
  • Bu üç dizi arasından en iyisiydi diyebilirim.
  • Ters köşe yapmak için gayret edilen sırlar, çekilen mekan ve özellikle ikilinin uyumu ile sevdiğim bir dizi oldu. Hatta bu ikili sevgili olsun diye içimden geçirdim, durdum.

Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından anketi cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır..

Edit: Anket Sonucu




Not: Diziyi son saniyeye kadar kapatmayın, sürprizler var.


****

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler  ve replik içerir.



  • En sevdiğim sahneler çocukluklarından verilen kesitlerdi, diyebilirim. Bazıları çok naif, bazıları çok eğlenceliydi.
  • Karşılıklı oturmaları yani komşu olmaları bana çokça The time we were not in love dizisini hatırlattı. Hele kızın sabahları çok çirkin, kirli ve pespaye halleri ve Go Dong-Man'ın sabahları görüşmesek iyi olur demesi eğlenceliydi.

Dizinin bir diğer hoşluğu Park Moo-Bin karakterini canlandıran Choi Woo-Sik idi. Özellikle bu ikinci adam klişesini uzatmadan daha dizinin ortasındayken bitirmelerini, Doktor'un yani Park Moo-Bin'in nişanlı çıkmasını çok sevdim. Doktor'un sen de benim metresim olursun gibi bir çıkışta bulunması da hayli değişikti. Hele bu olay açığa çıkınca Go Dong Man'ın Doktor'un hastanesine gidip dedikodular yayarak intikam alması efsaneydi.

Park Moo-Bin'li sahnelerden aklımda kalan en güzel iki kısım;
  • Araba ile geri manevra yaparken artistlik yapacağım diye koltuğun başı yerine kızın kafasını tutuması,
  • Arabalı sinemaya gittiklerinde yaşanan olaylar.

Go Dong Man'ın babası ile hesaplaşırken sergilediği oyunculuk çok sahiciydi. 

Amatör Lig'te yarışmaya katılıp karşısına profesyonel oyuncu çıkarmaları, biz iyi sopa yedi diye düşünürken o profesyonel dövüşçünün tek tekme darbesi ile kaburgasının kırılması güzel bir ters köşeydi.


Sonrasında o profesyonel dövüşçünün ailesi için mecburen böyle bir kataküllinin içinde bulunduğunu öğrenmemiz ve kendini affettirmek adına ailesinden bir koçu Go Dong Man'ı yetiştirmek üzere göndermesi de hoş bir detaydı.

Otelde Go Dong Man ile Choi Ae-Ra'nın başlarına gelenler, babasının onları basması ve Go Dong Man'nın dayağı yemesi,Oteldeki hamam böceğini kızın fütursuzca öldürüp Go Dong Man'ın kaçarak odayı terk etmesi

çok güldüğüm yerlerdendi.

😍😍😍😍😍😍😍

Dizi; bir kadın ve bir erkek yakın iki arkadaş olamaz, olsa olsa aşkını birbirine itiraf edemeyen bir ikili olur tezimize güzel bir örnekti.


Choi Ae Ra'nın daha önce bir şeyler hissetmeye başlamasını az çok anlamıştık ama;


İlk aşkı olduğunu öğrenmemiz, ilk aşk hikayesi şu açıdan çok iyiydi: Kız aşık olduğunu bilmeden arkadaş gibi yıllarını geçirmemişti, zaten aşıktı, hep aşıktı...

İkinci kız (adını hatırlamıyorum) uyuzdu, yani her ikinci gibi ama festivalde Choi Ae Ra'nın elinden sunuculuğu alması daha da uyuzdu.

Sonrasında ikinci kız Go Dong Man'ı öptüğünde ve bunu Choi Ae Ra görecek ve yanlış anlaşılmalar bizi yine uyuz edecek diye düşünürken,

Go Dong Man'nın Choi Ae Ra'nın peşinden koşması ve onu öpmesi, çıkma teklifi yapması tüm her şeyi unutturdu. 

Zaten sonrasında Choi Ae Ra'da onun ilk aşkı olduğunu itiraf etti ve Go Dong Man küfredip durduğu adamın aslında kendisi olduğunu öğrendi. 😆

Tabii Go Dong Man'ın aşık olma süreci çok güzeldi.


1. Aşama




2. Aşama


3. Aşama

Efsane sahnelerden birisi desem yanlış olmaz!
Sevgili olduktan sonra birbirlerine olan yaklaşımları, Choi Ae Ra'nın şekilden şekile girmesi çok çok komikti.



Bunlar haricinde Fight for My Way blog hakkında söyleyeceklerim;


  • Diğer ikili çok şekerdi. Seol-Hee'nin Joo Man için yaptığı fedakarlıklar biraz sinir etse de sonunda onu terk etmesi ve ticaret hayatına atılması güzeldi.
  • Joo Man yani Ahn Jae-Hong'u ilk olarak Reply 88 dizisinde izlemiş, oradaki rolünü de çok sevmiştim.

  • Go Dong Man'ın müsabakayı kazandıktan sonra Choi Ae Ra'ya hediye olarak 24 ayar altın yüzük getirmesi ve yüzüğün bir anlamı olmadığını birikim yapması için aldığını söylemesi, -gerçi o yüzüğün altından bir şey çıkar diye çok bekledim ama olmadı-
  • Choi Ae Ra'nın maç sunucusu olabilir miyim acaba diye boş odada Go Dong Man diye bağırması ve Go Dong Man'ın bunu duyması,
  • Go Dong Man'ın kendine Febreeze sıkıp durması, -deli midir nedir? :D-
  • Beraber uydukları gece Seol Hee'ye yakalanıp çaktırmamak için uğraşırken mısır gevreğine süt yerine su dökmesi,
Çok güldüğüm yerlerdi.


  • Choi Ae Ra annesiz diye Seol Hee'nin çocukken ona annelik yapması, saçlarını örmesi,
  • Yine son sahnelerde çocukken tanışmalarının lunaparkta olduğunu göstermeleri,
Hoş detaylardı.

Son olarak: Siteyi satın alan kadın kimin nesidir, kimin annesidir, ters köşe yapmak için epey zorladılar. Go Dong Man'ın mı, Choi Ae Ra'nın mı annesi diye geldik, gittik. 

Kimin annesiyse zengin oldu diye düşünürken annenin batmış olduğunu öğrenmemiz beni gıcık etse de yine de klişe değildi, hiç değilse.

Benden bu kadar! Söz sizde!

Son soru: Şarkıları Another Miss Oh'a çok benzeten var mı? Yoksa tek miyim?


Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından anketi cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır..



Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Allahim dizisizlikten ölmek üzereyken imdadıma yetiştin yine😄💜 yarin izlemeye başlıyorum hemen çünkü derslerden önceki son duraktayimassdfgghj😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep ben yetişiyorum seni günaha davet ediyorum zavallı ben :D

      Sil
  2. Böyle bir post yazmaniza cok sevindim bu dizi bana tamamen cok samimi geldi diyeblrm Ae ra nin go dong man a yaptiğı cilveler go dong man in ona kendini bilmeden yaptiğı iltifatlar cok hostu çocukluk anilari dahi cok sevimliydi gerckten uzak hayal dünyasinda degilde tam manasiyla bizden bir parca gbi geldi bu dizi ae ra nin maç esnasinda kulakalrini tıkamasi sonrasinda dong manin onun yanina geldigi sahne cok iyiydi katiliyorm o yüzügun altindan bende baska seyler ciksin istemis olablrm :) go dong man in ae ra istemesine ragmen boks u birakmamasni yinede yanmda olsan demesi cok gercekcydi hic bi zaman hayallernden vazgecmemesi gercekten iyiydi agzina saglik ayni düsünceleri paylastigim birini okumak iyi geldi tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de aynı düşünceler geçerli. ^^
      Yorum için de ben teşekkür ediyorum

      Sil
  3. izlemiş biri olarak söylüyorum dizi her şeyiyle çok güzeldi izlenmesi gerek izlemeyenler için :D ikisinin çocuk gibi konuşmaları da çok hoştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir verici yorumun için çok teşekkür ediyorum^^

      Sil
  4. Cok cok sevdiğim ve tekrar tekrar izledigim dizi olarak listeme ekledi ve güzel yazı için ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. "İkinci kadın ve ikinci adam üzerinden entrika yapılmamasını da çok sevdim." dedin ya; işte o zaman diziyi izlemeye karar verdim. Çok uzun süredir ara vermiştim Kore dizilerine. Üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlamadan önce iyi gelecek bu dizi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sınavlara daha çok çalışman için teşvik bile edebilir :D

      Sil
    2. İnşallah :D Bitirdim diziyi, uzun bir aradan sonra iyi geldi. Tavsiye için teşekkürler :D

      Sil
  6. Seol Hee'ye sinirlenme bence, uzun ilişkiler, evliliklerin içinde o kadar çok fedakarlık yapıyorsun, o kadar çok görmezden geliyorsun(bu illa aldatılmak değil, kötü huylar, ilgisizlikler, kırıcı sözler kısaca iki tarafın da gündelik hayatta yapabileceği davranışlar), o kadar çok "sevgimi gösterirsem her şey düzelecek" diye düşünüyorsun ki. Ben onların ilişkisini çok gerçekçi buldum 8-10 senelik her ilişkide yaşanabilecek; yaşayanın bileceği durumlardı. Ah gençlik-bekarlık ne gamsız bir hayalsin :) Sevgiler,Seda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da başka bir bakış açısı tabii. sevdim :)
      sevgiler

      Sil
  7. Romantik komedi çok severim ama bu dizi bana gore çok sıkıcıydı yarısını izledim ama aynı sahneler defalarca oldu kız ağladı Adam ceketini attı üstüne on kere felan:) başta güzeldi de sonra yeter dedim. Bu arada yılın Romantik komedilerinden introverted boss u izledin mi ilk 4 bölümü biraz sıkıcıydı ama seveceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam ceketini mi attı :( Hiç öyle bir sahne hatıalramıyorum ya da tekrar eden bir sahne :D
      Belki de yanlış bir zamanda izledin kim bilir :)
      Bir göz atayım bahsettiğin diziye. Teşkkür ediyorum

      Sil
  8. Sizinle ayni fikirde olmadigim tek dizi ozaman 😂😂😂 finalini izlemek bile icimden gelmedi😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen olur öyle :) yanlış zaman yanlış dizi kore güneşi adasdsa :DDDD

      Sil
  9. Izledim. Sanirim beklentimi yukseltmisim. Tek diyebilecegim, en azindan izledigime pisman degilim ! Basrolleri seviyorum, en azinda
    yasatmasada oldurmedi dizi 😂 😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım benim yüzümden beklentin yükselmemiştir :D

      Sil
  10. Yalnız değilsin! Şarkılar another miss oh dakinine çok benziyordu ve komedi bölümünden seçtiğim bu diziyi ağlayarak izledim ya bende bir sorun var ya da site yanlıştı

    YanıtlaSil
  11. başrolleri sevdiğim için sanırım en sevdiğim diziler arasında:) hala daha dönüp dönüp izlerim bazı yerlerini^^

    YanıtlaSil
  12. başroldeki oppayı çok seviyorum, nerde oynasa hakkını veriyor bence ve bu dizide ne vücut yapmış çocuk, fiziği şahaneydi :D
    diziyi sevdim özellikle hayallere giden yolda pek çok kere taşa takıldılar, gerçekçiydi bence. Ae ra'nın iş konusunda pes etmemesi beni etkiledi, sanırım umut oldu bana benzer durumda olduğumuzdan, ayrıca oldukça şekerdi ve dong man ile çok yakışıyorlardı. Farketmeden birbirlerini kıskanmaları güzeldi, evlilik teklifinin ringde olması da gayet hoştu.
    kısacası iyi ki de izlemişim. Ama romantik komedi olarak komedi yönü biraz azdı bana göre minikçe ağladığım yerler bile vardı.

    bu arada nabrut bu yazı kore dizileri ile ve senin bloğunla geçirdim. hangi diziye başlasam veya bitirsem sendeyim. :)
    2018 listeni merakla bekliyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVet benim de sevdiğim ve gerçekçi bulduğum bir diziydi.
      Yaa ne güzel. Yaz bitti yeni sezon başladı daha iyi diziler de gelir :)

      Sil
  13. diziyi daha dün bitirdim ve tek kelime ile efsaneydii :)

    YanıtlaSil