Hala olmadan önce bir defa daha düşünün!

Hayalim yeğenimin anne-babadan bile önce hala deyip kahraman olması, gelmiş geçmiş tüm yeğenler içinde efsane olarak anılmasıydı, olmadı.

Anne-babayı bırakın, Pepe demeyi bile haladan önce öğrendi. Daha yaşına girmeden Pepe açmamızı istiyor, hayatımız Pepe'nin birbirinden acıklı, arabesk şarkıları ile devam ediyordu.


İkimiz 💙
Geçen süre içinde Pepe aşkı giderek büyüdü. Artık tüm çizgi film kahramanlarının ismi Pepe'ydi. Ne zaman çizgi film izlemek istese Pepe aç, diye emir u ferman buyuruyordu. Fena fi'l-Pepe olmuştu, tasavvufla ilgisi olanlar anladı. Sanırım her şeyde Pepe'yi görüyordu.

Abarttığımı düşünüyorsunuz değil mi?

Şimdi anlatacağım olay karşısında hiç de abartmadığımı anlayacaksınız.

Artık Pepe sevdasında öyle bir duruma gelmişti ki, Yeşilçam'ın meşhur filmlerinden "Ayşecik Yavrum-Karataşlı Emine" filminde bağrına taş basan Emine ana gibi kanalda Pepe başladı mı gidip televizyona sarılıyordu.

( Filmi izlemediyseniz biraz bahsedeyim; Annesi Ayşecik'e hamile iken babası askere gider. Kadın çalışmak zorunda kalır. Vs... Ayşecik doğunca bir şekilde katakulli yapılarak kadına kızının öldüğü söylenir ve çocuğunu evlatlık olarak satarlar. Bunu duyan Emine Kadın'ın aklı gider ve artık siyah bir taşı bağrına basarak onu kızı yerine koyar.)

Yapma kızım, etme kızım, televizyon üzerine düşer gibi uyarılarımızı,
yap kızım, lütfen yap kızım, sarıl televizyona, aman bırakma olarak algılıyor ve uyguluyordu.

Yanından zorla getirdiğimizde ise gözlerinden yaş gelmeyen yalandan bir ağlama krizine tutuluyordu.

Sonra...

Bayramın ilk günü.

Biz yukarı katta uyuyoruz, hanımefendi erkenden uyanmış, annesi de bir şeyler yedireyim diye mutfağa giderek onu kara sevdası Pepe ile baş başa bırakmış.

Etrafta kimsenin olmadığını gören tontişimin de artık canına tak etmiş olacak ki, kocaya aman  Pepe'ye kaçmaya karar vermiş ve koşarak Pepe'ye sarılmış.

Vuslatın ağırlığına dayanamayan Pepe ise aslına bürünmüş, kırılarak mevta olmuş.

Şangırtı ve annesinin bağırışı ile yukarı kattan annemle öyle bir inişimiz vardı ki merdivenleri beşerli atladık sanırım. 

Tontişim, semaya kaldırılan Pepe'si altında neyse ki bir zarar görmeden (Allah korumuş) kurtuldu. 

Ama olan bizim Smart Tv'ye oldu. 
Vuslat zor, hala olmak ise çok masraflı azizim. 

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. fena fil pepe olmuşsa artık yakında ben pepeyim diye dolaşmaya da başlar

    YanıtlaSil
  2. Diyecek bişey bulamıyorum gülmeyim başıma gelir diye kendimi sıkmaktan gözlerim yaşardı 😅geçmiş olsun ve sukurler olsun ki minik şekerin başına bişey gelmemiş.daha bu yaştan kocadan çekmeye başlamış yavrucak

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle Allah korumuş nabrutcum , yegen hala fotoğrafınız çok tatlıymış masallah ,çocuklar ne çabuk buyuyor daha dun okumuş gıbıyım hala sultan oldum yazını , 2 yaşını geçtımı acaba? Çocuklar ne guzel sevgılerını sonuna kadar nefretlerını dıbıne kadar katıksız gosterıyorlar .O zaman bır pepe şarkısı:) Uzak durma öyle seviyorsan söyle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet değil mi? Annesinin karnında iken daha dayanamıyordum hadi çıksın diye latife yapıyordum :)
      Ahahah. benden de sana:
      seni seviyorum seni seviyorum lalalal :D

      Sil
  4. Ahah çok iyi gerçekten :D inşallah iyidir Pepe sevdalısı bebecik

    YanıtlaSil
  5. Bana tanıdık gelen bir yazıyı tebessümle okudum. Aynı şey biraz farklı versiyonuyla bizim başımıza gelmişti. Bizim baş kahramanımız kardeşim idi. Namaz kılıcaktık annemle kardeşimede televizyonu açmıştık. Televizyonun sesini açmamız için mi yoksa çizgi film kanalı açmamız için mi tam hatırlamıyorum ama bize abla anne diye sesleniyordu. Sonra ardından bir ses geldi. İçeri girip televizyona baktığımda ekranda bir kısmında siyahlık var diğer kısımlarda yayın devam ediyordu. Namaz da olduğumuzdan cevap veremediğimiz için bize sinirlenmiş olcak ki elindeki kumandayı televizyona atmış.Dediğin gibi onda bişey yoktu Allah'tan ama bizim televizyonun da ekranı zamanla karararak yerini yenisine bıraktı. [Televizyonumuzda eski sayılmayacak kadar yeniydi oysa 1 seneyi ya doldurmuştu ya dolduracaktı :)]
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah süper agrasif :D Yine kendilerine bir şey olmadı diye avunuyoruz.
      Geçmiş olsun.
      Sevgiler :)

      Sil
  6. Allah korumuş gerçekten çok geçmişler olsun :) belki bu olaydan sonra unutur biraz pepeyi

    YanıtlaSil
  7. gülmekten karnıma ağrılar girecekti.
    ama gülerim ağlanacak halimize. 6 yaşında ve hala pepeye aşık bir kızım var. ne zaman kurtulacağız/kurtulabilecek miyiz bilemiyoruz.
    ısırınız tontişinizi bizim için.

    YanıtlaSil
  8. Hem hala hem teyze olarak o kadar iyi anliyorum ki. Yine abim isvecde yazdan yaza goruyoruz onun cocuklari ama ablam yanimda. Kac kere magazada kaybettik sirasi ile bebeleri. :) hele bir keresinde. Alisveris yaparken kalabaligiz.kuzenler falan var. Bebek arabasini tutan tutana kimde belli degil. Lcw nin orta yerinde unutup bir guzel cikmisiz. ^^ bir baktik araba yok. Allahtan cocuk uyuyordu. Birakilan yerde bulundu cok gecmeden :D en guzel tarafiysa hepsinin bir araya gelip kavga etmesi. Git ayir diye cok soylendile4 bana ama onun zevki orda birakin kavga etsinler barisir onlar diye kilimi kipirdatmazdim. :) heleki hepsinin ortasinda kiskaniliyorsan yandin. Biri bacagina digeri koluna,boynuna falan her yerinden bebe fiskirir. 6 yegen dile kolay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle işte benim kafadan biri daha :D en çok onu sinirliyken seviyorum :)
      Ama şu çok yeğenin olup paylaşılamamak işine çok özendim haha :D

      Sil
  9. İnanın yazınızı okurken çok güldüm. 😂

    YanıtlaSil
  10. Ah en sevdiğimden hala yazıları ahahhaha. Ben bu yazıyı nasıl bulaşır geç gördüm. Abla benim minnagim da bu aralar harika harika diye geziyor ortada. (Oğlum hala de hayika kkkk) neyse ki artık ev araba dolmuştu şimdide her gördüğümüz yerde harika alıyoruz. Dünyanın en güzel şeyi hala olmak. Allahım minnaklarimiza hayırlı sağlıklı uzuuun ömürler versin.(amin)sevgiler😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin...
      Yeğen sevgisini yeğeni olmayan anlayamaz :D
      Birbirimizi çok iyi anlıyoruz :D

      Sil