Çıplak Pasta

Öncelikle herkese merhaba!

Nabrut benim de pek çoğunuz gibi Kore dizilerinin konuları, yorumları ile ilgili bilgiler ararken uzun zaman önce keşfettiğim ve keşfettiğime okuduğum her yazısında daha çok memnun olduğum birisi.

O kadar uzun zamandır takip etsem de algıda seçicilik sanırım, blog açtığım zamana kadar hiç ana sayfanın üzerindeki misafir yazarlık kısmı dikkatimi çekmemişti. 

Eh gördüğümde de hemen mail yolladım zaten ve şimdi bu yazı yayınlanıyor.

Birbirimizi gerçek hayatta hiç tanımasak da bana bu kadar sıcak davrandığı için kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum ve gözlerinden kalıp fışkıran emojiler yolluyorum.

Blog sahibinin notu: 💗

Benim bloğum oldukça yeni bir blog. Evde otururken yemek yapmak, yeni yeni tarifler denemek, bir şeyleri birbiri ile karıştırmak benim en sevdiğim şeylerden bir tanesi. Kitap okumak da en büyük aşklarımdan! O zaman ben neden bir blog açıp okuduğum kitaplar hakkındaki düşüncelerimi, yaptığım yemekleri bu blogda paylaşmıyorum ki dedim ve ortaya bloğum çıktı. 

Aslında burada yazarken kitap yorumu mu yoksa tarif mi paylaşmalıyım diye uzun uzun düşündüm ama sonra aşağıda paylaştığım, yaz günlerinde yemesi hiç de ağır gelmeyen ve lezzetine bayıldığım tarifte karar kıldım. 

Eğer siz de kitap okumayı seviyorsanız ya da yemek yapmaya, yemek yapmayı öğrenmeye hevesliyseniz bloğuma bekliyorum. 

Denemek istediğiniz tariflerle ilgili merak ettiğiniz her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Benim için yeni yeni yemekler yapmak en güzel terapi belki sizin için de öyle olur.

Blog adresim: https://booksandfoodlove.blogspot.com.tr

Aşağıda tarifimi bırakıyorum ve Nabrut’a yeniden çok teşekkür ediyorum  :*) 

Blog Sahibinin Notu: Asıl ben teşekkür ediyorum bu emek dolu yazıyı bizimle paylaştığın için! En kısa zamanda deneyeceğim ama gönül ister ki bizzat senin ellerinden tadayım.
Sevgiler!


MEYVELİ ÇIPLAK PASTA





PANDİSPANYA İÇİN:

8 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı Kakao
2 Paket Vanilya
2 Paket Kabartma Tozu
2 Su bardağı Un


KREMASI İÇİN:

200 ml Krema
200 ml Labne Peyniri
1 Paket Vanilya
2 Poşet Krem Şanti
2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri


SÜSLEMEK İÇİN:

Taze Mevsim Meyveleri
1 Yemek Kaşığı Kayısı Marmelatı
2-3 Yemek Kaşığı Su


YAPILIŞI
Pandispanya için öncelikle yumurta ve toz şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Köpüren yumurta ve şekerin içerisine sıvı yağ eklenip karıştırılır. Daha sonra kalan katı malzemeler bir elekten elenerek hazırlanan karışımın üzerine eklenir ve pürüzsüz, homojen bir hamur elde edene kadar karıştırılır.

Hazırlanan hamur eşit boydaki iki kalıba eşit miktarlarda dökülür. (Eğer fırın iki tepsi almayacak kadar küçükse ya da eşit ayarlayamayacağınızı düşünüyorsanız yarı malzemeleri kullanıp hamuru iki seferde hazırlayabilirsiniz.)

Kalıba dökülen karışım önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. (Burada tam bir pişme süresi veremiyorum çünkü fırından fırına değişiklik gösteriyor ama benim evimdeki fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor.)

Fırından çıkarılan pandispanya kalıp hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarılır. Bir ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölünür.

Krema için bütün malzemeler bir çırpma kabına alınır ve homojen bir hale gelene kadar mikser yardımıyla çırpılır. Hazırlanan krema bir krema sıkma torbasına, eğer yoksa bir yumurta poşetine alınır. (Yumurta poşetinin altının bir kenarından bir makas yardımıyla küçük bir parça keserek sıkma torbasının aynı işlevini gördürebilirsiniz.)

Bir kat pandispanya, üzerine krema olacak şekilde dört katlı pasta hazırlanır.

En üste ben meyve olarak şeftali ve kiraz kullandım. Şeftalinin kabuklarını soyup dilimledim, kirazların çekirdeklerini çıkardım.

İstenilen meyvelerle istenilen şekilde süsleme yapıldıktan sonra kayısı marmelatı ve su güzelce karıştırılıp bir fırça yardımıyla meyvelerin üzerlerine sürülür. Bu şekilde meyvelerin kararması ve bundan kaynaklanan kötü görünüm engellenmiş olur.

Afiyet olsun.

Siz de burada misafir yazar olarak yer almak isterseniz nabrutvebiz@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar