Hazret-i Hacer'i Anlamaya Çalışmak!

2 rekât tavaf namazını Kâbe’ye karşı kılıyoruz. Kulaklığımdan hocamızın sesi yükseliyor, namaz kılarken yere değil, Kâbe’ye bakacaksınız. Günah yükümden hayâ edip bakmaya çekinmem gerekirken hocamızın bu sözü beni sevindiriyor, çünkü bakmaya doyamıyorum.

Namazımız bitince yine grup halinde Safa ve Merve tepesine doğru yürüyoruz. 

Bu kısımda keşke annelik duygusunu tatsaydım diye içimden geçirmeden edemiyorum. Zira bir annenin, Hacer validemizin Hazret-i İsmail için duyduğu endişeyi, orada yaşadıklarını tam manasıyla yaşayamıyorum. Bu burukluğumu fırsata çevirip kırık kalple yapılan dua reddolunmaz diye düşünerek çocuklarımla da beraber gelip Hacer Validemizin o anki telaş, hüzün ve çaresizliğini bir anne kalbi ile hissetmek için dua ediyorum.



Kulaklığımdan yükselen, hocamızın ettiği güzel duaların bazısına iştirak ediyor, bazısına âmin diyorum. Yeşil ışıklı alanda erkekler hervele yaparken biz kadınlar biraz arkada kalıyor, onların iştahla ibadet niyetine koşmalarına bir kez daha hayran kalıyoruz. 

Yürüyoruz, her adımımızın ibadet sayıldığının bilinci içinde sevinç ve vakar ile yürüyoruz. Yürümek, sadece yürümek insana bu kadar keyif ve manevi haz verebilirmiş, namaz kılar gibi bir huşu hissettirebilirmiş, öğreniyoruz.

Gidiyoruz, geliyoruz. Bu gidiş gelişeler 7 seferi bulduğunda artık sa’y tamam oluyor. Hocamız dua ediyor. 2 rekât şükür namazı kılıyoruz, bize bu nimeti bahşeden Allah’a teşekkür ediyoruz. 

Öyle güzel bir yorgunluk içindeyiz ki ayaklarımız yere değmiyor, sanki uçuyoruz. Gruptaki herkesin ağzı kulaklarına değiyor, Allah mübarek etsin, diyerek birbirini tebrik ediyor.

Otellerimize doğru yürümeye başlıyoruz, çünkü umrenin tamam olması için son bir rükün kalıyor: İhramdan çıkmak!

Erkekler ihramdan çıkmak için tıraş olacak. Biz kadınlar ise saçlarımızdan bir tutam keseceğiz.

Odamıza çıkınca saçımı tam önünden kesip kendime bir nevi kâkül yapıyorum ki, uzayana kadar baktıkça umre yaptığımı hatırlayayım.

Devam edecek...


1.Kısmı şuradan okuyabilirsiniz.
2.Kısmı şuradan okuyabilirsiniz.
3.Kısmı şuradan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. duygulandım, kıskandım, bende istiyorum. şimdiye kadar hep istiyordum ama garip bir yan var ki sanki tüm kalbimle hasretle isteyemiyorum gibi. sanırım henüz çağrılmadık biz oraya ama yazılarını bir solukta gözlerim dolarak ve içim kabararak okudum. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah senden de razı olsun. Umarım en kısa zamanda gönülden isteyip çağırılanlardan olursun.

      Sil
  2. Benimde ismini aldığım mübarek validemiz. Rabbim isteyen herkese bende dahil oralara gitmeyi nasip etsin inşallah ve Rabbim ibadetinide kabul etsin..şimdi tertemiz gelmişsindir oradan:)bizleride unutma dualarında..Allaha emanet ol..Hacer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Amin...
      Öyle mi acaba? Tertemiz gelecek gibi değildim o kadar günah yüküm vardı ki. Sadece birazını bıraktıysam ne mutlu bana...
      sende ^^

      Sil
  3. Nabrut Allah kabul ve makbul kılsın.gecen ramazan orada olmak nasip oldu. Senin yazılarını okudukça.yeniden dolaştım oraları Rabbim yeniden görmeyi nasip etsin.o yazdigin sürünerek tavaf eden adam beni çok utandırdı.ne kadar az şükredip ne kadar az ibadet ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne mutlu sana. Ramazanı orada geçirmek ne büyük nimettir.
      Rabbim tekrarını nasip ettirsin. Öyle maalesef, gidip geliyoruz kalbimiz inceliyor ama bak gör bir kaç ay sonra her şey normale dönecek :(

      Sil
  4. Ahh ne mutlu sana. Ramazanı orada geçirmek ne büyük nimettir.
    Rabbim tekrarını nasip ettirsin. Öyle maalesef, gidip geliyoruz kalbimiz inceliyor ama bak gör bir kaç ay sonra her şey normale dönecek :(

    YanıtlaSil
  5. Nasıl bir keyif ile okuyorum , bu seriyi bir bilsen , ne güzel bütün hislerin ile bize hissettirerek yazıyorsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah teşekkür ederim :* Öyle bir duygu geçirebiliyorsam ne mutlu bana ^^

      Sil
  6. Yazını okurken o kadar iyi hissediyorumki bir yandan da gidebilmek için çok istekli ve hevesli oluyorum. ALLAH bizlere de nasip etsin inşAllah. Gerçekten de Safa ve Merve tepesi arasında giderken bir anne olarak o ibadeti yapmak çok ayrı olurdu,Hz. Hacer annemiz gibi hissedebilirdik daha önce hiç öyle düşünmemiştim. Anne olduğumda özellikle gitmek istiyorum. Ve inşAllah bir gün nasip olursa bende saçımdan farkedilir bir şey kesmek istiyorum, her aynaya baktığımda unutmayayım diye. Sayende farklı anlamlar keşfedebildim, yazılarını dört gözle bekliyorum. Allah tekrardan kabul etsin inşAllah Nabrut Abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim. Çok mutlu oldum böyle duygular geçirebildiysem sana...
      Allah sana da nasip eder inşallah

      Sil
  7. Say'da beni etkileyen bişey vardı ki onu paylasmadan geçmek istemedim.Hani İslamın kadıni ezdiginden değer vermediginden bahsedenler bu Algida olanlar türedi ya Say siyahi bir kadının oğlu için arayışta olmasıydı ve Allah bunu umre ve Hac yapmak için farz kıldı.Milyonlarca erkek orada sadece bir kadını taklid ediyor.onu orda müşahede ettiğimde duygulanmistim ;) bilmem anlatabildim mi Velhasıl Allah kabul etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da islamın kadına verdiği değerin farkındalar. Farkındalar da itiraf etmek işlerine gelmiyor.

      Sil