Sonsuz Aşk Film Yorumu

Çalıkuşu’na olan düşkünlüğümü eskiler bilir. Hatta zamanında Fahriye Evcen’li Çalıkuşu dizisinin neredeyse tüm repliklerini çıkarmıştım.

Bu dizisinden sonra da Çalıkuşu’nun vermiş olduğu torpile dayanarak Fahriye Evcen hayranı oldum. Hatuna bayılıyorum. 

Murat Yıldırım hayranlığım ise Asi dizisi ile başlamış, Kim Milyoner Olmak İster programındaki sunuculuk performansı ile sona ermişti.

Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım deyince Sonsuz Aşk filminden bahsedeceğimi tahmin etmişsinizdir. Aslında filmden hiç umudum yoktu ama Fahriye için de izlemek istiyordum. 


Umudum yoktu zira Türk filmlerindeki orijinal senaryo sıkıntısı malumunuz. Üzerine bir de Murat Yıldırım’ın yarışma programındaki eşsiz(!) performansı eklenince izlemeye pek gönlüm yoktu. 

Sinemaya gidip dünyanın en büyük problemlerinden biri olan “ne izlesek” ile baş başa kalınca mecburi bir tercih oldu. Beklentilerimizi çok düşük tuttuğumuz için mi bilmiyorum ama filmi çok sevdik!

Bir kere filmin müzikleri çok kaliteliydi ki iyi müzik bir filmi direk bir üst seviyeye taşıyor. Zaten bitiş jeneriğinde de gördük ki müzikler Toygar Işıklı imzası taşıyormuş.


Profesör olan Can (Murat Yıldırım) ile gündelikçi olan Zerrin (Fahriye Evcen)’nin hikâyesini anlatıyor diye bir giriş yapsam kültür çatışmasını konu edinen klişe bir konu sanabilirsiniz ama öyle değil. Mevzu zengin oğlan, fakir kız meselesi hiç değil. Çok eğlenceli, romantik komedi tadında başlayan bu filmin sonlarında mendile ihtiyaç duyuyorsunuz ve klişe bir sonla da bitmiyor.

Fahriye oynadığı klasik karakterlerin aksine bıcır bıcır, deli dolu bir karakteri canlandırmış.

Murat Yıldırım’a gelince anladım ki beyefendi bir yarışmayı sunacak doğaçlama yeteneğine sahip değil ama ezberlediği text üzerinden oynadığı rollerde devleşiyor.

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Hmm ben klasik konu,klasik film diye gitmeyi düşünmemiştim. Ama yorumundan sonra gideceğim artık. Ayrıca Fahriye'ye bende hayranım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fahriye seviyorsan filmi de seversin diye düşünüyorum :D

      Sil
  2. Ben hiç sevmedim. Evet müzikler güzeldi, Cunda adasındaki gezintilerde güzeldi ama bana hiç tat vermedi. Fahriye Evcenin mimiklerinin abartılı olduğunu düşünüyorum. Benim için hayal kırıklığı yaratan bir filmdi. Sevgiler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değindiğim gibi Fahriye sevmeyen biri için hak veriyorum size ama ben hastasıyım :)

      Sil
  3. Ben ne kadar klişe olursa olsun filmlerde mutlu son görmeyi sevenlerdenim keşke bu film de öyle bitseydi :( Fahriye evcen sanki bu filmde ayrı bir güzel göründü gözüme. Aşk insanı güzelleştirir dedikleri böyle bir şey heralde :) Murat Yıldırım i oldum olası sevemedim zaten. Film müzikleri düşüncene katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi mutlu son gibi bir mutsuz son yazıp ters köşe yaptılar beni. en azından bu açıdan klişe değildi :D

      Sil
  4. 2 kere o film için avmlere gittim 2.de internetten seanslara bakarak ankamall e gittim pazar günü ,hızlı ve öfkeli izlemek isteyen dev sırada bekledim seans yazmıyordu ekranlarda ,bekledikten sonra sorduğumdada günde 2 seans olduğunu söylediler ve 2. Seansa daha çok vardı ve hüzünlü mahzun şekilde evime geri döndüm :( 3. De o film gelsin kendini izletsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) yakında internete düşer sana gelmiş olur :)

      Sil
  5. 2 kere o film için avmlere gittim 2.de internetten seanslara bakarak ankamall e gittim pazar günü ,hızlı ve öfkeli izlemek isteyen dev sırada bekledim seans yazmıyordu ekranlarda ,bekledikten sonra sorduğumdada günde 2 seans olduğunu söylediler ve 2. Seansa daha çok vardı ve hüzünlü mahzun şekilde evime geri döndüm :( 3. De o film gelsin kendini izletsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) yakında internete düşer sana gelmiş olur :)

      Sil
  6. hahaha! Ben de aynı ön yargıdayım aslında.Bu film için sinemaya para vereceğimi düşünmüyorum.İnternete düşerse o zaman izlerim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani açıkçası ben biraz -güya- lüks bir sinemada izleyerek 17 lira ödedim. O paraya kitap alırdım diye düşündüm şimdi sen böyle deyince ama yok yok film güzeldi sinemada izlemek de ayrı bir keyif :)

      Sil
  7. Canim ben Fahriye Evcen'i Calikusuyla begenmistim mimikleriyle yuzuyle oynuyordu ama sonrasinda estetik mudahale mi oldu bilemiyorum ama Olene Kadar dizisinde resmen kaslarini oynatamadigini gordum.Artik hicbir projesini izlemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dizisini de ben izlemediğim için bir yorum yapamıyorum :)

      Sil
  8. ben nedense filmi hiç ama hiç sevmedim.tabi bu fahriye evceni hiç sevmediğim için benim önyargımdan'da kaynaklanıyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değindiğim gibi Fahriye filmi büyük çlçüde sırtlanmıştı onu sevmiyorsan filmi sevmemen de normal :)

      Sil
  9. Filmi izlemediğim ona yorumum yok fakat , bu abimizi , kim milyoner olmak istere , kim soktu , programdan soğudum resmen :D

    YanıtlaSil
  10. Sizin yorum da yarıda kalmış gibi . 4 paragrafta iki kişi ve iki ayrı prodüksiyon ile ilgili Bilgi veriyorsunuz son 2 cümlede film anlatmışsınız. Çok ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükriye Hanımcığım güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.
      https://www.nabrut.com/2015/02/misafir-yazar-aranyor.html şu linkten misafir yazarlık konusunu inceleyebilir benden daha iyi yazdığınız yarım olmayan yazılarınızla bana konuk olabilirsiniz. Çok memnun olurum.
      Sevgiler

      Sil