Kınadığım Başıma Gelecekse Gelin Evine Katılmam Yakındır

Gelin evinin reytinglerine katkı sağlayanlardan biri olduğumu itiraf ediyorum.

Hadi ayıplayın beni. Aaaa onu mu izliyorsun diye yüzünüzü ekşitip benimle dalga geçin. Bunu hak ettim.😁

Amacım evliliğe ısınmak, evlenmeye hevesli, mutlu insanlar görüp evlilik korkumu yenmekti. Bu amaçla başladığım program sayesinde evlilikten soğudum. Yine hemen gelişme kısmını atlayıp sebep ve sonucu açıkladım değil mi?


Gelişmeye geçeyim;

Programı bilmeyeniniz yoktur. Hiç izlemeyen bile illaki bir yerlerde reklamına, capsine vs. denk gelmiştir. O kadar yüksek reytingi var ki, hiç denk gelmedim diyen yalan söyler. Benim programla tanışmam ise Ankara’ya gelmem ile oldu.

Sosyal ağlardan beni takip edenler bilir ki neredeyse 3 aydır Ankara’dayım. Yalnız başına olunca da televizyona daha çok sarıyormuşsun, onu tecrübe ettim. Kıbrıs’ta iken sürekli yaşadığımız bahar havası, evimizin bahçeli olması, bazı zaruri protokol ziyaret ve münasebetleri derken TV, hayatımızdan özellikle gündüz tamamen çıkmıştı. Burada göçebe, yarı misafir hayatımın yanı sıra bahsettiğim gibi yalnız oluşum beni iyi bir gündüz kuşağı seyircisi yaptı. Bu esnada da Gelin Evi’ne denk geldim.

İnsanlar yerine utanır mısınız?

Bu programı izlerken;
  • Oraya çıkan insanlar yerine ben utanıyorum.
  • Gösterdikleri çeyizleri gördükçe kendi çeyizimin güzelliği ile övünüyorum. İçimden tabii ki. İşte ayıplamayın sonuç olarak ben de bir kadınım, arada böyle insani duygularım da kabarıyor.
  • Ev döşerken “gelin gelin” durmadığı için onu almadım ya da "gelin gelin" durduğu için bunu yaptırdım gibi yorumlarda bulunanları görünce hemcinsimden soğuyorum.
  • Biz misafir gelince yatak odamızın kapısını kapatırken, öylesine mahremken, insan tüm Türkiye’ye yatak odasını nasıl gösterir, diye ayıplıyorum.
  • Tanışma hikâyelerini dinlerken Facebook icat edilmeseydi "buraya başvuran kız türü" evde kalmıştı, var ol Mark diyorum.
  • Evlenme teklifi hikâyelerini dinlerken bir erkek nasıl bu kadar basitleşebilir diye evlenmekten ve erkeklerden soğuyorum. Biliyorsunuz ben erkeğin evlenme teklifi etmek adına şekilden şekle girmesinden hoşlanmıyorum.
  • Kadınların zaten babası evet deyip vermişken evlenme teklifi beklemelerine, bunu erkeğe dayatmalarına anlam veremiyorum. Bir erkeğin ben istediğim için mecburen yapmış olduğu bir atraksiyonu, içinden gelmeyen bir hediye ya da organizasyonu kabul etmeye nasıl gururları elveriyor merak ediyorum.
  • Programın sonunda kolları, gerdanları şıkır şıkır altınlarla dolu bu hanımlar gibi olamayacağımı, ne yaparsam yapayım gelin gelin duramayacağımı anlıyor, tüm evde kalmışlığımla kanal değiştiriyorum. Ne bedbaht bir duruma düşüyorum, gerisini siz düşünün. Hahah!


Not: Sorun yok, panik yapmayın. 😊 Neyse ki artık annem geldi de izlemiyorum. Aslında annemi de izlemeye zorlamıştım ama sen böyle basit insanları izlemeye tahammül edemezdin, ben açsam değiştir kızardın, diyerek beni kendime getirdi.

Kadrolu Evde Kalmış Gelin Gelin Duramayangillerden Nabrut Fıdıllıoğlu bildirdi.

Yorum Gönder

44 Yorumlar

  1. Gelin evi ve diger gündüz kuşağı ve evlilik programlari hakkinda ne söylesek rezilliklerini anlatmaya az gelir. Kadin erkek ilişkileri aile kavrami mahremiyet ve karşındakine saygı ezip geçiliyor. İki yildir televizyonu hayatimdan çıkardım. Yada mesguliyetlerimden dolayi fırsatım olmuyor ama dediğin gibi boşta kalınca aptalliklari izletiyor takiliyorsun resmen. Ne diyelim tez zamanda kalkmalari dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tivibu vardı da alternatif kanal ve programlara bakıyorduk. Şimdi taşınma işlerimiz var paketi yenileyemedik 3-4 aptal kanala mahkum olduk. neden mahkumuz bilmiyorum işte açmadan da olmuyor :D

      Sil
    2. Şimdi yorumu tekrar okudum da ne doluymuşum ben 😂😂 sana patlamışım resmen asdfgghh😂😄😄

      Sil
  2. Bana gelenlerde hiç evin yeni gelin gibi durmuyor ya ! tv de görüyoruz şıkır şıkırlar elleri ,kolları ,evleri diyorlar :)) Evlenmeden önce bakıyordum programa yalan yok ama artık hiç :) Gardırop savaşlarına denk gelirsem haftada 2 ona bakıyorum tv ile öğle muhabbettim bu kadar ;)

    YanıtlaSil
  3. Yaaa, ben izlemem o saatlerde işte olduğumdan dolayı. Ama annem buradayken izin almıştım. Denk geldim o programa. Allahımmm ev değil de teşhir mağazası mübarek. Onları gördükçe benim evim 40 yıllık evli evi uyumsuz sade :D :D
    Evlilikten soğuma sen öyle olmazsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kınadım ama ya olursam :D
      o zaman siz beni kınamayın sakın hahah :D

      Sil
  4. "Kadınların zaten babası evet deyip vermişken evlenme teklifi beklemelerine, bunu erkeğe dayatmalarına anlam veremiyorum. Bir erkeğin ben istediğim için mecburen yapmış olduğu bir atraksiyonu, içinden gelmeyen bir hediye ya da organizasyonu kabul etmeye nasıl gururları elveriyor merak ediyorum." ay bak bunu bende merak ediyorum O.o

    YanıtlaSil
  5. Bu programa ilk denk geldiğimde gelinler ellerine kaşık alıp salonda oynamışlardı. Başım dönmüştü o sahneyi görünce. Yok artık demiştim. Neyseki 7 yıllık evli iki çocuk sahibiyim. Bekarken görsem o anda hayatımın sonuna kadar evlenmeye anda icebilirdim. Bütün evlilikler, gelinler ve damatlar çok şükür öyle değil. Tecrübe ile sabit 😉 Gözünüz korkmasın bekar arkadaşlar. Tünelin sonu aydınlık..

    YanıtlaSil
  6. Ben de hiç tahammül edemiyorum gündüz kuşağı programlarının hiç birine ama arada denk gelmişliğim de oluyor maalesef.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster istemez evde ses olsun diye açıyor insan :(

      Sil
  7. Kınadığımız için bazımıza geleceklerin en kötüsü bu olsun ya sevgili Nabrutcum :) Sanırım en zararsızı budur. Allah affetsin hepimizi. Anneciğinin de ellerinden öperim. Sevgiler (cemremtoprak) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın :*
      Off bu açıdan bakarsak hakikaten bu çok masum :(

      Sil
  8. Hislerime tercüman bir yazı gerçekten. Televizyon başlı başına sıkıcı bana göre. En sevdiğim program bile 15-20 dk reklam veriyorsa ben de kumandanın kapat tuşuna basıyorum haliyle. Babaannesiyle yaşayan biri olarak da bu tür programlarla her gün yüz yüzeyim. İzdivaçından tut gelin evine kadar. Neyse kısacası ben de en çok yatak odası ve banyonun mahremiyet kavramını yok ettiğinden yakınıyorum. Ama Nabrutcuğumun yazısının her kelimesine de katılıyorum. Sektör böyle oldukça daha kanallarda çokça göreceğimiz bu tür programları izleyip de vakit kaybetmeyelim bana göre. Zamanımızı çalıyorlar ve bizi yozlaştırıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısın. Son cümle özellikle...
      Ama işte evde bir ses olsun diye illa ki açıyorsun nedense :/

      Sil
  9. Aynı ben😊 sevmiyorum ama arada denk gelince sırf gülmek için bu kadar basit oldukları için izliyorum.hele o birbirlerini sırf eleştirmiş olmak için söyledikleri yok mu beni deli ediyor . Gerçekten bu hallerine sinir oluyorum. Aynı şekilde banyo, yatak odası bunlar çok özel ve iki kişi dışında kimsenin girmemesi, görmemesi gereken yerler. Dini açıdan baktığımızda da uygun olacağını düşünmüyorum. Evlilik teklifine ben kızamıyorum bi kadın olarak sanırım bunu özel bir an olarak görüp böyle birşey yaşamak isterdim gibi geliyor. Belki ileride çocuklarıma anlatabilecegim güzel bir ayrıntı olur.Ben de "gelin gelin "olamayacağımı düşünüyorum (ne demekse) .hiç bana göre değil çok basitleştiriyorlar kendilerini buna tahammül edemiyorum. Gördükçe de yahu bunlarla dalga geçen bir tek ben miyim diye düşünmeden de edemiyorum. Hele bir defasında esine hazırladığı hediyeyi başkasının görmesine izin verdigini gördüm bunu aklım almıyor bu çok özel bence. 😑 Sırf reyting uğruna, iki kuruşluk bişey uğruna insanların kendilerini bayağılaştırmasını da anlamıyorum .Bence böyle insanlar yüzünden evlilikten sogumayın çünkü gerçek çok daha farklı ve bu kadar basit değil bu kadar ucuz "mobilyamsı " evlilikler gibi değil gerçek bir evlilik .Allah nasip eder de evlenirseniz böyle olmadığını anlarsınız ben de kendim için böyle olmasını umuyorum. ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın :*
      İki kuruşluk kısmına değinmişsin hah dedim. Yani uğrunda yani yarışma sonunda büyük bir ödül olsa anlayacağım. Öyle de değil. Sadece göstermek istiyorlar. Bu gösteriş nedir, ortada gösteriş yapacak bir şey olmadığı halde hem de!
      Umarım ikimiz için de dediğin gibi olur amin...

      Sil
  10. Ayy ne kınayacağım ayol bende izliyorum hemde baya naya eğlenerek :D ki benim hiç öyle evliliğe ısınma çabam falan yok daha 17 yasındayım destur. Ama özellikle yazın memlekette izliyordum çünkü pek bir yalnızdım şimdi vaktim yok. Seninde dediğin gibi yalnızken sarıyordu televizyon insanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yaş içim hiç uygun değil sen izleme yavrucuğum :)

      Sil
  11. Sen çok cool bir gelin olacaksın❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne güzel bir insansın. Allah benim için dilediğinin kat be kat fazlasıyla sana versin.
      <3

      Sil
  12. Bende o programa denk geliyorum arada.Dediklerine katılıyorum.Aslında nasıl olmamamız gerektiğini öğretiyor o yüzden şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıdan düşünürsek çok doğru bir tespit :)

      Sil
  13. Ben de ben de ben de şaşkınlık içinde izledim bir yatak odasının eleştirilmesini, peçete yüzüklerinin(!) masa örtüsüyle uyumu hakkındaki derin tartışmaları... Ama izleniyor işte değil mi :D Anneciğinin müdahalesi güzel olmuş yerinde olmuş :) Ben de, gündüzleri doldurdum gelin evinden kurtuldum diye slogan atayım kaçayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskandım şimdi gündüzleri doldurdum deyince :D Darısı başıma ^^

      Sil
    2. Öyle kıskanılacak bir doluluk değil be Nabruut :/ Evden çıkmak, boş durmamak ve kpss'den kaçmak adına birtakım çabalar. Saçma programlardan kurtulmak polyannacılık işte :')
      Anneli, evde geçen zamanlar güzeldir :) Değil mi

      Sil
  14. Ben denk gelmedim ve bu saçma ötesi programa denk gelmedipim de iyi olmuş.. kpss çalıştığım içi tv. Den uzak dershane ev kitaplarla yaşıyorum. Bu yorumuna bayıldım sadece bazen ben mi utanıyorum bu esra erol ve zuhal topal ın programına çıkan tiplerin yerine diye düşğnüp dururken. Nasıl olurda bizim toplumumuzda eski zamanlardan bu yana 'ayıp'adap varken bunlar nerede yaşıyorda bu kadar özelini rahatça ortaya seriyor derken bu prog.ların danışıklı dövüş olduğunu ögrenince içime soğuk su serpildi desem yalan olmaz :))) ama annenin ağzına sağlık ki seni uyarmış allah uzun uzun ömür versin anneciğine.. bu arada çok mu konuştum sanki:)) sevgilerl..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun hepimizin annesine...
      Kesinlikle denk gelmediğin için şanslısın :)

      Sil
  15. Gelin Evi'nin kadrolu izleyicilerinden sayılırım. Evet ben de bazı olayları çok kınadım. Hatta etrafımdakilere programa katılanların profilini anlatırken, yazacağım şey düşünüce biraz ağır geldi ama tamamen kişisel düşüncem bu, hayatında evlilikten başka kendini hiç bir yerde kanıtlayamamış insanların katıldığı program diyorum. Ama yine de izliyorum eklemek istiyorum.
    Bu gözler öyle olaylara şahit oldu ki. Hala aklım almıyor bazı olayları. Sonradan tesettüre girmiş bir kadının boy boy açık haliyle fotoğraflarını göstermesi, sırf program için çeyiz kurslarına gidip bir şeyler yapanlar. Ve sonuncusu şimdiye kadar defalarca anlattığım bir olay. Çift düğün fotoğraflarında farklılık katması için beyaz at kullanmışlardı çekimlerde. Burası tuhaf değil olayın. Düğün fotoğraflarının albüm kapağında gelin ve damadın ortasında duruyordu at. Hala gözümün önünde o sahne.
    Neyse hala o yeni gelin tayfasının içinde bulunmaya çok uzak olsam da benim evliliğe bakışımı değiştirecek bir program değil. Tv'de gördüklerime anlam yüklemeyi bırakalı çok oldu. Bir şey daha söylemek istiyorum, şimdiye kadar ne kadar blogger takip etsem hayatlarında önemli bir değişim oldu. İçimden bir ses senin için de o zaman çok uzak değil diyor. Çok fazla kaderciyimdir, ne yaparsak yapalım kaderimizdekinin bizi bulacağını düşünüyorum. Eğer olursa ve ciddileşmeye başlarsa olaylar bizi habersiz bırakmazsın diye düşünüyorum. Tabi tamamen sana kalmış kararı. Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha :D ilk paragrafa tamamen katılıyorum.
      İkinci paragraftakilere denk gelmedim ama hiç de şaşırmadım :D
      O kısım işin eğlencesi. Tabii ki ciddiye almıyorum maytap geçiyorum :D

      Son kısma gelirsem;
      beni de bilirsin ben de çok fazla kaderciyim. Allah her şeyin vaktini ayarlamıştır.
      Kader kısmet inşallah deyim ne deyim.
      Sevgiler kocaman ^^

      Sil
  16. Vallah icimden gecenleri yazdigin icin tebrik ediyorum nabrut 🙋🏻Hem elestirip hem izledigim icin kendime cok kizdigim oluyor ama bagimlilik yaptigi kesin Birde sacma sapan evlilik programlari var onlara hic bakma derim onlar da ayri dert bu arada uzun zamandir takipcinim ilk kez yaziyorum ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın öncelikle memnun oldum :)
      Evlilik programları vaktinde boş olmuyorum neyseki yoksa bir müddet onlara da takıldım ne yalan söyleyim D:DD

      Sil
  17. Hayranlıkla izleyipte gerçek bi olay gibi yorumlaşan annelerimiz teyzelerimizi halaa anlamış değilim ... belliki hepsi orda rol yapıyolar diziler daha gerçekçi geliyor yani okadar diyeyim :) kızzz anne sözü dinle kaç kurtar kendini hahahahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rol mü yok ben rol olduğuna inanmıyorum onlar gerçek insanlar :D

      Sil
  18. programı ilk kez duydum/okudum. sanırım marsta yaşıyorum.
    yoğun olarak çalışıyorum, akşamları da yemek ve çocuklara ancak yetiyor vaktim. bana kalan 1 saati ise kendi seçtiğim diziler ile yaşıyorum. velhasıl kendinizi soyutlayabilirsiniz. evet siz kendinizi izole edince bitmeyecek.ama sizin kafanız daha rahat olacak. belki böyle böyle biterler. söylenerek izleseniz de sonuçta rating alıyor bu programlar. o istatistikler söylenmelerinizi duymuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben işin devrimci kısmında değilim. böyle programlar kalksın bitsin kahrolsun faşizm :D Yani benim faşist de bu kafada insanları yeryüzünde var olmaması :D

      Sil
    2. Nabrutcum, devrimcilik veya faşizm değil be ya. 24 saat belgesel yayınlansın demiyorum tabi ki. ama bu tarz programların yerine daha dolu program yapmaya başlarlar belki. kore dizisi yayınlasalar bile daha iyidir bu anlattığın formattan. (ki aslında yayınlasalar o gün izin alıp evde izlemeyen bizımla değıldır:P)

      Sil
  19. Heyooo hiç izlemedimmm adını da bilmiyordum:D ama facede bir yazar ekranın fotoğrafını çekmiş eleştiriyordu, yatak başında toplaşmış bir grup kadın vardı, galiba bu programdı değilse de benzeridir. Yazıyı okurken hiç izlemediğim için mutlu oldum. Doğum izni aylıksız izin derken 1 yıla yakındır evdeyim ama TV ile aramdaki soğukluk geçmemiş ki izlemiyorum. Farkettim ki tahammülüm de kalmamış. Boş vaktimi (bebekten kalırsa tabi) kitap okuyarak, netten dizi takip ederek, örgü/ elişi yaparak ve tabii ki yerli yabancı türlü blogları okuyarak dolduruyorum. Bunlar da benim televizyonum :)) bunlara ek boş zaman geçirme öneriniz varsa açığım. Bu arada blogunuza üç ay kadar önce denk geldim, çok sevdim. Eski yeni yazılarınızı karıştırıp keyifle okuyorum. Arada üşenmediğim zamanlarda yorum bırakırım, sağlıcakla huzurla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum öncelikle. Teşekkür ediyorum. her zman beklerim.
      Bak demiştim izlemeyen capsine denk gelmiştir diye :D
      Bebekli bir bayanın bu programlara falan vakti yoktur zaten bizim eli boşluğumuz işte ^^

      Sil
  20. sevgili nabrut,evde kaldim da ne demek allahaskina.okul yeni bitti,konular is bulmak,kariyer yapmak,olmasi gerekmiyormu?ne evde kalmasi,ne görücü usulü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bloğumu açtığımdan beri -2010- evde kalmış kız edebiyatı yapıyorum :D
      Bu bloğun konsepti bu :D Kara mizah yapıyoruz sen de katıl :)

      Sil
  21. bütün tvleri kaplamış neredeyse hepsinde var olan programlar tv'de vakit öldürmek isteyenlerin muhakkak bağlanacağı şeyler zaman zaman takıldığım olmuştur ama inan "ne kadar geri zekalı bunlar ya" deyip dalga geçmek için izlemişimdir ama istemsizce de prim vermiş olduğum gerçeği de var :) sinyallerinin şu ara verildiği bütün evlilikle ilgili programların kökünün kazındığı yeni öğrenim ve öğretim yılına başlarız inş.. ;)

    YanıtlaSil