Görücü Usulü Evlilik Hikayeleri- 24

Bu haftaki evlilik hikâyesi bende şöyle bir his uyandırdı.
Birisi bu hatuna “Allah gönlüne göre versin” diye dua etmiş ve dua kabul olunmuştu.
Siz ne düşüneceksiniz merak diyor ve sözü hikâyenin sahibi Hümeyra Uyulmaz’a bırakıyorum. 

"Ben ilk görücüsü 14 yaşında gelmiş ama aklı fikri okumakta olan bir kızcağızdım. :) Lisedeyken arkadaşlarım evlilikle ilgili hayallerini anlatırken ben hep matematik öğretmeni olduğumun hayalini kurardım. 

Lise bitti, arkadaşlarım teker teker yuvadan uçarken ben üniversite için Isparta yollarına düşmüştüm.(Hayalim matematikken bir baktım bilgisayar olmuş) Bu arada da görücüler haber yolluyordu ama cevabım belli "ben okuyacağım".2001 de üniversite bitti, yine görücüler ve ben asla evlenmeyeceğim diye diretiyorum. Hep bir bahane buluyorum, yok 2,3 yıl görev yapacağım, yok kpss ye gireceğim. Gelen görücülere hep bir kulp buluyorum, kimisinin annesine ısınamıyorum ve bunu söyleyince "annesiyle mi evleneceksin" diye kızıyorlar, cevabım hala aynı,e vet annesiyle de evleneceğim. Ve şansıma gelen her görücü de farklı branşlardan mühendisler.

Neyse ben sözleşmeli olarak bir köyde bilgisayar öğretmenliğine başladım. Ara ara oradan da haber getiren oluyor ama cevabım belli HAYIR. o köyde 2 yıl görev yaptıktan sonra yaz tatilinde oradan birisi haber gönderdi ve ailemde bir görüş, olmazsa olmaz diyerek kabul ettiler. Ama onların geleceği gün o kadar kötü oldum ki bir el boğazımı sıkıyor, nefes alamıyorum. Anneme yalvardım ne olur ara gelmesinler diye, o da ayıp olur gelme denmez, dedi.
Bir akşam geldiler, bizi konuşmamız için bir odaya bıraktılar. Benim önceliğim namaz olduğu için ilk onu sordum, cevap olarak; namaz kılmadığını, düzenli bir hayata geçince başlayacağını söyledi. (insan düşünüyor bu yerleşik yaşamıyor da ne yapıyor diye) benim için konuşma burada bitti. 5 dakika bile durmak istemediğim sırada yatsı ezanı okundu, ben de hemen içeri geçelim mi artık, dedim. İçeri geçince çocuk haydi namaza gidelim deyince, o belki içinden gelerek demiştir ama bana çok yapmacık geldi. Bu arada annesi de anneme dünürüm diye hitap etmeye başladı. Onlar gidince namaz kılmadığını ve bu işin asla olmayacağını söyledim. Sürekli haber gönderdiler. Çocuk bir kez de dışarıda görüşelim belki fikri değişir demiş, ne alakaysa. En son rahmetli anneannem yıkıyor ortalığı, ben haber göndereceğim, sen o çocuğa evet diyeceksin, tek sorun namazsa ona da alıştırırsın diye, benim de sabrım taştı, ben namaza alıştıramaz da bırakırsam günahını siz mi çekeceksiniz, karışmayın artık bana diye. 

Üzerinden bir yıla yakın zaman geçti, yine gelenler, yine hayır cevabı, artık herkes bana evde kalmış gözüyle bakıyor, bu arada daha 24 yaşındayım. Bir gün bir rüya gördüm. Bizim orada her gün manavların tezgâh açtığı bir muhit var. Orada beyaz bir kamyonun üzerinde gözlüklü, beyaz yüzlü, esmer birisi bana kamyondan marul, maydanoz gibi yeşillikler veriyor. Sonra ben bu rüyayı unuttum. Bir gün arkadaşlarımla buluştum, biri yine bana görücü bulmuş, ben de evlenmeyeceğim deyip, kızıp eve kalkıp geldim. Annem niye erken geldin deyince de anlattım. 15 dakika sonra falan babamın kuzeninin eşi aradı, annem onunla konuşuyor, benim de hiç yapmadığım şey paralelden annemin konuşmasını dinledim. 

O Abla, bir tanıdık için görücü gelmek istiyoruz, oğlan bilgisayar mühendisi deyince, annem daha az önce gelen habere evlenmeyeceğim dedi, çok kızar diyor. Abla da oğlan iki defa hacca gitti onu söyle deyince annem hiç umudum yok deyip telefonu kapatıyotr. Daha annem bir şey demeden ben gelsinler deyince yazık kadın şok geçirdi emin misin, diye. 😊 neyse ilk pazartesi kayınvalidem geldi beni görmeye, Kayınvalideme hemen ısındım. (Hala sana ısınmasam oğlunu görmeyi bile kabul etmezdim diyorum, o da eşime benimle iyi geçin, benim için kabul edildin der takılır.) 

Kayınvalidem oğlum İstanbul'da çalışıyor, cumartesi gelsin, gençler de görüşsünler dedi, tamam, dedik.

Ama eşim benden beter, Kayınvalidem kız bulur gel oğlum bir gör dermiş, eşim gitmezmiş, önce ev alacağım dermiş, evi almış bu kez evlenmeden araba alacağım demiş. Kayınvalidem bize cumartesi dedi ama bir taraftan da ya oğlan gelmezse, diye de üzülürmüş. Cumartesi sabah namaza kalkınca bir bakmış, eşim gelmiş, kapı çalıyor. Öğlen geldiler (eşimi görünce rüyam aklıma geldi, karşımdaki kişi, rüyamda gördüğüm kişiydi) biz eşimle konuştuk. Tüm sorularıma istediğimden de güzel cevaplar aldım. Ben normalde çok gülen bir insan değilimdir. Eşim de benim için önce bu kız hiç gülmüyor galiba diye düşünmüş, sonra ikimiz odada konuşurken ben bir ara gülümsemişim, iyi bari arada gülümsüyormuş diye düşünmüş. :) akşam tekrar gelip babamla tanıştılar ve bir hafta sonra gelmek için tekrar konuşuldu. Pazar günü kayınvalidem aradı, çocuklar numaralarını verip telefonda konuşsalar olur mu diye, Numaralarımızı aldık, eşim bir hafta sonra rahatsız olduğu için gelemedi, iki hafta sonra geldi, isteme falan derken baktık nişanlanıyoruz. Annemin nişan için aradığı hiç bir akrabamız da inanmıyor benim nişanlandığıma, Millet o kadar ümidi kesmiş benden. :)))) 

Nişanlandık eşim iki haftada bir Uşak'ta, önceden çok sık gelmezmiş, Kayınbabam keşke oğlanı şimdiye nişanlasaydık, ilk defa bu kadar çok geliyor demişti. Eşim sonradan anlattı, o da tanışmadan bir yıl kadar önce beni ve ailemi rüyasında görmüş. Beraber muhabbet etmişiz.

Evlenmeyeceğim diyen iki kişi baktık 3 ay içinde evlenmişiz. 11 yıl oldu, 2 çocuğumuz var, çok şükür hiç pişman olmadım, Rabbim hiç keşke dedirtmesin inşallah."

Amin, diyor ve bu güzel hikayeyi bizimle paylaştığı için bu gönlü güzel hatuna tekrar teşekkür ediyorum.


Not: Siz de hikayenizi bizimle paylaşmak isterseniz ki çok mutlu oluruz, nabrutvebiz@gmail.com adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler



Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Amin Allah herkese keşke demeyeceği bir evlilik nasip etsin. Güzel bir evlilik hikâyesiydi. Böyle hikayeleri okudukça evlilikteki nasip olayına olan inancım artıyor. Yazana da bize ulaştırana da teşekkürler:)
    Bu arada nabrut seni çok özledik. Yeni yazını görünce çok sevindim hemen geleyim bir yorum atayım dedim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öncelikle yorumun için ^^
      Çok güzel naif hikayeler okuyoruz hakikaten.

      Sil
  2. Ay ne güzel bir hikaye benim de rüyamda gördüğüm biri vardı 3 yıl bekledim olacak mı diye ama dün başka biriyle nişanlandı herşey nasip bu hayatta gerçekten...

    YanıtlaSil
  3. Allah mesut etsin ne diyelim. Böyle hikayelerle çok mutlu oluyorum. Çünkü evlilik beni çok korkutuyor. Şu an ailemle çok şükür en mutlu olacağım şekilde yaşıyorum ve hayatıma birini alıp mutsuz olmak da istemiyorum. Üstelik küçüklükten beri hayallerimde olan tek bir kişi olsun o da ömürlük olsun düşüncesi yüzünden sadakatimi geçmişimde de sağlamak istiyorum. Günümüz için ütopik bir düşünce galiba ama inşallah Allah hem bana hem de tüm güzel dilekleri olanlara hayırlısını verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah karşına kendin gibi güzel yürekli insanlar çıkarsın inşallah

      Sil
  4. Ben bu rüyada evleneceğim kişiyi gördüm kısmına nedense bir türlü inanamıyorum. Rüyada görülen ve daha önceden hiç tanımadığımızı sandığımız kişiler, aslında sokakta görüp dikkat etmediğimiz ama kesinlikle daha önceden karşılaştığımız insanlar oluyor. Kocasını eğer rüyasında gördüyse bir yerlerde karşılaşmıştır tanışmadan önce diye düşünüyorum.

    Ama Allah mesut etsin, mutlulukları daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı bir hikayeymiş. Allah iki dünyada da mesut etsin, isteyen herkesin böyle tatlı hikayeleri olsun inşallah :)))

    YanıtlaSil
  6. Allah nazarlardan saklasın.Bana da müzmin yalnızlığımdan çok takılıyolar ama sonum böyle olacaksa istedikleri kadar takılsınlar artık😁Bu arada hikaye dicem ama dilim varmaz olay diyeyim,aklıma şu sözü getirdi; el aleme durdu durdu turnayı gözünden vurdu dedirtmek için bana hayırlısından bi koca Allah'ım 😊Başrollere mutlu sonsuzları için Nabrut'a da bu sonsuzu bizle paylaşmalarına vesile olduğu için sonsuz teşekkürler ☺☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen çok güzel yazmışsın abanda darısı başımıza demek kaldı :)

      Sil
  7. Güzel hikaye, ne diyelim "rabbim birlikte yaşlandırsın"

    YanıtlaSil
  8. Qismət dediyin budur. İllərlə hər ikisi bir-birini gözləyib hər kəsə yox demişlər demək ki. Gözəl paylaşım üçün təşəkkürlər.

    YanıtlaSil