Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi kız istemeye mühürlü gibi olduğundan bekar kızlarımızın öyle hoyratça kullanımına uygun değildir. Hani mahalleli teyze “bakire kızların” koca kelimesini kullanmasından pek hoşnut olmaz ya, çeneleri tutulasıca o mendebur teyzeler kahve kelimesine de aşırı duyarlıdırlar. İçinde kahve geçen kelimelere kediler gibi kulak dikerler ki mesela biz de kahve içmeye bekleriz gibi masum nezaket cümlelerinin bu teyzelerin lügatindeki tam karşılığını size şurada gerçek bir hikâyeden yola çıkarak anlatmıştım.

O yüzden şimdi size bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır sorusunun cevabını vermek istiyorum ama tedirginim. Haha! 
Mühim Uyarı: Bahsi geçen Türk Kahvesinin kız istemeyle hiçbir alakası olmayıp yemek bloglarından esinlenerek kaleme alınmıştır. Yazım esnasında hiçbir canlıya zarar verilmemiştir.




Snapchat de maden suyu ile kahve yaptığımı söyleyince nasıl yapılıyor, neden maden suyu gibi manalar içeren birçok mesaj aldım. Nasıl yapıldığını yazayım da görücüsüne bol köpüklü kahve yapmak isteyenlere yardımcı olayım istedim. Görücü ve bol köpük de birbirinden ayrılmayan iki terim ne de olsa!

Neyse efendim biz normal insanlar kahveyi yine normal olan misafirlerimize de ikram ettiğimizden kahveniz bol köpüklü olsun istiyor ve işi şansa bırakmak istemiyorsanız su yerine maden suyu kullanabilirsiniz. Yanlış anlamadınız, cezveye fincan ölçüsünde su yerine maden suyu koyuyorsunuz. Mesela;

2 KİŞİLİK MADEN SULU TÜRK KAHVESİ YAPIMI

  • 2 fincan maden suyu
  • 2 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
  • 2 parça çikolata


Klasik usulde kahvenizi karıştırıp köpüklenince de köpükleri bardaklara paylaştırıp pişiriyorsunuz. O kadar çok köpük çıkıyor ki size anlatamam. Kahve gurmesi, Türk kahvesi bağımlısı olmadıkça tadında önemli ölçüde bir fark yok. Deneyin.

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Ellerine sağlık :) Leziz görünüyor ve bol köpüklü :)

    YanıtlaSil
  2. Ah kahve ! Her türlüsünü seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nabrut'cum;
    Ben de birkaç haftadır yapıyorum maden sulu Türk kahvesini. İtiraf ediyorum yine de köpük oranım %75-80 civarı. Bu da benim beceriksizliğimi birkez daha belgelerle kanıtlıyor:)
    Nasılsın iyi misin bu arada?Seni takip etmeme rağmen bayağıdır yorum yazamadım.Bu sıralar yüksek lisans yapmış bir mühendis olarak İngilizce öğretmenliği yapmakla meşgulum;)Hayat işte nerden nereye?Öğretmenlikten kaçınan ben eninde sonunda yine öğretmen oldum.
    En içten saygı ve sevgilerimle...
    Anonimden bir kızçe;)
    Not:Öğretmenlikten son derece memnunum bu arada.Hakikaten de tam bayan mesleğiymiş,yaşlı teyzelere hak verdim bu sefer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 75 ise gayet güxel :D benim ki bildiğin göl oluyordur durgun göl :DD
      Senden bir ses aldım daha iyi oldum. Senin adına çok öutlu oldum. Zaten önemli olan mutlu olduğun yerde olmak değil mi? Umarım her şey gönlünce olur, Allah bana da gönlüme göre bir iş verir.
      Allah yolunu da bahtını da açık etsin canı arkadaşım :**

      Sil
  4. Güldüm 😊maden suyu beklemiyordum 😂😂denesem mi acep

    YanıtlaSil
  5. Hiç duymamıştım... Evlenecek kızlara kahve yapımında bol şans:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Köpüklü Türk kahvesi yapmayı beceremeyen biri olarak sanırım deneyeceğim en kısa zamanda.. teşekkür ederim Nabrutcum benim gibi beceriksiz bir insanı bu noktada kurtardın 😎😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) Umarım istediğin sonucu elde edersin yaz bana da :D

      Sil
  7. kahve dünyası'nın elektrikli cezvelerinden kullanabilirsin aslında, kafede çalışmıştım, hatta arada gider hala çalışırım..o cezveler bayağı pratik ve köpük konusunda baya iyi bence..sadece kaynatmamaya dikkat et..köpük kenarından patladığında kaldır ve fincana biraz dök, cezveyi dik konuma getir ve cezvenin kendi ısısında bi tekrar kabarsın (ama tekrar koyup kaynatmıyoruz dikkat)..fincanın kalan kısmını da doldur kahven hazır :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve dünyası ne marka kullanıyor bilmiyorum ama bizde Arzum'nun elektirikli cezvesi var olmayınca olmuyor :D yapamıyordum ama maden suyu çözdü işi :D

      Sil
    2. sanırım kendi üretimleri.. arzum da fena görünmüyor baktım..neyse pratikle maden suyuyla falan hallolur artık :D :D

      Sil
  8. Ya tevafuka bak. Ben de gecen instagramda bir videoda görmüştüm. Anneme dün biz de maden suyuyla yapalim dedim. Neyse denemek vacip oldu artik :) bu arada nabrutt demeden gecemiyecem. Su lee min ho nun oynadigi yeni dizi var ya. Gerci oynayan başrol bayanun ismi aklima gelmedi. Yoksa önce onun dizisi derdim. Velhasili kelam dizi harika. Cok seversin sen de. Dizi su an devam ettigi icin yeni bölümünü beklemek cok sıkıntı oluyor. Ama yeni bölüm geldikten sonra izleyince o kadar cok kahkaha atiyorum ki bekleyip izledigime degiyor valla. :)) diziyi izledikten sonraki yorum yazini merakla bekliyor olacagim. Sevgiler cok optum :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene :)
      Gianna Jun :) izliyorum senin kadar çok sevmedim ama oyuncular hele gianna diziyi almış götürmüş her zamanki gibi :)
      bende öptüm kocaman ^^

      Sil
  9. O mesaj atanlardan biri de benim 🙋 ilk başta nasıl yani maden suyu mu dedim ama deneyince bayağı sevdim tadının farklı olmasından korktum ama öyle olmadı bildiğimiz kahve tadı vardı. Ve çok güzel köpürdü ☺ sonuç olarak bol köpüklü güzel bir kahve çıktı ortaya bir güzel de içtik.

    YanıtlaSil
  10. Ben de çok görünce maden suyu olayını bir heves denedim denemesine ama pişman oldum kimseye ikram etmeden hemen yeni kahve hazırladım :( neyse ben her zamanki kahveme devam edeyim köpükten yana sıkıntım yok nasıl olsa (;

    YanıtlaSil