Age of Youth Yorum ve Replikleri

Güzel bir dizi izledim.


Dizi hakkında söyleyeceklerim;
  • Bu diziyi izlemek güzel betimlemeleri, çok doğru tespitleri olan samimi, gerçekçi bir romanı okumak gibiydi!
  • Hani çok klasik bir sinema eleştirmeni tabiri vardır; "Film Sıcacıktı, kalplerimizi ısıttı" denilir ya! İşte dizi bu tabirin tam karşılığı.
  • Eğer üniversite öğrenciyseniz mutlaka izleyin, yurt ya da öğrenci evi hayatı geçmişiniz varsa mutlaka ama mutlaka izleyin, çünkü çok tanıdık bir hikayesi var. Ben çoğu yerde kendimi buldum, biliyorum ki aynı his sizde de oluşacak.
  • Dizinin türü için romantik diyemem, dram diyemem, melodram, diyemem, gençlik dizisi de diyemem. Gençlik dizilerindeki o havailik haydi kopalım dans edelim falan bir senaryosu da çünkü. 
  • Yaşamın içinden diye bir tür olsaydı bu dizi ona girerdi.
  • Senarist aynı bir roman yazıyor gibi karakterleri çok sağlam ve net çizmiş. 
  • 5 kız da kendi başına başrol üstlenmiş. Birinin hikayesi diğerinin önüne geçmemiş. Hepsini de severek izliyorsunuz, hani bunun sahneleri geçsin de diğerini izleyelim dedirtmiyor. 
  • Şunu da belirteyim; hani böyle çok uçlarda sizi şaşırtan senaryoya sahip bir dizi değil, fazla fazla romantizm de barındırmıyor. Zira o türde bir dizi değil. Umarım anlatabilmişimdir.
  • Zaten 12 bölüm olan bu diziyi izleyin, derim.
  • Her zamanki gibi sevgili çevirmenimiz Mari Kim'e çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık!
  • Not 1: Herkese fikir vermesi açısından sağ taraftaki anketi cevaplarsanız çok çok mutlu oluruz.
  • Not 2: Bölüm sonlarında fragman başlasa bile kapatmayın, bazen fragman öncesi bazen ise sonrasında özel kısımlar var.
Edit: Anket tamamlandı. Sonucu buraya ekliyorum.


Dizinin bir şarkısı vardı ki tekrar tekrar dinliyorum. Okurken dinlemek isterseniz;
Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Biraz kızlardan bahsedeyim, bu arada sevdiğim bol tespit içeren güzel replikleri ekleyim.

5 üniversite öğrencisinden kendime en yakın bulduğum şüphesiz ki sudan çıkmış balık gibi olan, sessizliğini muhafaza etmeye çalışsa da içinde bir cadı yatan Yoo Eun-Jae idi.


Onun etrafında dönen tespitler çok iyiydi.

Sonuç olarak Yoo Eun-Jae'nin Sunbea ile aşkı çok şeker olmakla birlikte ailesi ile ilgili olan sırrı biraz basit ve saçma kalmıştı. Eğer o sırların altı da doldurulabilse efsane bir dizi olurdu aslında.
Şu aşağıdaki replik tespitin dibiydi! Hala sınavlardayım.


Daha önce bu kızı nerede izledim, bu uyuz kız neredeydi diye düşüne düşüne bulduğum Han Seung-Yeon'u daha önce Her Lovely Heels mini dizisinde izlediğim aklıma geldi. 


Meğer hatun bir de Kara kız grubunun üyesiymiş. 0.o Neyse ki kendisi ile ideal tipimiz uyuşuyor. :)


Sonuç olarak; Jung Ye-Eun karakterini canlandıran kızdan pek hazzetmediğim gibi kendisine pislik muamalesi yapan adama yapışması delirticiydi. Sonunda kendini psikologta bulup herkesin manyak kendisinin akıllı olduğunu iddia etmesi ayrı bir komediydi. Ama yazılan karakter çok sahiciydi, elimle uzanacak kadar yakında bu tiplerden çok var.
Favori karakterin hangisiydi derseniz şüphesiz Kang Yi-Na yani Hwa Young idi. O da tanıdık geliyordu, farklı bir aurası var diyordum ki daha Came Back Mister ve Descendants of the Sun'da konuk oyuncu olarak yer almış. Aurasını ise T-Ara grubunun üyesi olmasına borçluyuz. :)

Aura derken şu repliğin şahaneliğine ve onun tavırlarına dikkat kesilin.


Bu sahneler çok vurucu idi, diziden en beğendiğim kısımlardan birisiydi Kang Yina ile Yoon Jin-Myung arasındaki ilişki ve tespitler.


Hele para ile dövmek deyiminin Kore'de de kullanılması hatta bunu hayata geçirdikleri şu sahnede inanılmaz şaşırdım.

Sonuç olarak; Kang Yi Na'nın sırrı da çok vurucu değildi. Yani ölmedim diye kendi hayatını mahvetmesini epey saçma buldum. Bir de Ajusshi'nin hapse girmesi ile onun alakası var gibi bir durum oluşturup sonrasında hiç ilgisiz bir şey çıkması da mantıksızdı. Lakin en sonunda tüm marka eşyalarını satıp çalışmaya çabalaması, hayatını değiştirmesi çok güzeldi. Hatta ve hatta son kısımda aynı mesleği yapan erkek arkadaşının aslında ona aşık olduğunu öğrenmemiz güzel bir detaydı.
Yoon Jin-Myung hepimizde kendine gel, bir canlan deme isteği uyandıran epeyce sorunlu bir tipti. 


Onda beni rahatsız eden kısım ilk başlarda restorant yöneticisinin ona dokunmasına izin vermesiydi. Hatta o terlikleri görmeseydi o eve de girecekti.


Sonuç olarak; Yoon Jin-Myung'da beni sinir eden bir şeyler vardı. Gerçi diğer tüm 90'lı kızların aksine 84'lü olması da olabilir, belki biraz yaşlı buldum onu ama bu da senaryo gereği idi. Onun kardeşinin fişinin çekilmesi olayı da mantıksızdı. Yani durup dururken onca zaman sonra annesi neden etkilenerek bu kararı verdi sorusunun  cevabı havada kaldı.

Ve Song Ji-Won! Onun bir sırrı yoktu, zaten kendi başlı başına bir sır! Nitekim aksi taktirde öyle hoş bir çocuğa öyle iğrenç şakalar yapamazdı. Bu tip kızlar da gerçek hayatta var, çok sahici bir karakter daha olduğunu söyleyebilirim.

Bu replikte beni etkiledi. Kore'de Suriye dramı dizilerde bile konuşuluyor demek ki!
Bu hatunun bir sırrı olmadığı gibi zaten pek dertsiz kedersizdi. Ancak samimi ve iyi niyetliydi. Ortalığı toparlamaya kızları kaynaştırmaya çalışan şeker bir kızımızdı. Kendisinin dediğine göre tek sırrı şimdiye kadar hiç bir erkek arkadaşı olmamış olmasıydı. O da zaten kendi salaklığıydı. Ama şu parti yapacakları gün herkes bir erkek getirip de onun getirememiş olması hakikaten ağlamalıktı. :D

Şu hastane sahnesinde de kopmuştum.


Sonuç olarak bir gün saç başa kavga edip ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi aynı masa etrafında oturmaları, birbirlerinin dertlerine kederlerine koşturmalarını izlemek bile çok keyifliydi.

Son bir replik ekleyerek artık susuyor ve sizi yorum kısmına davet ediyorum.


Not: Herkese fikir vermesi açısından sağ taraftaki anketi cevaplarsanız çok çok mutlu oluruz.

Bu da benim bölüm sonu sürprizim olsun.
Şunu eklemeden gitmek istemedim. İşte ben de yurttaki ilk gecemde böyle demiştim ve biliyorum ki yanlız değilim.


Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

48 Yorumlar

  1. Yaa harikasin nabrut. Inan ne izliyeyim diye taa eski yillara dayanan arsivine kadar indim. Ama şu anlattigin tarzda bir dizi istiyordum. Ustelik üniversite gençliği olmasi cabasi. Üniversitede gecmis diziler hosuma gidiyor. Lisedeyken de lise dizileri :))) seneye de iş hayati dizileri galiba. Insallah diyeyim. Çünkü son okul yılım ya yasiyamadiklarimi dizilerde izleyesim var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sveceğini düşünüyorum güzel denk gelmiş ^^

      Sil
  2. Ben en çok Song Ji Won'u sevdiydim, hepsine ayrı ayrı bayılmakla beraber. Tam bir çılgındı ama o arkadaşıyla aralarındaki ilişki en azından sonunda bir sevgiye bağlansın diye beklemedik değil

    YanıtlaSil
  3. Çook uzun zamandır age of youthun yazısını bekliyordum .Normalde dizi veya film izlemeye karar verdigimde once buralari okuyor ona gore karar verip izliyordum .Ilk defa senden once bi diziyi izledigim icin diziyi izlerken acep nabrut abla buraya dikkat eder mi , posta burayi alir mi diye diye diziyi bitirdim.Ve izledigimden beri post atacagin zamani bekliyor ve yapacagim yorumlari dusunuyordum.Hatta dun yatmadan once bile acaba yarina nabrut ablacim yazar mi diye bile dusundum .
    Neyse , bende diziyi begendim ama soyle bi yere de oturtamadim tür olarak . Izledigim diger dizilerin aksine daha bi bizden , icimizden gibi geldi karakterler .
    Aslinda la belle epoque ' ye ( kaldiklari pansiyonun ismiydi ) dikkat edersin diye dusunmustum ama anladigim kadariyla dikkatini cekmemis . Neyse hatirladigim kadariyla dizinin son kisminda giristeki panoda bir daha la belle epoque yaziyordu . Arastirmaci kisiligim sayesinde bi suna bakayim da neyin nesiymis dedim . Kisaca ozetlersem bunu guzel donem demekmis ( eksi de boyle aciklanmisti ( iste benim arastirmaci kisiligimde en fazla eksiye dayaniyor ;-) .
    Efendim bende bundan yola cikarak soyle dusundum acaba hayatimizn en guzel doneminin genclik yillari olduguna dair bir bilgi mi verilmeye calisilmis diye .
    Huhuhu ne uzun yazmisim , kendime inanamiyorum .
    Ah , bide song ji won un su ayni yerde calistigi adama yaptigi el sakalari beni bitirdi , o sahnelere baya bi gulmustum .
    Son olarakta post icin tesekkurler (aslinda biraz daha uzun olmasini umuyordum ama olsun :-* ) .
    Yazan : bayan yildirim ( minik )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili minik bayan yıldırım :)
      Güzel yorumun beni çok mutlu etti.
      La belle olayı hakkında yazdıkların ise çok hoş. Bayıldım. Tahtada yazanları görmüş ama çok üzerinde durmamıştım. teşekkür ediyorum bu ayrıntı için.
      Psotun uzun olmama sebebi diziyi tatilde izleyip çok caps alamamış olmamdır affola ^^

      Sil
    2. diziyi hangi siteden izleyebiliriz link bırakabilir misiniz?
      7. bölümüne geldim ama hiçbir yerde 7. bölümü bulamıyorum.
      yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  4. Bu dizi çok güzeldi, bazen sinir oldum - kızların salaklıkları yüzünden - ama dizi garip bir şekilde kendini izletti . Keşke bölüm sayısını 15'e tamamlasalarmış bazı olaylar çok hızlı geçti , o sırları çok aceleye getirmişler . Kara üyesi kıza , çok gıcık oldum , pataklamak istedim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de 2. sezon olsa dediğin nadir dizilerden oldu.
      Kara üyesi konusunda konuşmak bile istemiyorum :D

      Sil
  5. Yaaa nabrut bu diziyi izlediğini görünce sevinçten uçtum.Özellikle yorumladığın dizileri izlediysem okurken ayrı bir zevk alıyorum.Ara ara "aaa evet bu sahne, aynen yaa super tespit" diye kendimle konuşuyorum.Bi yerlerde seninle aynı şeyleri düsünen etkilenen insanlar olması güzel vesselam...Severek okunuyorsun ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Siz benim yazdığımı okurken ne hissediyorsanız böyle döünşler alınca ben de aynı hissi yaşıyorum ^^

      Sil
  6. İlk defa yorumundan sonra dizi izledim :)
    Yorumunla beraber büyük bir merakla başladığım diziyi zor bitirdim diyebilirim ilk bölümler su gibi akıp geçerken sona doğru bitmek bilmedi Çok fazla havada kalan konu ve anlamsız olaylar vardı
    Yoo Eun-Jae'nin Sunbea ile aşkı çok tatlıydı İlk başlardaki isyanını da çok içten buldum
    Jung Ye-Eun aramızdan biri gibiydi Herkesin yolunu kaybettiği zamanlar vardır O da kaybetti ve sonunda ayrılmak da buldu Ara ara sinir olmadım da değil
    Kang Yina yı hiç sevemedim malesef Hikayesini çok anlamsız bulurken sahneleri bitse diye düşündüm hep Sadece sonunda her şeyi satarak yeni bir hayat kurmasını, Yoon Jin Myung ile ilişki tespitlerini sevdim."Kıskançlıktan çürüdüğümün kokusu bu" gibi
    Yoon Jin-Myung hikayesini sevdim Hadi kazıya kazıya gelmek var ya Onlardandı Ama kendisini sevemedim malesef Başka biri oynasa çok daha mutlu olabilirdim Şefin tavırlarını ve ilişkilerini de sevdim
    "Bana iyi davranma bıraktığında benim için çok zor olacak" gibi ilgimi çekerken tırnağım acıyor, bu kadar acıyacağını tahmin etmezdim ölüyor gibiyim diye ağlarken içim sızladı
    Song Ji-Won! a bayıldım Çok şeker ve eğlence kaynağıydı
    Çok üst bir beklentim yoktu ama malesef biraz hayal kırıklığı oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin anketine beğenenler ve beğenmeyenler arasında ciddi bir uçurum var o yüzden diziye bir şey diemiyorum belki senin için doğru dizi değil diyelim :)

      Sil
  7. Diziyi az önce bitirdim. Sıcağı sıcağına uzun bir yorum yapacağım nabrutcum umarım sıkılmaz zevkle okursun.
    Öncelikle dizinin bütün müziklerine bayıldım. Hatta telefonuma indirdim su an dinliyorum. Üzgün olduklarinda "butterfly" adli calan müzik cok naifti. Onlarla birlikte ben de üzüldüm. Kah yeri geldi gülmekten öldüm. Şarkılarda da yeri geldi dans ettim :))
    Oyuncularin karakterlerine gelirsek o kadar güzel islenmisti ki karakterler. Hepsi içimizden birileriydi sanki. Hepsinden bir parca buldum kendimde. Ama ben en cok kendime yakin bulduğum gazetecici kisa saçlı kizdi. :) neseli, dobra olmasi, sarki calinca icten gelen o dansi ve tabi ki kismetsiz olmasi hahaha ayni benim gibiydi. Kendimi gördüm inan ki. Ama Allahtan ben onun gibi şakalar yapmiyorum. Yani cocuga öyle seyler yapmasa ne güzel sevgili olacaklardi. Kendinden soguttu :) saçı, giyimi durusu tarzdi. Tarzini Leon filmindeki kiza benzettim. Cok sempatikti ya.ortami yatistiriyodu, olaylari cozuyodu baya sevdim o karakteri :)
    Isimler aklimda kalmiyor da hani su en son gelen kiz var ya, babasiyla olan mevzu.eun ja miydi? Onla sevgilisinin iliskisi cok tatliydi. Sevgilisi daha cok tatli yapiyodu desek yeridir. Kizin cocugu dusunup ona "hoslaniyorum" diye itiraf sahnesini hatirlamasi, buzdolabi kapagini bile acinca ona gulmesi cok sekerdi :) tabi sevgili olmadan once cocugun omzunda diger erkek icin salya sümük agladigi sahneye baya gulmustum. :) Allahim o diger kizin sevgiline olan saplantili aski beni baslarda baya sinir etti. Ama sonu iyi oldu. Youn sunbea dedigimiz kiz baya sikinti cekti ya. O gri ayakkabilari giyince basta benim ayakkabi alasim geldi. Neyse ki kang kizimiz aldi. Kang olan alimli kiz da sonlarda cok hos oldu ya. O isi birakmasina cok sevindim. En son olarak ev sahibi bayan yasli olmasina ragmen cok havali degil miydi? :)
    Bu arada ev cok tatliydi. Esyalar özenle secilmisti. Dekora hayran kaldim. Cok ozendim o ortama :) kim öyle bir ogrenci evi istemez ki ? :) dizi keske bu kadar cabuk bitmeseydi. :( Cok guzeldi gercekten. Benim yazim bitmeli ama. Con uzattim :) bize bu diziyi tanittigin icin tesekkur ediyorum sana nabrutcum. Cok optum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi beğenmene çok sevindim ama zaten seversin diye tahmin ediyordum.
      Buraya koyduğum şarkı işte o butterfly ki ben de sürekli dinliyorum :)
      Bahsettiğin kısımları okurken tebessüm ettim tekrar tekrar :D Çok güzel diziydi ya niye kısa sürdü hakikaten :/

      Sil
  8. Diziyi az önce bitirdim. Sıcağı sıcağına uzun bir yorum yapacağım nabrutcum umarım sıkılmaz zevkle okursun.
    Öncelikle dizinin bütün müziklerine bayıldım. Hatta telefonuma indirdim su an dinliyorum. Üzgün olduklarinda "butterfly" adli calan müzik cok naifti. Onlarla birlikte ben de üzüldüm. Kah yeri geldi gülmekten öldüm. Şarkılarda da yeri geldi dans ettim :))
    Oyuncularin karakterlerine gelirsek o kadar güzel islenmisti ki karakterler. Hepsi içimizden birileriydi sanki. Hepsinden bir parca buldum kendimde. Ama ben en cok kendime yakin bulduğum gazetecici kisa saçlı kizdi. :) neseli, dobra olmasi, sarki calinca icten gelen o dansi ve tabi ki kismetsiz olmasi hahaha ayni benim gibiydi. Kendimi gördüm inan ki. Ama Allahtan ben onun gibi şakalar yapmiyorum. Yani cocuga öyle seyler yapmasa ne güzel sevgili olacaklardi. Kendinden soguttu :) saçı, giyimi durusu tarzdi. Tarzini Leon filmindeki kiza benzettim. Cok sempatikti ya.ortami yatistiriyodu, olaylari cozuyodu baya sevdim o karakteri :)
    Isimler aklimda kalmiyor da hani su en son gelen kiz var ya, babasiyla olan mevzu.eun ja miydi? Onla sevgilisinin iliskisi cok tatliydi. Sevgilisi daha cok tatli yapiyodu desek yeridir. Kizin cocugu dusunup ona "hoslaniyorum" diye itiraf sahnesini hatirlamasi, buzdolabi kapagini bile acinca ona gulmesi cok sekerdi :) tabi sevgili olmadan once cocugun omzunda diger erkek icin salya sümük agladigi sahneye baya gulmustum. :) Allahim o diger kizin sevgiline olan saplantili aski beni baslarda baya sinir etti. Ama sonu iyi oldu. Youn sunbea dedigimiz kiz baya sikinti cekti ya. O gri ayakkabilari giyince basta benim ayakkabi alasim geldi. Neyse ki kang kizimiz aldi. Kang olan alimli kiz da sonlarda cok hos oldu ya. O isi birakmasina cok sevindim. En son olarak ev sahibi bayan yasli olmasina ragmen cok havali degil miydi? :)
    Bu arada ev cok tatliydi. Esyalar özenle secilmisti. Dekora hayran kaldim. Cok ozendim o ortama :) kim öyle bir ogrenci evi istemez ki ? :) dizi keske bu kadar cabuk bitmeseydi. :( Cok guzeldi gercekten. Benim yazim bitmeli ama. Con uzattim :) bize bu diziyi tanittigin icin tesekkur ediyorum sana nabrutcum. Cok optum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi beğenmene çok sevindim ama zaten seversin diye tahmin ediyordum.
      Buraya koyduğum şarkı işte o butterfly ki ben de sürekli dinliyorum :)
      Bahsettiğin kısımları okurken tebessüm ettim tekrar tekrar :D Çok güzel diziydi ya niye kısa sürdü hakikaten :/

      Sil
  9. diziyi izlemeye karar verememiştim bu yazın üzerine başlamayı düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankete de göz atabilirsin bir çok kişi sevmiş :)

      Sil
  10. Kesinlikle izleyeceğim ama keşke vize haftasına denk gelmeseydi :) Neyse yapacak bir şey yok zaten sevdiğim diziler kritik zamanlara denk geliyor mesela A Gentleman's Dignit'yi de final haftası izlemiştim ve büte kalmıştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep böyle olur zaten :D yAPILACAK TÜM ŞEYLER vizeyi bulur finali bulur :D

      Sil
  11. Ay ben en çok Song sunbae'yi (song ji won) sevmiştim, aşırı çılgın bir karakterdi ve ben aşırı çılgın karakterleri seviyorum galiba, hele şu hastane de bütün kızları merak edip gelen birilerinin olduğu, yalnız kalıp arkadaşını aradığı sahneye bayılmıştım..
    Bir de Kang Yina karakterinin bilekliklerine ve yüzüklerine bayılarak izledim, meslektaş arkadaşının da ona aşık çıkması hoştu.
    İkinci sezon olsa keşke.. Klavyene sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Song seven amma çok kişi varmış :D
      Kang yine çok hoş hatundu ya :D
      Keşke ama zor gibi :/

      Sil
  12. Benim favori dizilerim arasina girmişti. Seninde begenmene sevindim.ahahah ama ben dizide açık kalan yada askida olan bir konu bulamamistim.bana gore herşey cuk oturmuş. Böylesine manyak çok kkk baş harfi ben😂😂kkk

    YanıtlaSil
  13. Diziyi az önce bitirdim. Garip bir boşluk var. :) Son 10 dk falan "e herşey havada nasıl bağlayacaklar ki??" falan diyodum. Ama hayat gibi işte, bağlanmıyor,bitmiyor. Gizem koymuşlar,dert boca etmişler ama altını doldurmamışlar biraz. Ben en çok Eun Jae'nin sunbea'sini sevdim. Gülmemek için kendini tutması falan çok sevimliydi. Sahici karakterler ama gerçekten,yazdığınız gibi,izlerken etrafımızdaki insanları düşünüyoruz,bu bunun gibi şu şunun gibi falan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunun neden öyle olduğunu sen zaten çok güzel ifade etmişsin.
      Kalan kısmında aynı düşünüyoruz :)

      Sil
  14. Elinize sağlık, hala yurt köşelerinde sürünen ben için enfes tespitler olmuş gerçekten. Ama cevabını aşırı merak ettiğim. Bir soru var. Şu balerin kız. Neymiş, ne olmuş bir şey anlamadan bitiverdi dizi. Sadece hamile kaldığı için mi ayrılmış ordan. Yani doğru mu bu? Sanki oda arkadaşıyla bir problem varmış gibiydi. Kafamda deli sorularla çok içten bir dizi izledim. Hatırlamakta çok güzel oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak kimsenin aklında kalmayan bir konuya değindin. Hakikaten o kıza ne olmuş ki :)

      Sil
    2. O kadar aradım taradım hala anlayamadım ne olduğunu. Şöyle 16-20 bölüm yapalım dememişler (>﹏<) :)

      Sil
    3. Hamile olduğu için gitmişti,izleyiciye de eun jaeye de zorbalık düşüncesini hissettirmek için yazılmış bir karakterdi. Hatta eun jae kustuğunda balerin iyi misin demişti. Kendisini düşünüp öyle dedi muhtemelen.

      Sil
  15. Bu yazıyı okuyup izlemeye karar vermiştim Age of Youth'ı. Ve uzun zaman sonra en beğendiğim Kore dizisi oldu. Belki ben yurtta kaldığım için fazlası ile etkilenip kendimi bulduğumdan da olabilir ama çok sevdim, çok yakın geldi tüm karakterler. Yazı harika olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtta olan ya da önceden yaşamış olan herkesi etkieleceğine emindim :)
      Sevindim beğendiğine^^
      Teşekkür ediyorum

      Sil
  16. Kore dizilerine ara vermiştim. Çünkü ilgimi çekmiyordu ve Ela'yı görmüyordum kendimi kaptırıp. Ela bu hafta Ordu'ya gitti 2 ün içinde bu diziyi bitirdim. Genel olarak sevdim diyebilirim ama sonu havada kaldı. şimdi bana ne önerirsin? Ne izlemeliyim? Ela yokken izleyeyim okul maratonu başlayacak yakında. izleyemem sonra :D

    YanıtlaSil
  17. 2. sezonu çıkınca hatırlamak için bir daha izleyeyim dedim. ne şahane bir dizi yahu. kore dizi klişeleri olmadan, zengin erkek fakir kız ilişkileri olmadan, kadını ikinci vatandaş gibi göstermeyen, kendi kişilikleri olan karakterler izlemek şahaneydi.
    sanırım bu diziden sonra diğer kore dizileri biraz boş gelecek.
    en sevdiğim ayrıntı ilişkilerin anlatımıydı, birbirlerine kızdılar,kıskandılar,hayran oldular, imrendiler,yardım ettiler. dizilerdeki dostluklar yok, insanlar robot değil ki tek bir duyguda kalsın. sevdim sevdim çok sevdim.
    favorim yok, ilk izlediğim de ji wondu şimdi hepsini anlıyorum ve çok tanıdık bir arkadaş gibi hissediyorum.
    kang yi na: senin dediğine katılmıyorum canım, bu kadar büyük travmatik bir olayın etkisi görülmeseydi şaşırırdım. yaptığı işten hoşlanmıyordu ama başka bir şekilde yaşamamıştı ki. hayat insanı nerden nereye getiriyor. en büyük kanıtı kang yi an.
    ye eun: ilk izlediğimde öyle sinir oldum ki ona ama şimdi anlıyorum sinir olduğumu. çünkü gerçek. çevremde görüyorum kendine saygısı olmayan, acılarını başkalarından çıkaran tipleri. ama onu da seviyorum.
    eun jae: bir katılmadığım noktada eun jae , babasının ölümüne sebep olmaktan daha büyük bir olay ne olabilirdi ki anlamadım orda ne kastettiğini. kızın içinden cadı çıktı bu konuda haklısın.sunbae ile ilişkisi tatlıydı.karakter yönünden bana benziyor. dışardan sakin, içinden sert.
    jin myung: azimli karakterleri severim. jin myungu çok takdir ettim bu yönden. çok sert noktaları vardı. hatırlar mısın bilmem. restronatta ona bilerek çarpan kızın elin sıcak suya sokmuştu, içimden oh çekmiştim. sanırım herkesin içinde bir psikopat yatabiliyor. patronuna karşı çıkamaması üzücüydü. dediğim gibi en gururlu insan böyle bir duruma düşebiliyor.
    ji won : en sevdiğim canım, bu kızcağızı hep dışladılar biraz. kıyafetiyle ilgili bölüm sonunda baya dalga geçtiler, çok güldüm oralarda. ilişkiler arasında en tatlı olanı bu geldi bana. şansıma 12 bölümde ikisinin toplasan 10 dk sahnesi yok. şanssızlık. herkese iyi davranan, insanların davranışlarının altında bir şeyler gizli olduğunu bilen ona göre davranan bu karakter hak ettiği değeri görmedi ne yazık ki. düşün ki nabrutcum eun jae gibi biri bile bu kızla dalga geçti :D .
    onun sırrını da 2. sezonda anlatıyorlar. çok sevindim buna
    neyse uzattım ama çok güzel dizi ne yapayım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izleyeli bir yıl olacak neredeyse unutmuşum :)
      yazdığın bazı şeyleri hatırladım bazılarını hatırlayamadım. '' ama dediğin gibi çok gerçek bir diziydi.
      Artık 2. sezonda bol bol dedikodu ederiz :D

      Sil
  18. merhaba nabrut hanım yazınızı spoiler kısmına girmeden okudum ve yan sekmede 1. bölümü açtım bile.:) ayrıca "yaşamın içinden" türü aslında "slice of life" şekliyle literatüre geçmiş durumda -en azından animeci kitle için-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir bilgi verdiniz teşekkür ediyorum..
      İyi seyirler.

      Sil
  19. diziye başladım ve çok seviyorum ama bi sorun var 7. bölümünü hiçbir yerde bulamıyorum bu yazıyı okursan lütfen link verebilir misin?
    bu arada çok güzel yazıyorsun . zevkle okuyorum.

    YanıtlaSil
  20. Nerden izleniyo ?? Youtubeden bulamadim

    YanıtlaSil
  21. Selam nabrut!
    Sen benim en bunaltıcı zamanımda keşfettiğim bir blogtun.(sene 2011)arada yorum yazardım.cok sık değil.son 4 yıldır sessiz sessiz hergun bloğunu açarım.tipki karşı komşuya 5dakika kahveye gitmek gibi bir his.okadar samimi okadar dinlendirici ve nefes alım sekli.iki yıldır hiç dizi izleyemedim.senin arşivi karıştırırken bu diziyi merak ettim.izledim.tabi iki çocukla vakit bulup izlemek bir ay flan sürdü.ben beğendim diziyi.cok gercek replikler vardı.evet havada kalan mevzular coktu ama tespitler hatırına görmezden geldim��şimdi ikinci sezona başlayacağım.en sevdiğim repliği yazıyorum.(birebir olmayabilir)

    Çocuklar düştükleri zaman canlarinin yanmasından çok anneleri gelsin sırtlarını sivazlasin korkma geçecek desinler diye ağlar. ben de bazen sesli ağlamak istiyorum.biri gelsin ,korkma geçecek desin diye..

    Sevgilerimle,asel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam :)
      İnan ikinci sezon birinciden de iyiydi. İzleyince ne düşüneceksin merakla bekliyorum

      Sil
  22. Eski bir yazı olduğunu biliyorum ama çok garipsediğim bir kısım var. Para için zaten o işi yapan kişinin favori karakterin olup da artık sınırına geldiği için bocalayan ve kolay para için yapmayı düşünen karakterden bu sebeple rahatsız olman beni şaşırttı. Rahatsız olduğun şey başka mıydı? Benim için Yoon Jin-Myung izlerken yoran bir karakterdi evet ama bir şekilde maddi zorlukların altından kalkmaya çalışıyordu ve epey yıpranmıştı. Yaptığı şeyi savunmuyorum tabi ve ben de Kang Yi Na'yı daha çok sevmiştim sadece karakter eleştirin çelişkili geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izleyeli 4 yıl olmuş. İnan hatırlamıyorum. O yüzden ne cevap versem boş olacak.
      Sınıra gelen kim, para için ne yapıyorlardı... Unutmuşum.
      Kusura bakma olur mu ^^

      Sil
  23. Ben maalesef yarım bıraktım bir kaç bölümden sonra daha fazla izleyemedim beni sarmadi oysa gençlik dizisi belki karakterlerden bazılarını sevemedim ozellikle adi kang yi nayi.aynı duyguyu hospital playlist dizisinde de yaşadım oysa bu güne kadar 50 den fazla dizi izledim ve içlerinde nadirdir beğenmediğim ve yarım bıraktığım ama bu iki dizi maalesef yarım bıraktım

    YanıtlaSil