Goblin Konu ve Oyuncuları

Secret Garden, A gentleman's Dignity, City Hall, Heirs ve son olarak da Descendants of the Sun dizisinin senaristliğini üstlenen Kim Eun Sook yeni bir dizi ile dönüyor.

Dizinin adı: Goblin.






Dizinin haberini daha Descendants of the Sun yayınlanırken almıştık ama önce daha fazla bilgi gelsin diye bekledim sonra da başroldeki kızı görünce diziden beklentimi düşürdüm.
Oyunculara geçmeden dizinin konusundan bahsedeyim.

Goblin Konusu
Öncelikle Goblin ne demek açıklamam gerekirse;
Goblinler, kötü ruhlu, huysuz, zararlı, tuhaf-çirkin vücutlu, cin ahalisinden bir hayalet türüdür, boyu bir cüceninki ile bir insanınki arasında değişik uzunluklarda olabilir. Yer aldıkları hikâyeye ve kültüre göre, goblinlere değişik yetenekler ve şekiller atfedilir. Bunlardan bazılarında goblinler, brownie benzeri küçük yaramaz yaratıklar olarak tasvir edilir.
İşte Gong Yoo da bir goblindir ve ölümsüz hayatını sonlandırmak, insan olabilmek için insan bir geline ihtiyacı vardır. Bir gün amnezya hastalığından (hafıza kaybı) muzdarip ölüm meleği Lee Dong Wook ile yolları kesişir ve birlikte yaşamaya başlarlar. (Sanırım bu ölüm meleği olayı 49 days'de Joo ill Woo gibi) Ve beraber bu dünyadan göç eden insanları diğer yaşamlarına yolcu ederler.

Edit: Diziyi izledim. Dizi hakkındaki yorum ve replikler için şuraya bakabilirsiniz. 

Dizinin bombası birçok kişi için şüphesiz ki Big'den sonra ilk dizisi olacak olan Gong Yoo!



Ama bana göre ikinci adam rolünü kabul etmesi ile beni şaşırtan Ölüm Meleği rolü ile izleyeceğimiz Lee Dong Wook!


Pek amele gibi çıkmamışlar mı bu fotoğrafta :D
Başrol kadın oyuncusu Kim Go Eun ki ilk kez Cheese in the trap'de izleyip çok da yeterli bulmamışken böyle büyük bir yapımda tekrar yer almasına sinir olduğumu söylemeliyim.



İkinci kadın oyuncu ise Yo In Na ki beni eskiden beri takip edenler hatuna bayıldığımı bilirler. Keşke başrol olsaydı diyeceğim ama zaten senarist ikinci adam ve ikinci kadın rollerini de ince ince işlediği ve çoğu zaman onların ilişkisini başrollerin önüne geçirdiği için çok da üzüldüğümü söyleyemem.


My Secret Hotel
Türü: Romantik, Fantastik
(Senarist Secret Garden'da gösterdiği fantastik hikaye başarısını burada da gösterir umarım)
Yayın Tarihi: 2 Aralık
Yayın Kanalı: TvN
(TvN bu sene şahane yapımlara imza attı)
Bölüm Sayısı: Belli değil.
Yönetmen:  Lee Eung-Bok 
(Descendants of The Sun, Secret Love, Dream High)

Fragmanlar fena değil, bekleyip göreceğiz.

Goblin Fragmanları














Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Kore dizilerindeki ölümsüzlerin ölümlü olma aşkı ile yanıp tutuşmalarına anlam veremesem de bu tarz hikayeleri seviyorum. Ben bunu izlerim ya.. Severim gibi de :) bakalım göreceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Ölümsüzlük sonsuza kadar yaşamak değil, hayır, öyle hissettiriyor. Ölümsüzlük etrafındaki herkesin ölmesidir.' türünden bir şey söylemişti Doctor, sanırsam bu durumu açıklıyor olabilir

      Sil
    2. @semavisaltanat Yaa Kim Eun Sook yazarda izlenmez mi? Beğenmezsek gömmek için bile izlenir haha :D
      @fasulye Güzel söylemiş :)

      Sil
  2. hadi hayirlisi,cok ta beklenti icine girmek istemiyorum.entertainer,beautuful mind,descendants of the sun,bu yilin hayal kirikliklari oldu benim icin,oyuncu ne Kadar iyi olursa olsun senaryo olmayinca olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte burada senarist epey sağlam ama ne olur bilinmez

      Sil
    2. Halbuki ben ne kadar da severim decendants of the sun dizisini

      Sil
  3. Kalbim şimdiden pır pır etti iyi mi :))

    YanıtlaSil
  4. Nabrutcum bu dizinin başrol oyuncunun Cheese in the Trap'deki performansı gerçekten yetersiz olsa da kendisinin Coinlocker Girl diye bir filmini izlemiştim. Oradaki performansından sonra kız kalbime girdi diyebilirim. Bence filme bir bakabilirsin. Hatta filmde Park Bogum da oynuyor. Bilgine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm bunu söylediğin iyi oldu. Beklentimi dibe vurdurmayım bari :D

      Sil
  5. Dizi filmlerde yakışıklı tayfadan seçiyorlar goblinleri, sonra kızlar beklentiyi yükseltip normal erkeklere bakmaz oluyor. Bilmiyorlar ki eciş bücüş ecinni gibi bir şey aslında goblin:D Dertliyim zira günlerdir edebiyat derslerinde hoca Türk erkeklerinin Rus kızlarına olan hayranlığını işliyor, kafayı sıyırdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goblinleri bize yakışıklı diye yutturuyorlar diyorsun yani :D

      Sil
  6. Gong yoo ve lee dong wook var , umarım güzel olur , lee dong wook son dizileri hayal kırıklığıydı . Kim go eun cheese in the trap'i izlemediğim için pek bişey diyemem ama coin locker girl de ve the advocate: a missing body de çok iyiydi , ben yine aksiyon tarzı beklemiştim bu kızdan inşallah güzel olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lee Dong Wook'un ikinci adam rolünü kabul etmesinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum son zamanlarda düşüşe geçmesi :)

      Sil
  7. Kim Go Eun'u aktris olarak çok seviyorum bütün filmlerini sırf o oynuyor diye izlemiştim. Hatta bildiğim kadarıyla GongYoo istemiş kendisini bu karakter için.
    Birde bence tam bir ikinci karakter gibi olmayacak Lee Dong Wook. bakıldığında dizi güzel olursa Dots dizisinde rol alan Jin Goo gibi bahtı açılabilir belki..Lee Dong Wook ve Gong Yoo ile gözlerimiz bayram edecek.Ayrıca dizide sevmediğim hiç bir oyuncu yok bu sebepten merakla ve özlemle bekliyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ben de yazdım yukarıda gözünden kaçmış olabilir aynen senarist hep ikinci adam ve ikinci kadını güçlü yazıyor. Heirste de öyleydi mesela. Ha bir detay daha var onu unutmuşum Yo İn Na'nın bu senaristle ikinci kez çalışması olacak Secret Garden da gil ra im'in en yakın arkadaşı idi hatırlar mısınız?

      Sil
  8. Sungjae ile yorumunuzu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kpop ile pek alakalı değilim daha önce de izlemedim bakalım bu ilk olacak :)

      Sil
  9. bak işte böyle siteye geç girip toplu haber alımlarından duymakta geç kaldığımı gördüğüm dizi oldu
    vaaayy anasını dedim :)
    efsane dizilerin senaristinin elinden çıktığına mı
    gong yoo yu yeni bir dizide izleyecek olma mı
    cheese in the trap de senin aksine oyunculuğuna ve duruluğuna bayıldığım Kim Go Eun un varlığına mı
    senaryonun değişikliğine mi
    2. karakterlerin bile iyi simalardan oluşuna mı
    sevineyim bilemedim :)

    sabırsızlıkla bekliyorum haber için teşekkürler.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunla ben bile bir heyecanlandım böyle dizinin özeti gibi oldu :D

      Sil
  10. Dizi güzel gidiyor. Bence seyredin

    YanıtlaSil
  11. şu ana kadar hiç bir bölümünü kaçırmadan izledim hala da cuma ve cumartesiyi iple çekiyorum descandes of the sun ve secret garden'ı geride bırakacak bir dizi bana gore basrol kim go eun cheese in the tarp takine gore cok cok daha iyi oynuyor gong yoo ise döktürüyor resmen umarım en kısa zamanda izlemeye başlarsınız bloğunuz sayesinde kore dizileri ile bu kadar haşır neşir oldum umuyorum ki sizde benim kadar beğeneceksiniz ve beatiful diye bir ost u var mukemmelll

    YanıtlaSil
  12. Kült dizi kategorisinde secret gardeni gayet zorlayacak derecede iyi bir dizi..bence de hemen başlamalısın, izlemesi çok keyifli yakında bitecek olması ise moral bozucu :)

    YanıtlaSil
  13. 200e aşkın dizi izlemiş biri olarak söylüyorum ki goblin gelmiş geçmiş en mükemmel yapım. Tabiki kız biraz daha adamın yaşına yakın olsaydı herşey daha seksi olabilirdi. Lakin herşeye rağmen izliyor olduğum en güzel dizi.

    YanıtlaSil
  14. Goblin dizisinin repliklerini yazacak mısınız. Merakla bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  15. Uzun zamandir yeni dizilerden eski tatlari alamadigim icin hic sevmedigim bi durum olsa da yarida birakabiliyorum cogunu. Ama goblin nefessiz izledigim eglendigim agladigim bayıldığım bir dizi oldu. Son zamanlarin en iyilerinden... 😉🤗

    YanıtlaSil
  16. Aşırı güzeldi ikinci kez izlemeyi düşünüyorum her duygu var

    YanıtlaSil
  17. kaçıncı izleyişim bilmiyorum her türlü duyguyu tadarak izliyorum sev sevil mutlu ol hayata bir defa geliyoruz anlamını hatırlamamı sağlıyor en iyilerimin arasında

    YanıtlaSil