Buluşmanın Diğer Detayları -Günün Talihsiz Açıklaması-

Görücü usulü buluşmalarda herkes kendi hayatına ait senaryodan fragman çıkarmaya çalışır. Çünkü kısa zamanda kendini ifade etmek gerekir. Fragmanın ise bittabi çok ilgi çekici ve merak uyandırıcı olması şarttır. 

Fragmanları da bilirsiniz; olmayan şeyi oldu gibi gösterir, sizi heyecana sürüklerler. Bir kurşun atılır mesela ve onun esas adamı öldürüp öldürmediğini merak edersiniz. Hâlbuki bilirsiniz ki, esas adam ölürse dizi biter. Yani kurşun öldürmeyecek sadece yaralayacaktır. Bunu bile heyecana kapılmanın bir anlamı yoktur.

Hıh işte bu buluşmalarda söylenen sözler ve verilen sözlere fragman misal pek itibar etmemek lazım geldiği gibi durumun verdiği absürtlük, gergin ortam ve hepsinden öte birine kendinizi anlatmaya çalışmak saçmalamaya müsait bir ortam oluşturur.

Konuyu benim görüşmemin saçmalama kısmına getireceğim. Bilirsiniz, iyi bir okuyucuyum. Her ne kadar şu sıralar okuduğum kitapları size düzenli yorumlayamasam da Snapchattan paylaşmaya çalışıyorum. 

Okumak benim hayatıma sonradan giren bir şey değil. Babamın oluşturduğu büyük kütüphanenin içinde büyüdüm. 

Kitap okuyan erkek sayısı ise çok az. Biz kadınlar bu konuda ezici bir çoğunluğa sahibiz. Bu yüzden karşımdaki insandan da kitap okumasını beklemiyorum. Çok net! 



Benim beklentim kitap okumamdan sıkılmaması! Evet, erkeklerin bazısı çocuk gibi ve yanında onunla ilgilenmeyip kitap okumaya dalan bir eş onları rahatsız ediyor. 

Bu yüzden ben de soruyorum;

-Kitap okur musun?

-Hobileri kitap okumak, sinemaya gitmek olan bir insan değilim. Yalan söyleyemem. İşim zaten çok yoğun anlattığım gibi.

Bu cevabı aldığıma şaşırmıyorum. Normal, beklediğim gibi. Asıl soruma geçiyorum. 

-Peki yanında birinin kitap okuması seni rahatsız eder mi?

-Etmez, başka bir odaya giderim.

Benle ilgilenmezsen küser, başka odaya giderim manasına kolaylıkla çekebileceğimiz bu sözlere gülebilirsiniz, serbest.

Çünkü ben de yüzüne karşı epey bir kıkırdadım. Elimle ağzımı kapatmak suretiyle belli etmemeye çalışsam da koptum. Şu an yazarken bile hala acayip gülüyorum.

Buna günün talihsiz açıklaması diyebiliriz.

Yani ben bekliyorum ki, sen kitap okurken ben de Playstation oynarım, film izlerim, internette sörf yaparım, gibi bir cevap. Ama kendisi acayip dürüst biri.

Ben bu cevabına da şaşırmıyorum gerçi. Çünkü benim canım abim de yanında kitap okunmasından pek hoşlanmaz, hani odayı terk etmese de onunla ilgilenmem, kitapla girdiğim dünyadan çıkıp tüm ilgimi ona yönlendirmem için tüm tatlı arızaları çıkarır ve ben pes eder, kitabımı bırakırım.

Demem o ki; muhtemelen size çok absürt ve eleştirmeye müsait gelecek bu olay benim için çok da olağan ve beklediğim bir şeydi. Sanırım beklemediğim şey; bu kadar dürüst bir cevap almaktı.

Yorum Gönder

39 Yorumlar

  1. Bunu paylaşmıştın sanırım bi yerden hatırlıyorum başka odaya giderim fazla dürüst olmuş ama ya :D

    YanıtlaSil
  2. Keyifle hepsini okudum desem, tuhaf bir yorum mu olur ki.. :)
    Şunu da belirtmek isterim. Eğer ki, içinde, dediğin gibi hiçbir his barındırmadıysa, ikinci buluşma hiç olmamalı.
    Tecrübeliyim bende. :D
    Kocamı nasıl buldum sanıyorsun. :D :D
    Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin. Herşey güzel gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz olmaz :D ben de keyif alalım eğlenelim diye yazıyorum. Keyif alınmayacak detaylara girmiyorum zaten :P
      Evlenen herkes ilk seferde hissedilir zaten diyor sen gibi ki zaten 2 saatten fazla oturdum sohbet ettim yani daha ikinci sefere gerek kalmadı :)
      Amin Allah razı olsun^^

      Sil
  3. "Başka odaya gidersin ha"çok güldüm, ins ayıp olmuyodur:) Nabrutcm ya sende de nası bi sakinlik varsa hiçbisi de kaçmamış gözünden, başka başka detaylar, inciler de beklemekteyiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bana olmuyor da sözün sahibi de umarım bunları okumaz :D

      Sil
  4. Twitter'da okumustum o sözünü."etmez, başka bir odaya giderim" :))))))) ne gulmustum. Taa o zamandan beri acaba nabrut anlatır mı hikayenin devamını diye bekliyordum ne yalan diyeyim :))
    Imm şey sanırım hikayenin devamı olmayacak gibi daha farklı ilginc detay olmadıysa tabi ;) ama ne yalan diyeyim simdi anlattığın kadarıyla sana hak vermeye başladım. Tamam özür dilerim Nabrutcum cok gec oldu ama napim. Başta adam gözümuze dizi oyuncusu gibi geldi. :)) tamam aday adayımız çok özgüvenli, ailevi yönden belli bir denklik de var. Hani tam aklima yatacak tip dersin yaa ama ışte içinde tarifsiz anlatamayacagin hissiz bir boşluk vardir. Ben bununla evlensem sevgimi veremiyecem o adama dersin. Ne kadar zamanla olsa da basta alamadığın o duygu sonlara doğru zorlama sevgiden öteye gidemeyecek. Zamanla sevecen belki ama en güzel zamanların yapmaciklik, zorlama bir sevgi olacak. Insan ister ki beraber gülüp eglenecegi, hatta beraber kitap okuyup ayni filmi izleyebileceği, kendisini her anlamda taşıyabilecek bir erkek olmasini ister. Her kesin dengi bir yerlerde vardir. Uygun zaman gelince insallah Rabbin çıkarır karşına o kisiyi. Hakkinda hayırlısı olsun Nabrutcum. Sen benim manevi ablamsin. Hep senden yanayiz. Kararlarinin da arkasindayiz. Mahalleli teyzeler cok sıkıştırırsa da bana yolla :)) abimden dolayı insanlari bu konuda susturmakta üstüme yok :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında daha ilginç eğlenceli şeyler var ama mizah zaten incitici bir şey kimseyi de mizahla küçültmek istemiyorum farkındasındır çok temkinli olmaya çalışıyorum yazdığım şeylerde.
      Ya benim canım kardeşim. Yazdıkların bana güç verdi.
      kOCAMAN kOCAMAN öpüyorum

      Sil
    2. Anladim. Ben de senii cok öpüyorum :**

      Sil
  5. Fazla dürüstmüş yahu! Hani bu kadar açık sözlülükte yok artık dedirtiyor, çok soğukkanlı bir insan olsa gerek O.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D Açık sözlülük değil de talihsiz açıklama :D

      Sil
  6. Böyle erkekler çok var sanırım hala duydukça şaşıyor ve gülüyorum ebedi ergen durumu 😂😂

    YanıtlaSil
  7. kitap okumaktan hoşlanmayan birisi, ben kitap okurken yanımda duvarları seyredip yerdeki karoları sayacak değil ya... e ben kitap okurken aynı odada televizyon falan izlemesi daha da beter. aslında başka odaya gitmesi en güzeli, en azından aynı sürede kendi sevdiği başka bir şeyi yapabilir.
    senin bu talibin gittikçe daha mantığa yatar bi insan olmaya başladı benden söylemesi^^ sonra bu yazdıklarını tekrardan okuyup pişman olma haaa!^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo ben yanımda olmasını isterim açıkçası. Farklı ilgi alanları olabilir mühim olan bunu birliktelikle atlatabilmek. Mesela o da maç izlemeyi seviyorsa bende o televizyon izlerken kendimi odamamı kapatayım yoo ben de pc den dizi izlerim, kitap okurum, el işi bir uğraşla kendimi oyalarım odayı terk etmem :P :DDDD
      Pişmalık kısmına gelirsek;
      elektirik alsaydım evli olurdum şimdi diye başlamıştım ya konuya hahaha :D
      Size burada karşı tarafı en az rencide edecek şeyleri çok yumuşatıp mizah katarak anlattığım için böyle düşünmenizi anlıyorum ama :D

      Sil
  8. Bu hikaye hakkında başka ayrıntı verir misin bilmiyorum ama çok eğlenerek okudum. İnsan sıkıntılı süreçler ve bazen can sıkıcı olaylar olsa da kendi başına gelmedikçe rahat rahat okuyabiliyor yanlış anlaşılmak istemem. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de bu konuda tecrübelerin oldu, bu konuda bize birkaç yol gösterici tüyo verir misin başka bir yazında? Yani biz derken seni takip edip bu konuda tecrübe sahibi olmayan ve birinin deneyimlerinde ihtiyaç sahibi olanlar. Severek takip ediyorum seni başka yazılarda başka yorumlarda görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yanlış anlamıyorum Ben de eğlenip keyif alalım diye yazıyorum ^^
      Tavsiye verecek kadar bu konuda yetkin miyim bilmiyorum ama bu konuda bir yazı yazmam konusunda o kadar çok mesaj aldım ki bir şeyler yazacağım bu konu ile alakalı^^
      Görüşmek üzere...

      Sil
  9. Yine güldürdün bizi nabrut :D

    YanıtlaSil
  10. gerçekten dürüst biriymiş nabrut abla:D
    ama insanlar neden rahatsızlık duyar ki başkasını yanında kitap okumasından ben hiç rahatsız olmam çok yüksek sesle okunmadığı sürece:)
    dürüstlüğü hoşuna gitmiş olmalı açıkçası bu kadar dürüst olması benim çok hoşuma gitti:D
    ~ELİF~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ki işte böyle şeyler olabiliyor ablacım :D

      Sil
  11. Artık kimse kimseye kendini daha iyi göstermeye çalışmıyor; çünkü herkes "Mükemmel!".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa! Yine acayip şahane bir tespit daha!
      Daha önce söylemiş miydim bilmiyorum ama çok ciddi söylüyorum seninle yüz yüze görüşüp sohbet etmeyi çok isterim :)

      Sil
  12. bana düşmez ama bu sıra bu tarz görüşmeler yapan biri olarak deneyimlerimden haraketle bence nabrut bu kişiden hoşlanmış hoşlanmamışsa da hakkında düşüne düşüne aşık bile olabilir🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyim dediğin için soruyorum; Gerçekten böyle bir şey yaşadım mı yani sonradan birine aşık olmak. ilginç :)
      Ama şunu söyleyim; ben karşı tarafı en az rencide edecek şekilde en yumuşak ve mizah ekleyerek anlatıyorum size olayları, olumsuz hiç bir şey söylememeye dikkat ettiğimin de farkına varmış olmalısın :)
      Yani suyun bir de öteki tarafı var ama size göstermiyorum :)

      Sil
  13. Sevgili nabrut,öncelikle söylemek istiyorum ki bende bloğunu sessizce takip edenlerdenim. :) Hatta anneme de okuyorum bazı yazılarını üslubun senin ne kadar zeki bir kadın olduğunu ortaya koyuyor diye düşünüyoruz. ^^ Aslında ben konuyla yarı alakalı birşey sormak istiyorum sana,kitapları bu kadar seven biri olarak okunan kitapların insanların karakterini gösterdiğini düşünüyor musun? Bence bunun üzerine bir yazı yazabilirsin. Bir diğer sorum bu yazıyla gerçekten alakalı,eğer bu adamda kitap okuyor olsaydı ne tür kitap okuyor olması seni etkilerdi? Yada hoşuna giderdi. Sevgilerimle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok utandım. Annene hürmet ve selamlarımı ilet olur mu? Pek zeki değilim ama umarım bir gün olurum ^^
      Karakterini gösteriyor mu bilemem ama karakterini şekillendiriyor diyebiliriz. bence.
      Diğer sorun beni zorladı. Bilmiyorum ki, insanları bir kalıba sokamam ama siyasi kitaplar olabilirdi belki :D
      Sevgiler <3

      Sil
  14. bu dürüst cevap seni hiç etkilemedi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen dürüst değil akıllı bir cevap daha doğru olur ve ben dürüstlüğünü aklı ile harmanlayan birini tercih ederim.
      Yaptığı yani söylediği şey dürüst olsa bile çocukça bir hareket iken beni dürüstlüğü hiç etkilemedi :(

      Sil
  15. Nabrutcuk tam tersi de olabilir bence evlenip bir de çoluk çocuğa karışırsan bazen evin ennnn sessiz yerine kaçan sen olabilirsin tecrübeyle sabittir😜

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Nabrutcum, sessiz bir okuyucun olarak hakkında hayırlısı olsun diyorum öncelikle. Gönül isterdiki, kitap okumana saygı duymaktanda öte kendisi okuyan bir insanla karşılaşma ihtimalin çok yüksek olsun, kadınlar olarak kriterlerimizi o derece düşürmek zorunda kalmayalım. Ama hayat işte, kadınların olgunluğu ve birikimi çoğu erkekte yok. Yinede açık konuşmak gerekirse, şimdiye kadar bu şekilde özel hayatına dair unsurları paylaşmamışken ve biz senin bu yönüne çok saygı duyarken,şimdi bu şekilde birkaç yazıda birden özel bir görüşmeni paylaşmış olman şaşırttı biraz. Lütfen yanlış anlaşılmasın, paylaşım konusundaki kararına saygı duyuyorum, ama yine de hem kendi hayatının özel bir anını göz önüne sermemek, hemde görüştüğün kişinin okuyup rencide olması ihtimalinden ötürü çok tercih edilesi bir yaklaşım değil sanki diye düşündüm. Nacizane yorumumla seni rahatsız etmemiş olmayı umuyorum. Allah tez zamanda, gönlüne göre ve varlığına şükredeceğin hayırlı kısmetler nasip etsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Okumasi çok keyifli bir yazı dizisi oldu benim için, yorumlara da baktım kendim gibi vakaların çok olması beni yeniden umitlendirdi :) zira ben de görüşmelerde memleket meselelerine varıncaya kadar muhabbet edip kalpte en ufak bir kıpırdama hissedemeyenlerdenim :D belkide kalplerin bir şifresi vardır ve ezelden bildiğine açılacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte böyle yoru ve mesajlar alınca iyiki yazdım diyorum :)
      Kalplerin şifresi kader anahtarına bağlı sanırım. Bir gün açılacak.

      Sil
  18. Hemcinslerimiz Allah vergisi kıvrak bir zekaya sahip.Bir süre sonra okumayan erkekle aradaki makas açılıyor ve kadının erkeğe saygısı azalıyor.Bence okumayı seven insanın ilk kriteri okuyan partner olmalı.:)

    YanıtlaSil
  19. durustluk onemli bir ozellik :)

    YanıtlaSil
  20. hayır yani başka oda neden, görüntü kirliliği mi? çok garip :D

    YanıtlaSil