Maybelline The Blushed Nudes

Bugün misafirim eczacı bir hanım kız.
Eczacı kız bloğunun sahibesi.
Kendisini çok beğeniyorum, çok mütevazı ve hanım hanımcık.
Makyaj ağırlıklı bir bloğu var ama ara sıra kendine dair gündelik hayattan mevzular da paylaşıyor.

E bir sürü makyaj bloğu var neden onu takip edelim derseniz;
mesleği itibarıyla kimyasallara vakıf olduğu için makyaj ürünleri hakkında bu doğrultuda bilgiler veren bir yazar olduğunu söyleyebilirim.

Bugün benim gerçekten çok ihtiyacım olan ama çekik gözlere far sürmekten (göz çekik olunca gözün üzerine farı sürmek için fazla yer kalmıyor ahah :) pek hoşlanmadığım için bir türlü iyi bir markadan edinemediğim bir far paletini bizim için tanıttı.

Benim makyajla alakam bazen bb krem,
mutlaka rimel,
kırk yılda bir eye liner,
çok nadir kalem,
aklıma eserse lip tintten ibaret olsa da evde sürüp sürüştürmeyi çok seviyorum.

Artık sözü ona bırakıyorum.
Hii unutmadan Eczacı kız bu bahsettiği far paletini hediye ettiği bir de çekiliş düzenlemiş, katılmadan geçmeyin.

Yine harika bir yaz önerim var! Maybelline'in Nudes serisi farlarıyla yurt dışında tanışan şanslıların severek kullandığı, son zamanlarda ülkemizde de satışı başlayan Maybelline The Blushed Nudes.


Defalarca söylediğim üzere ben iddialı makyajı ve simli farları seven biri değilim. Ancak bu tabumu yıkabilen yegâne ürün bu far paleti oldu. Sizi genç ve canlı gösterecek, yaz aylarında gündüz makyajında kullanabileceğiniz renklerin yanı sıra, özel davetlere giderken "hadi bu gece tüm gözleri üzerime toplayayım" diye içinizden geçirdiğinizde tek başına yeterli olacak bir palet. 

Fotoğrafı çekene kadar dayanamayıp abur cuburlara saldıran bir çocuk gibi saldırdım sağ alttaki koyu kahveye :) Kendisi paletin en iddialı rengi. Sol alttaki altın sarısı ile veya alt sıra soldan 3.deki yeşil renkle harika bir uyumu var.


Bir öneri; Altın rengiyle kaş kemiğinden itibaren tüm göze uygulama yaptıktan sonra, göz kapağının katlanma bölgesine sağ alt 2.sıradaki kızılı kullanabilirsiniz. Göz kapağının dış köşesine kirpik dibinde yoğunlaşacak şekilde de iddialı dediğim rengi hafif bir şekilde uygularsanız arkadaşınızın doğum günü partisine gitmeye hazırsınız!



Flaşlı ve flaşsız halleriyle swatchlar bu şekilde. Paletteki tek mat renk sağ üst 2.sıradaki lila rengi. Diğer renkler ışıltılı. Ayrıca beyaz rengi hoş bir metalik duruşa sahip. Kaş altı için ve göz pınarları için güzel bir aydınlık sağlıyor.


Şu yazımda Sleek'in iDivine paletini incelemiştim. Tamamen mat renklerden oluşan bir palete sünger uçlu fırça koyulmasının hata olduğunu söylemiştim. Maybelline her iki tipte fırçayı de bir arada sunmuş. İyi de yapmış bence :)

Genel olarak farların renkleri epey kullanışlı ve tatlı renkler. Sıradan nude paletlere nazaran daha hafif bir dokusu var ve nude kelimesinin kahverengi tonlarını ifade etmediğini ispatlar nitelikte.
Amma övdün be Eczacı Kız diyor musunuz? Demeyin çünkü sıra yermeye geldi. :)

Çok fazla tozutuyorlar. Ben The Balm'ın farlarına çok tozutuyor derken daha beteri çıktı. Birde simli-ışıltılı farların bu kadar tozumasına hiç alışık değilim. Tamamen mat far dokusunda ve hatta daha fazla tozuyor. Göz altlarınıza concealar veya fondöten uygulamadan önce farınızı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ardından göz altlarınızı silme ihtiyacı hissedebilirsiniz çünkü :)
Ambalajı da tabiri caizse dandik. Bu sözüme kızanlar olabilir. Çünkü şeffaf kısmından renklerin görünmesi ve bu renklerle uyumlu dış ambalaj rengi seçilmiş olması güzel. Ama 12'li far paletine ayna koymamak ayıp değil mi? Ayrıca materyal kalitesi bakımından da kendilerine Sleek'i örnek alabilirler :)

Paletin alt kısmında 4'lü 3'lü ve 2'li uygulama önerileri var. Hepsi de iyi sonuç vereceğe benziyor, ancak kendinizi kısıtlamayın. Bu paletteki renklerin çoğu birbirleriyle harika kombinler çıkarıyor :)

Son olarak içeriğine bakıyoruz. Bu konuda da sınıfta kaldı diyebilirim. Silika, silikon, talk gibi iritan ve kanserojenler içeriyor. Ayrıca hassas ve alerjik ciltleri rahatsız edebilecek pigment çeşidi barındırıyor. Ancak paraben yok.

Renkleri, dokusu ve fiyatı bakımından gerçekten çok başarılı. Bittikçe alacağım bir ürün olduğundan eminim. Tozutuyor oluşu ve içeriği en beğenmediğim kısmı. Ama yine de bayıla bayıla kullandığım birçok fardan daha masum sayılabilir :) 

Konuk yazarlık fırsatından ötürü Sevgili Nabrut'a çokça teşekkür ediyorum.
İçerik, fiyat, kullanış gibi değerlendirmelerle birlikte hazırladığım diğer incelemeleri ve hayata dair yazılarımı okumak üzere sizleri bloguma davet ediyorum. İstek ve önerilerinize daima açığım. :)
Not: Sizde bloğumda misafir yazar olmak isterseniz nabrutvebiz@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Sa normalde boya isleri ile hic alakam yoktur lakin güzel yazıların hep hayranı olmuşumdur. yureginize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam :)
      Çok teşekkür ederiz güzel yorumunuz için

      Sil
  2. İlginç, öyle çok da
    "hadi bu gece tüm gözleri üzerime toplayayım" diyecek bir imaj çizmiyorsun aslında :)
    Daha farklı bi nabrut profili vardı kafamda..

    YanıtlaSil
  3. Blog yazmaya karar verme sebebim; biricik idolüm nabrut :) bu fırsat için tekrar çok teşekkür ederim.
    Nabrutun sevgili okurları; blogumda şuanda çekiliş var. Katılmanızı çok isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın. Estağfurullah.
      Ben teşekkür ederim bu güzel yazın için. Allah yolunu açık etsin.

      Sil
    2. Emin İnşallah, Senin de..

      Sil
  4. Nabrut hər gəlişimdə blogun yeni görünümdə olur :D Hər dəfə fərqli şablon sürpriz olur :D Bu blogger dostumuzun yazısını da sevərək oxudum. Onun bloga da mütləq baş çəkəcəm. Ən sevdiyim hissə yalnız tərifləmədi, sevmədiyi şeyləri də yazdı maybilline blushed nudes haqqında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben depresyonda olunca saçını değiştiren kadınlar gibi bloğuma sardım :D
      Evet sevmediği şeyleri yazanlar sponsoru olmayanlar ki işte bunlar gerçek yorumları oluşturuyor

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Orta asyadan göçen büyük büyük atalarımızdan bana yadigar :D

      Sil
  6. Hangi renkle hangi rengi karistirmaliyiz günlük bir makyaj için? Çok kararsız kaldım lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil