Beautiful Mind Yorum ve Replikleri

Kore'de düşük reytinglerinden dolayı 14. bölümde final yapan Beautiful Mind dizisini bir de benim ağzımdan dinleyin.



Dizinin konusu ve oyuncularından şurada bahsetmiştim.

Dizi hakkındaki yorumum;

  • Dizi hakkında epey olumlu yorum okuyup diziye başladım. 
  • Dizide Jang Hyuk anti-sosyal kişilik bozukluğu olan bir doktoru canlandırıyor. Diziyi ilginç ve değişik kılan da bu.
  • İlk 4 bölüm ortalama ve durağan seyredince dedim ki; bu dizide bu kadar övülecek ne varmış ki?
  • Ama 5. bölümün sonunda içimdeki Amerikalı; ooo yooo bu nasıl olur lanet kadın, dedi.
  • 7. bölümde nasıl yani diyerek ellerim başıma gitti.
  • 9. bölümde ise yuh artık dedim.
  • 9. bölümden sonra Jang Hyuk ile Park So Dam'ın ilişkilerini hayranlık ve şefkatle izledim.
  • Düşük reytinglerinin sebebi olarak Park Shin Hye'nin Doctors dizisi ile aynı zamanlarda yayınlanması olarak gösterilse de bence asıl sebep dizide çok fazla tıbbi terime yer verilmesi. Dizinin akademik kadroya çekilmişcesine tıbbi terime boğulduğunu düşünüyorum. 
  • Daha önce de gerek Türk olsun :) gerek yabancı bir çok medical dizi izledik ve ilginç hastalıkların tedavi edilme sürecini merakla takip ettik, sıkılmadık. 
  • Lakin bu dizide bu süreç halk diline yakın hale getirilmeden senaryoya aktarılmış, bazı önemsiz ve gereksiz müdahale detayları verilmiş ve bu kısımları atlama ihtiyacı hissediyorsunuz. Zira anlayamıyor, sıkılıyorsunuz.
  • Hele ki ikinci planda anlatılan kök hücre geliştirme üzerine -asıl usulsüzlüklerinde yaşandığı- kısımlar var ki, ne anladım ne de daralmadan izleyebildim.
  • E tv izleyicisinin atlama lüksü olmadığı için de diziden kopmuştur diye düşünüyorum.
  • Bu açıdan biz internet izleyicileri olarak şanslıyız.
  • Ha Doctors ile illa kıyaslamak gerekirse bu dizide etraf yakışıklılarla dolu değildi. Bunun büyük bir eksi olduğunu söyleyebiliriz elbette. :)
Sonuca gelirsem;
  • Dizide sanılanın aksine çok güzel de bir aşk hikayesi var ve yukarıda bahsettiğim kısımları atladığınız da epey hoş bir dizi ortaya çıkıyor. 
  • Erken final yaptığı için sonu biraz aceleye gelmiş olsa da havada da kalmıyor.
  • Mutlaka izleyin diyemem ama Kore dizisi ağırlıklı bir izleyicisiyseniz bu diziyi izlediğiniz için pişman olmazsınız.
Yasal Uyarı: Buradan sonrası Spoiler içerir.

Diziden spoiler kıvamında söylemek istediklerim ise;
*Mantık hataları yok muydu, evet vardı. Ama en çok takıldığım anti sosyal kişilik bozukluğu üzerine internetten yaptığım araştırmalar beni, ilaç tedavisinin sonuç vereceğine götürdü. Madem ki Doktor Lee'in durumu beyin hasarından değildi, babasından gördüğü şiddetten dolayı idi, bunu öğrendikten sonra hala ben değişemem demesini mantıksız buldum. Ya da tıbbi meselelere haiz olmadığım için mantıksız düşünen benim, bilemiyorum.
*Kalp hastası birinin yani kızın polislik yapması da ilginçti, kızla ilgili akciğer nakli olayları falan zaten çok aceleye geldiği için üzerinde durmuyorum ama sanırım biraz da mecburen böyle basit tutulmuştu.
Park So Dam'ın oyunculuğunu iyi bulduğumu söyleyebilirim ama kendisine büyük bir sempati de beslemedim. 


Ne dersen de seni seviyorum olarak duyacağım kısımlarını çok sevdim.


Son olarak 2 video ekleyeceğim. Benim için bu iki sahne bile diziyi iyi ki izlemişim dedirtti. 
Neden bu iki sahneden çok etkilendin diye sorarsanız;
Hiç bir duygu yetisi olmayan bir adamın aşkı tatma süreci hiç bir şey hissedemezken bu duygu ile tanışması o süreç beni acayip etkiledi. 


İşte o iki sahne.

Birincisinde Doktor Lee aşkını itiraf ediyor,


NF1 paylaşan: nabrut1231


Diğerinde ise kızımız


NF2 paylaşan: nabrut1231


Benim söyleyeceklerim bu kadar. Sizden gelen yorumları çok merak ettiğim diziler birisi. O yüzden yorumlarınızı eksik etmeyin. ^^

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Bu diziye duyamadıydım ben,ost' unu dinliyorum artık.Kızın amaliyat geçirmiş olmasına rağmen polis olmasına ben de takıldım.Ben mi çok etkilendim bu diziden yoksa dizi mi çok etkileyici hala karar veremiyorum. Hiç atlamadan izledim.Sanırım dokturumuzun çabalarının görülmemesi, ihanete uğraması, kendisiyle empati kurmama sebep oldu.Başrol aktör çok iyiydi kendisinin daha iyi dizileri var ama ben kendisini burada daha bir sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Jang Hyun'u Fated of love you ile tanıdım o dizisi de çoook güzeldi^^

      Sil
  2. Ben de dün bir youtube playlistinde bir ost ile karşılaştım, çok güzeldi. Baktım Beautiful Mind yazıyor. Merak ettim ama bakamadım nedir ne değildir, eski postun da aklıma gelmedi. Her zaman olduğu gibi yine seni okuyarak aklımdaki bir soru işareti kalkmış oldu ^^
    Ya ben medikal dizilere bayılıyorum -12 sezonluk medikal dizi izlememden anlarsınız- ki burada daha farklı bir konseptle harmanlanmış. Tam bana göre! Yorumlarını da düşünerek izleme listeme ekledim bile :D
    Jang Hyuk'tan hiç şüphem yok da Park So Dam'ı sadece The Throne filminde yan rolde gördüğüm için beğenir miyim bilemiyorum. Bakıp göreceğim :D
    Ellerine sağlık canımmm ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Park So dam konusunda kesin karara Cinderella ile varacağım bakalım ben de sevip sevmediğimden emin değilim :)
      teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. yaaa nasıl böyle bişey oluyo şaşırıyorum, yine aynı anda yorumladığımız bir dizi nabrutcuğum^^ ama ben bu sefer yazıyı bitirdiğim için rahatlıkla okudum en sevdiğim replik yazını^^

    ben bu diziyi çoook beğendim ve bana kalırsa en az mantık hatası olan kore dizilerinden birisi. adamın hasta olmadığını öğrenmesine rağmen düzelmek için uğraşmaya çalışmaması tamamen psikolojikti bence, artık ne yaparsa yapsın başaramayacağını, tamamen 'bozulduğunu' düşünüyordu. bi nevi pes etmek...

    ben de senin gibi duygulardan yoksun bir adamın hissetmenin nasıl bir şey olduğunu anladığı, yepyeni, ne olduğunu bilmediği hisler yaşadığı o sahnelerden çok ama çok etkilendim. hem karakter çok enteresandı hem de Jang Hyuk her zamanki gibi döktürmüştü. hatta Jang Hyuk sırtlanmıştı diziyi bence, o derece beğendim.

    kısa kesilmesi ise tamamen haksızlık! çok merak etsem de bitene kadar doctors'u izlemiyorum ama her yerde kötü yorumlar okuyorum. o yüzden doctors yüzünden kesildiyse daha da büyük haksızlık.

    sana yorum yazarken hiç bi zaman kısa tutamıyorum^^ emeğine sağlık^-^

    YanıtlaSil
  4. Anti-sosyal kişilik bozukluğu ilgimi çektiği için belki izleyebilirim :) Bu arada blogunun tasarımı çok güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba 😊sırf jang hyuk olduğu için başladığım ve her bölümde bir kez daha bağlanıp merak içinde olduğum ender dizilerden.dizi içindeki tibbi terimler beni hiç yormadi aksine daha çok ilgimi çekti.Hele jang hyuk duygusuz doktor rolünü fazlasıyla hakkını verdi. Ayrıca geçmişse yaşadığı olaylar bölüm başında mini olarak bize aktarılması daha çok merak uyandırdı ve beni bagladi.kore de ilgi cekmemesinin nedeni saçma aşk hikayesi olmadığı içindir. Malum koreliler sacma sapan aşk hikayelerine çok inanip hayal dünyasında yaşadıkları için onlara fazla gelmiş olabilir 😆Ama Türkiye'de çok sevildiğini erken bittiği için üzülen yoğun bir kitle ile karşılaştım cunku biz Türkler çok gercekciyiz ve hayal dünyasında yasamiyoruz😎 bence yeniden başlayıp uzun süre devam etsin 10 üzerinden 8 veriyorum 🤗

    YanıtlaSil
  6. aaa benim dizim bu çok beğenerek ve eş zamanlı izlediğim ve 20 bölüme kadar uzatılmasının gerektiğini düşündüğüm kaliteli dizilerden biriydi.. Jang Hyuk'un muhteşem oyunculuğunun ödül alması gerektiğini düşünüyorum, pembe dizi olmadığı için reyting kurbanı oldugunu düşünüyorum ..
    aşk çok safça işlendi çok keyifliydi lee yongun hissiz ve insanların hislerini anlamak için donuk bakması çok iyidi anyi sosyal bozuklugu yaşayan bir insanın dramı iyi işlenmşti insanların yüz mimiklerinden hislerini yıllarca anlamya çalışmak için uğraşı bayağı ilginçti. sonunda da kurtarıcı duygu olarak aşk gösterilip sonucunun aceleyle bitirilmesi dizi izleyicisi için hüsrandı.
    genel olarak merakla izlediğim yeni bölümlerini beklediğim dizi sayesinde çok şey ögrendiğim nadir güzel dizilerden biriydi bence izlemelistesine alınmalı :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Ben daha izlemedim ama okuduğum yprumlar nedense çok olumsuzdu , izlemiyecektim ama yazını görünce şans vermeye karar verdim.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Yazıların çok iyi. Bloguma destek olur musunuz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. aaa Cinderella And Four Knights daki kız çok tatlı ve sevimli.. bu diziyi izlemeyi düşünüyordum onu görünce kesin izlerim diyorum başrol erkeği zaten bizim familyadan :) doktor hastane dizilerini severim doctors u da izlemedim ve izlemek istiyordum ikisini aynı zamanda izleyip ben nasıl bakıyorum duruma bi bakayım :D

    YanıtlaSil
  12. Ben de henuz izlemedim ama basrol oyuncunun oyunculugubu her zaman begenmisimdir.. Bence de doctor dizisi ile ahni hune denk geldigi icinno kadar reyting dusuktu. İzleyeceklerimin arasinda. 😊

    YanıtlaSil
  13. Selamlar olsun sevgili Nabrut uzun zaman sonra yorum yapma fırsatı buldum bloğuna. Diziyi ben severek takip ettim ve ost nu da çok beğenerek dinledim. Yine ve yine aynı düşünceleri paylaşmışız. Kızımız yeni dizisinde o sempatik yanını göstermiş diyorum. Mantık hatası vardı ve cidden çoktu, ama galiba güncel dizi izleyince bu kadar batmıyor. Zira bitmiş bir dizide soğumaya en büyük sebeptir o mantık hataları. Benim düşüncem de Doctors dizisi ile aynı zamanda yayınlanması ve konu olarak hastane temalı olması reytinglerin düşük olmasına sebep olduğu yönünde. Bu dizi de bariz ortada olan bir şey vardı ki başrol oyuncusu müthişti. En sevdiğim repliği de "sen ne dersen ben seni seviyorum anlıyorum " du. Ellerine sağlık güzelim yine çok güzel bir yazı olmuş. Yeni dizi yorumlarını bekliyorum. Her ne kadar hepsine yorum yapamasamda..

    YanıtlaSil
  14. Büyük ikilemde kaldığım diziyi sonunda izledim :) Cinderella And Four Knights den sonra Park So Dam ı merak ettiğim için ve insanların değişime ilgili olduğum için başladım "İnsan canavar olarak mı yoksa insanlar mı canavar haline getirir" tezine çok meraklıyımdır :)
    Diziye gelirsek yazını okurken sesli düşünüyorum bir an dedim :)
    Bence de en büyük şansızlığı Doctors dizisiyle beraber başlamış olması Onun karşısında hiç şansı yok malesef Medical sürecinde halk diline getirilmediğini değil de tedavi sürecinin detaylarında çok durulduğunu düşünüyorum Başta ilginç gelse de sürekli kısır döngüye uğraması boğucu oldu "İnsanlar yalan söyler vücutları değil" tezi yüzünden sanırım
    Ve bence diğer ilginç nokta bir trafik polisinin cinayeti soruşturması ve doktorun polisçilik oynamasıydı Bu beni biraz daralttı
    ikinci planda anlatılan kök hücre geliştirmelerinde tamamen koptum ve daraldım
    Tüm bu yönlerine rağmen ilginç bir diziydi Çok naif bir aşk hikayesi vardı Adamın duygularla tanışma süreci, afallamaları, isyanı çok hoştu
    Dizi sonuna doğru açıldı da açıldı Eğlendiğim bir çok sahnesi oldu Erken finale rağmen iyi bir finalle bitirildi
    "Yaptığım tek seçim seni sevmekti.."
    İki etkilendiğim söz :
    "Düşünme işi kafayla oluyor ama birini düşündüğüm zaman neden başım yerine kalbim acıyor?"
    "Sen ne söylersen söyle ben hep seni seviyorum olarak duyacağım" dı

    Benim için dizinin en ince noktası anti-sosyal kişilik bozukluğuydu Bu ve buna benzer bir çok piskolojik sorunu olan insan var Bizler hiç bir çaba göstermeden yaşayıp giderken onlar normal bir insan olabilmek için hayatları boyunca çaba göstermek zorundalar Tek istekleri normal insan olabilmek
    Anlaşılmamak, yakalanmamak gibi korkularla titreyerek yaşamak zorundalar Yakalandıklarından toplumdan tamamen dışlanıyorlar Ne kadar acınası değil mi ?

    YanıtlaSil
  15. ben yeni izledim.izlediğime de hiç pişman değilim gayet güzel ve etkileyici medikal terimlere alışığım bu yüzden de bana garip gelmedi park so dam ı da çok severim .ben beğendim izlenmeye değer

    YanıtlaSil
  16. Kararsız kalmıştım ama yorumundan sonra izleyeceğim uun zamandır medikal bir dizi izlemiyordum.

    YanıtlaSil