Doktor March'ın Dört Oğlu Okur Yorumu

Kitabın ismi: Doktor March'ın Dört Oğlu
Yazarı: Brigitte Aubert 
Türü: Polisiye Roman

Doktor March'ın 4 oğlu vardır. Dördüz. Birbirinin neredeyse birebir aynı olan 4 erkek!
Ve bu zengin ailenin bir hizmetçileri vardır: 
Jeanie...

Jeanie bu dört çocuktan birinin günlüğünü bulur ve katil olduğunu öğrenir ama hepsi birbirine benzer özelliklere sahip olduğu için bir türlü hangisinin katil olduğuna karar veremez. Bu uğurda katili bulmak adına kendisi de bir günlük tutmaya başlar.

Olayları bir Janie'nin bir katilin ağzından olacak şekilde günlük sayfalarından okuyoruz. 




Kitap iyi başlıyor, merak uyandırıcı, zeka zorlayıcı. Acaba hangi çocuk katil, detaylarda yakalayabilir miyim hevesi içine diriyorsunuz. Lakin orta kısımlarda hikayenin hızı düşüyor ve böyle zekice bir kurgu neden bu kadar kötü işlenmiş diye düşünmekten geri duramıyorsunuz. 



Sonunda, düğümün çözüldüğü bir kaç sayfada, önce; nasıl ya dedim, anlayamadım, tekrar okuma ihtiyacı hissettim. Anlamam, için düşünmem, uzun müddet tefekküre dalmam icap etti. Ve anladığım an yuh, dedim!

Böyle bir son neden bu kadar aceleye gelmiş, bu güzel hikaye neden bu kadar kötü yazılmış diye düşündüm. Sonunda ortaya çıkan gerçekler ve katilin kim olduğunu öğrendiğimde tek düşündüğüm bu oldu işte; bu hikayenin ana hatları bu kadar güzelken yazar neden bu kadar tek düze yazmış acaba?

Demem o ki; hikaye güzel, ama işlenişi basit ve sıkıcı kalmış. Bu noktada bu güzel hikayeyi düşününce okumayın diyemiyorum, işlenişi düşününce okuyun da diyemiyorum. 

Not: Yazılacak kitap yorumları dağ gibi birikti, bu yazı sağ taraftaki anketi cevaplayıp daha fazla kitap yorumu isteyenlere gelsin.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bence yeni bir postta hikayeyi bize özet geçsen, biz de sıkıcı bir ağız yerine senden dinlesek ne güzel olur. Zira katili çok merak ettim :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahah :D Nazire yaz diyorsun ha bir ilk olur sen anlatamadın Birgitte bak ben nasıl anlatırım hiyaaa huytt deyip kitabı tekrar yazayım. :D Belki nobel bile alırım :D

      Sil
  2. Kitabın tanıtımında yazar ve türe ek olarak yayınevini ve basım yılını da yazarsan daha bilgilendirici olur bence şimdi internetten aratmak zorunda kaldım:)

    YanıtlaSil
  3. Nabrut nasılsın ? Sanki birkaç zaman yorum yazmayınca uzun zamandır konuşmadıgım arkadasımı aramış gıbı hıssettım🙂 Tabii senin takipcin çook ama oyle işte. Bu kıtap yorumun basta iyi gidiyordu ilginç gelmişti ama sona dogru yorumunu okuyunca almaktan vazgectım . Tatılde okuyabilecegim birkaç kıtap tavsıyesı istesem ayıp olurmu? Malum bizim gibi ajummalar yeni kitapları takipte geri kalıyoruz . Cok derın olmayan soyle tatıllık bır kaç kıtap ismi yazarsan coook memnun olurum . Şimdi yukardaki yorum üstüne başka bir emriniz demeden kaçıyorum🙈 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni gördüm daha iyi oldum ama Yorumu geç gördüğüm için kötüyüm :(
      Benden senden ses gelmeyince arıyorum samimi söylüyorum bunu^^
      Açıkçası aynı şeyden muzdarip son zamanlarda sürekli kötü kitap okudum ve kendisine yayınevi sponsor olmayan aklı başında bir blog da bulamadım ki öneri alayım.
      Bu sebeple sana -eğer daha okumadıysan- çerezlik kategorisinde fırsatçı ve tehlikeli kızıl ı şiddetle tavsiye ederim ^^

      Sil
  4. Sizi ilk defa kore dizileriyle ilgili bir araştırmam olduğu zamanlarda keşfetmiştim. Keşfetmiştim diyorum çünkü bana keşif kadar çok şey kattınız. Kim olduğunuzu adınızı soyadınızı bilmiyorum neye benzediğinize dair bir fikrim yok. Arkadaş gibisiniz bazen okuyup yazılarınızı yorum yapıyorum sesli olarak ilk defa yorum yapıp selam vermek istedim. Sizin tavsiyenizle "Olağanüstü Akıllı Arkadaşım" kitabını okudum. Hatta kitabı aldığım internet sitesinde benim sizle ilgili Nabruttan gelenler diye bir yorumum var.Çok beğendim beni derinden etkiledi Napoli Romanları serisi. Anlatılarınıza emeğinize sağlık esen kalın iyi günler dilerim efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ^^
      Çok mutlu eden bir yorum. Ne desem bilemiyorum.
      Ben de aynen kimsin adın ne hiç bir şey bilmiyorum ama eminim ki tanışsa idik birbirimizi çoook sever, çok iyi anlaşırdık.
      Olağanüstü akıllı arkadaşım ise herkesin seveceği bir kitap değil, belki bir çok kimseye ağır geliyor ki gerçekten ağır kısımları da var ama ama çok farklı, çok lezizi bir kitap ve bunu benim gibi düşünen birini görmek şahane ^^
      Her zaman beklerim.
      Sevgiler.

      Sil