3. Dünya Savaşı Benim Yüzümden Çıkabilir!

Bazı yazılara nereden başlasam bilemiyorum. Şimdi tam da böyle bir yazıya sonundan başlıyorum:

Allah bir daha böyle günler göstermesin!

3-4 ay önce Ankara’ya gittiğimde Kızılay’daki o büyük patlama oldu. Bu sefer Ankara’ya gittim, indiğimde 400 kişilik uçaktan sadece benim valizim çıkmadı. İçinde kaybetmeyi göze alamayacağım bir çok şey vardı. Sinirden bir güzel ağladım. Tatili göz yaşları içinde başlattım. Meğersem sadece benim valizim bir karışıklığa uğramış ve Sabiha Gökçen'e gitmiş. Şans işte, 400'de 1 ihtimal beni buldu. Hamdolsun. İçimde zaten bir sıkıntı vardı ki;
ertesi gün o meşum günü yaşadık. Bunları yazarken bir daha gelme aman 3. Dünya savaşı falan çıkar dersiniz diye de korkuyorum.

Bu arada valizim benden önce Sabiha Gökçen'e gidip İstanbul diye tutturunca mesajı alarak olaylara rağmen, nöbete oradan da katılmanın tadını da yaşamak adına bir İstanbul ziyareti de yaptım.



Kıbrıs gibi sessiz sakin bir yerden gelip birden böyle bir gece geçirmenin şokunu hala atlatabilmiş değilim. Rutin hayatıma bir türlü dönemiyor, on dakika da bir Twitter’a sürekli girip acaba yine bir şeyler oldu mu diye takip etmekten kendimi alamıyorum.

Nöbetleri bırakıp buraya gelmek zorunda kalsam da nöbeti devralanların olduğunu bilmek biraz da olsa içimi rahatlatıyor. 
Soranlara, mesaj ve yorum atanlara çok teşekkür ediyorum. Bu süre zarfında internet problemi yaşadığım için sosyal medya hesaplarımda da çok fazla aktif olamadım. 

Bugün böyle bir ses verdikten sonra sizi ve kendimi biraz da olsa gündemden uzak tutup biraz tebessüm oluşturmak adına artık yazmaya devam edeceğim.  

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Rabbim bi daha yaşatmasın olacakla öleceğe elden birşey gelmiyor .. ahh seni yeniden sahalarda görmek çok güzell :)

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi olur nabrut abla bu günlerde o kadar çok kafa dağıtmaya ihtiyacım var ki :( bu olaylar bizi çok farklı açılardan sarstı, bu olayı bile kara dönüştürmek isteyen insanlar yüzünden masumların canı çok yandı. Ne dedim şimdi ben değil mi :) aman boşver nabrut abla, bir an önce güzel günlere uyanalım inşallah ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal hayatımıza bir an önce dönebiliriz ve masumların canı yanmaz inşallah...
      amin...

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Gündemden uzak kalmaya çok çok ihtiyacımız var hepimizin gerçekten. Hoş geldin biz de seni bekliyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın ^^
      böyle bir karşılama ve seni görmek ne kadar güzel :*

      Sil
  4. Ne zamandir bloguna girip cikiyorum ama guncelleme olmadigini goruyor ve acaba bir sorun mu oldu allah korusun basina bir sey mi geldi diye kendimi dusunmekten alamiyordum..
    Neyseki bir sorun yokmus ve sen yine buradasin<3
    Onun disinda su son bir ayda yasadiklarimiz kabus gibi birsey olmali uyandigimizda yok olmali dedigim o kadar cok zaman var ki ne dusunmeliyim ne soylemeliyim nasil destek olabilirim gibi dusunceler hic cikmiyor aklimdan...
    Burada yapilan nobetlere katilmaktan baska yapabilecegimiz hicbirsey yok umarim bu gunleride atlatir daha guzel bir turkiye daha guzel bir dunyada yasayabiliriz tek temennim bu yonde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, düşünmen, endişelenmen benim için o kadar kıymetli ki. İnsan şehitleri düşününce de iyiyim demeye utanıyor :/
      Benim yerime de katılın nöbetlere. Böyle kös kös oturmak çok can sıkıcı ama varlığınızı bilmek bir o kadar güzel.
      Daha güzel günler görelim inşallah.

      Sil
  5. header ın harika olmuş :)
    yazını dört gözle bekliyordum kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa değil mi? Canım ülkem canım headerım ^^
      Twitterdan hep irtibattayız ama yine de Seni görmek çok güzel.

      Sil
  6. O zaman hoş geldin Nabrut :) Şu sıkıntılı zamanlarda bir nefes olur yazıların, bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gördüm, sizden ses duymak çok iyi geldi.
      Yorumlarınız da bana nefes olacak her zaman ki gibi :*

      Sil
  7. kocaman bir AMiN diyerek de ben başlayayım..
    tam anlamıyla huzursuzluk neymiş şu 15 günde öğrenmiş oldum
    ben de senin gibi her an twitter'a son dakika haberi var mı diye bakmaktan kendimi alamıyor
    ama bi hareketlenme var denildiğinde ve bir şey çıkmasa da kendimi toparlayamıyorum..
    bir sala insana huzursuzluk verir mi bana veriyor bir şey mi oluyor korkusuyla.. :(
    evimizin üstünden sürekli uçak geçer ve biz annemle senelerdir "saniyede uçak kalkıyor bak şimdi de geçti" der gülerdik..
    şimdilerde bu da benim kabusum oldu sanki darbe gününden sonra uçaklar daha alçak uçuş yapıyor gibi sesini f16/helikopterden ayırt etmeye çalışıp her baktığımda yolcu uçağını görüyor ama bu sefer yolcu uçağı değil sanırım dediğimde de yolcu uçağı çıkıyor..
    (bak yine geçiyor artık bakmıyorum yolcu uçağıdır :)) ve inş Rabbim bu semalarda yolcu uçakları ve kuşlarından başka bir şey uçmasına izin vermesin..
    kendimi güçlü bir yapıya sahip insan olarak görürdüm anksiyetemi azdırdı bu şerefsizler :) bu korkuları nasıl atlatacağımı bilmiyorum.. Rabbim bir daha ülkemize böyle günler yaşatmasın, oyunları olanların da oyununu bozsun inş..

    ve sen de yeni gelişinde müjdeli haberleri bir yağmur bereketi gibi getirirsin inş.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum, ah o geceki salalar... Teşbihte hata olmasın, bir şarkıyı dinleyince onu dinlediğin okul yıllarına gidersin ya mesela.... Salanın etkisi de bende böyle. O geceye gidiyorum :/
      Uçakların etkisi hepimizde aynı sanırım. nasıl hissettiğini anlıyorum.
      Kıbrısa geldim acaba geçer mi dedim ama şimdi de uzaktayım ya sanki benim bilmediğim şeyler oluyor yetişemeyeceğim gibi bir huzursuzluk var ve bunlar nasıl geçecek ben de bilmiyorum.

      Amin. inşallah ^^

      Sil
  8. "Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaletin öldüğü gün devlet de ölür." demiş büyük Fatih. Aklı ve ahlakı ölmüş bazı kişilerin milletin de aklını ve ahlakını öldürmeye çalışıp onları bölmeye kalktıkları, kadıyı satın alıp adaletin canına kast ettikleri bi' zaman diliminden geçtik. Akıl ve ahlaklarını öldüren zehirin içinde boğulmaya mahkum kalmış bu kişiler kadıyı satın alarak ecelimiz olmayı düşlemişler ama satın alınmış kadıya -kadı yerine istediğini koyabilirsin-  bel bağlanacak değildi tabiki. Kadıyı satın aldılarsa biz de kadıyı değiştiririz o zaman. Bardak kırılınca su içmekten vazgeçmiyoruz sonuçta değil mi?

    Mehmet Akif'in dediği gibi "Sahipsiz olan bir vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." Aidiyet hisseden herkes sahip çıktı vatanına, demokrasisine. Gerçekten çok zor bir durumu atlattı -şükürler olsun- bu millet.  Dediğin gibi Allah bir daha böyle günler göstermesin.

    İnşallah bir dahaki Türkiye ziyaretlerinde hoşgelir ve hoşbulursun ablacığım.

    Seni tekrar görmek çok güzel. Hoşgeldin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumu gene çok güzel özetlemişsin. Diyecek söz bırakmadan.
      amin diyorum. Bir an önce atlatalım bu günleri...
      Umarım öyle olur. Aksi halde çok üzülürüm.

      Seni de öyle ^^

      Sil
  9. Öncelikle bu olaylardan çok etkilendim son an kadar güçlüydüm ama evimizin üstünden jetler fırıl fırıl helikopterler geçmeye başlayınca aha dedim ve kalbim sıkışmaya başladı okuduğum leyla aklıma geldi bosnahersek geldi ALLAHİM NOLUR O GÜNLERİ BİZ GÖRMEYELİM DEDİM ama iyi olacak o canlar boş yere canlarını feda etmediler kulun hesabı beni ilgilendirmez Ama ALLAHIN hesabından hiç bir mahluk kacamaz dedikten sonra ...

    Hosgeldin Abla ınan seni göremeyince Allahim noldu ki dedim birde senin için dua ettim inşallah iyidir diye yine yazdığıni görünce ohh dedim sesini duymuş gibi oldum iyisidir inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz büyük bir şok ve travma atlattık. Bunun haricinde bir çok eve de yangın düştü tabii.
      Allah bir daha böyle günler göstermesin çok teşekkür edeiyorum. seni görmek çok güzel.

      Sil
  10. Bu olayları bir daha asla yaşamayalım ,bizler son nesil olalım inşallah ,bizim çocuklarımız Darbenin "D"sini bile bilmesinler Allah fırsat vermesin ülkemizde gözü olanın gözü çıksın...çok korkuttun beni Şükür ki iyisin Allah'a emanet ol duandan eksik etme olur mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep Telsim yüzünden :( Evet Kıbrısta Telsim diye bir hat var ve biz onu kullanıyoruz :D
      Amin, Allah bu sefer koruduğu gibi her zaman bize rahmeti ile muamelede bulunsun.
      Her zaman güzel arkadaşım ve çocukları duamda. Allaha emanetsin.

      Sil
  11. Rabbim korudu vatanımızı, ben de pek girmemeye çalıştım sosyal medyaya çünkü kafa bulandıran bir çok haber var . Onlar bizi parçalamak için yaptıkları bu hareketle bizleri birbirimize kenetlediler, kendimi çanakkalede , kurtuluş savaşında gibi hissettim . İnşaallah bir daha başımıza böyle şeyler gelmez , adalet yerini bulur.
    Birde o valiz kaybettme nedir çok iyi bilirim, babamın işi için bir dönem amerikada yaşamıştık türkiyeye döndüğümüzde hiçbir valizimiz gelmemişti bizim valizleri almanyaya göndermişler , hiçbir kıyafetimizde yok , öylece birkaç gün beklemiştik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah her şey geride kalır...
      Ah evet, beni anlayan birisi. Düşünsene bir pijama bir kat çamaşırın bile yok yanında. Bir daha yaşamayız umarım

      Sil