New York Tatili

Bayram planlarımdan bahsedeyim.

Bu bayramı ailece New York’ta karşılayacağız. Oradaki akrabalarımız bu sene çok ısrar ettiler onları yalnız bırakmamak adına tatil rotamızı belirledik. Bol bol alışveriş yapmayı planlıyorum. Gucci, Chanel, tüm mağazaları dolaşacağım. Size de bol bol fotoğraf atarım, beni diğer sosyal ağlardan takip etmeyi unutmayın.

Alışverişten arta kalan zamanda zenci mahalleleri gibi abidik gubidik yerlere gidip antin kuntin fotoğraflar çekecek, hüzünlü pozlar vereceğim. Kociş sıkıntı çıkarmazsa, ah pardon kocişim yoktu, babam sıkıntı çıkarmazsa duvarlara yaslanıp verdiğim pozlarımla düşman çatlatacağım.


Son cümlelerle bir tereddüde düştünüz değil mi? New York’ta açmış kollarını Nabrut gelsin diye bekliyordu zaten! 

Buna gençler trollemek diyor, yaşlı olsam bile gençlerin diline böyle de hakimim. Bir hikaye okumuştum, kadın kocasına sürekli yalan ama çok güzel şeyler anlatıyor, adam ise; yalanı bile güzel, anlat hatun anlat, diye devam ettiriyordu. Benimki de o hesap. Yazması bile iyi geldi.

Aslında amacım ironi yapmaktı zira New York’u bırakın Türkiye’ye bile gidemeyeceğim, muhtemelen pijamalarımı çıkarmayacağım bir bayram tatili yapacağım. Gurbette bizim bayramlar böyle geçiyor. Ne olur ne olmaz diye yaptığımız tatlıları kendimiz yiyor, ilk gün eşi dostu arıyor, sonrasında babamın neden işte değil de evde olduğunu düşünürken bayramı sonlandırıyoruz. Bayram havasına o kadar uzağız.

Evimize gelebilme ihtimali olan tüm eş dost Türkiye’ye gittiği için de kendimizi denize atıyoruz. Denize girmeyi ise hiç sevmiyorum biliyorsunuz.

Yıllarca anlam vermediğim; "bayram buruk geçiyor" ifadesini canlı canlı yaşıyoruz. Ha Türkiye’de olsaydık da sevmediğim görmek istemediğim bir dolu akrabaya gitmek zorunda kalacağım için kaçıp geldiğim bu ülkeye minnet duymuyor değilim.

Yine de bir gün New York’tan selamlar arkadaşlar temalı bir Instagram fotoğrafı paylaşabilmeyi diliyor, eğer şu mübarek günlerde dua ederseniz ve gidersem de sizinle fotoğrafımı paylaşacağıma söz veriyorum. (yazar gidemeyeceğinden o kadar emin)

Sizin bayram planlarınız neler? Buralarda mısınız? Memlekete gidecekler var mı? Siz de durumlar nasıl merak ediyorum.

Yorum Gönder

89 Yorumlar

  1. Sıkıcı bir 9 gün bizi bekliyor hayir yani neden 9 gün neden? Tatile gidemedigimizi gözümüze gözümüze sokar gibi :\ o kadar gün erkeklerin evde olmasi da ayri sıkıcı tabi😪 onlar kalsa ben gitsem olmuyor mu? Yada nabrut en iyisi new yorka beni de götürassdffgh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yorum bu kadar mı ben yazmış gibi olur :D erkekler evde ve bizden 5 öğün yemek isteyecekler köle ısauralar olarak tatil değil ağır işçiyiz. :( newyork biraz zor da gel mor çatıya sığınalım :D

      Sil
    2. Allahtan erkek kardeşim işten bi gün izinli ama babam baya düşündürüyor beni 😔😂 mor çatı fikrini tuttum birakmayalim nabrut ah ah hayaller newyork hayatlar mor çatıassdcg

      Sil
  2. New York 'da olma ve özellikle alışveriş yapma kısmına bayıldım:) Ama her hayal elde edinceye kadar güzel. Ben de önceden gurbetteyken hep memlekete gitmek isterdim. Şimdiyse memlekete gidiyorum ama keşke o zorunlu akraba ziyaretleri olmasa diyorum. Ayrıca sen hep anlat Nabrut abla olur mu? Senin yazılarını okumak çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim böyle yorumlar olur da ben yazmaz mıyım ^^
      haklısın o akraba ziyaretleri ve mahalleli teyzelerin zulmü travmatik bir olay Allah yardımcın olsun

      Sil
  3. Resmen gitmek için bizi kullanıyorsun Nabrut.
    Ben 6 ay kaldım New York'ta, hiç öyle şeyler yapmadım valla. Koreli yakışıklı bir arkadaşıma Selamunaleykum dedirtip onu koymuştum instagrama. Korelilerin ünlüsünü bırak ünsüzü de çoğunlukla yauşuklu oluyor. neden ? Adamlar senden benden bakımlı valla. Gözlerin büyükse ve burun kemiğin varsa Kore de rahatlıkla zengin bir koca bulabilirsin bu arada.
    New York a gidince popüler bir dil kursuna yazılırsan olur tabii bunlar.
    Konu kaydı.
    Valla bayramda rahmetli babannemin evinde toplanacağız.Dedikodu yapmayı seven beyli bayanlı 7 kişi de orada olacak.
    Dedikodu edenlerin ağzı da iyi laf yaptığı için biz kolay kolay kalkamayacağız(yakın akrabalar)
    Diğer gün büyükleri ziyaret edip,kalan günde de küçüklerin gelmesini bekleyeceğiz.net

    Bu arada bir dizi önermiştim huzurdolu bir dizi.Baktın mı ? Late Night Reastaurant.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmak demeyelim de arkadaşlarımı dua ettirmek zorunda bırakıyorum diyelim daha hoş bir tabir oldu :D
      bu bayramların en fena kısmı bu herhalde görmesen özledğin görsen sinirlendiren akrabaları görmek zorunda kalmak :D
      Allah sabır versin.

      Diziyi indirdim ama bir türlü sıra gelmedi. bakarsam yazacağım ilk fırsatta

      Sil
  4. Ayyy Nabrut alemsin ınan inandım ya vallahi bende tam sana diyecektim ki nolur bol bol fotoğraf çek diyecektim ki kursağımda kaldı vallahi :)) ben de dinozor değilim ama şu yeni gençlerin trollerini hiç anlamadigim için ına ayyy ne güzelll benide götür Nabrut nolur diyecektim hahhaaha :))))

    YanıtlaSil
  5. Yaaa Nabruttt!!! Girişi okudum, vay be ailecek Neeewwwyooorrrkkk!!!
    Ne zenginmiş Nabrut dedim şimdi devamı Channel, Gucci gelince başladım dolar kaçtı yaa demeye =)))
    Ahaha muhasebe bende =)
    İnş gönlüne göre olur, içten istediysen neden olmasın ki?

    Bayramda hala olmakta olduğum baba evindeyim, eşim gelecek diye seviniyorum. Yurdışındaydı, bayramda dönecek... Ailecek damat bekleniyor... Tatlı telaş başlamak üzere =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten istiyorum, halam orada yaşıyor 4 kuzenim de orada doktor hatta. Tüm şartlar olgun ama pasaportumda Kıbrıs giriş çıkşı olduğu için Kıbrıs da tanınan bir ülke olmadığı için vize sıkıntım var. Chanel alamasam da hani bir gezip tozardım :D Nasip bakalım :( Ağlamıyorum gözüme toz kaçtı :D

      Sizin bayram çok güzelmiş amaaa. Maşallah.

      Sil
    2. Ayy inş nabrut yaa gönlüne göre olsun 😉
      Çok teşekkür ederim 😚😚😚

      Sil
  6. Bizim tatil de aynı her sene olduğu gibi evde bizde turkiyedeyiz ama memleket türkiyenin bir ucu olunca evdeyiz gurbet çok zor bizim burda ne akraba ne eş dost hiç bir kimse yok ve babamın ve annemin işi yüzünden bir kaçmakta yapamıyoruz bu sene yatışlardayiz anlayacağın Nabrutcum sen gibi...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ben yazı girmeye devam edeyim herkes buralardaymış :D

      Sil
  7. New York a gercekten gidiyorsunuz sanıp millete bak ya diye isyan ediyordum:)Nerede yaşadığınızı merak ettim? Ben hayatımda ilk defa bi bayram memleketim dışında olacağım.Bayramı Antalyada geçireceğim.Her ne kadar sıcağı sevmesem de razıyım dediğiniz gibi sevmedigim akrabaları görmektense:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum maalesef.
      En güzeli bayramda kaçmak sanırım. iyi eğlenceler size de ^^

      Sil
  8. New York a gercekten gidiyorsunuz sanıp millete bak ya diye isyan ediyordum:)Nerede yaşadığınızı merak ettim? Ben hayatımda ilk defa bi bayram memleketim dışında olacağım.Bayramı Antalyada geçireceğim.Her ne kadar sıcağı sevmesem de razıyım dediğiniz gibi sevmedigim akrabaları görmektense:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum maalesef.
      En güzeli bayramda kaçmak sanırım. iyi eğlenceler size de ^^

      Sil
  9. Amiiiiiiiiin inşallah gidersin nabruuuuuuuut gönülden diliyorum ve inanıyorum o fotoya ilk beğeni ilk yorum benden olacak :))))

    Bende heeeeep imrenmişimdir bir newyork hiiiç fena olmasada ; karadeniz turunada razıyım yada ne bileyim bir gaziantep :)) Yeter ki bir bayramda bir yerlere tatile gidelim ya kapı kapı gezmeyelim der dururum ... Artık hayallerimi iki kişilik kuruyorum ailecek olmadıysa kocayla olsun baskılara başladım ahahah :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canım arkadaşım göünlden dediğini biliyorum amiin.
      kocayla da annemleri onun annesigilleri yalnız bırakıp nasıl bayrama tatile gideyim içim burulur :D en iyisi bekarken gitmek de bana eşlik edecek bekar arkadaşım kalmadı sayılır haha :D

      Sil
  10. Ben bu bayrami o kadar hasret ve özlemle bekliyorum ki ( tembelligimden 1 aydır bütleri vermeye calisiyorum) :D tek dileğim evime adim atayim ki kocaa bir elhamdülillah diyecegim .Gurbetlik pek zor Nabrut ablacım bilirim .Öğrenci gurbetliği bizimki ama olsun her türlüsü zor . Newyork meselesine de gelirsek derdi ki bir hocam 'Her gerçek önce nazli bir hayaldir.' O yüzden hep umutluyumdur. İnaniyorum ki birgün aniden sirt cantami alip söyle bi avrupa asya afrika turu yapiyim dediğim günlerde gelicek. Seninde inşallah birgün yazdiklarini yaşaman dileğiyle ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii öğrenci gurbetliği de yaşadım en zoru odur daha bir şey söyleyemem üzerine.
      Umarım ben bu satırları yazarken sen çoktan evine varmışsındır.
      Ne güzel söylemiş hocan.
      çok nazlı hayallerimiz var ama umarım gerçek olur ^^

      Sil
  11. akrabalarımın gereksiz sorularına maruz kalmayayım diye memlekete gitmiyorum ama ailem gidiyor.aileme ders çalışacağım diye yutturduğum bolca dizi izleyerek panda gibi yuvarlanarak geçireceğim bir bayram yaklaşıyor kısacası ve bundan hiç mutsuz değilim allahım yalnızlık bi insana bu kadar mı iyi gelir :) bu arada yazının başlarını okurken oooaaaa ne güzeeelll vayy beee diye içimdem geçirmedim değil :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu okurken kocaman gülümsemiş olabilirim. Şahane bir bayram önerisi evde tek başına
      sizin evde bana kalacak yer var mı ses çıkarmadan tüm gün dizi izleyerek yaşayabilirim fazla yemek falan da yeem aram yoktur yani yatacak yere fitim :D

      Sil
    2. ay gelsen ne güzel olur :))) kalacak yer olmaz mı aşk olsun bütün odalar senin :) ayrıca ücretsiz wifi hizmeti de verilir :))not: bugün bimden abur cubur aldım bolca :DDD(resmen fakirlik :D)

      Sil
  12. Bizde köye gideceğiz maaile her sene olduğu gibi :D

    Yalnız bu bayram arkadaşlarla su tabancası aldık oyun oynamayı düşünüyoruz hem malum havalar sıcak hehe Bizde durumlar bu bakalım nasip :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok eğlenceli olacağa benziyor. Snapchatin yok mu bana oradan foto atsan :D

      Sil
    2. Yav varda ben pek kullanamıyom onu hehe

      Olmadı özelden atayım foto olur mu komşum?

      Bu arada ben D.S.K. :D

      Sil
  13. Selam:) aslında New York'taki akrabaların yanına gidiyorum demenden anlaşılıyor trollediğin zira öyle akrabaların yanına pek gidilmez genellikle onlar gelir memleketi ziyaret etmek bahanesiyle:) bende cuma günü çalışacağım için(burda kahrolarak yazıyor)maalesef evde geçireceğim hatta yapayalnız evde geçireceğim:( ramazan boyunca izlemeye ara verdiğim dizilere gömülmeyi planlıyorum yanındada Allah ne verdiyse abur cuburlar artık :) şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.. Umarım duaların dileklerin kabul olur:)Hacer
    ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Halam ve kuzenlerim gerçekten New York'ta yaşıyorlar. ama 4 kuzenim de doktor ve maalesef pek gelemiyorlar. benim de vize problemim var gidemiyorum :)
      bazen yalnızlık güzel olur diye düşünüyorum hele yanında diziler ve abur cubur varsa. yatak var mı ben de geleyim noolur :D

      Sil
  14. Bende bir Asya turu yapayım diyorum :)) (Gözü kör olana kadar dizi izledi.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aahah :D canım kardeşim benim bayramı dizi izleyerek geçirenler klübümü kursak ne :D

      Sil
  15. Məni də özünlə New York-a apar Nabrutcan ^_^ :D Bəlkə bir gün alınar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ben gitsem seni de kesin götürürüm deee :D ^^

      Sil
  16. Terlik, pijama, Kore dizileri :D Tüm planım bundan ibaret benimde. İlk gün muhtemelen misaferler gelse de 2. ve 3. günde evdeyim. Senelerdir hiç değişmedi bu durum :) Bizden büyük akrabalarımız İstanbul'da olmadığı için küçükler ilk gün gelirler sonra evde boş boş zaman geçiririz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de bizden farkınız yok demek ki :( olsun internet olduğu sürece problem yok. neyse ki :D

      Sil
    2. Hahah kesinlikle :D İnternette olmasa ne yapacaktık kim bilir :D Kitaplara daha çok sarılırdık sanırım o zamanda :)

      Sil
  17. Sevmediğim akrabağlarım inş bayram tatiline giderlerde çok mutlu olup bize bulaşmazlar diye dua ediyorum

    YanıtlaSil
  18. Aileye ikinci bir bebek daha katıldığından ve bayramda kırkı bile çıkmamış olacağından biz büyük ihtimalle evde kalır, Ramazan dolayısıyla geciken bebeğiniz hayırlı olsun ziyaretlerini karşılıyor oluruz sanırım. Hep diyorum (kendi içimden) yine diyeyim, aynı şehirde olsak da ziyaretine gelsem, bayramda şekerliğinizden şeker seçsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum yaptığını bilmiyordum biraz önce bloğunu alt üst ettim ama doğum yazı linkin var içeriği yok. umarım ikinizde sağlıklısınızdır. hayırlı evlat olsun. çok sevindim. kolayca büyüt inşallah.
      keşke keşke gelsem miss kokulu bebeğini öpsem hayırlı olsun ziyaretinde bulunsam. bu da bir new yor tatili kadar istediğim bir şey :D

      Sil
    2. Yazı bende görünüyor ama bir sıkıntı mı var acaba, bilemedim.
      İkimiz de iyiyiz, şükürler olsun. Her zaman beklerim bu arada. Malatya'ya gelirsen bir evin var :) New York tatiliyle eşdeğer tutulmak da hoş doğrusu :D

      Sil
  19. senin adına çok sevindim :) umarım gidersin ve harika günler geçirirsin. ben nişanlımla memleketime yani fethiyeye gidiyorum inşallah bu pazartesi. çok güzel fotoğraflar çek bize olur mu :)

    YanıtlaSil
  20. Hayalleri umutları ümitleri asla ve asla ertelemeyin hayat süprizlere gebe bir bakmışın seneye amerikada dolanırsınız belkide :) Bu şıkarımları uydurma değil bizzat kuzenimden gözlemledim şimdi orda umuyorum istediğin olur ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum umut verdiniz ama New Yprk değil de önce asyadan başlamak isterim sanırım amin :)

      Sil
  21. Yaaaaa! "Gelince görüşsek ne güzel olur!" diye mesaj göndermeye hazırlanıyordum. İnşallah bir gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halam orada yaşıyor 4 kuzenim orada doktor ama nasip olmayınca olmuyor işte. sana iyi eğlencele rdiliyorum

      Sil
    2. 4 kuzenin orada doktor mu? Hem de sadece amerikada olanlar. Kim bilir Turkiyede de ayri vardir :) masallahhh :)) bizim koskoca sulalede bi doktorumuz var. O da abim. Yuzunj goremiyoz ayri mesele :/

      Sil
    3. Asıl lazım olan yerde Türkiye de doktor olan kimse yok bir de doktorumuz burada olaydı pek iyiydi :D
      Bizim de öyle işte, okurken gene iyiydi de çalışmaya başlayınca ıhh :(

      Sil
  22. Biz zaten memleketteyiz akrabalar gelir buraya, her ne kadar sevmediğim bir sürü akrabayı görsem de bayramların yeri ayrı tabi :) inşallah sende çok güzel bir bayram geçirirsin bu sefer ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmediğin akrabalar da olsa işte dediğin gibi bayram bir başka güzel.
      umarım öyle olur premses hazretleri ama sanmıyorum :D

      Sil
  23. Ben de yazının başında sevinmiştim 'Oley belki karşılaşırız New York'ta' diye, tüh :'(((
    Ne New York'u azizim daha evden bile çıkamayacağım galiba :D Amaan ne gitcez be, New York bize gelsin! Üşeniyorum ben ahaha
    Şaka bir yana inşallah kocişle -ah pardon kociş yoktu- New York'tan selamlar temalı fotoğraflar yollamak da nasip olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık bu sefer olmadı ama bir dahaki sefere beraber gideriz :D kimselere söz verme. :P
      amin olur diye umuyorum kim bilir.

      Sil
  24. nabrutcum fena trollendim yanliz gece gece^^
    basligi gorunce ne sansli kiz dedim new york'a gidiyor.ah bende gidebilsem ne guzel olurdu.
    sonra hayaller hayatlar oldu.:)))
    bizde bu bayram yine evdeyiz. ama keske herzaman ki gibi sıkıcı olsaydi ama bu kadar uzgun olmasaydik.ilk defa bu bayram cok uzgun olucam ailevi meselelerden oturu:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk güzel gidiyordu ama son kısım da üzüldüm. hepimizin hayatında inişler çıkışlar oluyor, fark ettirmsem de hayatımın inişli bir kısmındayım ve eğer anlatmak istersen mail adresimi biliyorsun beklki seni tanımayan birine anlatmak iyi gelir ne dersin ?

      Sil
    2. oncelikle bu guzel teklofin icin cok tessekur ederim ne kadar incesin.
      ama benimle hicbir alakasi olmayan ama cok etkindigim meseleyi anlatmam ne kadar dogru ne kadar yalis bilemedim simdi.
      kac gundur dusunuyorum keske tum mesele benimle ilgili olsaydi yanliz ben aglasaydim yanliz ben uzulseydim hepsini kendi icimde ben yasasaydim ama degil maalesef insaalah alahin izniyle hersey duzelecek dua etmekten baska yapabilecek hicbirsey yok bukadar dusunceli oldugun icin gercekten tessekkur ederim.
      allahim hem senin hemde bizim yanimizda olsun her zaman<3

      Sil
    3. Allah razı olsun amin.
      zaten bazen düşünüyorum da hiç odak noktasının ben olduğum bir olay beni yıpratmadı hep diğer aile üyelerinin yol açtığı sorunlar ve sana kadar ulaşan etkileri. :(
      Allah yardımcın olsun

      Sil
  25. Ülke olarak aiemle aynı ülke ama şehir olunca farklı olunca bende gurbette sayılırım dimi??
    Bayram planım yok, evde miskinlik yaparım ya da kocciyle gezerim, Eloş'u gezdiririz falan filan. Eltimgillere kıskançlık bürümüş gözlerle bakarım :) Napiim anasıyla aynı sokakta oturacak benim anam teee nirelerde :)
    Kadir geceniz mubarek olsun, hayırlı bayramlar Nabrut appplaaa, ellerinden öpemmi harçlık virecenmi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii canım o da gurbet :(
      Neyse ki altın top elanız var o da önemli bir detay bizde de bir adet 11 ylık yeğen kişisi var onun kucağından onun kucağına gezerek bize oyuncaklık yapıyor :D
      Allah razı olsun hayırlı bayramlara erişelim inşallah. Aplan kurban olsun sana harçlık da veririm çuklata da :D

      Sil
  26. Yazının başında kıskandığımı itiraf ediyorum :) "vayy be nerelerde geziyorlar" dedim içinden ama sonrasında çok güldüm :) Hayaller güzeldir. Ben de her yaz Avrupa turuna katılacağım diyerek bekliyorum, sonrasında karadenizli olmanın kaçınılmaz sonucu olarak kendimi fındık bahçesinde buluyorum. Tek tesellim temiz hava almak olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zate n gidecek olsan ancak gelince yazarım valla biri haset eder orada ölür kalırım vatan toprağına hasret ölür giderim :DD
      Fındık bahçesi off hem zor hem güzel olsa gerek
      dip not:Karadenizlileri de çok severim

      Sil
  27. sosyal medya hesaplarım eklentisini nasıl eklediğin hakkında bir yazı yazabilir misin?

    YanıtlaSil
  28. İlk satırları okurken içimdeki troll perisi değneğini gün yüzüne çıkardı ve yazı bitiminde yorum baloncuğuna yazacağı şeyleri kafasında tasarlamaya başladı. Aslında trolleneceğini nereden bilebilirdi :D
    ''Sevgili Nabrut,
    Düzeniniz bozulmasın, mutluluğunuza gölge düşmesin diye yıllardır tek kelime dahi etmedim. Biliyorum gerçeği öğrendiğinde çok şaşıracaksın ama artık bu sırrı saklayabileceğimi sanmıyorum. Ben sevmediğin aile üyelerinin korkunç tezgahları yüzünden bir çöp misalı sokağa fırlatılan kız kardeşinim. Evet biz kardeşiz Nabrut. Siz ülke ülke gezerken, ben bir başıma hayata tutunmaya çalıştım. Evinizin bahçesinde kahvaltı ettiğiniz sabahlarda karnımın gurultuları eşliğinde izledim sizi. Sen bahçede blog yazarken gözüm hep üzerindeydi. Bir gün cesaritimi topladım ve sen ful konsantre yazını yazarken arkandan bloğunun linkine bakıp koşarak uzaklaştım. Sonra peçete satarak kazandığın paralarla kendime bir bilgisayar alıp üç yıl evvel blogunun izleyicisi oldum.
    Demem o ki... New York'a geçerken beni de aranıza alın. Yıllardır rüyalarımda ailemizin New York'ta harika bir bayram geçirdiği günleri görüyorum ve bu yaşıma kadar beni o rüyalar ayakta tuttu. Çok üzgünüm. Sana abla diyebilir miyim?'
    -Kardeşin Kırıntı Fıdıllıoğlu

    YanıtlaSil
  29. Gir gir okurum ben:))
    Bu arada nabrut şu türk yapımı dizilerin kore hayranlığına ne diyorsun merak ettim anam her tv başına geçtiğimde bi kore esintisi bırakın onlar yapsin siz yapmayın diyesim geliyor sence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk dizisi izlemediğim için, hatta genelde odamda olup tv yüzü de görmediğim için pek ilgi alanımda değil açıkçası :D

      Sil
    2. Bende her daim o pozisyondaki ama bayram olunca birsürü diziye gomilecegim deyipte oruc oruc kendimi serin salonda bulduğum için çok merak etmesemde tv başına geçtim ve gördüm berbattı... Tv den iyiki uzaklasmisim dedirtti tekrar baydi yani belki bilgin vardır dedim (:bir kore hayrani olarak:)

      Sil
  30. Yorumlara baktim da genelde arkadaslar yazinin basini okurken baya inanmislar :) niyese ben basliktan itibaren bu yazinin hayal ürünü oldugunu anlamistim :D hahah :D nabrut sen ailemizin kizisin ne isin var new yorklarda . Biz gidiyomuyuz ki? :D ahh nabrut ahh en buyuk sorunum bayram icin kiyafet alamamam henuz. Ramazan boyunca evden cikmadm. Iki gundur de carsilarda geziyorum. Bayramin ikinci gunu yakin akrabamizin da dugunu var. Ben giyecem? Sorunu aldi beni :( su an memleket disinda olasim var inan ki :(
    Nabrutum bu arada bayramini simdiden kutluyorum. Hayirli, huzurlu bayramlar. Rabbim tuttugumuz oruclari kabul etsin. Anneni tanimasam da selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte büyük problem burada ben New yORK'TA ne yapayım beni kaçırırlar falan değil mi :DD
      Sen bulamamışsın benim çıkıp bakacağım yer yok ama düğün falan deyince sen iyi ki buradayım dedim bi mutlu oldum :D
      Ben de senin ve aileni bayramını kutluyorum nice bayramlara beraber erişelim inşallah. bende aynı şekilde nasıl olsa beni tanıyorlar diye kocaman selam ve hürmetlerimi yolluyorum annene

      Sil
  31. Çok hüzünlü bir yazı oldu bu benim için :D ilk paragraf dedim , newyork vay bee, ikinciye geçince bir anorlamllik olduğunu anladım :D ben de baba beni gezmeye gönder diye yalbüvarıyorum bu sıralar , tatile gidizcez inşaallah ama ben kudüs , bosna ve fas'a gitmek istiyordum hatta babamın kuzeni gidcek ben bari onla gidyim dedim ama tabiki izin vermedi . Bana göre deniz tatillerine yüksek fiyatlar vermek yerine birkaç günlüğüne ucuz bilet bulut ayakların şişene kadar gezmek daha güzel ama işte gidemiyorum neden babam tek gitmeme asla izin vermez gerçi parada vermez ama olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok gençsin :) Biraz daha büyü emin ol izin verecekler. :) En azından benim için öyle oldu. Sana bir umut ışığı yakayım.
      Ben denizden nefret ediyorum ve bu ayakların şişene kadar gezmek olayında kesinlikle hemfikirim

      Sil
    2. İnanın yorum yapamadan duramadım ınan ben = aynı sen demek istiyorum bende ayaklarım sissin patlasın umrumda değil ama ankaradan uzaklaşıp il il köy köy şehir şehir ülke ülke gezmek istiyorum ama şöyle en guzelinden her ine her tarih her sokağa müzeye girip saatlerce orada zaman öldürebilirim çoook istiyorum ve nabrut abla(abla desem 22 yaşındayım) inşallah senin dediğin gibi olur vallahi para vermesinler garsonluk yapar paramı çıkarırım yeni yerler bol bol fotoğraf cekmeler ohh hayat bu işte saliha hanım inşallah seninle birgün o gezenler kervanına gireriz...:)))

      Sil
  32. herhalde aldığım en güzel yorumlardan bir tanesi. hiç unutmayacağım.
    açıkçası keşke senin gibi aklı başında olgun ve hanım efendi ama biraz da deli dolu bir kız kardeşim olsaydı. arkamı dayayacağım böyle biri olsaydı hayatım bambaşka olurdu diye düşünüyorum. Buraya üniversite okumaya gelsene :D
    Her daim destekçin kidari ajumma ablan Nabrut fıdıllıoğlu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok samimi söylüyorum önüme yüzlerce abla modeli koysalar senin sürümünü seçerdim. Yok yok sürüm olamaz ki, bu alemde sadece bir tane Nabrut var o da sensin. Amaa her ablaya bir Nabrut güncellemesi yapılabilir. Bir ablam olsaydı bunu yapmak için nereye başvurmam gerekiyorsa oraya başımı teslim edebilirdim fakat başımı da versem sanmıyorum abime öyle bir güncelleme yapabileceğimi :D
      Güzel düşüncelerin beni çok mutlu etti. Desteğini blog yazmaya çalışmaya başladığım günden beri hissediyorum ve yeri gelmişken teşekkürlerimi avuç avuç takdim ediyorum. Hemen yatay geçiş işlemlerime başlamaları için fakültemin öğrenci işlerine telefon açacağım. Kıbrıs'a en ucuz bileti hangi zamanlarda alabilirim? Enter :D

      Sil
    2. Çok utandım, canımsın. İnsanın gözü sadece güzel şeyleri görünce aklı güzele iyiye çalışınca böyle oluyor. Ben de gördüğün aslında sen de olan ^^
      İşe girince seni evlatlık alacağım :D söz :D
      O zman biletleri de ben hallederim sana sadece geçiş yapmak kalıyor.

      Sil
  33. çok sevindim New York'a yolcu olmana.Umarım bir gün bize de nasip olur.Bizde mersine gideceğiz inşallah.Bir ortak yönümüz varmış,ben de sevmiyorum denize girmeyi.Bizimkiler o kadar ısrar ediyor ki 'Neden girmiyorsun biliyorsun da?' falan diye.İnşallah habersizce arkamdan itmezler beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim umarım sen kısa zamanda sen de gidersin :D
      Ben giriyorum da gelmişken ayıp olmasın diye. ama o denizin kumu, falan beni öldürüyor.

      Sil
  34. Merhaba, kafamı kurcalayan birkaç durum var. Öncelikle sizin hoşgörülü tavrınızı çok beğendğimi söylemek istiyorum. Blogunuzu da severek takip ediyorum. Şimdi az önce floodunuzu okudum. Evet kore draması izleyenlerle alay edilmesi çok saçma, Kore dizisi izleyen kızlar hem korece öğreniyor, yeni bir kültüre aşina oluyor, hem de uluslararası arkadaşlar edinerek sosyalleşiyorlar. Bence boş boş izleyen tayfa değiller. Nice amerikan dizisi izleyen var, ama ingilizce öğrenme hevesi yok. Kdrama severlerin çoğu korece öğrenmeye çalışıp kendini geliştiriyor. Benim kafamı kurcalayan ise kore dizilerinin kültürümüze benzetilmesi. Yani benim gördüğüm deli gibi içki içmeleri, domuz eti yemeleri, evlilik öncesi ilişkilerin normal gösterilmesi bence islami hayat tarzına uymuyor hiç. Dizileri biraz daha mazbut olsa da Güney Kore sineması çok daha müstehcen ve tabusu yok. Bahsettiğim sanatsal filmler hem de. Dramalarda öpüşmeye çekinen aktrisleri, filmlerde daha cüretkar görebiliyorsunuz. Kdramaların cinselliği biraz ölçülü tutmaları belki tvde gösteriliyor olması olabilir. Bakıyorum kpop kliplerine, onlar da hep cinsellik dolu. Amerikan dizilerine göre daha tutucular evet ama sinema ve müzikte sınırları yok. O yüzden ben daha çok amerikan kültürüne benzetiyorum koreyi. Bize uzak sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öncelikle.
      Bu konu hakkında şunu söyleyebilirim;
      kpop dinlemiyorum o yüzden konuya hakim değilim.
      kültürümüze benzeyen büyüklere saygı eve terlikle girmemek vs. gibi benzerlik var hem de çok var o kesin bir hüküm.
      ama içki vesaire bahsettiğiniz konular bugün bizim dizilerimizde bile varken dini hasssasiyeti olmayan bir milletten ne bekleyebiliriz ki. En azından iki kız kardeşle birlikte olan adamlar izlemedik henüz ki biliyorsunuz böyle türk dizileri var.
      Yozlaşmak hususunda bizim onlardan altta kalır yanımız olduğunu düşünmüyorum ya hiç bunları izlemeyeceğiz ya da karşılaştırma yapmayacağz

      Sil
  35. Kabul edıyorum trollendım nabrut😄 Genelde oglum yapar bana bunu ama sen zaten kıbrısta olunca Newyork cokta uzak gelmedi bana takii koçiş kısmını okuyuncaya kadar 😁 Ama zaten sana heryer Ankara dimi şimdiden iyi bayramlar sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni trollediğim halde beni teselli ettiğin için teşekkür ediyorum hayırlı bayramlar :D

      Sil
  36. Ah. Kendimi düşündüm hadi akrabam vardı da beni çağırdı diyerek aklıma yek birşey geldi ben channel veya gucci den tek birşey alsam bütün param bitecekti.gerçi new York'a gidersem ek bi harçlık alırdım gibi 😄😄 ah Allah nasip ederse bu yıl 1 ay tatil yapıcam Nasıl para yetecek diye yakınıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bir Gucci 5 bin lira falan sen ona göre ayarlardın artık kendini :DDDDD
      Tatilde para su gibi gidiyor nasıl bitiyor bilmiyorum benim de 1 hafta bir tatilim olacak Otel yerine bankta yatıp paramı arttırsam diye düşünüyorum ahah :D

      Sil
  37. Geceden karar verilip sabahleyin haldır haldır paldır küldür hazırlanıp rotayı kütahya olarak belirlediğimiz yolculuğa çıktığımızda eşimin gideceğimiz akrabaya haber verme ihtiyacı bile hissetmediği anlaşılınca açtığımız telefon sonucu ev sahibinin başka bir ilde olduğunu öğrendikten sonra silifkeden yazlık oda ayarlamaya çalışıp -tabi ki- oradan da boyumuzun ölçüsünü alarak değerlendirdiğimiz bütün alternatifler de suya düşünce, dinlenmek için duraksadığımız bir mesire alanında içtiğimiz çaydan sonra tekrar paşa paşa evimize döndüğümüz çok enteresan bir günle kapanışı yaptık...bizim bayramın adı yorgunluk oldu ve şu anda neden yorulduğumuzu bile bilmiyorum.:)bu bayram yapamama anısını bir şekil unutup sineme çekebilirim belki ama -sağolasıcanın-ani süprizli yapısı buna imkan tanımıyor maalesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin hikayen benimkinden bile acıklı olmuş olsa da anı biriktirmiş olduğunu düşünerek teselli oluyorsundur :)

      Sil