Entertainer Yorum ve Replikleri

Entertainer nam-ı diğer DDandara dizisine Ji Sung için tereddütsüz başladım.



Dizinin konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiyi şuradan alabilirsiniz.

Dizi hakkındaki yorumumu bu sefer iki kısma ayıracağım;

1- Diziyi izlemelisiniz çünkü;
  • Ji Sung yine döktürmüş dersek klişe ama doğru bir tabir olur. Diziyi izlemiyorsunuz onu izliyorsunuz. Mesela Kill me Heal me'de hikaye ön plandayken burada odak noktası Ji Sung. Pırıl pırıl -korece söylersek banjjag banjjag 반짝 반짝 parlıyor.
  • Dizi başlamadan önce Hyeri ile aralarındaki yaş farkının bizi çok rahatsız edeceğini konuşmuştuk. Ama böyle bir rahatsızlık duymamıza gerek yokmuş. Çünkü ikili arasında böyle bir yakınlaşma neredeyse yok. Aşk var elbet ama bu Ji Sung'un Kidari Ajusshi yani Daddy Long Legs gösterilmesi ile tatlıya bağlanıyor. Peki bu dizi ve filmlerde sürekli karşımıza çıkan Daddy Long Legs nedir işte bu sorunun cevabını yarınki yazımda geniş geniş açıklayacağım.
  • Yeni bir grup kurma serüveni hikayeyi canlı tutuyor. Danddara grubu üyelerinin hepsi birbirinden şeker. 
  • Kang Min Hyuk gerek Heartstrings dizisinde gerek Heirs'te canlandırdığı sevimli, mıncırmalık çocuk rolünden cool delikanlı rolüne terfi etmişti. Rolünün hakkını da verdi.
  • Dizi müzikleri ve bunlardan birini Kang Min Hyuk'un seslendiriyor olması çok sevdiğim bir diğer unsurdu. Dizinin aşağıda değineceğim Ost'ları gayet güzeldi.
  • 13. bölüme kadar efsane bir dizi olmasa da sıkılmadan izledim.
2- Diziyi izlememelisiniz çünkü;
  • Lanse edildiği gibi romantik komedi değil. Komik evet, dram az çok var, daha çok haksızlık olayları ile mücadele edip bir grup kurmak isteyen bireylerin kendi içinde ayrı ayrı hikayeleri anlatılıyor. Romantik komedi sanıyorsanız izlemeyin.
  • Ji Sung ya da Kang Min Hyuk sevmiyorsanız izlemeyin.
  • Hyeri çok alık bir oyuncu ve gerçekten zaman zaman ekrana yumruk geçirtmek istetiyor. O kadar da kötü giydirmişler ki hiç bir elle tutulur tarafı yok.
  • 13.bölümden sonra 16. bölüme kadar biraz sıkılarak içime hafakanlar basarak izledim. 16. bölümden sonra ilave edilen 2 bölüm çok ama çok gereksizdi.

Sonuç: Her şeye rağmen grup üyelerinin sevimliliği ve Ji Sung'a olan sonsuz muhabbetim :) sayesinde ben severek izledim ve itiraf etmeliyim ki dizi bitince ortalama bir dizi olmasına rağmen çok üzüldüm. 

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Her zamanki gibi yazıyı okurken dinleyebilmeniz adına sevdiğim ostları ekliyorum.

Grubun çıkış parçasını önce sevmedim ama dinledikçe Kang Min Hyuk'un yumuşacık sesi ile çok sevdiğim bir parça oldu.

Kang Min Hyuk ile dizideki abisi rolünde Jo Bok Rae'nin düeti güzeldi. Hatta bence bu şarkıyı Jo Bok Rae daha güzel seslendirdi.



Ama en sevdiğim parça buydu şüphesiz!


Kang Min Hyuk'un olgun karakterini sevsem de Heirs'teki mıncırmalık karakterini tek geçerim.


Olgun Kang Min Hyuk part 1



Olgun Kang Min Hyuk part 2



Olgun Kang Min Hyuk part 3


Ablasının öz çıkmayışı süpriz oldu ama en büyük sürpriz ona aşık olmasıydı. Bu durum beni rahatsız etti.


Neyse ki sonunda tatlıya bağlandı yeni gelen bateristle aralarını yaptılar. Ha benim açımdan o tatlı baterist çocuğun okuluna dönmesi sinir bozucuydu oda ayrı bir durum.


Ve artık dizinin Ji Sung kısmına geliyorum.

İlk dakikadan şu repliği ile karakterini sevdirdi. Ahah!


Ukala dümbeleği hallerini; 
(Çevirmenlerimiz Laktikasit ve Sahael'in ellerine sağlık)


fedakar hallerini;


basketçi şapkası giydiği o sevimli hallerini;


Tedaviye muhtaç o kafası gidik hallerini;


O yaşına rağmen hala aşık olmamış bir adam karakterine bayıldım.


Bu arada bekar babayı da pek sevdim. Naif bir karakterdi. Özellikle çocuğunun annesi ile olan karşılaşması, ay yazarken tüylerim diken diken oldu gene. Hani en son ayrılırken çocuğunu sırtında taşıyordu, kadın gidiyordu çocuk anlayıp annem gitti mi diye ağlıyordu ya, işte o sahnede mahvoldum. Baba oğul ilişkileri de çok güzeldi. Fan toplantısında bir oğlu olduğunu açıklama sahnesi de epey etkilendiğim sahnelerdendi.

Hyeri ile Ji Sung ilişkisine gelirsek;
Ji Sung tek başına sahneleri kurtarmaya çalıştı. E konu Ji Sung olunca başarılı da oldu. Yine de şu alık kız karşısında böyle şahane tatlı bir adam rolünü üstlendiği için kendisini gönülden tebrik ediyorum.


Alık kız vakıası 2


Bu cüzdan sahnesini izlerken aklına It's Okay It's Love dizisi gelmeyen var mı?


It's Okay It's Love'daki sahne:


Romantik sahnelere gelmeden önce şu araba kullanmayı öğretme meselesinin tüm dünyada böyle olduğu gerçeğine acayip güldüm.




Şu aşağıdaki replikte birden sanki bana hitap ediyor gibi hissettim :D



Şu sahneyi görünce işte dedim, romantizm başlıyor. 



Sahnede Ji Sung kalp atışlarımızı hızlandırdı. Hyeri'ye rağmen.

Aslında Hyeri şurada bana bir ümit vermişti, ikisi olacak gibiydi. Yanlız Ji Sung'un mimiklerine hareketlerine odaklanın.




Dizinin kültü ise şemsiye sahneleri idi. Şemsiye ve yağmur klişesine şurada uzun uzun değinmiştim.




Bu sahne üzerine Kim Ha Neul'ün ıslanıp ablası sorunca benim şemsiyem yoktu diye cevap vermesi güzeldi.

Şemsiye üzerine girilen şu diyalog ile neyse daha fazla Ji Sung'a sulanmak istemiyorum, anladınız siz.




Bu sahnenin videosunu da aldım elbette.

dan2 paylaşan: nabrut1231

Genel olarak şu aşağıdaki video gibi Ji Sung'un kızın güzel olduğunu sürekli dile getirmesi hoştu. 


dan1 paylaşan: nabrut1231

Yukarıda meselenin Kidari Ajusshi'ye bağlandığından bahsetmiştim.



Judy kim, onu bekleyen ajusshisi kim?
Kidari Ajusshi Bekleyen Adam meselesi nedir? Hepsine yarın ayrıntılı bir şekilde değineceğim.




Hımm son olarak;
dizinin sonunda Kyle'nin evlatlık olması hikayesini komik ve saçma buldum. Bu söz yazarı amcanın giydiği pijamalara bayılıyorum. Hatta Alibaba'da ucuz fiyata satılıyor. Yeo Min-Joo'nun bir Chabol unni çıkması
sonucu verilen tepkiler çok sevimliydi, hoş bir detaydı. Senaristin daha önceki dizi ve filmlerinden yola çıkarak bunda da epeyce Ji Sung'u ağalatarak beni çok sinirlendirdi bunu da söylemeden bitiremeyeceğim.

Benim söyleyeceklerim bu kadar.
Söz sizde!


Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

40 Yorumlar

  1. ben seni hiç sevmedim ki ben ji sung ı sevdim (burada müzik giriyor) :P

    YanıtlaSil
  2. Başlarda çok ümitli başlamıştım bu diziye ama beklediğim gibi çok fazla sarmadı. Bölümler ya çok komikti ya çok dramdı. En etkileyen sahne Ha Neul un abisiyle düeti oldu.Hyeri gerçekten ilginç bir oyuncu.Başlarda oyuncu kadrosuna ısınamadığını düşünmüştüm sonra anladım ki kendisinde iş yokmuş. Diziyi ayakta tutanın band ve Suk Ho hyunglari oldugunu düşünüyorum.Yine bu güzel yazın için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılyorum. Ji Sung olmasaydı dizi vasat olurdu şimdi onun hatrına ortalama bir dizi oldu

      Sil
    2. ilk bölümün yarısına kadar vasat. haklısın ama . iyi durumda iken bir kaza ile dibe vurunca herkesin düşene vurması olayı gerçek haytata çok yaşanan ibretlik mesajlar veren bir konuya değinmesi. çabalamsı .beni çok etkiledi. üstelik diğer övgü ile bahsettiğiniz dizilerin çoğınu seyrettim. zevklerimiz farklı .mela en iyi tarihi dizi moon lover yerine sunkyunkwan scandalı daha iyiyidi... taınıtırken diğer zevklerin olabileceğini düşünerek eleştirin derim. genede teşkkürler tanıttığınız için. genede sizin beğenmediğiniz diilere özeliklle izleyeceğim. gailba ben seveceğim. .birde bu oyuncunun oynadığı defendant dizisi bana göre süperdi.

      Sil
  3. Bloğunu okumaya başlayalı uzun zaman olamadı ama geçen günki yazından sonra dedim yorum yapıyım madem herşeye :) başladığımdan beride tüm yazılarını okudum ^^ Eline emeğine sağlık :) Gerçekten hergün bakıyorum bloga yazı gelmiş mi diye ki birçok insanında istikrarla takip ettiğini düşünüyorum . Öyle dizi yorumundan önce bi duygu ifadesinde bulunayım dedim. Diziye gelecek olursak çok büyük umutlarla başladım Ji sung zaten efsane Hyerinin de Reply 88 deki performansından sonra . Zaten Min Hyuk sevimli şeker insan .Olayların ağır ağır gitmesi sürükleyiciliğinin olmayışı beni derin bi hüzne boğsada yazına katılaraktan Ji Sung için bide Min Hyuk'cuğum için (kalp kalp kalp :D ) izledim denilebilir.Biraz uzun oldu üzgünüm :) Benden büyük olduğunu da farkettim bu arada Türk filmi klişesi mi yapsam sana abla diyebilir miyim diye :D Şaka bi yana abla abi kavramını severim o yüzden dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi ettin^^ teşekkür ederim. mutlu oldum <3
      Aynı beklentilerle başlayıp aynı düşüncelerle izlemişiz diziyi. Bu açıdan aynı düşündüğümüze sevindim.
      Senden epey büyük olduğumu da tahmin ediyorum hatta genel olarak herkesten büyükmüş gibi hissediyorum şaka bir yana nasıl içinden geliyorsa öyle hitap edebilirsin. Bende abla kardeş ilişkisini daha çok sever ve samimi bulurum

      Sil
  4. İzlemeyecek olsam da Spoi kısmını okumadım :D Ve evet izlemeyi düşünmüyorum bu diziyi, Ji Sung'u çok sevsem de^^ Sen o kadar romantik sahne yok diyorsun ama ne bileyim hiç içimden gelmiyor izlemek. Belki daha sonra olabilir, dizisiz kalırsam eğer :D
    Ellerine sağlık, güzel bir yazı olmuş :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh yeterince Ji Sung sevmiyorsun bence ^^ yoksa duramazdın ayy dizi bitti diye nasıl üzgünüm sana anlatamam kaldı ki dizi iyi değildi yani

      Sil
  5. Aylarca diziyi bekleyip izledikten sonra kimseye öneremediğim bir yapım. Üzdü. Israrla izlemek isteyen olursa bence gelip bu başarılı yorumu okusunlar aksi zaman kaybı çünkü. Benim için diziyi katlanılabilir kılan tek şey canım Minhyuk 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de Ji Sung idi. İkisinden birinin ciddi bir fanı değilseniz katılıyorum zaman kaybı olabilir :)

      Sil
  6. Ben bu diziyi bilmiyordum. Ji Sung2un oynadığını öğrenince geriye kalanı spoiler olur diye okumadım. İzleyince tekrar yorum yapacağım ^^

    YanıtlaSil
  7. Dizi bence ortalamanın çok üstündeydi ve fakat mükemmel değildi. Yine de ben çok eğlenerek izledim. Çok sıcak bir hikayeydi. Oyuncular da çok sıcaktı. Ve her bir karakter gerçekten dolu dolu işlenmişti. İnsanın hepsini ayrı ayrı sevesi geldi. Tabi Ji sung hepsinden bir adım öndeydi.

    Dizi de beni rahatsız eden tek nokta "fazla iyi" olma haliydi. Bu kadar iyi olunmaz yani yuh dedirtti. Herkesi affet affet nereye kadar.

    Sonu ise tatmin ediciydi. Şemsiyeli sahnede çeviri farkı var galiba. Benim izlediğim sitede "ben bu kadar romantik kitapları okumam" diyordu. O da "Okumadıysan bu kadar romantik olduğunu nereden biliyorsun" demişti. Doğrusu ne bilmiyorum ama böylesi daha mı güzeldi ne :)

    Son olarak dizi de bir yeşilçam havası esiyordu sanki. Tek bir amaç uğruna birleşen birbirinden tamamen zıt ama birbirini çok seven bir grup insan. Yuva kokusu.. Bir tek Adile Naşit ve Minur Özkul eksikti, onlar da olsaydı tadından yenmezdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalamanın üzerinde diyorsun demek ^^
      Bak sen deyince katıldım hakikaten fazla iyi olan Ji Sung'u fazlaca sevdim oyyy :D
      Çeviri konusunda sana hep söylüyorum Yeppudaadan izle, yeppudaa yeppudaa :D Güzel olan değil doğru olan önemli ahaha :D
      Bu tarz çok dizi var. Türk amerikan ingiliz :D bir grup kurma mücadelesi içinde karakterlerin hayatları falan ama ben senin aksine dizinin ortalamada kaldığını düşünüyorum.
      Ya da en son another miss oh izledim ve şu an çıtam çok feci yükseldi :D o yüzden bu diziyi küçümsiyorum ahah :D

      Sil
    2. Belki de benim bu tarz dizilere olan sempatim nedeniyle böyle hissettim.. Another'î de izliyorum gerçekten güzel dizi.. Sadece geleceği görme mevzusu biraz askıda kaldı gibi. Bunun üzerine daha iyi bir kurgu yapılabilirdi.

      Sil
    3. Imm diziyi bitirmedim o yüzden şimdi gelecekle ilgili sonunda iyi bir yere bağlarlar diye umut etsem de kötü sonlara alışığım bir kore sever olarak bağışıklık kazandım :D

      Sil
  8. ve melly, hevelse ji sung'dan bir romantik komedi beklediği için, entertainer'ı bir türlü izleyemiyordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji Sung bir daha ne zaman dizi çeker 2017'ye. O zamana kadar onsuz nasıl yaşayacaksın aahah :D

      Sil
    2. romantik komedi bekleyenler için gaiba vasat . yukardaki yorumlardan anladığım kadarıyla . hayatta düşme kalkma dramını yaşayan kimse yok galiba..neyse acıyı çeken bilir.bence çok güzel bir dizi. yaşadıklarımı hatırlıyorum .

      Sil
  9. Nabrutcum şu diziyi bi elim gidip izleyemedim. Nedense başrolü çokça sevsem de hikaye bi ilgimi çekmedi msslesef. Sonra another mıss oh a başladım yaktı kavurdu her yeri son iki bölümü bitsin hemen izle yorumlarını çoook merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji SUng seviyorsan pişman olmazsın gibi geliyor ama sen bilirsin yine de :)
      İzledim tabii ki :D postu hafta sonuna gelir inşallah :D

      Sil
  10. Dizi bana fazlasıyla monoton geldi bu yüzden izlemeye çekindim açıkçası.Beni tereddüte düşüren ise Jisung'un olması.Fakat bu kız kurtaramaz sanki bu diziyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji Sung sevilmez mi? :) Onun olması sebebiyle izlemek istedim fakat bu kızı pek beğenemedim o yüzden çekiniyorum...

      Sil
    2. Anladım kız alık o konuda diyecek sözüm yok.

      Sil
  11. İzlemeyi düşündüğüm bir diziydi. Yazı da çok güzel olmuş ellerine sağlık!~

    YanıtlaSil
  12. Ben jisung ve minhyuk sevmeme rağmen bir kaç bölüm sabredebildim sadece , yazın sayesinde izlemediğim zaman neler olmuş öğrendim. Minhyuk 'un ablasına aşık olması çok rahatsız etti beni , her ne kadar öz kardeş olmasa da .Sonunda ortaya çıkan , bence çok eleştiriden dolayı çıkardılar. Replikler çok güzel bu arada. Bu kore dizlierinde de sürekli çıkıyor uzun bacaklı baba ilk reply de duymuştum galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yeterince sevmiyormuşsun haha :D Ben Ji Sung'a bayılarak izledim bazı bölümler nasıl bitti anlamadım ama dizi kötü mü evet :D
      Sanırım zaten eleiştiriden dolayı da çok romantik sahneler izlemedik haklısın.

      Sil
  13. Beni biliyorsun gerçi ama ses veriyorum :) 1. bölümden sonra bıraktım ve sanırım izlemeyeceğim. Sadece Ji Sung'un sahnelerini izleyebileceğim bir yer var mı acaba :p

    YanıtlaSil
  14. Yine çok güzel yazmışsın Nabrut Abla ellerine sağlık :) Ben bütün olumsuz yorumlara karşın yine de bi ümit başlamıştım diziye ama bende de bi hayal kırıklığı olmadı degil. Büyük bir ji sung hayrani olmama rağmen dizi boyunca hyerinin min hyuku secmesini istedim ben. Tamam ablasına aşık olması başta beni de rahatsız etmişti ama yine de çok güzel sevmedi mi kızı? Dizi boyunca min hyuka üzüldüm durdum ona üzülmekten hyeriyle ji sungun azıcık olan romantik sahnelerinden de etkilenemedim neyse en azından sonunu güzel bağladılar kimse üzülmeden bitti dizi.
    Bekar babayı ben de çok sevdim ogluyla olan tüm sahnelerinde gözlerim doldu o genç yaşında nasıl da güzel bi babaydı öyle.
    İyisiyle kötüsuyle hoş bi diziydi yine de ben sıkılmadan finali getirebildim Ji sung beyler sağolsun. Bizi çok bekletmeden şöyle tam bir romantik komediyle dönse de doya doya izlesek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tatlım.
      Kızı çok güzel sevse de ben min hyuk daha iyilerine layık diyorum :DDD
      Baba çok şekerdi ya diyecek söz bulamıyorum.
      Son kısımda ise sana katılıyorum bununla resmen bizimle dalga geçti biz romantiko istiyoruz :D

      Sil
  15. nabruut dizinin bittiğini bile anlamamıştım yazını görmesem :D diyorum heralde bayramdan dolayı çeviri yapmadılar 2 bölüm daha bekliyorum :D çinça berbat bir diziydi ji sunga bayılmama rağmen dizi ilerlemedi çok sıkıldım izlerken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani berbat diyemem açıkçası ama iyi bir dizi de değildi doğruya doğru :)

      Sil
  16. Selam, az önce bitirdim diziyi, yorumlarına katılıyorum, fazla drama vardı sanki deyilmi? Yani durumu anlıyorum amma sürekli ağladılar bazen sanki gerçekçi olmadı rol gereyi oldu gibime geliyor. Birde sen nerden izliyorsun dizileri? Replikler farklı ve açıkcası daha hoş buldum. Bide uzun zamandır yoksun sanırım? Şu kitab olayını anlatırsan sana duacı olurum☺️☺️☺️Lütfenn. Birde son bişey yorum yapmışken içimi boşaltayımş, dizi müziklerinin türkce altyazısını buldunmu sen? Tercümesini bilmeyi çok isterim☺️☺️

    YanıtlaSil
  17. Selam, az önce bitirdim diziyi, yorumlarına katılıyorum, fazla drama vardı sanki deyilmi? Yani durumu anlıyorum amma sürekli ağladılar bazen sanki gerçekçi olmadı rol gereyi oldu gibime geliyor. Birde sen nerden izliyorsun dizileri? Replikler farklı ve açıkcası daha hoş buldum. Bide uzun zamandır yoksun sanırım? Şu kitab olayını anlatırsan sana duacı olurum☺️☺️☺️Lütfenn. Birde son bişey yorum yapmışken içimi boşaltayımş, dizi müziklerinin türkce altyazısını buldunmu sen? Tercümesini bilmeyi çok isterim☺️☺️

    YanıtlaSil
  18. Selam, az önce bitirdim diziyi, yorumlarına katılıyorum, fazla drama vardı sanki deyilmi? Yani durumu anlıyorum amma sürekli ağladılar bazen sanki gerçekçi olmadı rol gereyi oldu gibime geliyor. Birde sen nerden izliyorsun dizileri? Replikler farklı ve açıkcası daha hoş buldum. Bide uzun zamandır yoksun sanırım? Şu kitab olayını anlatırsan sana duacı olurum☺️☺️☺️Lütfenn. Birde son bişey yorum yapmışken içimi boşaltayımş, dizi müziklerinin türkce altyazısını buldunmu sen? Tercümesini bilmeyi çok isterim☺️☺️

    YanıtlaSil