Bensiz gitme olur mu?

Bir insan modelini ele alacağımız sosyolojik inceleme yazısına girerken bu bahse mevzu olan insanların türünün tükenmesi canı gönülden diliyoruz.

İnceleyeceğimiz insan modelini kısaca; bensiz yapma, bensiz gitmeciler olarak tanımlayabiliriz.

İçine basın sözcüsü kaçmış halimden sıyrılarak devam edersem; herkesin bu tür arkadaşları vardır: bensiz gitme olur mu, bensiz yapma olur mu? diye başınızın etini yerler.

Bunların bazısı gerçekten sizinle olmak ister, beraber olmanın tadına varmak ister ve samimidirler. Bu kısım insanlar konumuzun haricinde kalıyorlar.

Benim bahsettiğim bensiz yapmacıların amacı onlardan bir adım öne geçmenizi istememeleridir. Onların yapmadığı bir şeyi, sizin yapmanızı istemezler. Onlar ki, her şeyi yapmalı, her yere gitmeli ve hiçbir şeyden eksik ya da geri kalmamalıdırlar. Aşırı yoğun (!) olan programlarından ötürü o anda sizinle gelemeyeceklerdir mesela ve derler ki; Kuşuuuuğğmm bensiz gitme olur mu, beraber gidelim.

E madem, tamam olur, dersiniz. Onu beklersiniz. Ona sizin haberdar ettiğiniz şeyi yapmayı ya da yine sizin haber verdiğiniz bir yere gitmeyi ertelersiniz. Aradan bir süre geçer. Hani falanca yere gidecektik ya, ne oldu, diye bir mesaj atarsınız.

Cevap gelir:

"Ayy kuşuuuğğmmm ben oraya falanca ile gittim bile."


O anda başınızı taşlara vurmakla kendinizi camdan atmak arasında kalır, ölmeyi mi sakat kalmayı tercih etsem diye düşünürsünüz.
Bazen sizin mesaj atmanıza bile gerek kalmaz. Laf arası beni bekle, bensiz gitme dedikleri yerlere çoktan bir başkası ile gittiklerini söylerler. Siz onun utanmazlığı karşısında hani beni bekle beraber gidelim demiştin diyemezsiniz bile, hayâ edersiniz çünkü.

Bu türler bir de çok üzülmüş gibi yaparlar. Aslında ile başlayan cümlelerle sizi yağlarlar, ballarlar. Zira yağcıdırlar da. Ama kanmayın ha! Yalan söylerler ve yine yaparlar. Zira amaçları bir şeyi sizden önce yapmış olmanın verdiği zafer hissini tatmaktır.

Ha, böyle zafer mi olur demeyin! Bu kıskanç ruhlu fesat insanların böyle adice zaferleri vardır. Dışarıdan çıtır çıtır nazik, her daim mütebessim görülmek, kendisinden kötülük gelmez gibi bir duruş sergilemek, hırslı ve kıskanç olduklarını gizlemek hem de ustalıkla gizlemek bu türlerin ortak özellikleridir.

Benim tavsiyem kimse için hayatınızı ertelemeyin.

Gitmek istediğiniz yere kimseyi beklemeden gidin, yapmak istediğinizi ertelemeden yapın!


Kimse sizden değerli değil.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Ay gerçekten öyle. Hislerime tercüman olan yazılar yazıyorsun hep Nabrut. Bu yüzden kimseyi takmayacağız. Dışarıdan kibirli, kendini beğenmiş görünmek pahasına kimseye yaklaşmadan... Umursamaz olacaksın. Böyle olunca gerçekten değerli ve sana iyi şeyler kazandıracak insanlar elek misali üstte kalıp kendini belli ediyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın aynı şeyleri düşünen insanları bulmak çok hoş.
      Katılıyorum öyle yaşamaya çalışıyorum. omuzlarımdaki yük kalkmış gibi hissediyorum

      Sil
  2. Ben bencil değildim beni bu hayat bencil eyledi.

    Ne yazık ki anlattığın insan modeline ek bir çok gıcık versiyonda piyasaya sürülmüş şahsiyet var ki ister istemez yalnızlaşıyor kendi kabuğuna çekilip kendin, kendini düşünür buluyorsun.

    "Sensiz gitmem, senle olunca her şey güzel" diyeceğimiz insanlarla karşılşmak ümidiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben eskiden iyi bir insandım ama insanlar beni kötü yaptı :D
      amin, amiiin..

      Sil
  3. Məndə bir də görşümüzün alınmadığı dostlarım var. Ən sevmədiyim. Sanki mən işsiz gücsüz insanam. Amma onlar işləri çox insan. -_- Mən uyğunlaşdırıb hər şeyi məndə görüşmək filan gün alınır deyirəm həmin insanlar var onlarda alınmır heç nədənsə. Bir də bunun mesajlara cavab yazmamaq qismi də var. Ən sevmədiyim. vaxtim olmayan vaxt bir tanıdığım ya dostum yazsa tez bir az sonra cavab yazacam deyirəm. Qarşıma özüm kimi dostlarım da çıxıb Şükür. Amma sırf sən dediyin kimi insanları da heç anlamıram ki.. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha evet! onlar o kadar önemli insanlar ki bizim ne işimiz olsun onları beklemekten başka :(
      Ne güzel senin gibi insanlarla karşılaşmak büyük bir lütuf.
      Allah muhabbetinizi daim etsin

      Sil
  4. oyy oyy dedirten tipler önüne taş koyan arkadaşcıklar olmamış oldurulamamış bir insanlık işte laf soksan anlamaz açık açık demeye senin dilin varmaz tuhaf acayip dediğin gibi tükensin bir an önce inşallah türleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymaaaa seni bağrıma basıp tüm kötülüklerden korumak istiyorum canım benim ya.
      amin. türleri tükenmese bile rastlaşmasınız umarım

      Sil
  5. ayyy sen anlattın ben sinir oldum burada evet ne yazık ki böyle karaktersizler var çevremizde!

    YanıtlaSil
  6. Inan o kadar çok az arkadaşım var ki benim hiç o kişilerle tanışmadım Allahtan çıkarmasın hep seçici olmuşumdur o konuda baktım olmuyor yarı yolda güzergâhımi değiştiriyorum rahatım Allaha şükür darısı sizler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Nabrutcum ınan arkadaşlarım oluyorlar ama bir bakiyorum yanımda yoklar benimle arkadaş olmak istemiyorlar galiba ben arayıp soruyorum sonra bir kere daha arıyorum üçuncusunde de arıyorum bakiyorum hep ben konuşmak istiyorum hep dar zamanlarinda geliyorlar bende arayıp sormuyorum Allahtan bana ona göre bir sabır vermiş gitse gidiyor bahane diyorum başı sıkışsada yine yaralandı oluyorum yanlış mi dogrumu bilmiyorum ama o yüzden çok arkadaşım yok dost diyebileceğim her an yanımda olanlar yetiyor...

      Sil