N.F Mobbing İddilarına Ne Cevap Verdi?

Şok şok şok! Nabrut’a da mobing*** yaptılar. Darpsız şiddet mağduru N.F yalnız bize konuştu: Mağdur kadın; gözyaşları içinde hayır, ben kariyer yapmak istiyorum, evlenip de işi bırakmak gibi bir düşüncem yok, lütfen bana iş verin, sözlerine yer verdiği röportajımızda bitkin görünüyordu.

3.sayfa haberlerini dinlediniz.
Şimdi sözü N.F’ye devrediyoruz.

******

Haberden de anlaşıldığı üzere iş arıyorum. Klişe bir mevzu sanırım. Etrafımda herkes işsiz, büyük çoğunluğu iş beğenmiyor, kalan çoğunluk zengin koca bekliyor, diğerleri ise çalışmak istemiyor. Geçenlerde bir iş görüşmesinin mağduru olarak bende sahalardaydım.

Bana iş verecek kişinin (daha doğrusu vermeye adaydı, hıh kendi kaybetti:) –kurumun genel müdürü oluyor- evlenirse, yetişmiş eleman bizi bırakırsa korkusu var.

Hâlbuki haklı. Evet, Mehmet Aslantuğ dese ki Arzum’u bıraktım gel evlenelim, evinin hanımı ol, bende şu an dört bir yanımı saran kariyer planlarımı bırakarak; olur Meğmeettt mazutuma para yetirebilirsen evleniriz, evin hanımı ve dahi her bi’ şeyi olurum, derim. Diyebilirim kendimde o potansiyeli görüyorum. 


Resmi görünce de kıyamadım yağğvv :) Tamam, Mehmet gelme, ben senin bana gelme ihtimalini sevdim zaten.
Mutlu ol.
Arivederçi. 
Ha bu yaşıma kadar Meğmeet Arzum’u bırakarak bana koşmadı, muadilini de bulamadım, bulmak da zor görünüyor diye bir açıklama yapamadığım sevgili müstakbel işverenlerime teessüf ediyorum. Erkeklerin askerlik sıkıntısı gibi kadınlarda da bekâr olmayı sıkıntı yapan işverenler var.

Neyse… Onurlu bir işsizim sonuç olarak. Olmadı evimiz tam da kavşağın kenarında ışıklar bize çok yakın. Alırım elime kovayı, cam silerim. Çok iyi para var. Part-time bile çalışabilirim. Gerçi Kıbrıs'ta dilenci yok, Suriyeli yok ve buna mukabil ışıklarda cam silen de yok. Bu işi Kıbrıs'ta başlatarak patentini alır, işveren bile olabilirim. Sorun şu ki; dilenciye bile alışık olmayan Kıbrıs halkının beni ve işimi bağrına basıp basmayacağı mevzusu.

Aman olmadı, Instagram’da bir butik hesabı açar, 50 liraya mal olan ürünleri 400 liraya satar, sizi kazıklarım. Bana iş mi yok. Peh!

En kötü senaryo ise naylon çorap kokulu gün ortamlarını seviyorum ben, hayatıma kaldığım “gün”lerden devam eder giderim.

*** Yazar burada Nurgül Yeşilçay’ın Erkan Petekkaya hakkında yaptığı mobbing iddiasına gönderme yapmaktadır.

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Selamun aleykum nabrutcum;
    Ya artik tevafugun bu kadaru bn de dun "gunlere kaldigim yerden devam kararini"aldim:) bugun de hocamla konusup uygulamaya gececegim ins;) tabi bir yandan da is arama durumum var. Bu arada dini yonde de yapmaya firsat bulamadigim seyleri yapmaya karar verdim.hakkimizda hayirlisi;)ben simdi okula giderim,gazamiz mubarek olsun:)dualarda bulusalim
    Anonimden bir kizce:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam. Sana dua edeyim inşallah hemen bir iş bul. belki melekler aynısı sana der benim için de böhüüü :D
      zor bir dönemdeyiz Allah yardımcımız olsun

      Sil
  2. ahah alemsin yahu nerden buluyorsun bu yazıları :D

    YanıtlaSil
  3. Ah, onurlu işsizlerden biri olarak bayıldım. Cam silecek eleman lazımsa hazırım patron! :D

    YanıtlaSil
  4. Harikasın!!! Düşüncelerine bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim uzun zamandır yorumlarına hasrettim ne iyi ettin ses vermekle ^^

      Sil
  5. Arivederçi :D
    Bekara iş vermek istemeyen işveren(okuyunca çok saçma oldu yazdığım :D ) mi olurmuş yaa, ev sahibi tadında patron :D Tabii onlar da haklı da kendilerince ama ne bileyim yaa komik geldi :D
    Seni kaldığın "gün"lerden devam ederken değil de, "çocuk da yaparım kariyer de" modun da görmek isterim Sayın Fıdıloğlu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıdıllıoğlu olarak iş bulunca söz koca da bulucam :DD

      Sil
  6. Arivederçi :D
    Bekar olana iş vermek istemeyen işveren(bu cümle de bir terslik var :D ) mi olurmuş? Ev sahibi tadında patron :D
    Gelecekte seni, kaldığın "gün"lerden devam ederken değil de "çocuk da yaparım kariyer de" modunda görmek isterim Sayın Fıdıloğlu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıdıllıoğlu olarak ilk hedefim iş bulmak sonra kariyer koca ve çocuk olarak devam edeceğim söz :D

      Sil
  7. Bu hayırlı gecede dilerim en güzel, en mutlu olacağın iş senin olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Herseyin vakti zamani var sabret. Benim bi arkadasim vardi gittigi yerde teyzeler bekarmisin diye soruyorlar derdi l. Kendince cozum yolu bulup parmagina yuzuk takip gezerdi :) biraz da olsa etkisi olmustu.. Hayirlisi olsun nabrut insallah istedigin bir yerde clisma firsatin olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acaba iş görüşmelerine alyansla mı gitsem diyeceğim ama cv maddelerinden biri medeni durum onu ne yapacağız :D

      Sil
  9. uzun zamandır yorum yazamadım gireyim bi keyifleneyim dedim (aslında vizelere çalışmaktan kaçıyor :D)
    bu yazıyı tam da düşündüğüm gibi keyiflenerek okudum..
    iş bulursun sıkıntı etme sorun işte değil eşte onu istediğin gibi bulamamakta :P
    tabi ki eşi bulduktan sonra bırakma ihtimalim var patğonn bey de çarp kapıyı çık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hanımefendi yokluğunuz hissediliyor :)
      eş kısmından geçtim ya evlilik benim harcım değil haha :D

      Sil
  10. Konudan alakasız ancak ben Erkan Petekkaya'nın mobbing yaptığını düşünüyorum.Bir şeyler açıklarsam Nurgül biter gibi iddiaları çok gereksizdi.Nurgül Yeşilçay bana kalırsa en iyisini yaptı o röportajı vererek, umarım iş bulursun ancak mezun olduğun bölüm ile alakalı iş imkanlarını bilmiyorum o sebeple yalnızca iyi şanslar dileyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben konuyu gülünç buluyorum o yüzden de burada tiye aldım :D
      teşekkür ederim. amin diyorum

      Sil
  11. Askerlik yapmayana iş verilmediğini biliyordum da bekarlara iş verilmediğini ilk defa duydum :) şu an şaşkınım .Dilerim gönlüne göre bir iş bulursun Allah yardımcın olsun:) Bu arada yüksek lisans yapıyordunuz sanırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şaşkınım inan :D
      Allah razı olsun. amin...
      evet yaptım mezun oldum.

      Sil
  12. hakkinda hayirlisi olsun canim, hayirli bir is bulursun insallah kendine. Naylon çorap kokulu gun yorumuna bittim haha :D

    YanıtlaSil
  13. cv deki medeni duruma bekar ve bekar kalacak mı yazmak gerek acaba :D
    NASIL BİR SEKTÖRSE ARTIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D Yaş itibarıyla ile çok evlenmelik durduğum için ve burası yurt dışı sayılıp Türkiyeye dönme ihtimalimi yüksek buldukları için bekarlığım büyük bir sorun :(

      Sil
  14. Evlenince de çocuk yoksa işe almayacaklar, hamilelik potansiyeliniz yüzünden. İŞ hayatında kadın olabilmek için hiç evlenmemek ya da hiç çocuk sahibi olmamak konusunda kesin ve net bir karar vermelisin.

    YanıtlaSil