Kadınsız Erkekler Okur Yorumu

Haruki Murakami’nin Ocak ayı gibi piyasaya çıkan son kitabının ismi Kadınsız Erkekler.

Kitap diğer Haruki kitaplarından farklı olarak kısa kısa toplam 7 öyküden oluşuyor.

Daha önce yazarın herhangi bir kitabını okuduysanız kendine has tarzı ile kaleme aldığı bu öyküler de diğerleri gibi buram buram Haruki Murakami kokuyor.

Yani; yalnızlık teması öne çıkıyor, hikâyeler erkek karakterlerin ağzından anlatılıyor, okurken duygular yakın ama karakterlere karşı bir mesafeniz var gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Yazarın acayip, gerçek ve sarsıcı tespitlerine karşı ona olan hayranlığınız artıyor. Kitabın satırlarının arkasında hep fon müziği çalıyor. İmkansızın şarkısında olduğu gibi yazar bu kitabında da müzik sevgisini hikayelere verdiği isimlerde, hikayelerin temalarında sıklıkla hissettiriyor.




Tüm bunlara rağmen yine yazar kendi tarzından ödün vermeyerek hikâyelerinin sonunu havada bırakıp eksikleri tamamlamak üzere okuyucusunun hayal gücüne güveniyor.

Kitaptan bazı öykülere bayıldım. Bazı öyküleri ise zorlanarak okudum. Öyküleri; geçmişinde ya da şimdi bir kadına hata yapıp sonrasında yalnızlığa mahkûm olan erkeklerle, bir kadının hatasının kurbanı olan yalnız erkeklerin iç hesaplaşmaları oluşturuyor diyebilirim.

 Genel itibarı ile en az sevdiğim Haruki kitabı olmakla beraber, sevmediğim bir kitap olduğunu asla söyleyemem. Çünkü yazarın tarzına bayılıyorum.

Daha önce Haruki Murakami’nin hiçbir kitabını okumadıysanız hemen herhangi bir kitabını alarak onun tarzını deneyimleyin. Kitabın sonunda ya ona hayran olup tüm kitaplarını da okumak isteyeceksiniz ya da onun kitaplarına bir daha el sürmeyeceksiniz. 

Tavsiyem hemen bir kitabını okuyarak tarafınızı seçmeniz, zira eğer seven tarafta yer alırsanız daha önce okumadığınız için üzüleceksiniz.

Yazarın diğer kitapları hakkındaki yorumlarım için:


Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Hiç Haruki Murakami okumadım...
    Nedense uzak duruyorum... Bilemedim yani :)
    Bu kitabı da duymuştum ve hatta öykülerinden başlamak daha mı kolay olur diye düşünmüştüm ama şimdi seni okuyunca vazgeçtim yine :)
    Başka bir kitabını göz koymaya çalışıyım en iyisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haruki bir dene diyorum o zaman. uzak durduğuna üzülebilirsin :)

      Sil
  2. Daha öncede kitap yorumlarını okudum ama 7 öyküden oluştuğunu bilmiyordum. Yine de Haruki Murakami olduğu için alacağım. :)

    YanıtlaSil
  3. Bende Kadınsız Erkekleri çok severek okudum. Üstelik bu kitabı yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve diğer kitaplarını da okumak istiyorum en kısa sürede. Yayın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitabını sevdi isen imkansızın şarkısını okuyunca deli olacaksın demektir ^^

      Sil
  4. Haruki Murakami japon mu :) daha önce hiç uzakdoğu kitabı okumadım desem ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her ülkenin yazarını okumaya çalışıyorum her ülkenin başka bir dünyası var. o yüzden Haruki'ye de bir şans vermelisin

      Sil
  5. Beklediğim yazı gelmişş, Murakami'nin Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında, Sahilde Kafka'yı okudum dili çok akıcı tam metroda okumalık.Bu kitabıni da en yakın zamanda okuyacağım.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi biraz geç oldu ama :)
      bundan önce imkansızın şarkısını mutlaka okumalısın diyorum ^^

      Sil
    2. Tamamdır listeme yazdım vizelerden sonra ilk okuyacağım bu olsun☺

      Sil
  6. Haruki Murakami çok farklı bir yazar durağan olaylar anlatarak, duygu derinliğini çok iyi yakalıyor.Bu kitabını okumadım ama okunacaklar listeme eklenecek sanırım :)

    YanıtlaSil
  7. Henüz okumadığım bir yazar, elimde bir kaç kitabı var.Yazar hakkında sendende olumlu yorum duyunca okumaya başlamalıyım diye karar verdim.

    YanıtlaSil
  8. Hehehehe ''okuyacağım kitaplar'' listemdeki bir kitabı okumuşsun.Çook sevindim .İyi bir tevafuk oldu bu .
    Tereddütlerim vardı bu yazarla ilgili fakat şimdi kesin okuyacağım .Kısa ve güzel hikayeleri olan kitaplara bayılırım ben .Okuyucunun hayal gücüne bırakıyorsa iyi .Okuyup okuyup acı çekerim güzelce.Hüzünlü şeyleri izleyip,okuyup kendime acı çektirtmeye bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa ne güzel bende mutlu oldum.
      acaba ne hissedeceksin okuyunca merak eidyorum

      Sil
  9. ben de hiç haruki okumayanlardanım ve açıkçası merak ettim en hit olandan başlayabilirim ;)
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Pekii nabrut Haruki'den bir kitap önersen ilk hangisini öneririsin? Sen böyle anlatınca bi merak ettim:D

    YanıtlaSil