Erkeklere Güven Olur mu?

2 hafta önce Pazartesi günü Ankara’ya gittim. Bu hafta başında ise döndüm. Denklik almak üzere tüm diplomalarımı YÖK’e teslim ettiğim için şu an diplomasız ve işsiz bir ev kızıyım. 

Akademisyen olmam için beni itekleyen, sempozyumlara katılmamı sağlayan ve bildiri hazırlatan hocamı hesaba katmaz, kulaklarımı tıkarsam hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum.

Yalan!

Ah bedbaht durumdayım sayın okuyucu!

Son durumumdan bahsedecek olursam tezimi verdim, yüksek lisans diplomamı aldım. Acilen iş bulması gereken ama ne yapacağını tam olarak ve hala karar verememiş bir zavallıyım. Tüm kadrolar açılmış beni beklemiyor elbette.

Mahalleli teyze mezun olduğumu da öğrendiği için ve yeni yaşımın bana verdiği yeni kazanımları da işin içine katarak evlen baskısını en kallavisinden hissettirdikleri bir dönemdeyim. İmdat! 



Kıbrıs’ta kalmak ve Ankara’ya dönmek konusunda çok fazla gelgitler yaşadığım bu zaman diliminde biliyorum ki; 

Evet, her şey olacağına varır.
Evet, yiyecek ekmeğim nerede ise orada olacağım.
Evet, su akar yolunu bulur.
Evet, biraz dua, biraz tevekkül ile sorunlarım çözülecek.

Lakin sayın okuyucu bunları bilmek uygulamak için kâfi bir neden oluşturmadığı için endişe içinde uykularımdan olduğum da bir gerçek.

Şimdi anlatamadığım diğer bütün sorunlarımı ise Ankara’da arkadaşlarıma anlatıp bol bol kafalarını şişirdiğim için biraz daha hafiflemiş hissediyorum.

Size demem o ki; öğrenci iseniz en güzel ve sorunsuz dönemlerinizde olduğunuzu unutmayın.
Mezun oldu iseniz 25 yaşını aşmadan zengin bir koca bularak evinizin kadını olunuz. :)
25’i geçti iseniz bir kez daha şansınızı deneyin, zengin koca kısmını halledemezseniz gelin beraber köprüye gidelim. 
Ama şu haberde olduğu gibi önce siz atlayın ki kaçmak için vaktim olsun. :)

Başlığın cevabı üstteki haberde!

Not: Bu süreçte yeni yazı var mı diye her gün bloğuma uğrayan herkese çok, çok, çok teşekkür ederim.
İyi ki varsınız...

Yorum Gönder

47 Yorumlar

  1. Ah şu evlen baskısı yok mu! Milletin işi gücü kalmamış sanki dünyaya evlenip, doğurmak için geliyorlar, hayır öyle kafada yaşayan insan çok. :D Ben hem okuyorum hem çalışıyorum. Yaşım henüz 23. Bir yengem var her geldiğinde anneme evlendir ne yapacaksın bunları diyor. O baskı zaten beni bir ara helak etti, artık tartışmaktan bıktım sayın yazar. :) Hayır yani sanki erkekler de kapıda kuyruk seni bekliyormuş gibi konuşmalar yok mu :D erkeğinden de değil bu devirde insanlar birbirine çok güvensiz.İş konusunda ise canını sıkma. Evet dua önemli ama uğraş da çok önemli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her evde bir cadı yenge oluyor sanırım fatmagül misal :D

      Sil
  2. Ya nabrut kardesim,ayni seyleri yasiyoruz desem?ben de Rabb im nasip ederse tezimi verecegim bu donem. Ama senin sorularin aynisi benim kafada da var.senin de dedigin gibi bn de biliyorum nasipte neyse o ama su kafir seytan basimdan ayrilmiyor.geceleri bn de zor uyuyor,sikintiyla uyaniyorum.kendim yetmezmis gibi bir de surekli cevremden "eeee mezun oluyorsun nerde calisacaksin" gibi sorularina ardindan bak "su da evlendi, bu da evlendi" cumleleriyle sosyal mesaj yagmuruna tutuluyorum.acikcasi bn de kararsizim.akademisyenlik yolu mmu yoksa ozel bir is mi?sanki herkes bana is veriyor;) ozel de calismak istesem basimin kapali ilacagi bamazimi kilabilcegim bir isi nasil bulacagim?Rabb im yardim etsin ins bize.yuregimizi ferahlatsin.bizim de sinavimiz bu galiba dunyada.neyse nabrutcum simdi bn okuluma gider kafamdaki sorularla bogusmaya devam ederim.Allah a emanet ol. Dualarda bulusalimm
    Anonimden bir kizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni ne kadar iyi anladığımı söylememe bilmem gerek var mı?
      Allah yolumuzu açık etsin ne deyim. düşün düşün çıkılacak bir iş değil...
      Dediğin gibi dualaşalım da melekler de bize dua etsin

      Sil
  3. Haberi okuyunca ne diyeceğimi şaşırdım 😔 nereye doğru gidiyoruz Allah 'im sen yardim et 😔😔🙏

    YanıtlaSil
  4. Erkeklere değil, toptan insana güven olmaz. Sadece tedbirini alacaksın. Malıyla, canıyla, ilmiyle, irfanıyla insanlara yardımcı olan bir erkek olsun. Ahlaklı ve edepli osun. Gözleri ışıltılı olsun. Göz ışıltısı kalbin nurudur.

    YanıtlaSil
  5. Haberi okuyunca şok oldum resmen yaa. Erkeklerin hepsinin aynı olmadığını ümit edebiliyorum sadece yoksa durum vahim :D
    Hakkında hayırlısı neyse o olur umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim hepimiz için inşallah.
      haber şaka gibi :(

      Sil
  6. yeni yazi varmi diyerek hergün bloga girenlerden biri de benim.iyi oldugunuza sevindim.bide, zengin koca bulmak herzaman olaylara cözüm getirmiyor.gencsiniz, hayatin tadini cikarin. sevgiler. hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman öncelikle çok teşekkür ediyorum. sonrasında ise zengin koca olayı işin espirisi. bazen ciddiye mi alınıyorum ne :)

      Sil
  7. 'Tabi ki olmaz.' diyerek okumaya başladım yazıya. Geleceğin korkutucu olduğu bir gerçek bence. Özellikle istediğimizi yapamadığımız bu hayatta ne yapacağımıza karar vermek işkence gibi. Keşke çevremizdeki insanlar ne yaparsak yapalım bizi yargılamasalar. Sana hayatında başarılar dilerim nabrutcum. Eh bu vesileyle günlerdir aklımda olan ilk yorumumu da attım. Başka birbirinden güzel ve beni gülümsetebilen yazılarında görüşmek üzere. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar öncelikle.
      çok teşekkür ediyorum hem başarı dileğin için hem de bu ilk yorumun için. daha fazla sohbet edelim böyle.

      Sil
    2. İnternetten uzak biri olarak bu cevabı bile yeni gördüm ve çok utanıyorum. :( Nabrut bloğunu uzun bir süredir takip ediyorum ve bayılarak okuyorum her yazıyı. Seninle sohbet etmek benim de çok hoşuma gider elbette.

      Sil
    3. bak sohbetimiz başladı bile. devam edelim arada ses et yine yazılarımın altında. yorumunu görmek mutlu eder ^^

      Sil
  8. Siz yine de erkeklere güvenin :)

    YanıtlaSil
  9. evet yaa gözlerim arar olmuştu senın yazılarını. Ankarada keyifli vakit geçirmişsindir her ne kadar kötü bir doneme denk gelsede :) Tez zamanda karar ver teyzeler ustunde kurşun dökmeye başlayacaklar yoksa :) :) hayırlısı olsun senin icin... bu arada habere üzüldüm ya gerçekten erkeklere guven olmaz biz kadınlar daha mı cesuruz onlardan . pisi pisine olmus gencecık kız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teyzeler konusunda haklısın bu kıza bir şey mi yaptılar kimseyi beğenmiyor gibi bir lakırdı dolaşıyor ki sonunda kendimi falcıda bulurum diye korkuyorum :DDDD
      bende özlemişim uzun zmandır konuşmuyoruz gibi hissettim şimdi böyle sohbet edince :)
      habere gelirsek maalesef çok üzücü.

      Sil
  10. Her gün uğrayanları unutmamışsın ya sevindirik oldum :P. Uzun sürdü yeni bir yazı ile geri dönmen .Hayırlısıyla bir mezun olsam ben de .Çok mutlu olacağım .İnşallah ileride istediğin yerde olursun duaların kabul olur .-Yazının görselindeki minnacık'ı ısırasım geldi yahu! nereden buluyorsun bu görselleri :P Alemsin valla :D -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her gün uğrayan o güzel insanlardan biri daha var burada çoook mutlu oldum ^^
      mezun olunca bizim gibi ne yapsam diye boş boş uzun yıllar geçirmeden hemen hayata atılırsın inşallah.
      görselim insanda ev kızı olma isteği uyandırıyor farkındayım :DDD

      Sil
  11. Su akar yolunu bulur, her şey olacağına varır... Rahatlaman için yeterli cümleler bence :) Benim hayat felsefemi yansıtır bu iki cümle. 25 yaşında daha lisans diplomasını almamış ama yüksek lisans planları yapan bir insanım ben, hayaın beni getirdiği noka bu. Yani her şey olacağına varır Nabrut bırak akışına, ne bir eksik ne bir fazla. Sen stres yapsan da yapmasan da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an bir ferahlama geldi. çok iyi hissettirdi yorumun.haklısın... dediklerini hayata geçirmeye çalışacağım

      Sil
  12. Yolunu dört gözle bekleyenlerden biri olarak.. Yazılarını nasıl özlemişim diyerek konuya gireyim :)
    En güzel meslek öğrencilik derlerdi inanmazdık, öyleymiş.. Sağda solda "evde kalcam been" naraları attığımdan zengin koca işi de yaş biraz. Adımın hakkını vermeyi düşünüyorum, hayırlısı olsun hakkımızda.
    Son olarak İnşallah en kısa zamanda hayalini kurduğun huzurlu günlere kavuşursun, en güzel dualarım seninle❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim :*
      belki zengin kocaların ecde kalmış kız fetişti vardır kim bilir :D

      Sil
  13. Heç məzun olmasaydıq kaşki :(( Dediyin kimi iş, evlilik nə zaman deyən tanışlar.. uniyə qayıtmaq istəyirəm. ;/

    YanıtlaSil
  14. 25 mi sınır bana 29 dediler :) kendimi görüyorum :) ales kpss doktora başvuruları düşündükçe ağlayasım geliyor

    YanıtlaSil
  15. Güzel yazmışsınız. Erkek milleti deyip geçmekte fayda var :)

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar. Sık sık uğrayanlardan biri daha. :D ki instagramdan takipte olmasam daha da bi meraklanırdım. Gezmek güzeldir, inşallah güzel vakit geçirmişsindir. Mezuniyetinin ardından uzun yıllar sonra evde bolca vakit geçirdiğimden olsa gerek son zamanlardaki paylaşımlarında beni anlatıyorsun galiba. (Tanışıyor muyuz bu arada?) Bu süreç insanı o kadar yıpratıyor ki etrafındaki herkese bir şeyleri açıklar durumda oluyorsun. Bazen anlayışla karşılanıyorsun bazen de... Neyse çoktan aştım bunları da. Teyzeler konusunda biraz şanslıyım. Ama sanırım çok uzun sürmez sessizlikleri. Sen demişsin ya su akar yolunu bulur diye. Ben de şunu severim "Olduğu kadar, olmadığı kader." Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar samimi bir yorum. teşekkür ederim.
      tanışmıyoruz galiba ama bir gün tanışırız inşallah :)
      ben de nezaman aştım desem baskı biraz daha şiddetleniyor nedense :D

      Sil
    2. İnşallah tanışırız bir gün.

      Ne kadar aştık desek de olmuyor bazen belki de kulak tıkamak lazım ya da hiç umursamamak. Olmuyor ama kitabın kıvrılan kenarını bile takarken. :)

      Sil
  17. Ekmek aslanın ağzında değil! Yani kesinlikle değil ama neresinde olduğu tartışılır. ...
    Eskisi gibi iş bulma kolaylığı kalmadı. Bizzat yaşayan birisi olarak söylüyorum ya iş iyi çalışanlar dengesiz ahlaksız patronlar...
    Yada dandik bir iş maaş vemriyorlar düzgünce hadi çalış çalışmak geliyorsa içinden...
    Neticede zengin koca olayını tuttum ben o da yok arkadaş nerde bütün kızlarkapmış hayatım :))
    Eee bu durumda bunalıma girme vakti ; )
    Canım benim umarım gönlünden geçeni Rabbim hayırsızsa bile hakkında hayırlı eylesin ve bi an evvel gerçekleşmesini nasip etsin. Melek kalpli nabrutcum benim 😚 öpücük bıraktım görülüyor mu ;) görülmüyorsa kocaman öpüyorum seni. Bu arada gençlerin ki cahillikten öte birşey değil Rabbim akıl fikir versin gençlere . Üzücü bi durum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel duların için teşekkür ederim kali güzel arkadaşım amin...
      iş konusunda ise öyle haklısın ki Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyim.

      Sil
  18. ben de 26 yaşında ailesi devlete kapak atma meraklısı ve bütün kardeşleri devlete kapak atmış bir kızım :) üzerimde müthiş bir baskı hissediyorum aynı zamanda çalışıp para kazanmaya ve kpssye çalışmaya çalışıyorum..işte tam da bu noktada evlilik kurtarıcı gibi geliyor :) ayrıca akışına bırakma konusunda fazlasıyla eksiğim sanırım... çok konuştum ama rahatladım.bu fırsatı verdiğin için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off evlenip kurtulsam mı ki bilemedim şimdi o kadar da kariyerim için çalışmıştım :D
      estağfirullah çok konuşan biri varsa her zaman ki gibi benim asıl siz sıkılmadan okuduğunuz için ben teşekkür edeim :D

      Sil
  19. Bir haftaligina yatili bir kursta olmasaydim her gün ugrardim da yine de ara ara ugruyodum bloguna. Ah nabrut ah bi sen bi abim valla kimle evleneceksiniz ne zaman olacak bilelim bi rahatliyalim cok hos olacak :) mahalleli teyze baskı acisindan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni boşver de evdeki abiler başa bela onlar biran önce evlensin bence de :DD

      Sil
  20. Dertler derya olmuş .. Sırf bunları düşündüğümden bitirmiyorum okulu uzadıkça uzadı inşallah bir kolayını bulursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul uzatamadım hep zamanında bitirdim lakin bende biri bitip diğerine başlayarak kaçtım :D

      Sil
  21. Öğrencilik en güzel meslek .Ücretsiz ama olsun:) Zor bir dönem.Allah aldığın kararlarlarda pişman ettirmesin ve en hayırlılarla karşılaştırsın deyivereyim ben de..Bu arada lovemeorleaveme nerelerde bilgin var mı? Özluyorum onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin çok teşekkür ederim^^
      twitterdan en son gördüğümde yeni bir kitap çıkarmıştı. sonra bir daha ses etmedi sanırım. bloğuna uzun zamandır uğramadım kapatmış mı?

      Sil