Trendeki Kız Okur Yorumu

Geçenlerde Ntv’deki edebiyat programında 2015’in en çok satan kitaplarından birinin Trendeki Kız olduğundan bahsedildi. 

Bende kitabı daha önce edinmeye çalışmış ama şuradaki yazımda anlattığım olayın sonrasına bir türlü almak da nasip olmamıştı.
Bir iki hafta önce okul kütüphanesinde görünce “sonunda benimsin” diyerek vezneye gittim.

Kitabın türü gerilim diye lanse edilse de çok gerildiğiniz bir konusu yok, kitabı merak uyandırıcı diye tanımlamak daha doğru olur. 



İşe trenle gidip gelen ve bu yolculukları esnasına tren camından insanların evini gözetleyen Rachel’ın bir gün bu takip ettiği evlerde yaşanan bir cinayete kısmen tanıklık etmesi üzerine başlayan bir hikaye. 

Kitabın çıkış noktası yani yolculuk esnasında gözetlediğimiz evlerin hikayeleri üzerine bir kitap yazma fikrini oldukça iyi bir kurgu olarak nitelendirebilirim. Yine roman 3 karakterin ağzından günlükten aktarılırmışçasına yazılmış ve bu üç karakterin geçişleri o kadar güzel, karakterler o kadar sağlam ve belirgin çizilmiş ki gerçekten 3 karakterde zihninizde tüm hatları ile canlanıyor. 
Hikâye güzel, son ana kadar katilin kim olduğu noktasında sizi tereddütte bırakmak için yazar elinden geleni yapmış, ama... 

Ama, aması şu ki; ben reklamının yapıldığı kadar şahane bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Ortalamanın üzerinde olduğunu kesinlikle kabul ediyorum, kitabı da sevdim. Lakin bu kadar çok reklamı yapılıp abartılmasa bazılarında antipati oluşturmaz, daha çok sevilir ve her kesim tarafından okunurdu diye düşünmeden edemiyorum.

Not: Kamu spotu kitap okumak için her anı değerlendirin. :)

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. hım gerçekten merak ettim

    YanıtlaSil
  2. Bende de var ve henüz elim okumak için gitmedi kendisine :)
    Ve kesinlikle haklısın , abartılı reklamlar beklentiyi yükseltip kitabın etkisini azaltıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen beklentilerini biraz normal tutarsan çok seversin diye düşünüyorum :)

      Sil
  3. Ben de bir-iki ay önce okudum bu kitabı ve dediğin gibi merak uyandırıcı kesinlikle daha doğru bir tabir. Merakla okudum sonuna kadar. Bu fikir Vizontele'deki Emin'in dediği gibi "Şerefsizim benim aklıma gelmişti!" :D Yolculuklarımda treni sık sık kullandığımdan hep evlerin önünden geçerken onlar için senaryolar yazardım. O yüzden belki de ya da hayatımın neredeyse her döneminde tren istasyonuna yakın olup tren sesleri duyduğumdan kitabı çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yolculuklarında evlerin içinden hikayeler çıkaran sadece Poul hawkins değil tabi :DD önce davranmalıydık :)

      Sil
  4. evet reklamı abartılan şeylerin ortak noktası bu sanrım

    YanıtlaSil
  5. Selamun aleykum Nabrutum :) pek yazamadim son zamanlar.Iyisindir Inshallah.Gun bugundur yazma zamani.Kitaplar sirasinda gorunce almishtim bende konusunu merek etmishdim.Hani bilmem nedendir bunu Emergency couple dizisi icin de yazmishtim alkole guclu bir nefretim oldugundan hani az miktar ve ya kabul edilesi bir shekilde alinmasi degil de her ani alkolle gozume sokarcasina bilmedigim tum alkol isimlerini cisimlerini istemedigim halde ogreniyorsam icimde o ogrendigim sheye karshi kirilganlik oluyor.Tamam kabul alkolik biri ama.Ichim daraldi her alkol konusu zamani yeter diyesim geldi.Bilmem anlata bildim mi.Oldum bittim degil,iste abartilarin altinda ortalamanin ustunde bir kitap.
    Sevgilerimle Saida Rashid

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam.
      evet seni görmek çok hoş oldu uzun zamandan sonra. evet beni de alkol konusu rahatsız etti yeter be dedim zaman zaman. aynı hissetmişiz demek ki.
      benden de sevigiler güzel kardeşim :*

      Sil
  6. Açıkcası çook merak ettiğim bir kitap, ama öyle cinayetti falan o tür şeylerden tırsarım :D Okumak konusunda kararsız kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korkacak bir durum yok. biri ölmüş ve kail aranıyor cinayetin ayrıntıları yok tırsma :D

      Sil
  7. Merhaba Nabrut'çum.kitabı okuyunca yorum yapıcam demiştim ama biraz geç kaldım sanırım.Baştan söyliyim kitabı beğenmedim. hatta yarısına kadar o kadar sıkıldım ki, çok övülen filmlere gitmediğim gibi çok övülen kitapları da okumama kararı aldım.Tren yolculuğu,alkol bağımlılığı o kadar uzatılmış sahnelerdi ki ben okurken sıkıldım.daha esrarengiz bir olay örgüsü falan bekliyordum herhalde.sonuç hüsran ama yine de bitirdiğime memnun oldum.katili de tahmin etmiştim bu arada.kendine iyi bak.biran önce çalışma hayatına atıl bence.okulu fazla uzatma.gerçek dünyayla tanış.(bunu 30 senedir çalışan birisi olarak söylüyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiylerin için teşekkür ediyrum. ^^
      kitaptaki o kısımlardan bir çok kişi rahatsız olmuş.

      Sil
  8. Merhaba Nabrut abla :)
    Tavsiyen üzerine aldım ve okudum ve söylediğin üzerine çok şişirilmiş durduğuna katılıyorum kitabın.Artık yeni çıkan kitaplarda her yazardan yorum görüyoruz haliyle insan artık inanmıyor (-.-)

    Romanın konusu çok güzeldi aslında sanki yazar üzerinde biraz daha çalışsaydı daha gizemli ve heyecanlı bir son verebilirdi.Ayrıca karakterlere de bir değer verilseydi en azından baş karaktere, daha memnun olurdum diye düşünmeden edemedim :3

    Yani Rachel dışındaki tüm karakterler çöp.Tom yolda yanlışıkla çarpan kadına asılacak sapıklıkta, Megan desen tedavi olması gerekiyordu erkenden hemde, Scott desen psikopat çıktı, Annie de güzel bir dayağı hakediyordu.Neyse efendim :D Sonuç olarak çerezlik bakımından güzel bir romanı merak ede ede okudum ama sürekli "keşke" daha iyi işlenseydi demeden edemedim.
    Şimdi gene öneri üzerine Markus Zusak'ın Hiç romanına başladım ve iyiii ki tavsiyeni almışım bitirince oradaki yazında görüşürüz :)

    çok teşekkür ederim <3 <3 kalpcikleeer <3

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar tatlım ^^
    Güzel bir roman çözümlemesi olmuş, ellerine sağlık.
    Yolda giderken evleri izlemek üzerine güzel kurgulu bir kitap olsa da okusak. :)

    Hiç konusunda yorumun ne olacak merakla bekliyorum.
    Kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil