Kore Dizilerindeki Gerçek Mekanlar

Benim için bir dizide mekan, giysiler, saç ve makyaj ve hatta teknolojik aletler gibi detaylar çok önemlidir.
Bir diziyi sırf kaliteli mekan, giysi seçimi gibi faktörlerden dolayı izleyip sevebileceğim gibi, tam aksi bir durumda diziyi izleyemediğim de vakidir. 
Şöyle ki; giysileri yüzünden tarihi dizileri sevmiyorum mesela.
Çünkü artık yaş kemale erip romantik komediler o kadar heyecan vermeyince mekanlar, giysiler, saç makyaj ve dahi oyuncular benim o diziyi izlemem için sebep oluşturuyor. Sırf hikaye beni diziye bağlamıyor, sıkılıyorum ve böyle benim göz zevkime hitap edecek unsurlar arıyorum.

Detayları da seviyorum biliyorsunuz. İşte dizilerde takip ettiğim detaylardan birisi de esas kızın odası seçilen mekanlar.
Odalara karşı farkındalığım ilk olarak kendi odamı dekore etmeye başladığım sırada başladı.
Sonrasında ise bu odalara bu kadar özenilmesi, en küçük detayların bile düşünülmesini görmemle devam etti.



The time we were not in love dizisinde Ha ji Won'un canlandırdığı karakterin odası benim için en unutulmaz mekanlardan biriydi. Hatta bir dekorasyon dergisinin kapağından fırlamış gibiydi. Bu odanın bir de arka tarafı vardı ki hem banyosu hem de çalışma masasının olduğu bu kısımdaki dantelli kum torbası wish list'imde! :)


Çünkü bizim Türk dizilerinde mekanlara hiç özenilmez ve sanki o dizideki o oda, salon vs. sanki bir mobilya mağazasının showroomu gibi ruhsuz olur. Bazen aksesuar bile koymaya zahmet edilmez.
Halbuki bir karakteri gerçekçi kılan yaşadığı mekanlardır. Mekanların gerçekliği ve karakterle bütünleşmesi arttıkça o karakterin gerçekliği de artar. Dizi daha sahici olur.

Jenny Juno filmindeki liseli kız konseptindeki oda ise şirinlik abidesiydi. Küçük bir not: Bu filmin başrol oyuncusu o liseli kız şu an Cheese in the trap dizisindeki Seul'un en yakın arkadaşı rolünde.


Filmin ertesinde bu küçük buzdolabından çok aradığımı, uzun zaman sonra Mudo'da gördüğümü büyük bir buzdolabı fiyatında olup almadığımı da hatırlıyorum.



İşte Kore dizilerinde de seçilen mekanlar o kadar sahici ki, karakterler de bizde gerçeklik duygusu uyandırıyor. Özellikle esas kızın odasında çekilen sahnelerde sahiden yaşayan bir genç kızın odasına girmişim gibi bir yakınlık oluşuyor.

Secret Love'da Hwang Eun Jung fakirdi, odası minikti, imkanları kısıtlıydı ama yine de ona çok şirin bir oda döşemeyi ihmal etmemişlerdi.


O yüzden uzun zamandır hem dekorosyan fikri olması açısından hem de bir gün sizlerle de paylaşırım düşüncesi ile dizilerden esas kızın yatak odaları görüntülerini biriktiriyordum.

Yine Hwang Eun Jung'un Full House dizisindeki patcwork tarzı nevresimini de pek beğenmiştim.



I need romance pencere önündeki oturma kısmı ile çok şirindi.



Let's eat'deki esas kızın evi ise odası, mutfağı ve oturma odası bir alan içinde olan ilginç ve sevimli mekanlardan biriydi.



Duvarsız aynı mekan içindeki evlerden birisini de Nine Travel'de görmüştük.


Diğer odalar:









Miss Korea (Çatı katı olması şahaneydi)


Sassy Go, Go'daki yurt odası.


En son ise Cheese in the trap. ( Dantel perde, teneke kutudan lamba benim favori aksesuarlarımdan oldu)


Benden şimdilik bu kadar. Sizin bu mekanlardan en beğendiğiniz ve unutamadığınız hangisi?


Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Benim için dizi bahane arka fonda olup bitenler şahanedir. Dış mekanlar ya da iç mekanlar.. Ayrıntılara çok dikkat ederim. Kore dizilerini izlerken istisnasız her dizide bir eşyaya hayran kalıyorum. Bence Kore Tarzı mobilya diye bir şey var. Yavaş yavaş bu tarz mobilyaları Türkiye'de de görmeye başladım. Fakat fiyatları çok uçuk oluyor genelde. Şimdilik sadece seyretmekle yetiniyorum. Allah nasip eder de bir evim olursa dekorasyonda uzak doğu izlerini barındıracak inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşımız kemale erdiği için böyle sanırım :D Kore tarzı mobilya ve moda da öyle. En kısa zamanda Allah nasip eder inşallah ^^

      Sil
  2. İzlemediğim diziler ama Sensory couple ve King of high school daki odalar çok güzel görünüyor. Sassy go, go daki yurt odası da çok güzel görünüyor ama mutfakta pişem yemeğin kokusu yatağa falan sinmez mi yaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek oda evler hem mutfak hem yatak odası hem televizyon var aynı mekanda ama koku siner mi dersen böyle yaşayanlar genelde dışarıdan söylüyor sanırım :D

      Sil
  3. Yaa cidden büyük buzdolabı fiyatında mı yıkıldım şuan ben olsa olsa 300 tl olur diyordum ama bulamama ihtimalimin daha yüksek olduğunu düşünüyordum :/ Neyse kalsın o zaman :)) Dizilerdeki dekorlara bayılıyorum bende konusu sarmasa bile dizinin mekanları , oyuncuların tarzı falan tutuyor beni izlemem için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ankamall mudo da görmüştüm kırmızı aynı böyle bir buzdolabı idi ama mudonun home kısmının ne denli pahalı olduğunu biliyorsun.

      Sil
  4. Yaa hepsi çok hoş ellerine sağlık ^^ Bende Cheese in trap'da ki esas kızımızın evini çok beğenmiştim. Hani böyle gecelere kadar ders çalışıyordu da sonra ordan hemen hoop yatağına yatıyordu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum ^^
      aynı şeyi düşünmüşüz yorulmadan sürünerek yer değiştirebiliyor insan :D

      Sil
  5. dekorasyon,moda,kore de almis basini gitmis.bu kadar detay,güzellik hollywood dizilerinde, filmlerinde bile yok.bende kore dizileriyle hasir nesir olmaya basladigimdan beri(yaklasik 1 yil)cok begeniyorum.özellikle secret garden deki kim joo woon un evi bence,efsane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o evin daha sonra müze gibi ziyaret edildiğini duymuştum ki evet hepimiz hayrandık o eve.

      Sil
  6. The time we were not in love dizisindeki odaya bayıldımmm^^ Ve evet tek odada herşeyin olması mükemmel, en beğendiğim ise Let's Eat olmuştu :) Yazı çok güzel olmuş, ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum ^^
      o odadan bende istiyorum ama hepimiz bayıldık sanırım

      Sil
  7. hepsi çok güzel,gülümseyerek ve severek okudum emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle çok haklısın bende tarihi veya yapım yılı en az 2009dan önce olanları izleyemiyorum :) dekorasyonada takılıyorum ama kıyafetler daha çok ilgimi çekiyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve seki yapımlardaki kıyafetler o eski moda pantolanlar falan seni çok rahtsız ediyordur eminim :D

      Sil
  9. hello kityli telefoooooooooooooooooooooooooooonn !!!! :D

    YanıtlaSil
  10. Benimde Çılgın Bediş'in odası aklıma geldi ve bende onun telefonunu beğenirdim :D Böyle ahizenin kabı şeffaftı yanlış hatırlamıyorsam içindeki mekanizması görünüyordu :DD

    Bir de Yeh ablanın ilk dizisi DP deki odası küçük ama çok şirindi bir yerde her zaman her yer her yerde olurdu ki odam olsa tam öyle olurdu :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hatırlayamadım bedişin odasını ama sadece özendiğimi hatırlıyorum :)
      yeh'in ilk dizisi dp ne olaki komşum :D ben neden kaçırdım onu :D

      Sil
    2. Seninde ilk kdraman Düşlerimin Prensi komşum uzun uzun yazmak zor geldi de :DD

      Sil
    3. aman tamam dp deyince jeton düşmedi :D dp deki saray odasını diyorsan dikiş makinası falan vardı of of ne şahaneydi. ama kendi evindeki beraber uyudukları odayı diyorsan onu pek hatırlayamadım sadece yeh'İn akan salyaları aklımda :D

      Sil
    4. Simdilerde Alisveris Krali Louis dizisindeki seonun odasi mukemmel hele o duvar kagitlariyla odaya verilen vintic goruntu gozum kaldi resmen :D
      D.S.K.

      Sil
    5. Ayyy çok merak ettim ama çeviri birikmeden izleyemem :D

      Sil
  11. çok sıcak ve samimi! ben de çok beğeniyorum. she was pretty dizisinde kızların evinin dıştan görünüşü de acayip şirindi :)

    YanıtlaSil
  12. favorim tabi ki ha ji won un odası çok tatlı ve farklıydı
    ha ji won demişken secret garden da hyun bin in evi ve üst kattaki oda da ilginçti
    değişik mimarileri var seviyorum bu konudaki yaratıcılıklarını da..
    Her Lovely Heels i izlemedim ama çok hoş bi odaymış iç açıcı ferah..

    benim odamı da gören ay ne kadar tatlı der tatlılığı 5.5 mt2 kare olmasından kaynaklanıyor bence :)
    ama o küçücük odaya yerleştirdiklerimi görsen evden taşınırken en fazla benim odadan eşya çıkabilir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salon solomanje mi öyle bir şey diyorlar hyun bin evi tarzı birbiri içindeki mekanlara bende seviyorum birde gretest love da vardı benzer bir ev hatırlarsan.
      öyle küçük odaları tıkış tıkış ama düzenli yapmak da çok hoş gerçekten çok tatlıdır eminim. bir gece ansızın gelebilirim :DDDD

      Sil
  13. Madame Antoine'de kafe ve kızın evi çok tatliydi. Bide aklima I Need Romance3'deki ev geldi o da çok sirindi ^^

    YanıtlaSil
  14. yazını okuyunca ne az dizi izlemişim dedim gsöterdiğin çoğu diziiyi izlemedim çünkü ama sassy go go daki yurt odasına bayılmıştım bende öyle yurt odası mı olur ya ama cidden odaları çok güzel ya bir de kore de bu yatak mutfak banyolu tek odalar dikkatimi çekiyor öyle kiralayabiliyorlar falan türkiye de böyle odalar daha yeni yapılmaya başlandı aslında tek kalan bir öğrenci ve bekar için çok mantıklı yerler.

    YanıtlaSil
  15. Tam aradığım yazı sana çook teşekkürler kocaman sevgiler.Benim en çok hoşuma giden oda Exo next door web dramasinda ki esas kızın odasiydi 14 yaşındayım ve kızın odası tam bana göre döşenmiş gibiydi o çatı katı koca koca pelus oyuncaklar onun sayesinde odamı yeniden dekore etme kararı aldım ve bu yazı ile aşk yaşıyorum şu an cidden çook teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek ^^ İşine yaramasına fikir vermesine sevindim. Hem öyle çok pahalı olmayacak kendi kendine yapabileceğin fikirler var. umarım hayalindeki bir odan olur.
      sevgiler

      Sil