Dolce Gabbana'nın Şahane Tesettür Koleksiyonu

Dolce&Gabbana orta-doğu piyasası için abaya ve baş örtüsündan oluşan bir koleksiyon hazırladı. 
Bir başka deyişle gay çiftimiz Dolce ve Gabbana tesettüre de el attı. Hatta Gabbana Instagram hesabında orta-doğunun kendisini büyülediğini söyledi. 



Zengin Arap kadınlarından kazanacakları milyonları düşününce büyülenmemesi mümkün değil tabii. Bu koleksiyon orta-doğu için hazırlanmış olsa da 2015 yılında muhafazakar giyime harcadığı bütçe ile orta-doğuyu geçen Türkiye'de de satılmalı diye düşünüyorum. Orta-doğu ile yetinmeyerek biraz da bizi kazıklayabilirler. 



Çünkü kendi adıma koleksiyona bakarken ağzımın sularının aktığını söylemeliyim. Bayıldım.


Gerçi koleksiyon Ekim ayında satışa sunulacak. O zamana kadar bizim çok özgün (!) şahane hot couture butiklerimizin şimdiden bunları taklit etmeye başlayacağını tahmin ediyorum.


Zaten Dolce&Gabbana markasının çakmasının el attığı ürün yelpazesinin orijinalini aştığını düşünürsek çok beklenmedik bir durum değil.


Şimdilerde tesettür adı altında satılan belden oturan pardösüleri, diz üzerinde biten tunikleri düşündüğümüzde bu koleksiyonu tesettür açısından da hoş bulmamak elde değil. 

695 dolar ile 7 bin dolar arasında değişen fiyatları ile bu koleksiyon hakkında sizin düşüncelerinizi neler?

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. fiyatı hariç beğendim :) ama dediğiniz gibi bizim özgün mü özgün hot couture butiklerimiz de taklitlerini mutlaka buluruz :)

    YanıtlaSil
  2. Dikkat çekici ise tesettür değildir ki sevgili Nabrutum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence bunlar şu an piyasda olan tüm tesettür ürünlerinden en az dikkat çekici olanlar :D

      Sil
    2. Bilmiyorum canım az veya çok ..tesettür hassas ve ince bi konudur.

      Sil
  3. Zamanında hatırlıyorum da tesettür kıyafet bulamazdık. Bulsakta çok zorlanırdık. Bursada o zamanlar sadece Tekbir Giyim ve İclal Tesettür vardı. İclalde ferace Tekbirde tunik pantolon takımları bulabiliyorduk. Eşarpçılar sadece Koza Handaydı. Fiyatları yüksekti zamanına göre ama bulmak zordu. Şimdi çok şükür her yerde var ve istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz gerek internetten gerek avmlerden. Ama amacına hizmet etmekten ziyade yolunacak kaz arayışı içerisine girdiğini düşünüyorum tesettür mağazalarının. Bazı elbiseler, mantolar, feraceler hakediyor olsa bile çok düz sıradan ürünler bile fahiş fiyata satılıyor.

    D&G nin tasarımları gerçekten çok güzel olmuş. Bizim özgün tasarımcılarımız kendilerinden bir parça katarak kopyalayacaklardır :) Ama ne yazıkki benim alabileceğim fiyatta olacağını sanmıyorum yine. Ve annemi yavaş yavaş sıkıştırmaya başlamalıyım dikmeye başlamak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde dikebilecek biri varsa daha ne olsun^^
      Eskiden gerçekten çok sıkıntılı idi şimdi ise çok pahalı :)

      Sil
  4. Hepsi çok göz alıcı.Tesettürün amacına aykırı.Belki de amacı tesettüre muhalefettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunların bu kadar göz alıcı olması hem mankenlerin fiziklerinden hemde çekim tekniklerinden bence özellikle siyah olanlar tesettüre gayet uygun hatta şu an piyasada olan çoğu tesettür kıyafetinden çok daha tesettüre uygunlar.

      Sil
  5. Hepsi çok güzel göz alıcı ve bende bayıldım diyebilirim lakin tesettür modası almış başını gidiyor,tesettürsüz tesettürlüler gittikçe çoğalıyor.
    İkinci resimdeki ucundan görünen dantelli taytları alalede bir şekilde ve üçüncü resimdeki içindekini olduğu gibi gösteren feraceleri envai çeşit göreceğiz demek oluyor bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın evet ama tayt giyen tesettürlüler hayatımıza çoktan girdi zaten :D bunu senin nasıl kullandığın çok önemli. uzun bir etek yada ol paça bir kumaş pantalonla kullandığında tesettür mağazalarında satılan çoğu üründen çok daha tesettürlü olduklarını düşünüyorum :)

      Sil
  6. baĞzııı parçalar güzel

    YanıtlaSil
  7. Evet bu sene de dantellerin ön planda olacağını öğrenmiş olduk :) Ne diyelim Dolce&Gabbana bizim üzerimizden iyi kazanıyor :)

    YanıtlaSil
  8. En alttaki ve en üsttekine bayıldım..Çok zarif görünüyorlar.
    Gerçi takip ettiğim ortadoğulu tasarımcıların ürünlerine benziyor bir tık ama bunlar da çok başka bişi olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet abayalar hep birbirine benziyor illaki lakin bunların dediğin gibi kaliteli bir duruşu var.

      Sil
  9. ALLAH neyi emrediyorsa o diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abayalar Allah'ın emrine çok uygun diuyorum bende :)

      Sil
    2. Evet ben kullanıyorum ve feci rahat :D.

      Sil
  10. İlk kombine tek kelime ile bayıldımmm

    YanıtlaSil
  11. güzeller,hele benim gibi herşeyine dantel ekleyen birisi için ilham verici.e o zaman butikçilerimiz bi zahmet hemencecik kopyalasınlar da alalm canım :) yoksa ancak bakarız orjinaline

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten çok guzellee bayildim. Ama babam petrol ağası olmadigi icin fotolarina bakmakla yetinirim :) zaten o kadar parayi bir kiyafete vermeye de gönlüm el vermez. Kıyafetlerdeki kol detayi dikkatimi cekti. Hoş ve zarif olmuş. Bileğin gorunmemesi için iyi düşünülmüş bir detay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abayaların genelinde o detay var ve raflara uzanırken şahane oluyor ^^

      Sil
  13. Harikaymış valla çok beğendim gerçekten alınası şeyler. Blogunuza da bayıldım bu arada. Harika! Ziyaretçiniz çok olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum...
      alınası zor aynı zamanda :)

      Sil