Sizin evinizde de bu çekmecelerden var mı?

Taşınma esnasındaki sefil halleri acaba sadece Türkler mi yaşıyor, o havalı Amerikanlar taşınmıyor mu? 
Onlar ev değiştireceği zaman bütün eşyalarını ardında mı bırakıyor gibi düşünceler içindeyim.

Yani benim gibi prenses ruhlu bir insanı o kutuları taşırken görseydiniz muhtemelen ağlar, nereden nereye, Allah düşürmesin gibi cümleler kurardınız. Kutuları taşırken hayalimdeki kuyruğuma -tuvaletimin kuyruğu- basmamak için ne mücadeleler verdim bir ben biliyorum. :) Ruhum ezildi resmen!
Kutuları neden sen taşıdın, normalde taşıma şirketleri taşıyor gibi soru işaretleri hasıl olduysa sorunun cevabını başka bir yazıda anlatayım.

Avrupalılar ve dahi Amerikalılar bize sundukları kadar havalılarsa ve yine Batı hayranı özenti takımının sandığı kadar üstün yaşayış standartlarına sahiplerse asla ama asla taşınmak gibi bir rezil durumun içine girdikleri sanmıyorum.

Mesela evlerinde, hiç kimseye ait olmadığı gibi hiçbir yeri de olmayan, atsan atılmayan, satsan satılmayan eşyaların bulunduğu ıvır zıvır çekmeceleri var mı, merak ediyorum. Kendilerini bize pazarladıkları kadar şahane insanlarsa muhtemelen yoktur.
Taşınmak iyi, güzel, hoş, paketleme işleri biraz zorlu ama en fena kısım işte bu ıvır zıvır çekmecelerini toparlamak.


alıntıdır

Ivır zıvır çekmeceleri nedir?

Bir kere bu çekmecedeki şeyler “özellikle” bir kimseye ait değildir. Ortak kullanılan ya da kimin olduğu bilinmeyen parçalarla doludur.

Öyle bir çekmecedir ki;  lazım olursa diye saklanan ama senelerdir asla lazım olmayan şeyleri bünyesinde barındırır.

Öyle bir çekmecedir ki; evin bireyleri, etrafta olup da nereye koyacaklarını bilemedikleri ama ortadan kaldırmaları gereken şeyleri bu çekmeceye tabiri caizse tıkıştırırlar.

Aslında cankurtaran görevi gören bu çekmeceler taşınırken başa beladır. Hazır taşınırken şu çekmecedekileri tasnif edeyim deseniz başarılı olamazsınız çünkü içindeki şeylerin gerçekte hiçbir yeri yoktur. Bu tasnif esnasında en fazla uzun zamandır kayıp olan eşyalarınızı bulur ve “aaa bu, burada mıymış” dersiniz.

Boş ve dolu olanları karışmış piller, kime ve hangi elbiseye ait olduğu bilinmeyen düğmeler, neyin oldu bilinmeyen çiviler, tel tokalar, 10 kuruşluk bozukluklar, -belki lazım olur diye atılmayan- çikolata kutusunun kurdelesi gibi sonunu getiremeyeceğim anlamsız birçok şey bu çekmecenin olası sakinleridir.

Bu çekmecelerdeki yaşanmışlık çiftlerin evlilik süresinin uzunluğuna göre azalıp çoğalmakla beraber yeni çiftlerde çekmecelerin sakinleri gayet azken benim anne ve babam gibi 30 yılı çoktan devirmiş çiftlerde çekmece yerini çekmece”ler”e bırakabiliyor.

Yazıyı buraya kadar getirdim ama şu an en çok neden korkuyorum biliyor musunuz?

Biri çıkıp da "bizde böyle bir çekmece yok, o sizin dağınıklığınız," diyecek diye. Hahah!

Yorum Gönder

52 Yorumlar

  1. ahahahaaa :))
    En azından ben öyle birşey söylemeyeceğim... Ben de çekmecelerrrr, kutulaaarrrr durumu var çünkü :))
    Allahtan ufukta herhangi bir taşınma planı yada hayali yok :)
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şanslınız o zaman çünkü biz birde bunları bir kaç yıla ülkeler arası taşıyacağız :D

      Sil
  2. hahahaafsdskj çok güldüm nabrut bizim evde yok böyle bir şey.ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. o sizin dağınıklığınız kesinlikle
    demeyi çok isterdim tabiki de :D bir de babam tamir işlerinden falan anladığı için en basitinden bizde sebebi: parçaları lazım olur da kullanılır diye duran ve kimsenin de atmadığı asla atmayacağı bozuk kalemler bile var.bazen o çekmeceleri görünce birden bağırasım geliyor, bağırıyorum :))) bi de şu var biri bir eşya ararken ev sakinlerine sorduğunda yerini bilmiyorlarsa orada kesinlikle yoksa bile o çekmecelere yönlendirirler gayriihtiyari .anlamışsındır ne demek istediğimi. ay çok uzun oldu :) hadi grş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir an korktum ciddi sanıp haha :DD
      o bozuk kalemleri neden atmıyoruz acaba :D anlamam mı hep yaşıyorum..
      sevgiler

      Sil
  3. valla hiç korkma, bizde sürüsüne bereket onlardan. benimkiler 35 seneyi geride bıraktılar, yüz tane ev değiştirdik ama o çekmeceler hep bir şekilde bizimle geldi. hatta ben arada sırada stres atmak için oturup düzeltirim onların içini. eski evlerin anahtarları falan bile durur bizimkilerde. bir de o çekmecelere sığamama durumu var, bizim koltukların altı da o ıvır zıvırlarla dolu mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok doğru tespit birde anahtarlar var nereye ait olduğu asla bilinmeyen ya da unutulan :D
      kanepenin altlarından ayrı bir yazı bile çıkabilir :D

      Sil
  4. kimse inkar etmesin bence, o cekmece herkeslerde mevcut :) dedigin gibi atsan atilmaz satsan satilmaz esyalarla dolu :))

    Benim Bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. :D :D
    seni gidi dağınık.. piss... seni..
    sen çekmeceyle kurtuluyor musun.. bizde oda olurdu. düşün.
    her taşınmada azalırdı ama yine birikirdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden böyle oluyor evlenince durumun nasıl? çekemece doldurmaya başladın mı peki :D

      Sil
  6. var var bizde var hatta çekmeceler
    2 tane yani bayılırım bunlara rahmetli annemin evine gitsem bir göz atardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh bak anneanne evindeki çekmeceler mis gibi sandıkta kokar. araklanacak şeylerde bulunabilir hatta :D

      Sil
  7. "bizde böyle bir çekmece yok, o sizin dağınıklığınız,"
    Kiminlerin yokmuş ya!
    Bizim çekmecelerde bir ben yokum. Kullanılmayan telefonların sarj aletleri, boyu kadar çocuğu olanların düğün davetiyeleri, nikah şekerleri, kınalları. Belki kitap ayraçı yapılır diye saklanan kıyafet etiketleri ve daha niceleri.
    Özetle bizim evi pislik götürüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir an çok korktum ya yapmayın böyle şakalar :DD
      son cümleye çok gülmekle beraber bahsettiğin tüm şeyleri bizde biriktiyoruz :D

      Sil
  8. Hayır bizde de var yalnız değilsin komşum :DD

    Bir de bizim çekmecenin içi görseldeki kadar düzenli değil. Yarım saat başında oyalanıyor insan aradığını bulabilmek için :P Alınan kalemler, düğmeler, not defteri küçük el fenerleri ohoo neler neler. Yani lafın özü yalnız değilsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o görsel zaten temsili yoksaaaa çekmecenin halini görme yani :D

      Sil
  9. Ahahhaa valla bizde de var ;):):))

    YanıtlaSil
  10. Annem her büyük temizlikte (senede en az 3 temizlik) bi ton şey atmasina rağmen içini rahatlatayim canim evet bizde de var bu cekmecelerden ;) ve gerçekten saçma sapan şeylerle dolu allahtan taşınma gibi bi durumumuz yok yoksa eyvahlar olsun yani😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anne imiş. demek evinden bir şeyler atabilen anneler de var ha :D

      Sil
    2. Sen ne diyorsun :) Sana son olayi anlatayim tv bozuldu bizde müzik setindeki radyoya sardik bu ara ama radyonun yepyeni kumandasi ortalikta yok evin altini üstüne getirdim ama yok başta da anneme "anne son temizlikte atmış olmayasin" dedim kadin itiraz etti neyse sonuçta kabul etti ki onu da atmış ki daha neler neler atmadi :/ ben bi temizlikten sonra kendimi çöp kutusunun yaninda bulmaktan korkuyorum 😂:D

      Sil
  11. Ev taşımak kadar beter bela bir şey yok. 22 senede 14 kere taşındık ve o her bulduğumuzu attığımız dolaptan, çekmeceden her şey çıkıyor. Ve biz her taşınmada evdeki eşyaların resmen yarısını atıyoruz ama yeni eve yerleşirken yine bir çekmeceye dolaba ya da direkt kolinin içine ıvır zıvır bunun yeri yok diye bir sürü şey koyuyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz bizi geçmişsiniz 14 taşınma of ki of!
      attıkça fazlalaşıyor sanki bu çekmeceler :D

      Sil
  12. Sonuna bayıldım hahaha :) Bizde öyle bir çekmece var. Bakalım cidden öyle çıkacak mı? :)

    YanıtlaSil
  13. Sonuna bayıldım hahaha :) Bizde öyle bir çekmece var. Bakalım cidden öyle çıkacak mı? :)

    YanıtlaSil
  14. Ah ha ha. Var canım var olmaz olur mu? Bizimki cekmecelere sigmiyor, dolap dolusu artık. Ben atmayı çok severim. Hatta attığımı sonradan hatırladığım bir cantami ne kadar aramistim evin içinde :)) Gel gör ki eşim atmaz, klasik cevap bir gün lazım olur. Taşınmak büyük temizlik Vallahi. Paketleyecegine at gitsin.
    Ah bir prens cikaydi da sen tam elbisenin ucuna basıp düşmek üzereyken koliyi tutsaydi ve ve ve..... Ayyy ne güzel olurdu:)) Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ablacım son cümleye gülmekle meşgul olduğumdan başta ne yazdığını unuttum :D
      hah! bende atamam eşin gibi. .kendi eşyalarımı tabii. Anneminkileri atmak konusunda çok mahirim ama :D

      Sil
  15. Yalniz degilsin nabrutcugum. :) bizimkilerin cekmecelerinin yanina kendime ait bi cekmecede ben ekledim. Herseyi onlarda ordan buluyirlar. Hatta ceyizimede koyacam o cekmeceden ben^_^ cok kullanisli her eve lazim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha çeyize koymana gerek yok bence evlenene bonus olarak veriyorlarmış :D

      Sil
  16. Rahat olabilirsin Nabrut, bizde de var o çekmecelerden. Gerçi bizimki de çekmece değil kutular. İçindekiler bile aynı, bitip bitmediği belli olmayan piller, neye ait olduğu bilinmeyen kablolar, kulaklıklar, CD'ler... Benim el işleriyle ilgili ıvırzıvırlarıma hiç değinmiyorum bile. Arada sırada bir temizlik yapıyorum ama nasıl oluyor da tekrar bir araya toplanıyorlar hiç anlamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte! gerçekten düzenleyip atacakları atıyorum sonra çekmeceler tekrar doluyor lanet gibi :D

      Sil
  17. Ben de var merak etmeyin. Korkmayın, böyle çekmecem yok diyen de çıkmaz :))

    YanıtlaSil
  18. müsterih ol nabrutum!!! benim odamdaki çekmeceyi biri gelip açacak diye bazen korkuyorum çünkü senin koyduğun fotoyla uzaktan yakından alakası olmayan bir düzensizlikle elime geçeni çekmeceye tıkıyorum.Nette çekmece düzenleyicilere hayranlıkla bakıp bende yapsammı diyede düşünüyorum aslında.Bir gün lazım olacak diye bilumum gereci atamıyorum ama itiraf ediyorum çoğu zaman bana lazım oluyor tek sıkıntı düzenlemeye çalıştığımda bile sonuç yine dağınıklık oluyor.O yüzden saldım çayıra mevlam kayıra ilkesiyle hareket ediyorum :) Arada annem bişey ararken odama dalıp çekmeceyi açıyor veee "bu çekmecenin hali ne düzeltsene " diye fevaren etsede hiiiç aldırış etmiyorum. 33 yıldır aynı evde oturduğumuz için bu tür ıvır zıvırımız bolca var büyük temizliklerde en zevk aldığım şey evdeki fazlalıkları atmak hehehehe :D:D annem evimizin çöpünde bulup geri almasın diye ya sokaktaki çöpe çıkarıyorum yada parçalayıp öyle atıyorum!!! evimizde toplam 7 kanepe var altları tıka basa dolu silgi bezi olsun diye ayrılan eski kıyafetlerimizden, çocukken iş teknik ve ev ekonomisi derslerinde yaptıklarımıza kadar hatta kıl testere bile buldum geçenlerde :))) bu konuda destan yazabilirim en iyisi susayım Allah'a emanet ol canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden beteri varmış vay be! :D yani bizde en azından ev ekonomisi dersinden kalanlar çoktan atılmış. gerçi ben attırmazdım ama bir seferinde ben yokken taşındılar o sıra annem hepsinden kurtulmuş :D

      Sil
  19. Ahhh nabrutcuğum ah :)
    Avrupalı ve Amerikalıların bir çoğu eşyalı evde yaşıyor Eşya taşıma olayı çok azında, sadece bavullarını alıp çıkıyorlar Artık TÜrkiyede de bu evler meşhur olmaya başladı
    O ıvır zıvırlar da olmazsa olmazdır Taşınırken eleme taraftarıyım Ama en sonunda taşınmanın vermiş olduğu çılgınlıkla amaaan bir kutu mu fazla gelecek sanki diye tıkıştırmışlığım da vardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of!! bizde eşyalı evden eşyalı eve taşındık ama inan 2 hafta oldu daha yerleşemedik bence bizim kanlardan gelen bir aksilik var :DD
      son cümlene ne güldüm ama :D

      Sil
  20. Nabrut, bu film bizde de gösterimde. ;) Ben atmakta zorlanıyorum. Bir eşyanın işe yaramayacağı kesin değilse onu gözden çıkaramıyorum. Kesinse de bir durup düşünürüm. :P Annem olmasa evimizi çöp eve döndürüp meşhur olur, televizyondan sana el sallardım. Görüyorsun ya, şöhretime mani oluyorlar! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninle benim annemi bir eve koysalar hemen meşhur olursnuzu tüm ana haberlerde belediyenin bastığı çöp ev olarak manşetten haberiniz girilir :D

      Sil
    2. Önümü sen açacaksın, biliyorum. Bütün ümidim sende! ;)

      Sil
  21. Biz taşınalı 2 ay oldu sanırım. Cidden o kadar zor ki taşınmak. Her köşeden bir gereksiz eşya saklıymış da haberimiz yokmuş!
    Taşınmak çok zor iş. Bence Avrupalılar da bizim gibiler ama çaktırmıyorlar hahahahha :D
    Çok güzel bir yazı olmuş gene okumaya doyamadım :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah taze taşınıp beni yürekten anlayan birisini görmek ne hoş :D sanki hemen taşınırız ne var bu kadar eşyada diyorsunuz sonra bitmiyor bitmiyor :D
      benden de kocaman sevgiler.

      Sil
  22. Elbette var :) Kolay gelsin ben Ankara da 7 defa ev taşıdık zordur zahmetlidir. Bilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakikaten öyle. sağolasın. bir ev taşımak bir yangına bedeldir dedikleri ne doğru...

      Sil
  23. Çok güzel olmuş bu yazı yaa :) bizim evde de var öyle bir çekmece sürekli atılacakları atın der annem ama doğru dürüst hiçbir şey atılamadan hepsi geri yerine konur güya düzenliyoz :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah eveeett.. birde atılacakları atın diye arada bir seslenirler ama kimse oradaki eşyalara sahip çıkmadığı için atmaz :D

      Sil
  24. 30 yıllık bir evi boşalttım seni çok iyi anlıyorum:) Tabiiki o çekmeceden bende de var , iyiki var. Kolay gele

    YanıtlaSil
  25. Benim ruhumda bile var bu çekmecelerden evimde olmasın, imkansız:)

    YanıtlaSil