Instagram Hakkında Bilinmeyenler

Okuduğunu anlamak hakikaten çok önemli bir meziyet. Allah’ın herkese bahşetmediği bu meziyet yüzünden biz yazarak kendini anlatmaya çalışanlar çok zor durumlarda kalabiliyor.

Inatagram’da instagörl kızlarının paylaşımlarının yorum kısımlarında dönen kavgaları gördüğümde gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir hal içinde kalıyorum. Paylaşım yapanın anlatmaya çalıştığı şeyi asla anlamak istemeyen anonim teyze/abla konuyu kendi istediği yere çekiyor. Kendisine cevap verene yine başka bir telden alakasız bir cevap veriyor. Bu cevap verenler kendi arasında kavga etmeye başlıyorlar. Sonra esas kavgayı çıkarmaya sebep olan teyze/abla ortadan kayboluyor, çünkü arada geçen konuşmaların hepsini anlayıp cevaplamaya yetecek aklı ve kabiliyeti yok. Kalanlar ise aralarında kavga etmeye devam ediyor. Bu böyle bir dönence halini alıyor. Saltolar kimden geliyor, kim kime yürüyor her şey karışıyor. 

Hatta iş öyle bir yere varıyor ki Facebook’daki dürtme yerine İnstagram’da saçını çek özelliği getirilse ve paylaşımlar altında birbirine girenler bu özelliği kullanmaya başlasa şahane olacak. Çünkü görünen o ki; işin geldiği son radde budur.

Bu keşmekeşin en sonunda ise paylaşımı yapan abla kavgalı/küfürlü yorumları üşenmeden tek tek siliyor, kişileri tek tek engelliyor. Paylaşımı yapan ablanın bu azmine karşılık anonim hesap açıp saydırmayı sürdüren Instagram kişileri de mevcut olup kendilerini şaşkınlık içinde takip ediyoruz.



Bu kavgaların arasına gt yazıp kaynak yapanlar da var ki önceleri küfür ediyorlar sanıyordum. Haha!
Meğerse gt geri takip demekmiş. 
Geri takibin barındırdığı alt metin ise;
Beni takip edersen aşkım, bende seni takip ederim oluyor ki bu kısım insanların dünyasını da anlamış değilim. Gerçi anlamaya niyetim de yok. Zararsızlar bence, öylece halleri üzerine bırakmak da beis görmüyorum.

Yine bu kavgalar arasına kaynak yapan ikinci tür insanlar da Instagram satıcıları. Genelde en ucuz donlar için sayfamıza bekleriz gibi ibareler kullanıyorlar. Onlar da ekmeğinin peşindeki hırslı ticariler. Bekleme yapmadan geçelim.

Intagram’dan bahsetmişken Fatih Güllüoğlu ile alakalı bir şeyler yazmadan geçemeyeceğim. 
Takip ediyor musunuz, daha önceden duydunuz mu bilmiyorum ama Instagram ahalisi kendisine Lordum diyor. Lord unvanı nereden geliyor, kendisini Antepli bilirdik ne ara İngiliz olup Lort unvanı aldım bilemiyorum, lakin bir insan kendisine nasıl lordum dedirtir, bu öz güven nedir, diye içimden geçirmeden edemiyorum. Onun hesabında dönen yorumları okurken kadın olmaktan utandığım doğrudur. Neden o yorumları yazanlar yerine ben utanıyorum o kısım ise bir muamma.

Bir başka kaos oluşturan durum ise takip ettiğiniz ticari bir hesabın başka bir butik vb. önermesi, sonra başka bir butik vb. daha, sonra bir tane daha… Sonra bu hesapları incelemeye kalktığınızda, kilitleri oldukları için istek yollamak zorunda kalmanız, daha sonrasında ise istek yolladığınız hesabı unutup timeline’da bahsi geçen hesabı görüp sanırım hesabım çalınmış, benim bilgim haricinde birilerini takibe almış gibi paranoyak düşünceler içine girmeniz.
Hatta bazı hesaplar takip için sayfa önerme işini o kadar abartıyor ki, 
“lan bu sayfa aslında ne satıyordu,
 diye düşünmenize bile yol açıyor.

Ama ben özellikle tasvip etmediği, sevmediği birini takip edenlerin ruh halini çok merak ediyorum. İçlerinden;
Dur şunu takip edeyim de her hatasında laf sokayım, rahatsız edeyim gibi düşünceler barındırıyorlarsa eğer, bence en çok kendileri rahatsız olup sinir krizlerine giriyorlar ama haberleri yok.

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Fatih Güllüoğlunu bende takip ediyorum da yorumları okumadım.
    Satış sayfalarının isteğine X basmaktan gına geldi hayır 2 butiğe sipariş verdim bugün hazırlıyoruz kargoya verilecek diyorlar ama sonra dönüş yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman okuma zaten :D
      bu telefonla sipariş verilen butikler çok sıkıntılı hakikaten. o konu hakkındaki deneyimlerimi yazayım bir ara :(

      Sil
  2. Sosyal medya dersleri bunlar. Yararlanıyoruz doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Nabrut bunları mən də anlamıram.Brini də mən əlavə edim. - whatpadda bir hekayə filan yayımlanır. baş rol oğlanı qızı məşhur avropalı manikenlərdən seçib rəsmini qoyurlar. Sonra o məşhurların rəsimlərinin altına söyüşlər/küfürlər yazırlar. Hələ ki, o insanlar evlidirsə və ya sevgilisi varsa. Bu insanları heç anlamıram. İşi gücü mü yoxdur, nədir. -_- Sırf məşhur biri sizin istədiyiniz insanla mı evlənməlidirki? :/ Məncə məşhurlara qarşı çox sərt və eqoistdirlər insanlar. Bir də dediyin kimi səhifəni takib edirik amma sonra da adını dəyişib başqasına verir. Bir baxırsan tanımadığın birinin rəsimləri şok olursan :/ Sonra anlayırsan əvvəl başqaymış sonra başqası almış səhifəni. İntaqramda bu cür şeylər çooooxdu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel anlatmışın ama bende anlamıyorum inan.
      ama bu sayfa satma olayını da ilk defa senden duyuyorum. vay be! para da kazanıyorlardır kesin

      Sil
  4. kesinlikle haklısın. fatih güllüoğlunu bende takip ederdim lakin o ukala tavırlarından sonra takibi bıraktım. Birde reklam yapan sitelere tahammülüm yok hemen takibi bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reklamı abartanlar var. abartmasa başka siteleri keşfetmiş oluyorum sorun değil dee...

      Sil
  5. Kisa bir sure icin Fatih gulluoglunu takip edip ve o sacma sapan şaşırtıcı yorumları görünce takip etmeyi bırakmıştım Gercekten nasil izin verebiliyor diyecegim ama o belliki dünden razi.İlginç!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izin vermek mi? kendisine lordum denilmesini o istiyormuş :S

      Sil
  6. Hunharca güldüm okurken. Bir kaç gündür İnstagram diyetindeyim iyi geldi yazı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen sarıyorum sürekli instagramdayım bazen ise elimi bile sürmüyorum aşk nefret ilişkimiz var bizimde :D

      Sil
  7. Bir de vloggerımsıların instagram paylaşımlarının altında dönen tartışmalar var ki akıllara zarar.

    YanıtlaSil
  8. Hah iste tam olarak bahsettigin tum bu sebeplerden dolayi kapattım istagram hesabimi. Cok nokta atisi bir yazi olmus arkadasim. Bide bunlara sen istemedigin halde seni bulup ekleyen eski,sevmediğin,hayatindan cikardigin arkadaslarinin,kizzzz ne kadar yaslanmissin,ay cok kilo almissin gibi yorumlarla hesabina musallat olmasinida eklersen tam olacak. mrl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf! Kişisel hesabım olsaydı burada yazacak daha çok malzemem olurdu kesin :D

      Sil
  9. Doğru tespitler wallahi browo sen tercihini bence gülmekten yana kullan :)

    YanıtlaSil
  10. gt yi ben de şimdi öğrenmiş bulunmaktayım :)
    Fatih Güllüoğlu nu önceden takip ediyordum sonra nedense bıraktım ama adamın Allahı var çok yahuşuhlu :)
    Lord u da laçkalaşanlar takmışsa adamın günahı ne diyeceğimmm -engel olabilirdi tabi-..
    ama çok fena sevilmeyi sevdiği belli kendi de biraz kuduruk :D
    laf sokma silsilesine gelince çok rastlamadım okumuyorum üşeniyorum ben ya :) bi fiyat ararım yorumlarda bi de giysi falansa boy cm vs.. Allah akıl fikir versin ne diyelim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnithar edicem :D yakışıklı anlayışımız konusunda ayrılıyoruz demek ki :D
      adam kendisine lord dedirtiyor kendi kendine çıkardığı bir lakab bu arada :D
      Kuduruk insan benim gibi sempatik olur hem :DD ayyy valla adama ne kadar uyuz oluyorum sen düşün :d
      çok ciddi sosyolojik ıkarımlarda bulunabilirsin o yorumlarda kaçırma bence :DDD

      Sil
    2. valla kolay kolay beğenmem ama iyi be :)
      kendine lord dedirtiyorsa durum oldukça vahim
      bi de psikolojik danışmanlık okudu diye biliyorum ve hep derim bu psikoloji okuyanların önce kendilerini onarmaları gerek diye al işte şekil A'lık bi durum :D
      sen bayağı bi uyuz olmuşsun,bizim semtimizde bu arkadaşın pastanesi basayım mı ? :D

      Sil
  11. Nabrut, ne kadar güzel anlatmışsın öyle! “Saçını çek” esprisi de muh-te-şem. ;)

    YanıtlaSil
  12. Fatih güllüoğluna neden giriyorsun ki şimdi neyse geçiyorum, ig den hiçbişi anlamyorum geçen gün direct mesaj nerde diye debelendim durdum, sebebi güllüoğluna mesaj yollucam ondan :D:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şaka yaptığını düşünmek istiyorum ayrıca tek değilsin bak yorumlarda h.ilkay da kendisini çok beğeniyor. ikiniz arkadaş olun dertleşin falan :D

      Sil
  13. Anlatım şeklinize bayıldım, kaleminiz çok kuvvetli. Takipteyim :)

    YanıtlaSil
  14. Bu yazı ne kadar instagramı anlatıyor gibi görünse de çoğu sosyal paylaşım sitesinde durum böyle ne yazık ki..

    YanıtlaSil