Gardaş La Bi' Bah!

Doğma büyüme Ankaralıyım ama Gimsa'ya ilk defa yaz tatilinde teyzem götürdü. 
Hep duyardım; Gimsa'ya gittik, Gimsa’dan aldık.

Duyduklarım içinde ucuz olduğu ve genellikle çok kalabalık olduğu da vardı. Teyzeme çok kalabalık oluyormuş elimi çizerler mi, dedim. 
Geçen gün benim pardösüm yırtıldı, dedi.
Tabi benim gözlerimden fışkıran ünlemleri hayal edersiniz. 

Neyse ki pardösüsü alışveriş arabasına sıkışarak yırtılmış. Böylece korkusuzca adımımı içeri atabildim.



Ucuz sanırım. Artık Ankara'ya belirli zamanlarda geldiğim için piyasaya çok hakim değilim. Giyim kısmından çok züccaciye reyonunu sevdiğimi söyleyebilirim. Birde yaş pasta, kuru pasta, börek, kısmına bayıldım. Epey lezzetli ve ucuz şeyler var. Her marketin o kısmını pek severim zaten. 

Alışverişin sonunda elim çizilmedi. Ama mahalleli ve marketin gediklisi olan teyzeler popoları ile beni iteleyerek kendilerine yer açmaya çalıştılar. O kadar kalabalıktı. Hatta iyi ki yalnız gitmemişim, üzerime yanlışlıkla raflardan bir barkod yapışır, teyzeler ucuzmuş diye beni de sepete atarlar diye korkular içinde teyzeme yapışık gezdim. Pek bir şey de bulamadım zaten. Bu sürekli Gimsa’ya gittik, Gimsa’dan aldık diyen kişilerin ne alıp sattıklarını yine anlayamadım. Pasta haricinde bir kulaklık ve bir kitap aldım. Belki de meşhur Gimsa alışveriş usulünü bilmiyorumdur. Bu arada kulaklık sadece 1 hafta dayandı.


Gimsa nedir? İçinde giyim, elektronik, züccaciye ve gıda kısmı bulunan hepsini tek bir kasada ödediğiniz büyükçe bir market diyebilirim. 5M Migros’tan ne farkı var derseniz; Migros Tunalı, Gimsa Ulus derim ve durum anlaşılır sanırım. Birde Gimsa'nın giyim kısmı daha geniş tutulmuş ve tesettür kıyafetleri ve markaları da epey büyük bir alan kaplıyor.

İşte bu kısımda sizden Ankaralı olanların Gimsa maceralarını ve deneyimlerini dinlemek isterim. Ankaralıyım ama bende gitmedim diyorsanız aman ha, yalnız falan gitmeyin, sizi de alır götürürler, demedi demeyin...

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. iyi ki Ankara'yı sevmiyorum o yüzden Gimsa'ya gitme şansım da yok :D çok komiksin ya :D

    YanıtlaSil
  2. Ben Batıkent'tekine gidiyordum. 3 katlı oradaki. 2.katta da kasalar vardı, yemek yiyebileceğin bir mekan bir de. Ve güzel bir mescid. Çeşitli kalitede çeşit çeşit ürünler...
    Sadece Pazar günleri aşırı dolu oluyordu. Onun dışında normal market kalabalığı...
    Kaç kere gitmişimdir hiç de bir yerim çizilmedi :):p
    Başka şehire taşındım ve diyorum ki keşke burada da olsa Gimsa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende batıkenttekine gittim.
      peki neler alıyordunuz? :D en çok merak ettiğim o benim. :D

      Sil
  3. Hehehe ben Ankara'da yaşıyorum bulunduğum yerde de birden fazla Gimsa var hafta içi çok kalabalık olmadığından arada gidiyoruz ama hafta sonu yanından bile geçmiyoruz ^^

    YanıtlaSil
  4. İnsanlar çıldırmış gibi alışveriş yapıyor orda yok böyle bi kalabalık ciddeen. Bazen züccaciye kısmında şirin şeyler olabiliyor bazende hiç ve evet tuzlu kuru pasta kısmını bnde seviyorummm tazecik oluyo :) Yağ , çay , detarjan kısmında ciddi fark oluyor diğer migros , makro , kipa vb yerlerden . Ayda bir gideriz kasada oluşan kalabalığı görüp kaçmazsa babam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi çok taze oluyor sürüm çok olduğu için herhalde...
      babam dönüşte müdavimi olacak yağ falan ucuz ise :D çünkü market alışverişine bayılıyor :D

      Sil
  5. yıllaaaar önce ben gençken Ankara'nın o zamana göre gökdelen sayılan bir GİMA'sı vardı , ama kalitesi asla anlattığın gibi değildi. GİMSA İstanbul'lu olarak hiç duymadım çocum BİM gibi sanırım..

    YanıtlaSil
  6. O başlık ne ya yazının başından beri ona gülüyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Bir Elazığ'lı olarak boynu bükük, gözler mahzun okudum yazını. Ilimi cok severim. Insanlari samimidir, doğaldır. Doğu anadolu bölgesinde en guvenilir sehirlerdendir. Son beş yılda birçok yeni alisveris merkezleri, cafeler, salonlar açıldı fakat hâlâ istenilen seviyeye geldigini düşünmüyorum. Yazını okurken aklıma hani bana hani bana diyesim geldi? Bizde hâlâ MMM migros var 5m i ankarada gördüm ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben artık elazığdan bile daha geride kalmış üçüncü dünya ülkesi kıbrısta yaşadığım için asıl benim boynum bükük :D

      Sil
  8. Hahaha bir Ankaralı olarak "Migros Tunalı, Gimsa Ulus" benzetmene bayıldım. Sanırım durum bundan daha iyi ifade edilemezdi. Hiç gitmedim ama çok merak ettiğim yerler arasında. Tek korkum içeri girip saatlerce çıkamamak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün gidersen beni hatırla ve bana yaz olur mu izlenimlerini merak ediyorum :D

      Sil
  9. Gimsaya annem babam her ay giderler bende arada sırada giderim sabah gidilmesinde fayda var kalabalık olmuyor :) Gimsada bir kere çantamı kaybettim sonra beni sn Esmanur Yüksel danışmadan bekleniyorsunuz demesi mi :) kendimi önemli hissettirdi. FAST food bolumu de vardır. İstanbul yoluna bir adet büyük Gimsa yapılıyor.tüm ankara orada olursa bir de sen düşün canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vayy demek çantanı da sepete atan çıkmamış da danışmaya teslim etmüşler.

      Sil
  10. Evliliğim sebebiyle 2 yıl Ankara'da yaşadım. Defalarca gittim Gimsa'ya da Gimat'a da. İki ayda bir birinden birine giderdikte ev düzerdik tabiri caizse öyle yüklü alışveriş yapar gelirdik. Gimsa'dan ziyade Gimat daha ucuz ama Gimsa'ya gideceksek mutlaka aç karnına gidip, alışveriş sonrası restoran katında piyasanın çok altındaki fiyatlarla yemek yemenin keyfini sürerdik. Aklında bulunsun Sevgili Nabrut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte en çok o restorant kısmından korkuyorum etli pide satıyor mesela o kadar ucuz ki acaba at eti mi yiyorum diye düşünmeden edemiyorum :D ne fesat düşünceli kötü bir insanımm ben :D

      Sil
    2. Ben dışarda et yemiyorum zaten :) Genelde tavuk tercih ediyorum. Gerçi onunda hilesini bulmuşlar diye bir dedikodu var ama etten daha güvenilirdir diye düşünüyorum :D Ve Gimsa'nın çekirdeğini de başka hiç bir yerde yemedim tavsiye ediyorum :)

      Sil
  11. Heheheh :)) Bende Ankara'da yaşıyorum. Gimsa haftasonları çok kalabalık oluyor. Hafta içi gitmekte fayda var. Gimsa'da kırtasiye reyonu benim çok ilgimi çekiyor.Güzel kıtaplar geliyor ve uygun fiyata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gittiğimde çok kitap da yoktu belki yaz sonu indirim sezonuna denk geldiğimden fazla bir şey gelmemiş olabilir.

      Sil
  12. Gimsa deyince çocukluğuma dönüş yaşıyorum ben. Biz market alışverişini hep gimsadan yapardık. Gimsada bir büyük bir de kücük arabalardan vardı. Kardeşimle ben küçük arabalardan alıp istediğimiz abur cuburları ona atardık. Yahut büyük arabanın önündeki sepete binerdik, bazen de direk içine. Her gimsaya gittiğimizde bir toka bir de oje mutlaka alırdım (Ben gitmesem bile giden almakla yükümlüydü). :D Bir de gimsada hep dini kitaplar vs satıldığı ve de bende ilkokulda da kitap okuma merakı olduğu için hep Ahmet günbay Yıldız alır okurdum oradan ( dini kitap olmaları iyi pekala da, 11 yaşımda beynimin içinde şimşekler çakıyor, dış dünyanın acımasızlığı üzerime simsiyah sisten bir korku salıyordu madamoiselle :D) hala market alışverişini oradan yapıyoruz ve evet pasta reyonunun biz de müptelasıyız. Dur şimdi gözlerim doldu gimsa anılarım depreşti bi an, çocukluk falan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel anılar. bizimde başka marketlerde benzer anılarımız var. Ahmet Gğnbay Yılıdz için küçük bir yaşmış ama :/
      çocukluğumuz ne güzeldi değil mi...

      Sil