Twenty Again Yorum ve Replikleri

Tavsiye üzerine yorumlarına pek de bakmadan Twenty Again dizisini izledim.



Dizinin konu ve oyuncuları hakkındaki bilgiyi şuradan okuyabilirsiniz.

Dizi hakkında söyleyeceklerim;

  • Dizinin başrolündeki kadını değiştirip hiç değilse 8. bölümden sonra biraz romantizm ekleseler on numara bir dizi olurdu.
  • Başroldeki kadını Can't Lose dizisinde izlemiş hiç sevmemiştim, bu dizide izledim yine hiç sevmedim. 
  • Diziye başlamadan önce bende şöyle bir algı oluşmuştu: Angry Mom gibi çocuğunu korumak için üniversiteye giden bir anne izleyeceğiz. Ama öyle değil, tam esas konuyu forumlarda yazandan çok daha geniş olarak şurada açıkladım.
  • Büyük bir spolier olacak ama bu diziyi izlemeye karar verenlere karşı şunu söylemeyi üzerime bir vazife biliyorum. Son bölüme kadar ikilinin romantik bir sahnesi yok. Bunu bilerek başlayın ki ha kavuştu ha kavuşacaklar gibi beklentiler içine girmeden rahatça diziyi izleyin.
  • Choi Ji Woo ve romantizm eksikliğini çıkarıp diziyi değerlendirirsem Lee Sang Yoon şahaneydi.
  • Romantik değildi ama 8. bölüme kadar çok komik ve eğlenceliydi. Ama 8. bölümde klasik kore dizileri gibi bir kavuşma bekleyip 16. bölüme kadar bu gerçekleşmeyince dizinin tadı kaçtı.
  • Ha ben buna rağmen başrol oyuncusuna yani Lee Sang Yoon'a bayıldığım için severek izledim. Ama herkesin aradığını bulacağı bir dizi değil.
  • Ben iddialı psikolojik çıkarımlar dolu replikleri olan dizileri severim, romantizm önemli değil eğlenceli olsun, Kore'nin üniversite hayatını ve sistemini merak ediyorum diyenler izleyebilir.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spolier içerir.


Kadını sevmediğimden yukarıda bahsettim ki, sevmemek için bir diğer neden daha!


Bakın daha kalbi niye atıyor bilmiyor bile. Kadını sevmedim ya böyle yerden yere vuruyorum :) Ama kadın bir dansçı karakterini üstlenmiş dans edemiyor, kalas gibi kıvrılamıyor bile.


Dizinin son bölümünde nihayet aklı başına geldi. Ama içimiz çoktan şişmişti.


Kendisine son sözü verip bu hatundan hızla uzaklaşalım.


Artık yeni eniştenize söz verebilirim. :)


Neden evlenmedi?


Burada ne kadar sevimliydi?


Yaramazlıklar
Ara not: Bazen iki replik üst üste gelip hangi söz kimin olduğu karıştığı için bazı yerleri aşağıdaki gibi mozikliyorum. Bilginiz olsun.



Biz de bu süreçte erkeklerden nefret ederiz. :)


Choi Won-yeong her dizideki gibi takım elbiseli akıllı adam rolü ile güzel bir söz etti ki buraya eklemesem olmazdı.


Son kısımda diziden bir iki şeyden bahsedeceğim. Dizide fakir randevu olarak lanse edilen çimenlerin üzerine serilen yaygının üzerinde kitap okumak bence gayet zengin işi bir randevu. I love it!


Diğer değineceğim şey ise; birini sevdiğini anlama yöntemlerinden yemek yiyememe üzerine verilen sahne idi.


Bu sahnede sevdiği adamın yanında yemek yerken ağzına bulaştırmaktan rahatsız olduğu sahneyi çok sevdim. Ne bileyim daha önce değinilmeyen, hoş ve doğal bir ayrıntıydı.

Bitti. Şimdi izleyenler bu dizi hakkında ne düşündü çok merak ediyorum. Yorum yazarsanız sevinirim.

Not: Yeppuda'nın şahane çevirmenleri;
Ladystoneheart & emiş & laktikasit'e teşekkürü bir borç bilirim. Ellerinize sağlık...

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Buradan hepsine ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. İnanmıyorum başroldeki kadın " winter Sonata " dizisin deki kız olabilir mi ki !!! Bir bakayımmm orda da çok sevmemiştim ama o dizi benim ilk göz ağrımm :)

    YanıtlaSil
  2. Bende kadın başrolü hiç mi hiç sevemedim. Çok yaşlı durmuş sanki.. Yaşlıdan ziyade mimikleri yok gibiydi. Bi de yaşı eklenince hiç olmamış..kalbimizi hızlandıracak sahnelerde bile bir duraksattı kadın beni.Saunada yan yana uyudukları kısımlar bile heyecanlandırmadı beni başrol ablamız sayesinde..Ama lee sang yoon'a gelirsek bu diziyle birlikte fanı oldum denilebilir . Çok şeker , yakışıklı, karizmatikti. Ekrana çıktığında istesizce gülümseten bir aurası var :)

    Aslında dizinin konusu çok hoştu ama dediğin gibi 8. bölümden sonra senaryo ağır kaldı. Bir şeyler bekledik ama bölümler yavaş ilerledi.. Öğreticilik anlamında güzel bir konusu vardı , Ostları müthişti , Lee sang yoon muhteşemdi özellikle .. Ama tekrar izler miyim ? Bilemiyorum . Sadece Lee sang yoon 'un kısımlarını izlerim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle sahuna sahnesi iirite bile etti beni :(
      Lee sang yoon konusunda ise ne diyebilirim ki tamamen katılıyorum
      insana geç kalmadın hissi vermesi bakımından dizi hoş diğer dediğimiz mevzularla maalesef en iyiler arasına giremiyor

      Sil
  3. yine yeni yeniden düşüncelerimi yazmışsınnnn :) baştan sona kadar kadın sinirlerimizle oynayıp durdu daha fazla romantizm olsa aslında konusu gayet başarılıydı bence , adam pardon yeni eniştemiz zaten şahaneydi aldı götürdü sonuna kadar :)

    YanıtlaSil
  4. Üniversiteye geç denebilecek bir yaşta başladığım için bu tarz hikayeler hep ilgimi çekmiştir. Dizi başlarda senin de değindiğin gibi eğlenceli gidiyordu ama sonra ritim yavaşladı. Sonunu getiremediğim diziler kervanında yerini aldı. Başroldeki adam yani yeni eniştemize yazık oldu ona daha iyi bir hikayede daha genç ve güzel bir kız bulunaydı iyiydi. Bence "sonunu izlemesem de olur bir kaç bölüm gülüp eğleneyim" diyorsanız izleyin "hayır başladığım işi yarım bırakmam" diyorsanız izlemeyin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım yeni bir dizi çeker diyelim o zaman :D adam bile bu kadın ile neden oynuyorum der gibiydi :D

      Sil
  5. Çok beğenerek izlediğim bir dizi olmustur kendileri baya bir eğlenceli izlemek isteyipte tereddütte kalanlar kesinlikle izleyin derimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorum için. izlemek konusunda fikir arayanlara yardımcı oalcktır

      Sil
  6. Diziyi yeni bitirebildim Geç de olsa yorum yapmazsam olmazdı :)
    Choi Ji Woo kendisini 10 yıl önce Winter Sonata da izlemiş bu zamana kadar büyüyüp tüm bedenimi kaplayacak nefretimin başlangıcını yapmıştım Winter Sonata nın niye bu kadar hayranı var Niye eriyip bitiriyorlar onu da anlamış değilim ama o konuya hiç girmeyeceğim
    Ajumma nın saçından tut ayağına, davranışlarına ses tonuna kadar nefret ettim Karşındaki kişinin cümleyi tamamladığını dakikalar sonra fark edip cevap veren halinden, ne söyleseler anlamıyorum deyip yanlışını bulamamasından bunlara rağmen Lee Sang Yooncuğumu kapmasından hiç bahsetmek istemiyorum Tamamen fiyaskoydu hıh Ajumma yüzünden en zirve sahnelerin bile tadını çıkartamadım O kadar da ödül almış bir oyuncu kimse uyarıp oyunculuk dersi vermiyor mu büyük merak içerisindeyim Dizi onun değişimi ve ilk aşkını konu alıyordu ama ben direk ajumma yı değiştirmek istedim :)
    Kendisini tek sevdiğim dizisi The Strange Housekeeper dır Orada da rolü zaten donuk bir kadını canlandırmak olduğu ve arkasında acıklı bir hikaye olduğu için Temptation da fena değildi ama özellikle bu dizide Lee Sang Yooncuğumun karşısında saçını başını yolmak istedim O derece yani :)
    Açıkcası diziye kadını görmezden gelerek Lee Sang Yooncuğum için başladım Kendisinin koyuuu bir fanıyım Her dizide sorunlu kadınları kendisine nasıl da çekiyor Tüm rollerinde aşkı için çabaladı da çabaladı, koşturdu da koşturdu Ay hiç yorulmadı mı acaba :)
    Dediğin gibi dizinin 8. bölümüne kadar kahkahalarla izledim Lee Sang Yoon un bariz 180 derece dönüşlerinden pek mutlu olmadım Ama sonra kalbinden emin olduğunda yine kahkahalarla izledim Lee Sang Yooncuğumun gülümsemesi bile benim gülmem için yeterli(ah ah atın beni Lee Sang Yooncuğumun engiin denizine :)) Ajumma yı zaten çoktan gözden çıkarmıştım Sadece Lee Sang Yooncuğumu izledim Kavuşmaları bayaaa uzatılsa da ajummayı 20 yıl olduğu gibi yine beklemesi ajummanın tamamen kendini bulup ayaklarının üzerinde durması hoştu
    En önemli nokta adamı sürekli kendinden uzaklaştırıp sonra niye böyle davranıyor diye anlayamaması çıldırmama neden oldu Eğer son bölümde ajumma gizliden gizliye izlemeseydi Kore ye kadar gidip ajummanın oyunculuğu bırakması için elimden geleni yapıcaktım :)
    En azından finali klasik kore dizisi finali gibi değildi
    Choi Won-yeong un değişimini ve bir çok çatlak halini gülerek izledim Ajummanın değişimiyle tekrar aşık olması Bu süreçteki tavırları ve ikilinin kuul ayrılışları çok hoştu Ayrılırken söyledikleri de
    Yoon Young İlk arkadaş olduklarını zamandan 20 yıl sonra ki arkadaşlıklarına kadar her şeye bayıldım Kadının aklı başındalığına, bir o kadar da çılgın hallerine, ajummanın anlayamadıklarını, duygularını yüzüne vurması hoştu
    Sang Ye nin yapımcı yardımcısı olarak yapımcıya tutunması ve ona olan yardımları platonik aşkından vazgeçişi hoştu (bende olsam ne olursa olsun Lee Sang Yoon un yanında kalabilmek için herşeyi yapardım Kesinlikle ona tutunurdum hi hi Ah biri beni durdursuuun :))
    Oh Hye Mi - Kim Min Soo çiftine kavgalarına aşklarına ayrılışlarına bayıldım ve
    Kim Min Soo nun her şeyi öğrendiğinde önemli olan aklından geçirdiklerin, yalnız hissettirdiğim için özür dilerim diyerek tepkisini göstermesi annesine karşı olan değişimi hoştu
    Ajummanın Kim Yi Jin e alabilirsin demesi ayrı bir olaydı
    veee son olarak Na Soon Nam ve Park Seung Hyun ajummanın iki arkadaşı onların sahnelerini izlemek de keyifliydi
    en iyi sahneler sauna
    Benim sana ihtiyacım var
    Benden hoşlanıyorsan hoşlan gitsin neden benden kaçıyorsun ki
    bu sahnede tamamen Lee Sang Yoon a odaklandığım için eriyip bittim :)
    Ve son bölümde ajumma nın itirafıydı
    Kısaca benim için tamamen Lee Sang Yoon dizisiydi ve tabi ki yan rollerindi Tekrar izlersem de sadece Lee Sang Yooncuğumu izlerim :)
    Birazcık uzun bir yazıp nefretimi azaltmak istesem de ajummaya olan nefretim bir gram bile azalmadı
    Çirkin şansı bul olsa gerek :) En derin sevgilerle Nabrutcum :)

    YanıtlaSil
  7. Kadından böyle bahsedince ben acaba bundan bahsetmemiş miydim diye epey korktum ama neyseki bilerek başlamışsın.
    Lee Sang Yoon kısmına gelirsek o saçlar ona bambaşka biri yapmış açıkçası. başka resimlerine baktım da bu hali çok şeker. ah belediye çukuru gamzelerden bahsetmek istemiyorum bile :D
    Sang ye'yi bende peeek sevdim ne kadar olgun ve aklı başında bir karakterdi.
    diğer yazdığın her şey diziyi izlerken aklıma gelenler.
    Diziyi izlenir kılan lee sag yoon ve yan karakterlerdi umarım birdaha bu kadının başka dizisini izlemek zorunda kalmam diyerek son veriyorum :D
    kocaman öpücüklerle :)

    YanıtlaSil
  8. Bu dizinin konusunu ilk okuduğumda amaan yine büyük kadını küçültmeye çalışmışlar falan demiştim ama başlayınca çok hoşuma gitti. Yani normalde romantik komedi severim ama bu dizi farklı konusu ve üniversite atmosferiyle beni rahatlattı. Kasmayan, izlerken insana tebessüm ettiren dizilerdendi bence.özellikle ilk bölümleri çok komikti, gülmekten yarıldım:) bir de mesela böyle dönüşümleri izlemeyi seviyorum. Kadının aşağılanmasına rağmen üni. gitmekten vazgeçmemesi ve pes etmemesi güzeldi.
    Ama dediğin gibi nabrut başrol kadın biraz fazla kasıntıydı ve bi türlü kadın seni seviyorum diyemedi ama mükemmel olmayan güzel bi diziydi.
    Başrol zaten o dağınık saçlarıyla ve mimikleriyle çok tatlıydı. İlk kez onu liar game de izlemiştim. Orada da döktürmüştü.
    Bir de izleyebilirsen yong pal cok güzel. Normalde ben komediyi daha çok severim hatta o kadar insan yong pal izledim dediği halde "kesin bu dizi küçük Emrah'a bağlar ben de üzüntüden helak olurum" düşüncesiyle diziye başlamamıştım ama yon palde KMHM kadar olmasa da bir sürü duyguyu yaşatıyor insana. Bazı bölümlerinde nefes alamadım heyecandan.Tabi şimdilik 7 bölümü için diyebilirim bunları sonra bozarlarsa bilemem:)
    Son olarak iyi misin birkaç gündür yazı girmeyince merak ettim, umarım hastalığın ilerlememişdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dizi hakkında hemen hemen aynı şeyleri düşünmüşüz.
      dizi ilk bölümmler gibi ilerlese tadındanyenmezdi ama işte :/
      Yong pal ise işte dediğin gibi güzel başlıyor diyor herkes sonra izleme çok bozdu gibi yorumlar alıyorum ama ödül töreninde de çok ödül aldı kadfam karışık bitirince tekrar konuşalım.
      iki hafta kadardır yoktum taşınma telaşım vardı iyiyim hamdolsun çok teşekkür ediyorum

      Sil
  9. Ooo taşınma telaşı zordur:( ama yeni şeyler de güzeldir ya:) yeni evin hayırlı olsun çok mutlu, huzurlu zamanlar geçirirsin inş:D yong pali de bitireyim haber vericem muhakkak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın. evet tebdili mekan yaptık amin..
      tamam beklyor olacağım

      Sil