Sassy Go Go Dizisi Yorum ve Replikleri

Özellikle 20 yaş altından izlemem konusunda çokça rica aldığım ve 12 bölüm olduğu için de tereddütümü azaltan Sassy go go dizisini izledim.


Dizinin konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiyi şurada yazmıştım.

Dizi hakkındaki yorumum;
  • Okul temalı dizileri seviyorsanız bu diziyi de seversiniz.
  • 20 yaş ve altındaysanız bu diziyi kesinlikle seversiniz.
  • 25'li yaşlardaysanız ve okul dizilerine karşı çok bir sempatiniz yoksa dizi size biraz çocuksu gelebilir. Yer yer sıkılabilirsiniz.
  • Ben ise okul dizilerini çok sevmem buna rağmen özellikle ilk 4 bölüme kadar her seferinde bir bölüm daha şans vermeyeceğim diye başlayıp yükselen temposu ile dizi sonlarında bir diğer bölümü izlemeye karar verdim. Zaten sonrasında dizi beni içine aldı. Ama zaman zamanda çok çocuksu geldi. Bu dizi güzel herhalde ama yaşıma uygun değil gibi düşünceler içine girdim.
  • Dizide sizi heyecanlandıran ve sizi diziye katan bir mücadele hissi var sanki sizde o olayın içinde yer alıyor gibi heyecanlanıyorsunuz.
  • Genellikle dizilerde kötüler kazanır ve iyilerin kazanması için dizinin en son bölümünü beklemeniz gerekirken bu dizinin en büyük özelliği her bölümün sonunda ve her olayda iyilerin kazanması idi.
  • Buradan sonra izleyip izlememek konusunda sizi muhayyer bırakıyorum.
Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.


İşte yukarıda da bahsettiğim gibi okul dizisi olunca yaşanan aşk da çocuksuydu.


Dizinin sonundaki çilekli süt vakıasını yani So Ra ile Ha Dong-Jae'nin birlikte olmasını çok sevdim, bekliyordum böyle bir şey.


Esas oğlana birisi demiş ki; çok güzel gülüyorsun hep gülümse. Dizi boyunca gülümsedi, e yani gerçekten çok yakışıyor orası tartışmasız.



Ve kendisini çok seviyordu.

Varan 1

Varan 2


Esas kızla ilişkilerine gelirsek çok tatlılardı şüphesiz.


Diziden bayıldığım bir sahne de buydu:


En tembel ile en çalışkanın bu kadar iyi anlaşıp aşık olması da sadece filmlerde olur benden söylemesi.


Ve çıkma teklifi:


Aralarındaki post-it olayına da bayıldığımı söylemeliyim.


Eun Ji hakkında bir şey yazmam gerekirse hayranı değilim ama sempatim var Trot Lovers dizisinde şahane şarkılar seslendirmişti. Burada da ostlarda onun sesini aradım ama hayal kırıklığına uğradım.



Ji Soo'yu Angry Mom dizisinde izlemiş bayılmıştım. 
Bu dizi de kalbi ile başı dertteydi.


Yine yanlış kişiye aşık olmuştu.


Kang Yeon-Doo'da gelip gelip ona sevgilisinden dert yanınca haline üzülmemek elde değildi.


Hele bu aşağıdaki sahne de esas oğlanı çok sevmeme rağmen resmen yüreğim parçalandı. :)


En son veda mahiyeti taşıyan konuşmasında gidip teselli etmek istedim. :)


Dizinin benim yaşıma hitap etmediğini düşündüğümü söylemiştim. İşte aşağıdaki gibi liseli gençlere mesaj verme niteliği taşıyan replikler bunu hissetmemdeki en büyük sebeplerden biriydi. Ve tabi dersler mühim değildir, esas olan arkadaşlıktır teması dizinin taşıdığı en önemli mesajdı.

Varan 1

Varan 2

Varan 3
(Gerçi buna bayıldım)

Son olarak söyleyeceklerim ise lisenin yurt odaları neydi öyle?! Kabul etseler gider tekrar lise okurum o odalar hatırına. :) Net bir fotoğraf yakalayamadım lakin.


Ve bu aşağıdaki repliğin hikayesini de şurada yazmıştım.


Dizinin finaline gelirsek; 12 bölümlük bir dizi için beni tatmin eden gayet hoş bir finaldi.
İkilinin annesi ile babasının durumuna buldukları nüfus kaydını aldırma çözümü çok hoştu. Çünkü dizi boyunca annesi ile babasının ilişkisine bayılmıştım. Hatta dizinin başlarında kimin babası olduğunu gizledikleri zaman inşallah Kim Yeol'ün babası değildir de araları bozulmaz diye düşünmüştüm.

Finaldeki şu replik ise diziye güzel bir mühür vurdu diye düşünüyorum.


Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Buradan hepsine ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

37 Yorumlar

  1. :) Nedense Bende sevemiyorum. Okul dizilerini ama bu dizi hem kısa hem eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  2. Yaşıma uygun olmasada bir bakacağım.Bazen yaşıma uygun olmayan şeyleri beğendiğim oluyor :D Birde iyilerin kazanması olaylarını merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. Vallahi Nabrutcum yine özetlemişsin böyle atlaya atlaya izlediğim bir dizi de olsa çerezlik sayılırdı ama daha alt yaş gruplarına hitap ettiği kesin olsa da şu nokta nokta alıp çektiklerin var ya gülümsetti seo ha joon caaanım çocuk hemen bi dizi daha çekmeli başrol zaten yakında ekranlarda görürüz heralde eun ji ye gelirsek bir reply 1997 gibi benimseyemedim burada artık daha olgun rollerde olmalı sanki ya da dizi biraz yaşımızın altı ondan öyle geldi bu arada sen nasılsın ağrın azaldı İnşallah ? döküntülerin bitti mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzelsin sen. daha iyiyim hamdolsun. böyle güzel insanların varlığı daha da iyi ediyor beni :*
      Dizi konusunda dediğin gibi çerezlik bir dizi. Seo ha joon'dan bir woo bin vakıası olur diye düşünüyorum bende. ablası gibi çok seviyorum :D

      Sil
    2. canım benim umarım bi an önce iyileşirsin :) yeni yazılarını bekliyoruz :) her şey gönlüne göre olsun

      Sil
  4. Son zamanlarda şöyle gerçekten izlenilesi bir dizi yok malesef. En son Kill Me Heal Me de kaldım. Bunun üstünde bir dizi beklentisi içerisindeyim. Klişelerden uzak, kendine çeken, "hayır ne olur bitmesin burda bitmesin" dedirtecek bir dizi.. Umarım tez zamanda olur.. Olursa, duyarsan filan bizleri kesinlikle haberdar et olur mu? Kulağımız sende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun :) oh my ghost ve she was pretty son zamanların en izlenesi şahane dizilerindendi ^^
      Hatta oyunculuk faktörünü çıksak she was pretty kill me nin önüne geçebilirdi :) izledin değil mi bu iki diziyi?

      Sil
    2. She was Pretty, sanki Kill me Heal me'de mahsun kalan ikinci çocuğun sevdiği kıza kavuşması için çekilmiş telafi dizisi gibiydi :) Onun da boynu bükük kalmasın o da kavuşsun sevdiğine demişler herhalde.. Son zamanlarda bir de Kore dizilerinde " o eski halinden eser yok şimdi.." konusu işlenir oldu. Şimdi O my Venüs'de de aynı tema işleniyor. Diziye gelince genel olarak beğendim. İkinci çocuğa bayıldım. Hakikaten " Manyak Birşey" di. Jackson'ın tarzı güzeldi. Aslında bir öğrencim var Jackson'ın çocukluğunu o oynamalıydı bence. Ona Jackson diyorum zaten. Arada sırada gelip "hocam benim adım neydi?" diye soruyor bayılıyorum. Sözün özü dizi etkileyiciydi yalnız dizideki aşka pek inanamadım. Bir şey eksikti yapmacık kaldı sanki.. Komedisi yüksek romantizmi düşük bir diziydi yani. Diğer diziyi ise senin postun vesilesiyle izledim fakat sonunu henüz getirmedim. Köşede bir yerde beni bekliyor. Bir ara bakmaya çalışacağım.

      Sil
    3. she was pretty dizisine burada 30-40 destansı yorum aldım. hep olumluydu ama bir kişi daha senin gibi bir yorum bırakmıştı şimdi hatırlayamadım :)
      Hani izlenesi bir dizi yok dediğin için diyorum böyle güzel dizileri bile pek sevmediysen biraz Kore dizilerine ara mı versen :) çünkü bazenböyle üst üste gelince Kore dizi klişeleri insanı sıkmaya başlıyor halbuki Kore dizileri baştan sona klişe :D
      Venüs'e gelince bilirsin her sene bir konu meşhur olur ve hep o tarz diziler çekilir. gerçi tr'de de böyle değil mi? Muhteşem yüzyıldan sonra her yer tarihi dizi ile doldu :D

      Sil
    4. Diziyi beğendim aslında.. Ama şu sıralar "çooook etkileyici" bir şey istiyorum galiba.. Yoksa she was pretty gerçekten iyi bir işti.

      Sil
  5. Içten içe heveslenip beni hayal kırıklığına uğratır korkusuyla başlamadığım bir başka dizi için bu yorumunu görünce başlamaya karar verdim. :) Bir de bubble gibi bisi vardı nabrut çok fena reca da bulunsakta ona da bir el atsan olar mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz istersiniz de atmam mı? şaka bir yana oyunculardan sebep izleyeceğim ama çevirisinin bitmesini beklediğim bir dizi.

      Sil
  6. 20 yaşındayım ama çok sevdiğim oyuncular yoksa okul dizilerini sevmiyom ya bana da çocuksu geliyo :D lisedeyken daha çok severdim bu diziyi de izlemeyi düşünmüyorum sanırım, bölüm sayısı kısa olan dizilerden nedense uzak durasım geliyor on iki bölümlük diziden ne çıkacak diye düşünüyorum gerçi bad guys 11 bölümdü güzeldi onu tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul dizilerini sevmiyorsan bunu da seveceğini sanmıyorum :)

      Sil
  7. Başrol çucuk ile kankası iyi hoştu da eun ji'yi sevemedim ben liseli gibi değil bi kere. Bide yaş yirmi yolun bilmem kaçta kaçı ;P ben okul dizisi izleyemiyorum artık benden geçti dermişim ('~') .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 22 yaşında aslında ama Koreli kadınların aksine o da yaşından büyük gösteriyor.
      Bence sen ergenken de okul dizisi izleyemeyecek olgunluktasındır kesin :)

      Sil
  8. Eun Ji dən daha gözəl drama gözləyirdim bəlkə də buna görə izləmədən atdım dramanı . Uşaqsı gəldi mənə də :)

    YanıtlaSil
  9. Yeni bitirdim bende diziyi ama sevdim ben :) Müzikli, danslı, rekabetli, hırslı olan dizileri severim. Tabi buna -çok abartmamaları kaydıyla- okul dizileri de giriyor hele ki müzikli ise ııımm tadından yenmez :)
    Bu arada Oh My Venus'te çok iyi bence, başlamadıysan şiddetle tavsiye ederim. (Tabi şu ana kadar ki bölümleri, bazen gittikçe düşüyor temposu bilirsin )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eun ji bir şarkı söyler mi diye çok bekledim ama sadece pazarda bir trot okudu o kadar :/
      diziyi çok önceden beri bekliyorum yazmıştım denk geldiysen. kötü de olsa shin min ah için izleyeceğim lakin çeviri bitince :D

      Sil
  10. Ben şu nüfus kaydını aldırma isini anlamadım nasıl yani açıklayabilir misiniz? Aldirinca ne oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer nüfus kaydını aldırmazsa ve anne ile babaları evlenirse kardeş gözüküp ikisi evlenemezler.

      Sil
  11. Nüfus kaydını aldırırsa oraya gitmesi gerekmez mi? Kore de kalabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annesinin nüfüusuna geçecek ama annesi de koreli sonuçta.

      Sil
  12. Merhaba korede çok fazla okul temalı diziler var ben de pek hoşlanmıyorum ama dizi kitliginda olunca mecbur kalıyorsun:))
    İzlemeden önce konuları her zaman senden okurum dizi zevkin benimkiyle çok uyusuyor o nedenle senden ricam şöyle iyi bir kaç dizi söyler misin? Bu sicakta izledigime degsin.

    YanıtlaSil
  13. bu diziye benzer bir dizi önerirmisiniz çok güzel ve 12 bölüm olmasına çok üzüldüm :(

    YanıtlaSil
  14. Bu Diziye Benzer Bir Dizi Önerirmisiniz Çok Güzel Bir Diziydi Ve 12 Bölümden Oluşmasına Üzüldüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okul dizisi olarak diyorsan heirs ve boys over flovers dream high olabilir.

      Sil
  15. sassy go go daki gibi ders çalışma isteği getirticek hırslandırcak dizi önerin var mı acaba yazarsan çok sevinirim

    YanıtlaSil
  16. Bu çekilen okul hangi okul

    YanıtlaSil