Nagazaki Okur Yorumu

Kitabın ilk sayfasında şu not sizi karşılıyor.
Bu roman, Mayıs 2008'de, Asahi dâhil birçok Japon gazetesinde haber olarak yayınlanmış gerçek bir olaya dayanmaktadır.
88 sayfalık kısa bir hikâyeden bahseden bu kitap yukarıda da bahsedildiği gibi gerçek bir hayat hikâyesi baz alınarak yazılmış.

Kitabın Yazarı: Eric Faye

Nagazaki Japonya’nın ünlü kentlerinden birisidir. Shimurasan ise bir ofis çalışanı olarak düzenli sessiz bir hayat süren orta yaşın üzerinde bekâr bir adamdır. Bir gün fark eder ki; evindeki nesneler yer değiştirmekte, dolaptaki yemekleri eksilmektedir. Bu onun sanrısı mıdır, yoksa gerçeğin ta kendisi mi?


Öykünün en ilginç tarafı gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılmış olmasıydı. Ancak romanlarda olur denilen bir olay gerçekte yaşanmış ve bu gerçek olay bir romana konu edilmiş.

Hikâyeyi okurken aynı zamanda Japonların yalnız dünyasına tanık oluyor, bu kadar yalnızlaşmalarının altında yatan nedenler üzerine düşünüyor, refah seviyelerine, disiplin ve yaşayışlarına özendiğimiz bu milletin bir nevi perde arkasını öğrenmiş oluyorsunuz.


Japon kültürüne ilgi duyuyorsanız zaten çok kısa olan bu hikâyeyi okumanızı tavsiye ederim.


Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Elimde okuduğum bir kitap aklımda okumalıyım dediğim beş kitap birde yeni yeni kitaplar tavsiye edilmiyor mu :))) Yetmiyor zaman yetmiyor :))

    YanıtlaSil
  2. Ayy çok güzel bir kitaba benziyor! Japonların kafasını hep yaşamak istemişimdir acaba bu kitap bakış açılarını az da olsa anlayabilmemi mi sağlayacak :)
    Öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim bak şimdii .Japon kültürüne de ilgim olduğundan bi bakayım balim.Teşekkürler tanıtım için :))

    YanıtlaSil
  4. Tavsiyen üzerine aldim. Okudum ve beğendim. Teşekkür etmeye geldim :)

    YanıtlaSil