Aşka En Yakın Duygu

Aşka en yakın duygunun yeğen sevgisi olduğunu düşünüyorum. Tamam, daha önce âşık olmadım ama en azından âşık olmak da en az bunun kadar güzel bir duygudur, muhtemelen yani. Belki de ve inşallah.

Ve yine muhtemelen ki, kendi çocuğum olduğunda da asıl aşkın bir annenin çocuğuna olan sevgisi olduğunu düşüneceğim. Zamanla bu aşamalardan geçerek belki bende bir gün hakiki aşka; fena makamına ulaşacağım. İnşallah…

Yakın zamanda hala olup evdeki imparatorluğumu bıraktığımı, tacı yeni prensesimize devrettiğimi Instagram’da paylaşmıştım.
İki sözünden biri yeğeni olan, sürekli yeğeninin fotoğraflarını paylaşan ya da gösteren teyze/halaları hiç kınamadım ama onların bu coşkusunu ise asla anlayamadım.

Ta ki; kendim de hala olana kadar.



Daha önce hiç böyle bir duygu yaşamadım. Anneme babama duyduğum sevgiye benzemiyor. Kardeş sevgisi gibi de değil. Daha önce hiçbir erkeğe böyle bir his beslemedim. Bebekleri seven, her gördüğü çocuğu durdurup hanimiş yapan bir tip de değilim. 

Meteoroloji vücudumu inceleyip beni hava durumu spikerine havale etse spiker aynen şunları söylerdi:
- N.F. kod isimli şahıs bebeğe sarıldığında göğüs kafesinden yükselen sıcak hava dalgası beynine kadar yükseliyor, ortamda ılık ılık bir rüzgar esiyor. Etrafta kalp şeklinde polenler uçuşuyor. Nasa'dan aldığımız bilgilere göre bilinmeyen bir yerden yükselen Ghost filminin efsanevi film müziği  bebek ile söz konusu şahsın etraflarını sarıyormuş.
Kızımızın fotoğrafını gördüğümde farkında olmadan aptal âşıklar gibi sırıtıyorum. Videosunu yolladıklarında evde çığlık kıyamet koparıyorum.

Yaşadığım duyguyu hiçbir şeye benzetemiyorum, belki daha önce âşık olsaydım onunla kıyaslardım ama bununla kıyaslayacak hiçbir his yaşamadım. Çok acayip bulduğum kendimi tanıyamadığım bir deneyimleme sürecindeyim.

Ben yaşadığım şeyi anlatamıyorum ama daha önce bir yeğen sahibi olanlar mutlaka benim hissettiklerimi anlıyordur. Ve bana öyle geliyor ki sadece kendi çocuğumu bu kadar çok sevebilirim. Bilmem, belki kendi çocuğumu sevmek için  bu kadar vakit bile bulamam, çünkü annelik zor ve büyük sorumluluklar gerektiriyor. Hâlbuki benim yeğenime karşı olan tek yükümlülüğüm telaşsız tasasız sadece onu sevmek. Ve bu yükümlülüğüme bayılıyorum….

Hala Sultan Bildirdi
Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Maşallah o dudaklar tam yemelik.. Rabbim bağışlasın :)
    Hala veya teyze değilim biliyorsun anneyim(abimin evlenmesini beklemedim) yeğen sevgisi nasıl bilemem ben de ama evlat bambaşka :) Anne olmak zoe zanaat doğru ben çalışan anne-geniş aile olduğum için zorlanmadım heheheheh :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn... Allahım bende geniş bir anne olurum inşallah ne olur :D

      Sil
  2. Oyyy... Maaşaallah.. Maaşaallah.. Rabbim analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat eylesin.
    Rabbim hayırlısıyla sanada nasip etsin diyelim o halde. :)))

    YanıtlaSil
  3. Maşallah, çok tatlı bir yavrucak bu (yarım porsiyon görülmesine rağmen:)
    Dediklerin doğru, yeğen çok seviliyor.
    Ablamın ilk bebeğinde, okuldan gelip onu sevmek için çıldırıyordum!
    İkincisi oldu (erkek bebek), hemen planları kurdum: kızım olursa yeğenimi damat alacaktım!
    O derece:)
    Ama maalesef şu an için o şansı kaçırdık:-/ Bizim ki de oğlan:)
    Yabana gitmesin yavrucak, kıyamam:)

    YanıtlaSil
  4. O kadar güzel tanımlamışsın ki :D Bende bir tek kendimde görülen semptomlar sanıodum bunları :))) Hele "Hakiki Aşk, fena makamı" tanımlamana bayıldım.
    Ne demişler kardeşlerinizin yapacağı en güzel şey yeğenlerinizdir. Bende yeğenine aşık bir teyze olarak tüm duygularını en içten şekilde paylaşıyorum Nabrutcum :D Yeğen candır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu ilk defa duyuyorum bayıldım en güzel şey kısmı :D çok sevdim.
      tek olmadığımı biliyordum

      Sil
  5. Ayni şekilde katılıyorum abla sana yakin zamanda hala olan biri olarak söylüyorum ki 7/24 birlikteyiz ördeğimle (bu arada ben ördeğim diyorum yakışıklıya herkesde benim gibi ördek demeye başladı acayip bi akim yarattim😜)ama uyurken bile özlüyorum gözlerimin içine bakıpda gülümsedi mi dünyanın en mutlu halasi ben oluyorum ☺☺☺😇 (bu arada saygilar sevgiler çok öptüm 💋💋💋💋)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır sesiniz çıkmıyordu yorumunuzla mutlu ettiniz efendim :*
      beraber olmanız büyük şans bizim aramızda dağlar denizler var :/

      Sil
  6. Halalığın hayırlı olsun nabrutcum Rabbim prensesine çok güzel bir ömür yaşamayı nasip etsin inşallah! en son iki ay önce dördüncü defa hala oldum iki kız iki erkek yeğenim var önceden halanın çok uzaktan bir akraba olduğunu düşünüp teyze olamayacağım için üzülürdüm ta ki ilk göz ağrım ve ilk prensesim doğana kadar, birde anne babasına değilde doğduğu günden itibaren herkes tarafından bana benzetilmesi ayrı bir keyif anlatamam şimdi o yeğenim kocaman kız oldu ayrı şehirlerde yaşıyoruz çevresindekilere ben halama benziyorum diye gururla anlatıyormuş en üzüldüğüm şey uzakta oldukları için her özlediğimde yanlarında olamamak canları yansa benim yüreğim yanıyor gece uykularım kaçıyor Rabbim yeğenlerimize sağlık versin mutlu günlerini görelim inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel anlatmışsın. evet uzakta olmak çok üzücü. Böyle şap şap öpemedikten sonra... ah hayat çok zor :D neyse klasik olarak sağlıklı olsunlar da ...

      Sil
  7. Canımnabrutt Allah hayırlı sağlıklı kendi gibi güpgüzel bir ömür nasip etsin. gerçekten insanın kendi çocuğu gibi oluyor ^^ yeğenin çok şanslı sen gibi tatlı bir halası olduğu için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy kuzum sen çoktan tattın bilirsin ne hissettiğimi.
      sağolasın senin gönlün güzel...

      Sil
  8. Teyze anne yarisi derler bende teyze olduğumda anne olmuş gibi hissetmistim kendimi
    Durmadan ondan konusmak video ve fotoğraflarını bakmak baktirmak bakmayani bakana kadar dürtmwk suretiyle rahatsiz etmek hepsi mevcuttu halada mevcut. Benim sansim yegenimin yanimda yakınim büyümesiydi. O kadar yakindık ki bana bile anne diyodu :)) mrl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte o şahane bir şey olmalı herhalde... ben uzaktayım ya çok behbahtım hemşire :D

      Sil
  9. evlat sevgisi evlat (: yeğen sevgisi aşka aşağıdan yukarı doğru yakın, evlat sevgisi yukarıdan aşağıya. mesafeler belki aynı, ama biri aşktan az biri aşktan çook :) onu da tattırsın rabbim en hayırlı vakitte (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ımm çok güzel tarif etmişsin. Yine de annelik çok yorucu gözümde büyüyor :D ama halalık öyle mi :DD

      Sil
  10. ay çok tebr,k ederim. dünyanın en güzel duygusudur yeğen sahibesi olmak :D

    YanıtlaSil
  11. Maşallah nabrut , en cok ozlenen bebek kokusu:) bende hala olmak istiyorum ama tık yok daha kardeşimde:( Annelik ise bambaska ne kadar tarıf etsen edemezsın . Sen artık tatıllerı ıple cekersın :( her hareketını her tepkisini çekinmeden anlatabilirsin bize abartmak serbest:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle :D tamam siz beni anlarsınız arada size abarta abarta anlatırım

      Sil
  12. Buna askin en yakın olduğu duygu da diyebiliriz. Masaallah... Sevil

    YanıtlaSil
  13. Maşallah.Miss kokulu bebekler.Melekler.

    YanıtlaSil
  14. 4 kere teyze 3 kere hala olan biri olarak şu cümleyi kurduğumu hatırlıyorum "ya ben bunu içime sokup çıkarmamak istiyorumm" :)
    böyle uslu bi bebek olacak yatıracaksın göğse izleyeceksin hayran hayran.. yaşamışlığım var ama tarifi yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off sana çok imrendim. Allah uzun ömürler versin yeğenlerine. bende bir tanecik var böhüü :D

      Sil