Instagram Beğeni Kriterleri

Mesela Instagram'da bir milyon takipçisi olan bir sanatçının toplamda aldığı beğeni ortalama 30 bini geçmiyor. Bir milyon takipçi sürekli aktif olmayabilir, insan her dakika takibe aldığı kişinin gönderilerini izleyip beğenmek zorunda mı gibi şeyler düşündüğünüzü de sanmıyorum. Çünkü genel olarak gönderileri görüp hatta belki de beğenip, beğeni mahiyetinde ekrana dokunmaktan bilmeden kaçınıyoruz.

Bu kaçınmanın sebebi altında bazen tamamen farkında olmamak, önemsememek yatıyor. Hâlbuki o fotoğrafı çeken kişi bunun için çaba sarf edip emek harcadığı için –beğendiyseniz- kesinlikle fotoğrafına bir dokunuşu hak ediyor.

Kaçınmanın sebebi bazı kişilerde haset etmek, çekememek gibi sebepler barındırabiliyor. 
Onun giydiğinden alamamak, 
onun gittiği yere gidememek, 
onun gibi güzel olmamak, 
onun gibi, gibi, gibilerden türeyen eylemler yüzünden beğendiği halde ulaşamamak, kişinin beğenme eylemini interaktif manada gerçekleştirmesine mani oluyor.



Bazı kişiler ise ekrana dokunmaya bile üşenebiliyor. Bu bazı kişiler içine zaman zaman girdiğim için bu kısım insanları koruyup kollayalım, kötü niyetleri olmadığını bildiğimiz için sahip çıkıp himaye edelim.

Tüm bunların bir de şu tarafı var.
Aslında kötü bir fotoğrafı beğenmeyebiliriz. En doğal hakkımız. Ama işte birde beğenmeyip de ayıp olmasın dediklerimiz var.
Mesela sevdiğimiz ve iletişim halinde olduğumuz bir kişiyse onun fotoğrafını beğenmeyi ihmal etmiyoruz.

Yine benim gibiyseniz -beğenmediğiniz- beğenileriniz şu şekilde sıralanabilir:

Kendi selfie tarzı bir fotoğrafını çekip Instagram’a yüklemiş biri, bir de resimde çirkin çıkmışsa kesin beğenirim, içim acır. Hatta beş on kez beğeni hakkım olsa hepsini kullanırım kıyamam, üzülürüm.

Kendince ıvır zıvırları birleştirerek Instagram guruları gibi bir konsept oluşturmaya çalışan kişi başarılı olamamışa, uğraşmış ama hiç başarılı olamamış diye emeğe saygı babında gönderiyi mutlaka beğenirim.

Yine Instgram’da yeni olup sefalet ve acemilik akan fotoğraflar paylaşanlara da kıyamam, hemen beğenirim.

Birde yanlışlıkla elim çarpıp beğendiklerim var ki, telefonumun yüzüme düşmesi kadar komik.

Ama en fenası ne biliyor musunuz? Bazen beğeneyim ya da ekranı alta kaydırayım derken yanlışlıkla 3 noktaya basıp fotoğrafları spam olarak bildirebiliyorum. Hahaha!

Sizin Instagram beğeni kriterleriniz var mı?


Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım


Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. benim resimlerimi beğenmişse sayfasına dönüp mutlaka beğendiğim bir resmini bulup kalplerim, çocuğunun, kendinin, gittiği yerin, yediği yemeğin on tane resmini sağdan soldan çekilmiş halde üst üste sayfasına koyanları beğenmem, seç birini en güzelini koy işte. Güzel manzaralara , bulutlara , çiçeklere hiç dayanamam beğenirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunu unutmuşum binbir resimciler var birde haklısın :D

      Sil
  2. İnstagramda özellikle girip baktığım birkaç kişi var onların fotoğrafını beğenirim. Birde çok fazla selfie çeken insanları özellikle beğenmem. Mesela ablam fotoğraf çekmeyi hobi haline getirmiş sürekli fotoğraf çekiyor bide beni çek diyince iğce gına geldi onun fotoğraflarını beğenmiyorum. Böylede iyi bir kardeşim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu çok fazla selfie yükleyenleri nasıl unutmuşum :))

      Sil
  3. İnstagramda şöyle bir şey var. Karşılıklı beğeni almadığın kişileri beğenmiyorsun. Beğendiğin fotoğrafı da sırf o beğenmiyor diye beğenmiyorsun. Yani çoğu insanda böyle. Benim sürekli beğendiklerim var, beğendiğim bir fotoğrafsa onu da beğenirim ama. Bence adil. :))

    YanıtlaSil
  4. Kriter mi o da neymiş :) beğendiysem hiç affetmez hemen iki kalp yollayiveririm valla. Hatta çevremden az beğen az Keşfet kısmının senin beğenilerle doluyor diye sitem bile alırım sık sık.

    Beğenmeyengillerin bir kısmı da takip ettiklerin kısmında şu şunu beğenmişte gözükmekten çekinip begenmiyorlar diye biliyorum :/

    YanıtlaSil
  5. :) :) telafonu suratıma düşüren bi ben değilim sanıırım hahaha. gerçkten ne komşk bi durum.
    ben begndiğim fotografları like lıyorum. çaba sarf dilen fotograflarıda emege saygı olarak lıkelamaya dikkat ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. çok tatlısın bu konu da katılıyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teveccühünüz :) aynı düşündüğümüze sevindim.

      Sil
  7. Gene harika ve eğlenceli bir yazısıyla Nabrut karşımızda ^^ .Instagram kriterlerine gelirsek, ilk olarak tabiki de arkadaşlarımızın tüm fotoğrafları beğeniliyor. Hele ki bazen yakın arkadaşlarımın fotoğraflarını sayfada yüklenmeden, görmeden beğenip geçiyorum :D Dost sonuçta :D . Diğer kriter olarak Nabrut'un paylaştığı tüm fotoğrafları beğenmek var :D Sürekli kendini çeken cadde kızı tiplemelerini beğenmiyorum. Mesela her gün Huqqa'da nargile ile fotoğraf çekilenler var. Bu bizim gidemediğimiz manasında değil,istenilse gidilecek bir yer sonuçta, sadece hoşuma gitmediğinden. Daha özgün olup başka fotoğraflar çekilebilirler yani. Tabi benim görüşüm bu. Başka kriter olarak yurt dışından resim atan bütün insanların fotoğrafları itina ile beğenilir :D Bu arada yazı için ellerine sağlık, kalemine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle teşekkür ediyorum ^^
      benimkileri beğeniyorsan gerisi sorun değl zaten :D
      aaa o ayrı. görgüsüzler beğenmemek en önemli ilkemiz ama ben onları takip etmiyorum hamdolsun :DD
      yurt dışı olayı çok ilginç gerçekten nedense :D

      Sil
  8. Acaba benimkisiler hangi kategoride olaki diye düşündürecek bir yazı olmuş amaaa :D:D
    Tam instagram hesabımı dondurmuşken denk geldi niye dondurdum ben de bilmiyorum o da ayrı manyaklık geçici kapatmaya da dondurma diyorum bu arada yanlış anlaşma olmasın :D
    Çirkin mi çıkmıştım ki acaba paranoyalar paranoyalar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırdır neden dondurdun ki :)
      not:sevimli insanlar çirkin çıkmazlar :*

      Sil
    2. Önemli bi sebebi yoktu hatta şimdi açtım azıcık sapıklık yapıyodum da instagramda kendi nefsime hakim olayım diyeydi :D
      Ayyyy ne desem bilemedim siz varken efenim öhhöm kocaman öptüüm :* :) :)

      Sil
  9. Sen çok düşünceli ve merhametlisin Nabrut :) yazdıklarını okuyunca Benim de var kriterlerim instagramda :) bir kere facebook da çok sıkıntı yaşadığımdan tanıdığım herkesi ınstagramda takip etmiyorum, kendimin de takibine izin vermiyorum. Bir de ben arada ailemle dostlarımla kişisel fotolarımı da paylaştığımdan tanımadıklarımın takibini direk reddediyorum.
    Takipçisi olduğum herkesin herşeyini beğeniyorum :) Onun dışında 'Keşfet' kısmında gördüğüm hoşuma giden şeyleri beğeniyorum. Ama herşeyi değil :/ Mesela Instagram'da facebook tarzı özlü sözlü fotolar pek hoşuma gitmiyor :/
    Aklıma gelen bunlar.
    Veee seni izninle mimliyorum Nabrut :) Yanıtlarını görmeyi çok isterim :) http://colukcocukbunlar.blogspot.com.tr/ -LuNa-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bende instagramda replik özlü söz v.s sevmiyorum. instagram kişisel fotoğraf paylaşım yeri olmalı diye düşünüyorum :)
      izin ne demek teşekkür ediyorum hemen geliyorum okumaya.

      Sil
  10. Bir de c şıkkı var. Ne facem var ne tivitim ne de insşeysinden.
    İnce hesaplarla hassas davranıp beğenip beğenmemek gibi bir derdim olmuyor.
    Lâkin "ince ruhlu olmak ve bunu yaşatmak(sahteye kaçmadan)" güzel birşey, olaydı aynını yapardım :)

    YanıtlaSil
  11. Uzun zamandır okuyamıyordum yazılarını ama öğrendim ki sende yazamıyormuşsun :D
    Yazın her zamanki gibi harika olmuş ellerine kollarına sağlık :)
    Instagram Kriterime gelince benimki kendine has bir kriter, ne fotoğraf çekerim ne fotoğraf yüklerim nede fotoğraf beğenirim:) Şimdi diyeceksin ki madem bu kadar fotoğraftan uzaksın neden Instagram hesabın var. Cevap veriyorum hep şu internet alışverişleri yüzünden :D
    Zira fotoğraf çektirmekten ve çekmekten hoşlanmam sadece fotoğraf bakmayı severim oda elektronik fotoğrafa değil elimde olacak :)
    Hal böyle olunca iyice can sıkıntısından patlamadığım sürece Instagram'a girmiyorum :D
    Not: Bu huyum yüzünden adım muhalefete çıktı iyi mi :D
    hayır çektiren çektirsin neden zorla beni de kareye sokmaya çalışıyorlar anlamıyorum ki neymiş anı ölümsüzleştiriyormuşuz onlar zevk alıyorlar diye ben sinir krizi geçiriyorum benim ölümsüzleşen anım hiçte hoş olmuyor :D
    Not2: Ayrıca anı ölümsüzleştirme olayı önceden hoşmuş aradan fotoğraf çekiyorduk güzel bir anı oluyordu. Şimdi millet gittikleri mekanlara bakmıyorlar, sohbet etmiyorlar fotoğraf çektircez yarışı yüzünden ve anı ölümsüzleştirme amacıyla anı öldürüyorlar :D

    Not3: Yahu Nabrut nasıl oluyor hep sana yazarken çeneme vuruyor kısa bir iki kelime yazamıyorum. Sende sabırla okuyorsun sağolasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen beni sabırla okurken ben nasıl okumam. zevkle hemde!
      haklısın ay şu anımı bu anımı paylaşayım derken anı yaşayamadığımız için anı da biriktiremiyoruz ama çok sevdiğim çok hoş sohbet insnalar olunca instagram falan unutuyorsun. bu hep ay sıkıldım en iyisi sağı solu çekeyim ortamı renklendiriyim çabalarından jaynaklanıyor.

      Sil