Kore Dizilerinin Yan Etkileri

Kore dizisi izlemenin bazı yan etkileri vardır. Bunlardan bir kısmı ergenlik çağında daha belirgin olarak ortaya çıksa da hemen hemen tüm yaşlarda varlığını gösteriyor. Ben ergen yaşlarda Kore dizilerini izlemeye başlayıp olgunluk çağına eriştiğim için iki taraf adına yan etkilerden ve etkileme oranlarından bizzat deneyimsel olarak bahsedebilirim. 

1- Günde 2 bölümden fazla Kore dizisi izleniyorsa en belirgin yan etki;Anneniz size yeter artık kalk şu bilgisayarın başından diye seslendiğinde, ellerinizi çenenizin altında birleştirip 
-Ommaaa Çebaalll, deme isteğidir.
Daha basit izahıyla Korece konuşma ve ünlemleri uzatma eğilimi içine girersiniz.
Mesela babanıza appaaa, herhangi birine kumaooo demek isteyebilirsiniz. Bakkallar artık acuşşidir.  
Arasso arasso dediğinizi duyar gibi olduğumdan örnekleri uzatmıyorum.
Ama şunu söyleyebilirim ki; 2 bölümden fazla dizi izlemezseniz asla böyle bir ihtiyaç hâsıl olmuyor. Türkçe size yeten bir dil haline geliyor. (Test edilip onaylanan bir bilgi) 

2- Tüm gün, akşam olsa da oppa aşkını itiraf edecek mi, şu sünepe kız hangi adamı seçecek acaba gibi düşünceler kafanıza mütemadiyen uğrar. Ders çalışırken, hocayı dinlerken, bulaşık makinasını dizerken, yer silerken, süpürürken. O yüzden bizim en sevdiğimiz an; akşam tüm koşturma bitip bilgisayarımızı kucağımıza aldığımızda alt yazının geldiğini gördüğümüz andır. İşte o andan sonra tüm dünya ile ilişki kesilebilir.
Tüm dünya ile ilişki kesilir. Evet, kulaklıkları takıp play tuşuna bastığınız anda artık yeni bir dünyanın içindesinizdir. Anneniz seslenir, babanız seslenir. Ama siz kıkır kıkır gülmekle ya da yayvan yayvan sırıtmakla meşgulsünüzdür ve hiç birini duymazsınız. Bu durumdan dolayı aile bireyleri bir gün bizi evden atabilir. Aman dikkat!




3-Bir üst maddede geçtiği gibi kelle gibi sırıtmak Kore dizilerinin en belirgin yan etkilerindendir. Zaten böyle sırıtıp rahatlamak günün yorgunluğunu atmak için Kore dizisi izlediğimiz için bize göre sorun yoktur. Ama arkadaşlarınız ya da aile bireyleriniz bu gülümsemelerden yola çıkarak bizi romantik komedi izleyerek hayatı tozpembe görmeye başlamakla suçlayabilir. Haklı değillerdir. 

4- Ya da suratınızı ekşitirsiniz, ağlamaklı olursunuz. Dram başlamıştır. Oppa kızı terk etmiştir, dayanılır gibi değildir. :) Ama neyse ki bilirsiniz; Kore dizileri hep mutlu sonla biter. Onun için severiz zaten biz Kore dizilerini.

5- Mesajlarınızın sonuna k.i.b yerine artık figthting yazmaya başlayabilirsiniz.

6- Tüm çekiklerin milliyetini ayırt eder hale gelirsiniz. Nasıl ayırt ettiğinizi bile artık ayırt edemez olursunuz. En azından Korelileri Çinli sanıp linç girişiminde bulunmayacağınız kesindir.

7- Facebook hesabınız Kore ile ilgili sayfa ve gruplarla dolmuştur. Hesaplarınızı toplu taşım araçlarında açmaktan imtina edebilirsiniz. Çünkü fangirl arkadaşlarınızın paylaştığı –bazısı +18 olan- fotoğraflar sayfanızı istila etmiştir.

8- Çok güzel bir romantik komedi izliyorsanız, gündüz vakti sahneler aklınıza geldiğinde istemsiz gülücükler saçabilirsiniz.

9- İlk zamanlar dizi bittiğinde –mutlu son bile olsa- içinize bir hüzün çöker. Hatta göğsünüze bir fil oturur dersek yeridir. 16 ya da 24 bölüm boyunca bilfiil içine girdiğiniz hayattan artık ayrılma vakti gelmiştir. Oppanın bir sonraki dizisine kadar…

İlk olarak aklıma gelenler bunlar...

Size sevindirici bir haber verebilirim; yaş ilerledikçe bu gibi komplikasyonlar çok çok azalıyor. Yaşlandığım için mi, uzun yıllardır Kore dizileri izleyip bağışıklık kazandığım için mi bilemiyorum tabii. Ama ben hala, birçoğunuz gibi üzerimde bu etkilerle daha coşkulu bir izleyici ve fangirl olmak isterdim. 

Benim unuttuğum sizin eklemek istediğiniz yan etkiler var mı?

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Buradan hepsine ulaşabilirsiniz


Yorum Gönder

46 Yorumlar

  1. bu belirtilerin her birini ergenliğini epey geçmiş bir birey olarak bile yaşıyorum açıkçası ^^
    daha kötüsü var bir de! dramalardaki insanları, o tarz giyinen, davranan karakterleri kendi hayatınızda aramaya başlıyorsunuz. sonra bulamayıp böyle tiplerin sadece dizilerde olduğunu idrak edince de büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. en azından ben bunu çok yaşadım bilmem yaygın bir etki midir ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle bir etki bırakmadı açıkcası demekki çok realistim :D

      Sil
  2. Bunlar olumlu yan etkileri olmuş :) bir de olumsuz yan etkileri Olmalı. Yalnız şuna kesinlikle Katılıyorum YAŞ ilerledikçe bu fangirl durumu normal izleyiciliğe dönüşüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sawako bunlar olumlu mu emin misin :D gün içinde salak salak sırıtmak falan :) bence iyiki ergenlikten çıktım fangirl durumum törpülendi de artık bu etkilerle uğraşmadan hobi olarak dizi izleyebiliyorum :D

      Sil
  3. Ayşe'nin tavsiyesi ile bende kore dizileri izlemeye başlayacağım bugün, sonra bu yazıyı yeniden okuyacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aramıza hoşgeldin o zaman :D

      Sil
    2. Iyi bir tavsiye olmuş. Benim başlamamda tavsiye üzerine olmuştu aslında dizi olayları pek dikkatimi çekmez filmlerle yetinen bir insandim . Ama sonta okul döneminde kaçırdığım zeyker bölümlerini izlerken bofu duydum ve öyle başladı. Aslında ben neden anlatıyorsam anlamıyorum neyse. Tavsiye bir ne kadar eskimiş olsa da bof ve playfull kiss izleme listende başlarda yer alsın eğer yeni dizilere başlarsan yani yeni yapım olanlara ne kadar komik iyi olsalarda dönüm bakmazsın sonra yenileri izlediktensonra klışe bulursun. Eğer bir korecan olacaksan ilk oppaların (müzik grupları hariç ) lee min ho ve kim hyung joong olmalı. Ve en önemlisi bu serüvende başarılar ben bir buçuk senede 40 a yakın dizi izledim ve bu benim teog senem
      Fighting

      Sil
  4. Yan etki denebilir mi bilmiyorum ama bana göre beyni uyuşturuyo kore dizileri ve insanı hırçınlaştırıyo bu nedenle başlamayanlar böyle devam etsinler kafasındayım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günde 2 bölmden çok izleniyorsa yaş konusunu da içine katarsak beyin uyuşup sulanabilir tabi :) bilinçli bir izleyici olmak şart :D

      Sil
  5. ablam resmen beni anlatmissin ya insallah senin dedigin gibi olurda zamanla o dizi bittigindeki üzüntü azalir ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacımm bak ben sana canlı örneğim geçiyor hiç bir şey kalmıyor ama şu an yaşadığın coşku da çok güzel tanıdı çıkar.

      Sil
  6. Ahahahha Nabrutçum çok tatlı bir yazı olmuş :) Kafa dağıtmak Kore dizilerinin en güzel yan etkilerinden kendi sıkıntımızı bırakıp esas kız için üzülürüz. Gerçek hayatta dizilerdeki gibi oppa bulamayacağımızı bilerek dizi izlemeye devam ederiz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum:)
      işte bak bu çok önemli bilerek devam ediliyorsa sorun yok :D

      Sil
  7. Ben ben ben.. :) baştan sona katılıyorum yazına ve bir iki ek yapmak istiyorum izninle.. x diziyi izlerken hemen sevdiğim arkadaş ya da akrabalarimla diziyi analiz etme isteği uyanıyor bende..bir de sevdiklerim de o diziyi izlesin istiyorum..annem altyazı falan okuyamiyor (okuma-yazması yok garibimin) yani anlayacağını bilsem bastan sona diziyi anlatayım diyorum içimden..hatta dışımdan kendisine de teklif ediyorum ama bakışını sen düşün.. :)

    Etrafimdakiler "şu adam çok tatlı" diye birini gösterdiği zaman hemen "ben Koreli olmayanlara artık ilgi duymuyorum, en azından gözleri çekik olmalı beğenmem için " diyorum.. tabii biliyorum bunun sonu yok.. :)

    Kuzenlerimle bile aramızda konuşurken Korece kullanır hale geldik ka kajima unni oppa diye bilgisizce.. :) abime oppaa dedigimi hayal ettim şimdi haha.. :)

    Icimde ramen yeme isteği de çok oluyor..yani öyle bir istahla yiyorlar ki, az önce çubuk makarnam bittiği için uydurma bi çeşit makarnadan yine uyduruk bi ramen yaptim kafama göre sen düşün ötesini.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu eskiden bende istiyordum herkese anlatayım diye bak bunu da birdahaki yazıya ekleyeceğim. hatta biz bir kaç yıl kızlarla dizi grubu kurduk whats app açıp eş zamanlı izledik. şimdi burada yazmak yeterli oluyor. hatta yazmasam bile sorun değil. geçiyor bu yan etki.
      diğer maddeleri de ekleyeceğim teşekkür ederim :*

      Sil
  8. Nabrutcum uzun süredir bloguna takip eden biri olarak bu yazını gördüğüm an ustumdeki cekingenligimi atıp bir heves yazayım dedim ,çünku anlatacak o kadar çok şey var ki! Eski bir fangirl olarak -maalesef artık sadece vakit geçirmek için izliyorum , dile kolay 8 sene olmuş! - kore dizilerinin tekrarladigini düşünüyorum. Ama güzel bir dizi bulduğumuz zaman da o kıpır kıpır duygularıma kısa bir süre de olsa engel olamıyorum( bkz. The Master's Sun). Bu arada lafı fazla uzatmadan sorunuza geçeyim;) Benim aklıma gelen başka yan etkileri de var kore dizilerinin :) İlk olarak bir Koreli konuştuğunda yanından geçerken '' Korece konuşuyorlar ''demen , yanındaki kore dünyasından bilfiil habersiz insanın senin engin genel kültürüne hayran kalması. İkinci olarak da çoğunlukla başarısız biten Korece öğrenme cabalari. Simdilik aklima bu kadar geliyor nabrut ama gelirse emin ol yazacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar mutlu oldum ki yorumuna neden çekiniyorsun ki :)
      bu sene dizileirn düşüdte olduğunu ost seçimlerinden bile anlamak mümkün bu konuda katılıyorum sana. ama ben günde 2 bölümden fazla izlemeyen hatta kışın zaten bir bölüm bile zor izlediğim için böyle sıkılmışlığım yok dizilerden hala zevkle izliyorum. baymadı henüz beni :)
      diğer yan etkilerde kesinlikle tam isabet bunları da bir sonraki yazıya ekleyim
      teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Yanlış bir şey yazarım ya da kötü yazarım diyeydi ama bundan sonra olmaz herhalde. İlkini yazdım ya sonrası daha rahat olur diye düşünüyorum. :D Ben artık neredeyse koptum dizilerden diyebilirim. Amerikan dizilerine sardım bu aralar . Hayırlısı artık ne diyelim :)

      Sil
  9. Mesela annemle çay içerken ben başımı yana çevirerek içiyorum.Arkadışımla bir konuda sözleştiğimizde sözleşme el hareketlerini yapıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of of çay mevzusu feci bir etkiymiş yanlız :D ama o el hareketleri sevimli :)

      Sil
  10. Ah ne kadar güzel anlatmışsın, bayıldım bayıldım! 2009'dan beri kore dizisi izleyicisi olarak söylediklerinin tamamına imzamı atarım. Bir de şunu ekleyebilirim; eğer bitmiş bir dizi izliyorsan ve çok sardıysa sosyal hayatını erteleme kıvamına gelebiliyorsun, ay dur şunu da bunu da bitireyim derken çok az uykuyla işe gitmek zorunda kalmak, arkadaşlarla planlanmış bir akşamı ötelemek, kocamın dikkatini maç açmak suretiyle dağıtmak daha önce yaptıklarım arasında:) Bu arada bende zaman geçtikçe azalan bir etki de olmadı(Ps:30 yaşındayım)Hala ba-yı-lı-yo-rum:) sevgiler, Seda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim öncelikle.
      of of of diyorum yalnız. Tam bir dizi fanı :) ben neden ilk heyecanımı kaybettim çok üzüldüm şimdi :)
      bende hala bayılıyorum ama dizi bitince mesela depresyona falan girmiyorum eskiden ciddi depresyona sürüklüyordu :D

      Sil
    2. 30 yaşında iki çocuklu anne olarak şu bebeleri yatırsamda bitirsem diziyi dediğim oluyor. İlk zamanlarin heyecanı kalmadi gençlik dizilerine filan vakit ayıramiyorum ama yine de severek izlediğim diziler hala var.(Yok artık iki çocukla 30 yaşında hala mı? Dediğinizi duyar gibiyim ;))

      Sil
  11. Kaç senedir izliyosun acaba kore dizilerini merak ettim yazı da hem çok doğru hem çok eğlenceli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim öncelikle.
      2009'dan beri izliyorum. O zaman diziler böyle düzenli çevrilmiyordu ama film çevirileri başlamıştı.

      Sil
  12. 1. madde ingilizce konuşma pratiği için bana yardımcı olabilir. denemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pratik için karşındaki de sana aynı dille cevap verebilmeli ama :D

      Sil
  13. Çok sıkı bir izleyici değilim yani oyle düşünüyorum ama artık bende kore dizilerinden eski heyecani alamıyorum ve arayış içerisindeyim bi yandan madem soğudum bırakayım diyorum bi yandan da kim ne dizi yapmış konusu neymiş diye herşeye sulaniyorum.
    Dizi mutlu sonla bitsede depresyona girme durumu çok kötü uzun zamandır yasamiyordum ama dün mask finalini izleyince anladım ki (mask ostlari eşliğinde) o duygu hem cok guzel hemde ruhu kemiriyo bi acaip bisey anlatılmaz yaşanır dedikleri bu işte. ..(Buarada Ju ji hoon gerçekten bi harika cok farkli bi cekiciligi var kapılmamak elde degil )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende ben tüm diziyi izledim zaten :D
      Joo ji Hoon ilk göz ğarımdır yoon eun hye ile. O yüzden o çekiciliği biliyorum :))

      Sil
  14. 40 yaslarındayım. 7 ay ulsan'da gemi inşaasında çalıştım. 2005 bu yana kore dizisi ve filmi izliyorum sanirim 400 civarıdır. Cogunlukla 150 bölüm ve uzeri olanlardan daha keyif alıyordum. Artık kisisel sıfatlar ( oppa-omma-abba-hyunn-hyunnim-nunaa-unni-ajumma-ajussi-harobaci-halmoni-samçon-) kimlere ne yakınlıkla kullanılır. Ast-ust kıdemli-kıdemsiz arası iliskilerin ciddiyeti. ikili ilişkilerin ciddiyeti. ickinin kadın-erkek demeden günlük yasamlarinin bir parcası olduğu. Dizilere yansımasada oldukca tütün ürünleri tüketen bir toplum olduğunu kavrayabiliyorum artık. Bazı sahnelerde altyazılara bile bakmıyorum :) Genel bir kanuna saygı havası vardır. Ve inanılmaz derecede tüketici toplumudur. Yanlış haberin cok agır cezaları oldugundan genelde haberlerde bahsedilen seylerin % 95 inanırlar. 70 yaş uzerinin turklere saygı ve sevgisi cok başka. Genede uzak asya'da biz ve kulturumuze en yakın kisiler onlar. Bu yuzden ben gunluk yasamimda da bu bahsettiklerinin cogunu bizzat yasiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar uzun süre -10- yıl dizi izleyen biirisi olarak artık korece anlamamanız ilginç olurdu zaten.
      Bu asya ülkelerindeki düzen ve medya inanırlığı ortak bir payda sanırım ve gıbta edilesi.Ama onun haricinde halka ilgi duymuyorum açıkçası. hatta ülkeye bile ilgim yok. ben dizilerini ve aktörlerini seviyorum ve ilgileniyorum o kadar.

      Sil
  15. çok dizi izledim hatta günde 13-14 saat ama odamda düşünsem bile odadan çıkınca hiç dizi üzerinde düşünmem
    sadece bölüm beklerim gelse de odama geçip izlesem diye o yüzden en sağlıklısı biten dizileri izlemektir :)
    yan etkileri şöyle ki baklavasız vücuda artık vücut diyemiyorum kızları gördükçe de kendime kız demiyorum :)))
    annem arada odama uğrayıp 'neye gülüyorsun sen yine' der şükür daha ağladıklarıma rastlamadı :)
    biz 3 arkadaş izliyoruz kore dizilerini/filmlerini aramızda kritik yapacak bi mevzu daha çıkmış oldu :)
    kim kore dizi izliyorsa tanıdıklarımın tanıdıklarından tavsiye istemeler başladı "sorsana en favorileri neymiş" diye.. :D
    şu an aklıma gelmiyor şimdilik bu kadar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kronik vakıalar hepsi benzer semptomlar kesin bunların içinde subniminal mesajlar var :DD

      Sil
  16. Bende şu 'yah!' kelimesi çok sık oldu hatta kardeşimle diyaloglarımizda mutlaka bir 'Koreceleştirme' oluyor ister istemez etkisinde kalıyor insan cidden..Bazen de Japona sarıp; saçma şeyler söyleyebiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yah kelimesini bilemeidm ya :) aigoo biliyorum. ıyşşş biliyorum ama yah ne ki:D

      Sil
    2. “Hey!" manasındaki kaba bir “yaaa!" seslenişi var ya, o işte. Arkadaşımız İngilizcedeki yazılışını söylemiş. :)

      Sil
  17. Ah bu yan etkileri de olmasaymıs dedigim cok oldu :) Harika surukleyici bir diziyse hic durmadan ardi ardina izlerim.Sadece yemek ve wc ihtiyacimi goruyorum o gunler:D Sabaha kadar uykusuzluk da cabası.Dolayisiyla dengem şaşıyor.Hayattan soyutlandığım için dizi bitince hoopp eşekten düsmüşe dön :D Ama çok heyecanli degilse gunde 2 3 bolum yetiyor cok fazla etkilemiyor beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşlanınca geçiyor günde 1-2 bölümden fazla izleyemiyor insan :)

      Sil
  18. kore dizisi çok izlemiştim ve okulda bazen insanların söylediklerini korece duyuyordum onlar türkçe konuşuyordu ama ben korece duyuyordum çok değişik hakikaten bir keresinde yine okulda biri korece konuştu bir şey söyledi (tabiki aslında konuşmadı ben öyle duydum) ve sesi duyunca şok olmuştum kafa bir sağa bir sola kimden geldi o ses Diye etrafa bakınmıştım hatta yakın zamanda yine oldu :D ��

    YanıtlaSil
  19. kore dizisi çok izlemiştim ve okulda bazen insanların söylediklerini korece duyuyordum onlar türkçe konuşuyordu ama ben korece duyuyordum çok değişik hakikaten bir keresinde yine okulda biri korece konuştu bir şey söyledi (tabiki aslında konuşmadı ben öyle duydum) ve sesi duyunca şok olmuştum kafa bir sağa bir sola kimden geldi o ses Diye etrafa bakınmıştım hatta yakın zamanda yine oldu :D ��

    YanıtlaSil
  20. Bakıyorum da yorumlar 2016 yı geçmemiş ben bunları yazarken yıl 2020. Söylenilenlerin çoğuna kesinlikle katıldım. Ben o yıllardan bu döneme kadar bu dizilerin ülkemizde izlenme ve tvlerde gösterilme oranının daha da arttığını düşünüyorum. Ben de hastalıklı bir izleyiciyim doğrusu. Konular bir derece ama o diziler için özel yapılmış şarkıların bir çoğu beni alt üst ediyor. Hele türkçe sözlerine de ulaşmışsam etkisi depresif bir şekilde günlerce sürüyor. Şarkıyı söyleyenler duyguyu bu derece başarılı mı aktarıyorlar, sesleri de güzel olduğu için mi bilemiyorum ama beni çok etkiliyor. Başkalarının da bu konudaki düşüncesini bilmek isterdim doğrusu. Ben en son hayli gecikmeli olarak Kill me Heal me dizisini izledim. Oradaki "secret" isimli, sözleri tamamen senaryoya sadık kalınarak yazılmış o vurucu şarkıyı izleyenler bilirler. Sabah gözümü açıyorum tuhaf bir biçimde beynimde o şarkının söz ve nameleri dönüyor. Bunu kendi adıma hiç sağlıklı bulmuyorum bu derece etkilenmeyi de. Dizinin konusu, senaryonun ince ince işlenmiş olması ve oyuncular, özellikle de Ji Song beni inanılmaz etkiledi. Böyle hastalıklı seyrettiğim başka diziler de oldu tabii. Bendeki etkisine bakarak etrafımdakiler izleme bu dizileri artık diyorlar ama başarabilecek miyim???? Keşke...Yaş çıtam da yorum yazanlara göre hayli yukarda o yuzden bu derece etkilenmeyi de kendime yakıştıramıyorum aslında. Galiba duygusal boşluklarımıza, özlemlerimize hitap eden çok yanı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum. Ben de yaşım ilerledikçe bu etkiler geçti. Bir dönem diye düşünüyorum bunu, bir dönem sonra sende de etkileri azalacaktır. Ama en önemli kıstas az izlemek. Günde 2 bölümü geçme. Tavsiyem bu olacak ama herkes yaşıyor bunu dert etme. Dediğin gibi duygusal boşluklarımız buna neden oluyor. Umarım en yakın zamanda o boşluklar dolar ve kendi romantik komedinde başrol olursun

      Sil
  21. Ben de 2009dan beri izliyorum ve hala da baya yoğun olarak da izliyorum pandemi sağolsun eve kapatınca bizi yapacak bana bişey kalmadı, inanılmaz dizi izledim. Hatta eski sevdiklerimi de dönüp tekrar izledim.. Ama dizi konusuna katılıyorum yeni yapımlar daha az farklı olmaya başladı gerçi 2021de gerçekten çok iyi yapımlar da geldi ama yine de eskiler daha farklıydı sanki.

    Yan etkilere katılıyorum benim çevremde üni dönemimde bir arkadaşım da izlerdi onla konuşurduk ama sonra o evlenip çoluk çocuğa geçince zaman ayıramaz oldu, ee nerdeyse 28 yaşındaki biri neden bu kadar izler ki zaten dimi :)) ondan çok gündelik yaşamıma dahil olmasa da bana özellikle selamlaşma olarka geldi sürekli baş eğerek selam veriyorum hani onlar da böyle ortamdan ayrılırken yapıyorlar ya bende de durum bu :D bir de cidden bizim kıllı tüylü erkekler tiksinti yaratıyor nerdeyse dayanamıyorum doğrusu, oppa durumunda olmadım hiç ama estetik algım fena değişti o kesin.

    Şimdilerde güncel dizileri takip ettiğim için haftada 2 bölüm bana da düzen getirdi direk kilitlenip bitirmiyorum ama bu sefer de gündelik olarka aklıma gelmeye başladı ne olacak acaba bu kez diye :) her şekilde bataklık bu iş ama şikayet de edemiyorum, gerçekten zevk alıyorum çünkü

    YanıtlaSil