Gülben Ergen'in Yapmacıklığı

Benimle aşağı yukarı aynı senelerde doğan kişilerin bir çoğu zamanında Gülben Ergen fanı olmuştur.
O zamanlar ki, benim ortaokul zamanıma denk geliyor, Dadı dizisi yayınlanıyordu. Tam bizim yaşlarımıza hitap eden eğlenceli, Dadı karakterindeki Gülben Ergen'in hal ve hareketleri ile sevilesi bir diziydi.

Gülben Ergen o zamanlar bana aşırı sempatik gelirdi. Saçları moda olmuş, hatta birçok kişi gibi bende kendime bir Gülben 
Ergen saçı kestirmiştim.
Yine balon etekleri meşhur etmişti. Epey müddet o eteklerden arayıp emelime ulaştığımı hatırlıyorum.
Çiçekli bornozlar da yine dizide bayıldığımız bir başka unsurdu.



Bunları anlattıkça hepsi gözünüzün önünden geçti değil mi? Bu dizi ile başlayan Gülben Ergen fanlığım gazetelerden resmini kesmeye, çıktığı televizyon programlarını teybe kaydetmeye kadar varmıştı.
Evet, bir gün hiç unutmuyorum Esra Ceyhan'a çıkmıştı. Başında şahane hasır bir şapkası vardı. O zamanlar ben sana abayı yaktım şarkısını çıkarmış, programa da onun tanıtımı için katılmıştı. Bilgisayardan kayıt, internet üzerinden sonradan izleme vesaire gibi yöntemler olmadığı için programın sesini teyip ile boş kasete çekmiş, sarıp sarıp dinlemiştim.



Telefonlarda da internet, ücretsiz indirme gibi özellikler henüz yok. Eski renksiz ekranlardan bahsediyorum. Bir Nokia telefonum vardı. Tam 34 kontöre abayı yaktım şarkısını telefonuma indirmiştim. 34 kontör o zamanın şartlandırınca neredeyse bir servet. Şarkı dediğime de bakmayın işte dıt dıtlı bir melodi. Şimdinin teknolojisini düşündüğümüzde acayip iptidai bir şey, bilirsiniz.

Ortaokuldan sonra birilerinin fanı olacak kadar zamanım olmadı. Ergenliğim ve kendimle uğraştım daha çok.
Gülben Ergen Erdoğan ailesinden biri ile evlenince soğudum önce. Sonra ayrılınca tekrar soğudum.
Ayrıldıktan sonraki dönemde kadının içinden bilmediğim biri çıktı. Yapmacık hareketler, ukala tavırlar, kendini bi' beğenmeler, bi' havalar, bi' cakalar.

Ama yok yok en tahammül edemediğim o yapmacıklığı idi. Hiç bir şeyi gerçek değil, her şeyi rol gibi geliyor. Bir yandan ümrelere gidip bir yandan popülist söylemler yapıyor. İki tarafa da yamanayım çabası gözüme gözüme giriyor.
O kadar ki kadını tv'de görmeye dayanamıyorum. Instagram'dan falan takip etmiyorum. Şimdilerde de Acun Ilıcalı'nın bir şarkı yarışmasında jüri üyesi biliyorsunuz. Zaping yaparken denk gelsek tüylerim ürperiyor. 

Biraz önce tüylerim yine tüylerim ürperince yazmadan edemedim.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Benim ondan soğumam orta okul yıllarıma denk geliyor. Okuduğum okul tarihi ve depremde zarar görmüştü. Okul yeniden yapılandırılırken 5 bin TL bağışlamış, o zamanın parasıyla ki toplam yapılan maliyetin yanında küçücük kalıyordu o rakam... Neyse gazetecileri görünce okulu tamamen ben yaptırdım demişti. Hülya Avşar'la kötü olduğu dönemler o dönemler, menajerimi ne slogan attırtmıştı bize, tabi sonra Türkçe öğretmenimiz bizi bir güzel kalaylamıştı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa hiç şaşırmadım :D gösteriş meraklısı gıcık kadın :D

      Sil
  2. Duygularıma tercüman olmuşsun. Benim de yazmayı düşündüğüm bi konuya parmak basmışsın. Instagramda takipteydim. Geçenlerde artık dayanamadım, sildim. Bir de hem mütevazilikten girip, tasavvuftan çıkarken, öte yandan ha bire insanın kendini övmesi, egosunu beslemesi ne ilginçtir. Kendileriyle ilgili bu haleti ruhiyem sebebiyle ekstra teşekkürü borç bilirim efenim. Saygılar, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı duyguları paylaştığım birilerini bulduğum için çok mutluyum açıkças. hani beraber kahve içip kadını yerden yere vurma hissi oluşturdun bende :D
      kocaman kocaman sevgiler :)

      Sil
  3. Al birini vur ötekine.!
    Benimde en çok sinir olduğum Beren Saat.
    Şimdi hepsi bir asil bir hanımefendi takılıyor. Sosyal sorumluluk projeleri, feminist söylemler, millete ayar ve akıl vermeler.. Zannedersin yıllarını akademisyenlikle geçirmişler de çok bilmekten bu haller tavırlar.

    Lakin çok değil belki bir on sene önce kaset skandalı patlak vermişti. Berenden bahsetmeme gerek yok sanırım.
    Yani oyuncuysan oyununu oyna arkadaşım, senin neyine kuş beyninle milleti hizaya sokmak istemekler, kitap çıkartmaklar filan.
    Çok doluydum yalnız konuşcak mecra bulduğuma sevindim :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadına o kadar öfke ve nefret doluyum ki yazarak bile bitmez. Yazdıklarına biayniha katılıp şunu da ekliyorum bunlar mason ve paralı çalışıyorlar insanları yönlendirmek için.

      Sil
  4. sen hiç değilse bir ara sevmişsin ben bu kadını ilk gördüğümden beri gıcık kaptım hiç sevmedim . ve dediğin de doğru çok yapmacık geliyor tavırları . sırf o kadın yüzünden o şarkı yarışmasını izlemek istemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir ara bile olsa sevmediğin için senin adına çoook sevindim :(

      Sil
  5. Amaaaan Nabrutcum. Hakkında yazı yazıp da sayfanı isgal etmeye değmez bir sarkici, bir ..
    .... falan filan işte. Erhan Çelik nasıl oldu da evlendi onunla hâlâ anlamış değilim. Albenisi yüksek bir kadın ama. Bence evlendiği kimselerle statü yukseltiyor kendileri... Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ablacım.
      erhan çelik ile evlenerek kendisini temize çıkardı temiz namuslu kadın oldu...

      Sil
  6. tvde izlerken yanımdakilere çok yapmacık davranmıyor mu diye bir kaç kez sormuşluğum ve cevap alamamışlığım var o yüzden başlığı görünce işte bak dedim kendi kendime :) yani nasıl farkedilmez ki zaten o kadar belli ki.

    YanıtlaSil
  7. Ya valla benim sevdigim ünlü yok zaten,hadise,sıla,demet akalın,hande yener,Gülben ergen, hülya avşar,beren saat,Tuğba büyüküstün ayyyh valla iğreti geldi. Bak düşünüyorum bir meryem Uzerli yi seviyorum ama oda saf mı salak mı çözemedim gayri meşru cocuk yaptıktan sonra.gayrı meşru demişken ünlüler arasında pek moda olan bu igrenclikte ayrı bir yazı konusu olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meryem uzerli yi ben salak olduğunu için sevmiyorum yani evet bana göre saf değil salak :) gayrı meşru çocuğu da anladım da babasını bilip babasının istemediği bir çocuğu dünyaya getirmek hangi akla yatar bilmiyorum. güzel zengin bir kadınsın. adam gibi bir adam :) bulup onun çocuğunu yap demi ama :D

      Sil
  8. vayy.. kendimdeki bağlanma sorunu yine gözüme sokuldu..
    yaptıklarını okuyunca. :)
    benim hiç böyle şeyler yapma isteğim olmadı.. bunu düşünürüm hep. :D
    Dadı dizisini severdim. güzel bir dizi idi. bu arada uyarlama bir diziydi. orjinalini hep merak etmişimdir.
    şahıs hakkında diyecek sözüm yok. hiç samimi bulmadım zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fan olamıyorsun demek ki :D güzel bir şey tabii :) orjinalindeki kadını bende merak ediyorum

      Sil
  9. nereye sapacağını şaşırmış ortaya karışık bi hayat süren ama bu hayatı sürerken de zırvaladığının farkında olmayan sadece dadı'da sevdiğim kadın.. huhh! :)

    YanıtlaSil
  10. İfratı yaşayan tefriti, tefriti yaşayan da ifratı deneyimlemeye mecbur olurmuş.

    YanıtlaSil
  11. Katılıyorum...Hepimiz bir zamanlar hayranıydık ama ne olduysa şu zamanlarda oldu.Küçümseyici davranışlar,ezici bakışlar,sürekli birilerini aşağılama çabası...Yaptırdığı okulları milletin gözüne gözüne sokma niyetinde sürekli...

    YanıtlaSil